Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Květen 2015

PAMPELIŠKOVÝ MED

4. května 2015 v 13:50 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Staročeské recepty

Jak se vaří pampeliškový med? - RECEPT na PAMPELIŠKOVÝ MED

zkuste recept na voňavý pampeliškový med krok za krokem


V těchto dnech jsou pampelišky na svém vrcholu kvetení, proto není radno otálet. Natrhejte 400 ks rozkvetlých květů a pusťte se do práce. Pampeliškový med podle tradičních domácích receptur najde uplatnění nejen při zimním nachlazení, ale přinese trochu radosti i do letního jídelníčku.

Jen malá připomínka pro pořádek. Ve skutečnosti se nejedná o pampeliškový med, protože je to spíše pampeliškový sirup, ale s respektem ke starým rodinným postupům i já zůstávám u medu a vařit budu podle domácího receptu.

Recept najdete popsaný na mých stránkách Gurmánka.cz, kam Vás srdečně zvu.


Dobrou chuť přeje Šárka



Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)