Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)


Komentáře

1 jentabezejmena jentabezejmena | Web | 27. září 2014 v 18:19 | Reagovat

Wow, pěkný design a recepty... Mňam, určitě vyzkouším! :)

2 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 27. září 2014 v 20:52 | Reagovat

Pizza vypadá nádherně, ale ta pec se mi moc líbí.

3 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 28. září 2014 v 0:36 | Reagovat

[1]: jentabezejmena:

Díky ;-)

4 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 28. září 2014 v 0:36 | Reagovat

[2]: Máří Kosáček:

Ta pec mě také uhranula :-)

5 MarijaKes MarijaKes | Web | 28. září 2014 v 8:03 | Reagovat

tak nevím, co dříve obdivovat. Ale jelikož je to blog kuchařský, tak určitě tu pizzu. Udělala bych si ji, ale v plynové troubě bych asi tak úspěšná nebyla. Pec je nádherný a praktický kousek.

6 Pavel Pavel | E-mail | Web | 30. září 2014 v 16:40 | Reagovat

A tak to dělám léta letoucí. Jen bych přidal špetku cukru a ubral decku vody. Uvolnil místo smetaně. To těsto ja pak krásně vláčné a prostojednoduše smetanové. Nakonec nic jednoduššího než česnekový olej natřený na okraje pizzy právě z pece vytažené. Že to není originál? Inu není. Ale chutná parádně...

7 Jana Jana | Web | 3. října 2014 v 18:19 | Reagovat

Margarita je klasika a vizuálně vyšla parádní. Jen těsto dělám trošku jinak - viz web. Nedávám olej a dávám maličko cukru, doporučuji vyzkoušet, funguje to.

8 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 5. října 2014 v 12:24 | Reagovat

[6]: Pavel:

I na pizzu existují mírně odlišné postupy a je fajn, že kuchaři jsou kreativní. Tohle těsto je dle italského receptu z jedné úspěšné pizzerie, tak jsem sázela na jistotu, ale samotné pečení je vždycky ten největší oříšek :-) S pecí je to zábavné! V záloze mám ještě recepty na těsta se smetanou, vínem atd. Vaření je nekonečná krajina inspirace a to nás všechny na tom vlastně baví! :-))) Díky za pěkné vyznání pizze. Nejde vždy o originál, ale o chuť.

9 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 5. října 2014 v 12:26 | Reagovat

[7]: Jana:

Děkuji za komentář :-) Receptu na základní přípravu těsta na pizzu je celá řádka, ale v zásadě se vždy povede a je geniální. Záleží na teplotě pečení a té se dosahuje ze všeho nejhůře, aby chutnala jako pizza z dobré italské pizzerie. Nedávno jsem si na ní v Itálii pochutnala a tak jsem mohla porovnávat i se svým výsledkem. Mít srovnání je vždy moc fajn :-)

10 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 5. října 2014 v 13:14 | Reagovat

[5]: MarijaKes:

Slušná pizza se jistě podaří i v dobře roztopené troubě. Nebála bych se toho. Díky za zprávu :-)

11 Marie Korseltová Marie Korseltová | Web | 8. října 2014 v 20:40 | Reagovat

Přesně takové jídlo, na které máte chutˇ, když venku se už brzo stmívá a podzim je tu. Budou ji milovat děti i dospělí. Díky!

12 Ivana Ivana | Web | 8. října 2014 v 22:24 | Reagovat

Ta pizza vypadá skvěle. A pec se živým ohněm, ta taky. Bohužel já mám k dispozici jen obyčejnou elektrickou troubu a navíc peču pizzu přes celý plech, protože jinak by to mým chlapům bylo málo.

13 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 9. října 2014 v 20:55 | Reagovat

[11]: Marie Korseltová:

Pizza je skvělá záležitost na celý rok, ale když se peče doma, vyrobí se kolem pece/trouby příjemná a hřejivá rodinná atmosféra a o to nám jde především :-) Díky!

14 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 9. října 2014 v 21:02 | Reagovat

[12]: Ivana:

Elektrická trouba na pizzu také vystačí, když ji dostatečně rozpálíme. A nápad s velkým plechem je rozhodně fajn! Pizza nemusí být jen kulatá. Žádná norma na ni neexistuje :-) Zvláště když chceme doma těm svým "klukům" dopřát.

