Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Dnes jsem trhala fialky a vařila vepřovou pečínku v mléce

6. dubna 2016 v 20:36 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Recepty všelijaké
Jaro v ovzduší, jaro v kuchyni. Dopoledne jsem si užívala fialkovou sklizeň, odpoledne jsem trochu času věnovala přípravě jemné vepřové pečínce, kterou jsem dusila v mléce. Co s množstvím fialek? Třeba do fialkového octa nebo omočit v bílku a obalit v cukru. Moje fialkové recepty jsou k nahlédnutí zde:

FIALKOVÝ OCET
recept zde:


FIALKY V CUKRU
recept zde:



VEPŘOVÉ MASO DUŠENÉ V MLÉCE



Tak si říkám, že fialky a vepřové k sobě zrovna moc nejdou :-) Recept na vepřové maso dušené v mléce si nechávám jako téma na další článek, který jsem právě přidala. Odkaz na recept - viz níže.


Mějte krásné jaro!
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 7. dubna 2016 v 23:31 | Reagovat

Teda, to jsou pro mne novoty. Velmi zajímavé odkazy. Vůbec jsem o fialkovém octě, bonbonech nebo fialkách v cukru neslyšela.

2 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | 8. dubna 2016 v 14:44 | Reagovat

[1]: MarijaKes:

To je na té gastronomii krásné :-) Pořád je co objevovat. Minulost se prolíná v současnost a pořád to chutná tak báječně, jako tenkrát. Přiroda je největší zahrada smyslů! :-)

3 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 8. dubna 2016 v 17:53 | Reagovat

[2]: To je moc hezky řečeno.

4 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 9. dubna 2016 v 9:14 | Reagovat

[3]:

Zvláštní na tom je, že pokud jde o gastronomii, slovy dosahujeme pouze té nejméně přesné definice. Nejvíce chuti si ponechá ve své paměti jazyk, nejvíce obdivu zůstává v paměti oka a ani nos své voňavé rozkoše veřejně nikomu nesdělí. Jsou to němí svědkové blaha.

A slova? V podstatě zbytečná, ... ale kulinární radosti beze slov by byly dávno zapomenuty, tak díky za ně :-) Jen ať se o dobrém jídle stále hodně tlachá a naše prostřené stoly nezůstávají němou krajinou. I tady se píší naše malé dějiny.

5 Pavel Pavel | Web | 9. dubna 2016 v 10:50 | Reagovat

Ha, zrada! Mažu sem kuli tomu vepřovému. Dva dny si odkaz syslím v mailu. A nakonec fialky. Jak říkám, zrada :(

Ahaj Šárko :P

6 Pavel Pavel | Web | 9. dubna 2016 v 10:52 | Reagovat

[4]:Ach :O

7 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 9. dubna 2016 v 11:43 | Reagovat

[6]: Pavle, vepřové bude :-)

8 Joina Joina | Web | 10. dubna 2016 v 12:10 | Reagovat

Jéé ty fialky vypadají moc krásně :) A to vepřové je zcela k nakousnutí :) Ty těstoviny vypadají lákavě :)

9 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 10. dubna 2016 v 22:27 | Reagovat

[8]: Joina: :-)

10 Peťa Peťa | Web | 22. dubna 2016 v 20:34 | Reagovat

Super, veľmi zaujímavé veci.

11 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 25. dubna 2016 v 10:49 | Reagovat

[10]: Peťa:

Děkuji ;-)

12 Adam Volný Adam Volný | 15. května 2016 v 11:21 | Reagovat

Mňam :-)

13 navody-domu navody-domu | Web | 30. května 2016 v 1:08 | Reagovat

Hm zajímavé recepty, nikdy jsem o tom neslyšela. To budu muset někdy vyzkoušet :)

14 Nelly Nelly | Web | 8. června 2016 v 18:58 | Reagovat

Mnam! Vypadá to fakt skvěle!

15 Terez Terez | Web | 12. června 2016 v 19:22 | Reagovat

Ahoj, máš krásný blog.
Já si dnes založila blog na téma fit recepty a napsala tak dneska svůj první receptík pro vás. Máš- li aspoň trošku zájem, mrkni se :-P
Začátky jsou těžké a každý komentík pomůže k jejímu rozjetí.Děkuji :-)

16 Adriana Adriana | Web | 16. června 2016 v 15:58 | Reagovat

Ahoj, vypadá to krásně. Zkus naopak mrknout na luxusní dámské náramky za nízké ceny! Oblíbený trendy design ve více variantách na www.belleza.cz

17 Zdenek Zdenek | Web | 20. června 2016 v 11:08 | Reagovat

Tak tohle je super, hned zítra si na to jdu nakoupit

18 Ondrej Ondrej | Web | 20. června 2016 v 11:09 | Reagovat

Díky za tip.

