Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Únor 2017

NADÍVANÉ ŽAMPIÓNY zapečené s bramborami

19. února 2017 v 9:54 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Houby
Zapékané žampióny považuji za každé situace za dobré jídlo, se kterým není třeba trávit v kuchyni spoustu času. Pokud se spolehnu na zapékací misku, do které se vejdou žampióny i s přílohou, je to jídlo se značkou ideál.
.
Zapékané nadívané žampióny mají bezpočet možností, jak a s čím je připravit.
.
Zkuste nadívané žampióny, posadit do vařených strouhaných brambor s máslem.
.
Uvařila jsem brambory ve slupce a nechala je prochladnout. Poté jsem očistila žampiónové kloboučky a vylomila jim nožičky. Strouhané cuketky i se slupkou jsem osolila, opepřila a promíchala s hrubě strouhaným sýrem. Použila jsem sýr Gruyére, ale hodí se i jiný tvrdý sýr typu Ementál či Gouda. Naplněné kloboučky žampiónů nádivkou jsem položila do máslem vymazané zapékací formy, kde jsem na dno rozprostřela brambory. Ty je třeba oloupat a nastrouhat na struhadle s většími slzničkami. Brambory jsem osolila, proložila několika plátky másla a pokladla naplněnými žampióny. Povrch žampiónů jsem ještě posypala strouhaným sýrem a přidala pár lístků tymiánu. V horkovzdušné troubě předehřáté na 190 °C jsem po dobu 30 minut zapékala. Podávám s brusinkovým kompotem, ale protože jsem měla domácí rybízovou zavařeninu zpracovanou ve stylu a'la brusinky, podávala jsem ten.
.
Tímto způsobem můžete zkusit připravit žampióny i s jinou oblíbenou nádivkou.
.
Dobrou chuť přeje Šárka