15 Milan Milan | Web | 10. října 2014 v 23:00 | Reagovat

Jo na světové výstavě  Mílaně bude hodně dobrého jídla více na www.expo2015.cz

16 Michal Michal | 22. října 2014 v 9:01 | Reagovat

vidím, že tento blog jde pěkně do kopru.Příspěvky žádné a kdyz uz ano,tak reklamní PR.Je mi z toho smutno milá Šárko...

17 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 22. října 2014 v 14:27 | Reagovat

[15]: Milan:

To určitě bude :-) Miláno je moje srdcovka, ale na expo 2015 jsem si ještě plány nedělala. Kdo ví ... :-)

18 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 22. října 2014 v 14:35 | Reagovat

[16]: Michal:

Také si říkám, že publikuji zde méně, ale dost těžko se mi to kloubí se všemi dalšími aktivitami a ještě se stránkami www.gurmanka.cz. Pokud jde o PR, neviděla bych to tak tragicky. Jednoduše jsem se rozhodla pořídit si poměrně nákladnou pec do svého domu a tak jsem ji musela vyzkoušet v praxi. Proč se o tom zde nezmínit? Byla to moje kuchařská zkušenost a o tom tento blog je především. A jsem ráda, že jsem se korespondenčně spojila s těmi, kteří ji doma již zabudovanou mají a tak jsme si vyměnili názory pro a proti. Pořízení takovéto pece je přeci jenom náročnější investice, na kterou si člověk musí vzít čas na rozmyšlenou. Žádné PR na to nestačí. Je třeba mít vhodnou nemovitost, dostatečné prostory atd. Doma mám velká kachlová kamna, ale pečení v peci je o level výš! Každému doporučuji vyzkoušet chléb z takovéto pece. Kůrka upečeného chleba opravdu zvoní ;-)
Michale, dávám za pravdu, že zde píši málo ... ale jinak to neplatí. Pořád někam píši a doma plotna studená nikdy není :-)

19 krab-pustovnik krab-pustovnik | Web | 22. října 2014 v 18:05 | Reagovat

pizzu zbožňujem! najradšej mám domácu, kt. si sama pripravím.. cesto robím iné ale vyškúšam aj tvoj receptik :)

20 SORELLE vogue SORELLE vogue | Web | 25. října 2014 v 23:21 | Reagovat

Pizza je jedno z mých nejoblíbenějších jídel... Možná někdy vyzkouším :)

21 Z Z | E-mail | Web | 26. října 2014 v 12:58 | Reagovat

Pizza vypadá doopravdy krásně :) Také ji doma děláme, bohužel ještě nemáme tu pec, ta se snad časem dostaví, zatím pečeme jenom v troubě a to prostě není ono :)

styleandmacarons.blogspot.cz

22 Little Little | Web | 2. listopadu 2014 v 17:52 | Reagovat

Pěkný blog, vůbec se nedivím tak vysoké návštěvnosti:)
Recept vypadá dobře, mňam mňam:)
Přeji, ať se daří dál, a ještě spoustu takových dobrých receptů:3

23 Světýlk0 Světýlk0 | Web | 2. listopadu 2014 v 18:06 | Reagovat

Pizzu já taky rád :-).

24 Míša Míša | E-mail | Web | 5. listopadu 2014 v 10:15 | Reagovat

No mňam, nejlepší je ta domácí. Bože, hned bych si kousek dala :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

25 http://www.onp-capejs.fr http://www.onp-capejs.fr | Web | 7. listopadu 2014 v 3:51 | Reagovat

za to že vám budou chodit emailem reklamní kampaně? Tak zkuste jako já tuhle ověřenou společnost mužu jen doporučit !