19 Mr. Madro Mr. Madro | Web | 4. července 2016 v 18:01 | Reagovat

fuu tak ja mam gastro vyštudované aj v nom pracujem ale denne ma prekvapuju kreatívni jedinci ktorí vedia vymyslieť zas niečo nové.. určite to stojí za skušku :)

20 lsgirls lsgirls | Web | 5. července 2016 v 11:11 | Reagovat

Prosím o přečtení mého blogu. Pomohlo by mi, kdybyste mi i napsali názor na něj, protože jsem začátečník a chci se z něčeho poučit, aby lidi můj blog četli. :)

21 Eliss Eliss | Web | 5. července 2016 v 12:40 | Reagovat

Nádhera :-)

22 Lucy Lucy | Web | 5. července 2016 v 15:21 | Reagovat

To by mě nikdy nenapadlo kolik toho jde z fialek vykouzlit :) Moc hezký článek :D

23 Claire Claire | Web | 11. července 2016 v 13:04 | Reagovat

Krásné

24 Lajf hackeři Lajf hackeři | Web | 24. července 2016 v 9:35 | Reagovat

Pěkný, kouknete na můj kanál? :)

25 Butty<3 Butty<3 | Web | 28. července 2016 v 4:13 | Reagovat

No mňam. :-)  vypadá to krásné. :-)

26 docdro docdro | Web | 28. července 2016 v 9:58 | Reagovat

Moc nádherné

27 radyprosuperholky radyprosuperholky | E-mail | Web | 29. července 2016 v 22:03 | Reagovat

Zajimave, urcite je to moc dobre

28 http://www.cyclo-catharese.fr http://www.cyclo-catharese.fr | E-mail | Web | 2. srpna 2016 v 10:34 | Reagovat

Dopoledne jsem si užívala fialkovou sklizeň, odpoledne jsem trochu času věnovala přípravě jemné vepřové pečínce, kterou jsem dusila v mléce. Co s množstvím fialek? Třeba do fialkového octa nebo omočit v bílku a obalit v cukru. Moje fialkové recepty jsou k nahlédnutí zde:

29 Jan Jan | Web | 9. srpna 2016 v 8:35 | Reagovat

Fialky v cukru - to zní fantasticky.

30 texanbitch texanbitch | Web | 18. srpna 2016 v 13:59 | Reagovat

Ahoj, byl bych moc rád, kdyby ses šla podívat na můj blog a řekla mi třeba tvůj názor. Díky a měj se!

31 Vlasťo Vlasťo | E-mail | Web | 21. srpna 2016 v 23:31 | Reagovat

Tohle je velmi zajímavé, celá rodina "zápasíme" s velkou nadílkou fialek :D Tak to možná zkusím, i když nejsem moc velkým zastáncem kytek v jídle :)

32 Matson2 Matson2 | Web | 28. srpna 2016 v 7:12 | Reagovat

Jako chlap uvažuju, jestli má cenu se vůbec do toho pouštět :D

33 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 29. srpna 2016 v 20:24 | Reagovat

[32]: Matson2:

Já myslím, že je mužů na tuhle něžnou práci škoda :D

34 Dee & Hikari Dee & Hikari | Web | 7. září 2016 v 17:50 | Reagovat

Uhm ten recept vypadá moc pěkně :)

----------
Ahoj, rády bychom tě pozvaly na náš nový blog o Yaoi povídkách a fanfiction. Budeme rády za milý komentář nebo návštěvu! ^^ yaoiii-povidky.blog.cz

35 Felix Felix | Web | 8. září 2016 v 6:23 | Reagovat

Koukám, samé dobroty :) Bratr s jeho přítelkyní taky v kuchyni pořád něco nějaké dobroty. A já se občas velmi rád profiluju jako spolustolovník :)

36 Eliss Eliss | Web | 21. září 2016 v 17:00 | Reagovat

Vypadá to nádherně :-)

37 hnilda3 hnilda3 | Web | 29. září 2016 v 18:56 | Reagovat

zajímavé :-)

38 Teisai Shétou Teisai Shétou | Web | 1. října 2016 v 16:42 | Reagovat

Ty jo! Recept a jeho výsledek vypadá fantasticky, jednou zkusím :).

