Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Březen 2017

Polévka bramborová se zelenými fazolkami a cibulkovou jíškou se špaldou

6. března 2017 v 13:55 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Polévky teplé & studené

Brambory a fazolky, to je dobré a spolehlivé spojení. Někdy se pustím do fazolek na kyselo, jindy mám chuť na polévku s jemnější chutí bez octu a smetany.

Tuhle polévku začínám cibulkovou jíškou praženou na kousku másla se lžící špaldové mouky. Přidám 3 kuličky nového koření a 2 bobkové listy, aby se koření rozvonělo hned v počátku. Ještě světlou jíšku zaliji půllitrem studené vody, osolím, opepřím a dobře rozmíchám. Poté přidám cca 5 ks oloupaných brambor pokrájených na menší kostičky a vařím cca 15 minut mírným varem. Poté přidám hrnek sterilovaných zelených fazolek i s nálevem (preferuji nálev jemně osolený bez konzervantů) a po dobu 5 minut polévku prohřeji.
Nepřidávám ani smetanu, neboť jíška ze špaldy má příjemnou chuť sama o sobě.
Dobrou chuť :-)
P.S.
Protože je postní čas, nic jiného si k obědu nedám :-)