26 frozensajbrlife frozensajbrlife | Web | 7. listopadu 2014 v 11:45 | Reagovat

Wooow! Právě jsem našla ten nejvoňavější blog.. ;P

27 vipceny.cz vipceny.cz | Web | 8. listopadu 2014 v 1:34 | Reagovat

Pizzu prostě miluju, tam není moc co řešit

28 bellatrix bellatrix | Web | 8. listopadu 2014 v 17:25 | Reagovat

mnam, vyzera to naozaj vyborne :)

29 Nica Nica | 9. listopadu 2014 v 10:31 | Reagovat

mňam, práve sedím hladná pri počítači a toto vidieť fuu dala by som si, vyzerá to fakt skvelo. :-)

30 Bulley Bulley | Web | 12. listopadu 2014 v 21:04 | Reagovat

Prostě wow! :O Ta pizza vypadá opravdu nádherně. Musela být i hodně dobrá, což? :)

31 Ijacek.007 Ijacek.007 | E-mail | Web | 13. listopadu 2014 v 14:46 | Reagovat

Moc pěkný článek s fotek se mi zbíhají sliny.

32 Martínek Martínek | Web | 18. listopadu 2014 v 15:37 | Reagovat

Pizza vypadá naprosto úchvatně hale

33 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 25. listopadu 2014 v 13:45 | Reagovat

Podle ankety se zdá, že pizza je nejoblíbenějším jídlem současnosti :-) Samozřejmě největší podíl hlasů mají mladí, kteří jedí často někde venku a pizza je k tomu jako stvořená. Já ji také miluji, ale jsem na pizzu trochu pedant. Kdo pozná poctivý italský originál, ten se s průměrností mražené pizzy už tak snadno nespokojí. A k pizze je třeba podávat také trochu kvalitního olivového oleje. To mi tu někdy chybí. Díky za komentáře! Šárka ;-)

34 sluzbyvpraze sluzbyvpraze | E-mail | Web | 27. listopadu 2014 v 15:20 | Reagovat

Pizza vypadá velice chutně, děkuji za recept.

35 Něco na tom bude Něco na tom bude | 27. listopadu 2014 v 19:47 | Reagovat

Zajímavé, doporučuji pročíst odkaz http://albafos.blog.cz

36 Any :) Any :) | Web | 28. listopadu 2014 v 11:42 | Reagovat

Pizza vypadá skvěle, lépe než z pizzerie. Díky za recept, určitě vyzkouším!

37 Daiva Daiva | Web | 29. listopadu 2014 v 8:14 | Reagovat

Vypadá skvěle! Určitě zkusím!

38 Em Age Em Age | Web | 30. listopadu 2014 v 13:53 | Reagovat

Kdybych jen měla doma pec a pizzu... :D S přítelem rádi pečeme pizzu.  :)

39 Petr Petr | E-mail | Web | 6. prosince 2014 v 8:46 | Reagovat

Já dávám do těsta o něco víc oleje (2,5 lžíce na 800g mouky) a také to chutná skvěle.

40 Aňulí Aňulí | Web | 8. prosince 2014 v 16:20 | Reagovat

Pizza vypadá opravdu chutně a nádherně! :)

41 Dašia Dašia | E-mail | Web | 14. prosince 2014 v 16:56 | Reagovat

Pizza z pece ? Nádherná představa. Díky za inspiraci. A pokud jde o tvar - kouzlo pizzy a možná i celosvětový úspěch - je právě v tom, že je kulatá. Koláč - sladký nebo slaný - který má tvar kruhu, nese v sobě svým tvarem mnohem jemnější energii než koláč hranatý. Kruh je jemnost a harmonie, hranatý tvar vyzařuje agresivitu. Tak pokud nechcete riskovat hádku u jídla, zvolte raději pizzu kulatou.
Dašia

42 sabinča sabinča | Web | 14. prosince 2014 v 17:57 | Reagovat

Tak tuhle pizzu jsem si udělala a je výborná :) k tomu koukám na online filmky na http://filmyv.cz , krásný den :) Děkuji

43 blog-modni-policie blog-modni-policie | 21. prosince 2014 v 12:35 | Reagovat

Vypadá to naprosto úžasně. Dostávám hlad :D

44 online-anglictina online-anglictina | Web | 24. prosince 2014 v 13:41 | Reagovat

Vyzerá skvele. Určite vyskúšam...