39 Tereza Křížová Tereza Křížová | Web | 1. října 2016 v 19:40 | Reagovat

Skvělej blog :) určitě se koukněte na můj, najdete tam spoustu zdravých receptů a tipů :)

40 Lukáš Lukáš | E-mail | Web | 5. října 2016 v 20:41 | Reagovat

Minimálně vizuálně to vypadá naprosto perfektně. Muselo to slavit na talíři velký úspěch!

41 Alex Alex | E-mail | Web | 27. října 2016 v 13:05 | Reagovat

Neobvyklý recept! Ujistěte se, že vařit!

42 magic-beauty-life magic-beauty-life | Web | 3. listopadu 2016 v 20:22 | Reagovat

To vypadá božsky! :)

43 Magicmax Magicmax | Web | 13. listopadu 2016 v 10:00 | Reagovat

Nádherně píšete a máte nádherné fotografie. Je radost na tak kvalitní článek pohledět.
Mějte též nádherné jaro!

44 modni-hity modni-hity | E-mail | Web | 15. prosince 2016 v 9:11 | Reagovat

krásny blog mrkni sa aj na moj prosím
DAKUJEM :)

45 uapotek.com uapotek.com | E-mail | Web | 17. prosince 2016 v 22:09 | Reagovat

Skvělý recept! Na zimu Moc se mi líbí)

46 modni-hity modni-hity | E-mail | Web | 27. prosince 2016 v 16:43 | Reagovat

Krásny blog mohla/mohol by si sa pozriet na moj blog dakujem prajem štasné sviatky a veľa čitateľov-nechcela by si sa skamaratit :)

47 Lenča Lenča | Web | 16. ledna 2017 v 22:40 | Reagovat

Zajímavé recepty! :-)

48 Michal Michal | Web | 19. ledna 2017 v 22:32 | Reagovat

Vypadá to úžasně, krásné recepty.

49 magicmax magicmax | Web | 22. ledna 2017 v 9:28 | Reagovat

Krááássa!

50 magicmax magicmax | Web | 22. ledna 2017 v 9:32 | Reagovat

Zapomněl jsem co jsem hlavně chtěl: Gratuluji Vám k více než 10 úspěšných rokům existence blogu. ;)

51 D. will be OK D. will be OK | E-mail | Web | 24. ledna 2017 v 18:01 | Reagovat

Ahojky, super stránka , škoda že som sa k nej dostala až teraz. Rozbieham svoj nový blog od vlastných pádov až po výstupy a celý telesný a duševný progress, do ktorého by som čitateľov rada zapojila :) Dôvod , prečo píšem, je že plánujem vzskúšať recepty aj z tvojej stránky, potom hodím zdroj , ak to nevadí :) Super stránka :)

52 Felisyti Felisyti | 25. ledna 2017 v 19:12 | Reagovat

Podívej té se na felisyti.blog

53 coffeetime-byclarea coffeetime-byclarea | Web | 30. ledna 2017 v 18:15 | Reagovat

Velmi skvělý blog.
Zajímavé recepty a ty fotografie O:-)

54 Kakunka Kakunka | E-mail | Web | 1. února 2017 v 14:47 | Reagovat

Se zájmem jsem si o fialkách přečetla, to budu muset vyzkoušet. A o fialkovém octě jsem tedy ještě nikdy neslyšela, ráda poznám něco nového. Moc se mi líbí i další vaše recepty.

55 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 3. února 2017 v 12:26 | Reagovat

[54]: Kakunko, tak by se Vám mohla líbit moje nová kuchařská knížka s názvem Kuchařka ze vsi. Ta je plná takových zajímavých receptů, ve kterých jsem nevynechala ani zajímavé plodiny z naší přírody. Odkaz na KUCHAŘKU ze VSI je např. zde: http://www.knihcentrum.cz/kucharka-ze-vsi-od-gurmankacz?utm_source=zbozi.cz&utm_medium=referral

56 Lucienne Lucienne | Web | 4. února 2017 v 21:32 | Reagovat

o těch fialkách jeto zajimavé Vůbec jsem o tom nevěděla, že se něco takové dělá z fialek. :)

57 gitty93 gitty93 | E-mail | Web | 14. února 2017 v 12:39 | Reagovat

a k jakému receptu použít fialkový ocet?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama