Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Únor 2015

Kuchařka z ostrova Sardinie

12. února 2015 v 9:39 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Gastronomické zajímavosti


Kuchařka z ostrova Sardinie, to je nový důvod, proč si udělat místo v knihovně. Dobrých knih není nikdy dost.

Miluji osobitý punc každé kuchyně, která dokáže odolávat časům a je takovým tím hlubokým pohledem do duší lidí, kteří ji svýma rukama tvoří takovým způsobem, jak to dělaly generace před nimi. Recepty na tradiční jídla z místních surovin se předávají jako vzácné relikvie z rukou matek na dcery a skrze hrdost ostrovanů, kteří neradi mění své dávné tradice, dokázali to, co se nám Evropanům nedaří. Odolat všem vlivům zvenčí! Proto sardské recepty považuji za gastronomické poklady. Lidé na ostrově mají k sobě blíž, ale zrovna tak mají blízko i ke svému jídlu. Byla jsem na tuhle kuchařskou knížku autorky Karolíny Konečné moc zvědavá a těšila jsem se na chvilku času, kdy ji budu moci pečlivě pročíst a přivonět si zase ke všem krásám Sardinie. Nezklamala jsem se. Ze všech receptů je cítit závan a chuť krajiny středomořského hrdého ostrova.


Cizrnová polévka z pánve

9. února 2015 v 1:37 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Polévky teplé & studené


Pro milovníky polévek je tu jedna rychlá a chutná polévka. V chladném zimním čase je polévka to pravé na zahřátí. A když je z cizrny, tak je navíc zdravá a pěkně zasytí.


na recept si klikněte zde:





Dobrou chuť přeje Šárka