45 Dena Hviezdička Dena Hviezdička | Web | 4. ledna 2015 v 9:33 | Reagovat

Wow, netušila som, že to môže byť aj tak jednoduché, aspoň, čo sa počtu indegriencií týka. Inak zaujímavé fakty :-)

46 dasia-fengshui dasia-fengshui | E-mail | Web | 4. ledna 2015 v 13:53 | Reagovat

mňááááááám

47 Sowa Sophisticated Sowa Sophisticated | Web | 5. ledna 2015 v 21:58 | Reagovat

Tak to je naprosto labužnický kousek a zde tento blog, labužnický koutek!
<3 Nádhera!

48 Playfulkitty Playfulkitty | E-mail | Web | 7. ledna 2015 v 16:34 | Reagovat

Mnam! Take jsem zkousela domaci pizzu,trochu jinym zpusobem, ale vazne chutne:)

49 Hubnirychle Hubnirychle | Web | 7. ledna 2015 v 19:00 | Reagovat

Přiznám se že pizzu příliš nemusím kvůli minimálnímu množství živin dodaných pro tělo. Navíc nás lepek docela pěkně zalepí. Ale vypadá parádně. Možná udělám výjimku. Mějte se!
http://www.hubnirychle.cz

50 Andrea Andrea | Web | 13. ledna 2015 v 15:07 | Reagovat

Vypadá velice chutně, nejspíš se po ní zaprášilo, že?

51 Marek Marek | Web | 14. ledna 2015 v 21:58 | Reagovat

Vypadá velmi chutně. Děkuji za inspiraci.

52 Zuzka Zuzka | Web | 15. ledna 2015 v 10:51 | Reagovat

Moc pěkný. Konečně někdo, kdo nepřetváří italskou kuchyni. Díky!!!

pro inspiraci můžeš mrknout na můj blog:
www.ilove-italy.cz

53 Renča Renča | Web | 19. ledna 2015 v 15:32 | Reagovat

Skvělý recept

54 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 21. ledna 2015 v 1:09 | Reagovat

Díky za všechy Vaše komentáře :-) Pizza je ikonická záležitost, ale když se dobře neupeče, moc slávy nenadělá. Rozžhavená pec tomu dala tu pravou korunku krásy a chuti.

55 Jakub Sobotka Jakub Sobotka | Web | 21. ledna 2015 v 8:07 | Reagovat

Skvělý recept! :)

_________________________________
Písnička pro každý den
www.songofday.eu

56 Femmelin Femmelin | Web | 24. ledna 2015 v 20:50 | Reagovat

Mňam, hneď by som si dala :D

57 Verča B. Verča B. | Web | 30. ledna 2015 v 21:19 | Reagovat

Mňam! To vypadá skvěle! Kdo by neměl rád pizzu žejo :-)

58 pribehyadel pribehyadel | Web | 31. ledna 2015 v 16:13 | Reagovat

Skvelý recept :)

59 Krystof Krystof | E-mail | Web | 2. února 2015 v 22:22 | Reagovat

To je prostě nádhera, sliny se mi sbíhají. Super blog.

60 Jablíčko Jablíčko | E-mail | Web | 12. února 2015 v 8:16 | Reagovat

Mnamkáááá! :)

61 Beran Beran | E-mail | Web | 19. února 2015 v 10:51 | Reagovat

Dobrý denn,
chtěli by jsme k Vám umístit na BLOG odkaz na http://cesko-katalog.cz

Bylo by to možné?
Za jakých podmínek?

62 Reya Reya | Web | 4. března 2015 v 16:00 | Reagovat

juj jak by som si už dala pizzu a tá tvoja vyzerá fakt super! ♥

63 P. P. | Web | 5. března 2015 v 16:38 | Reagovat

Mnam, hned bych si dala :)

64 Billy Billy | E-mail | Web | 2. dubna 2015 v 10:15 | Reagovat

Nerezové dřezy jsou jednička:

http://drez.eu/1.2284.eshop.kategorie-nerez

65 ahoj1200 ahoj1200 | 2. dubna 2015 v 23:43 | Reagovat

mňamky určitě to zkusím

66 emmablogg emmablogg | 3. dubna 2015 v 11:10 | Reagovat

Pizza vypadá skvěle' hned by si ji dala.

67 born-fit born-fit | Web | 3. dubna 2015 v 18:06 | Reagovat

máš krásny blog :) ja práve rozbieham ten svoj tak ak si nájdete čas bola by som rada keby si sa naň mrkli a prípadne napísali svoj názor:)

68 jasmoula jasmoula | E-mail | Web | 27. dubna 2015 v 11:16 | Reagovat

Máš super krásný blog :) A byla bych ráda kdyby jses koukla na můj blog :) Mám tam jeden recept na Sachr a je vynikající :)

69 moncaslife moncaslife | E-mail | Web | 27. dubna 2015 v 12:11 | Reagovat

Tak tá vyzerá naozaj chutne. Nedávno som dostala okrúhlu knihu Pizza a tiež sa chystám na domácu pizzu. Možno ju vyskúšam podľa tvojho receptu :)

70 Radek Radek | Web | 18. května 2015 v 12:26 | Reagovat

Pěkně připravený článek, nicméně pokud bychom se chtěli přibližovat italskému provedení pizzy, v takovéto peci by měla být pizza hotová za minutu až minu a půl. Takto krátce pečená pizza v opravdu rozpálené peci je jak pohlazení.

71 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 6. června 2015 v 11:46 | Reagovat

[70]: Radek:

Přesně tak, pokud je pec rozpálená téměř ke 400 °C, pizza se v ní upeče za 1 minutu a 20 vteřin :-) Osobně vyzkoušeno a několikrát ověřeno, ale chce to cvik se sázením pizzy do pece a nezapomenout ji během doby pečení otáčet, aby se příliš nespálila :-)

72 Pizzator Pizzator | Web | 27. června 2015 v 11:04 | Reagovat

Jako ta pec je podle fotky naprosto suprová a ještě jak je u toho ten praktickej nerezovej držák na pizzu. To bych bral :-) A pizza z domácí pece musí chutnat báječně.

73 romaanettaa romaanettaa | Web | 27. června 2015 v 13:01 | Reagovat

Super recept :)) určitě vyzkouším

74 Urban&External Urban&External | Web | 3. července 2015 v 20:40 | Reagovat

No páni! Ta vypadá moc dobře :) Margherita je taková klasika, která nikdy nezklame a mě osobně i chutná nejvíce
urbanandexternal.blogspot.com

75 Scaya Strange Scaya Strange | Web | 22. srpna 2015 v 16:16 | Reagovat

Pizzu Mozarellu a Margheritu mám najradšej....určite to chutilo výborne.

76 Magicmax Magicmax | Web | 17. října 2015 v 18:35 | Reagovat

Nádhera! Sliny přímo tančí! A hlavně mně zaujala ta část z historie. Prostě famozní.

77 queens-style queens-style | 23. ledna 2016 v 11:46 | Reagovat

Máš úžasný blog ♥ prosím podívala by ses na náš ?

78 Lusy Lusy | 1. února 2016 v 21:23 | Reagovat

Když jsem viděla fotky, tak jsem si úplně vzpommněla na naší dovolenou v Itálii... asi si ji připomenu, alespoň tím vařením :)
http://www.tiphry.cz

79 milovnice pizzy milovnice pizzy | E-mail | Web | 9. března 2016 v 9:22 | Reagovat

co mě zaujalo, tak krásné fotky pizzy, čím je děláte? Pizza vypadá fantasticky.

80 Pavla Pavla | Web | 19. června 2016 v 15:22 | Reagovat

Vypadá tak chutně, až se mně sbíhají sliny.

81 http://www.optiquedu14juillet.fr http://www.optiquedu14juillet.fr | E-mail | Web | 2. srpna 2016 v 10:42 | Reagovat

Skvělý výsledek upečené pizzy má na svědomí pec na dřevo Amphora, proto se sluší ji zmínit a poděkovat za možnost ji otestovat v praxi. www.zahradnipece.cz

82 hanka hanka | Web | 18. listopadu 2016 v 19:17 | Reagovat

super recept, díky :)

83 Marisabel Marisabel | Web | 28. března 2017 v 17:04 | Reagovat

Dobrý recept. Moje dcera Anna byla nadšená.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.