Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)


Komentáře

1 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 30. března 2014 v 16:13 | Reagovat

Ivančický špargl je proslulý svou bělostí.

2 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 30. března 2014 v 16:44 | Reagovat

[1]: TlusŤjoch:

Ivančický chřest býval proslulý i chutí a zejména způsobem pěstování pod hliněnými poklopy, tzv. troubelemi. Hodně jsem o něm slyšela, ale dnes se na našem území chřest ve velkém pěstuje na Mělnicku a proto by o něj neměla být tak velká nouze.

3 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 30. března 2014 v 17:35 | Reagovat

[2]: Kdysi jsme byli chřestová velmoc...

4 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 30. března 2014 v 17:37 | Reagovat

Mám ráda.

5 Alis Alis | Web | 30. března 2014 v 17:38 | Reagovat

Ahoj Šárko, moc Tě zdravím! Určitě nějaký recept letos vyzkouším!

6 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 30. března 2014 v 18:05 | Reagovat

[3]: TlusŤjoch:

Škoda, že jsme s chřestem zase na pomyslné startovní čáře. Znám hodně lidí, kteří ho ještě ani neochutnali. Snažím se je chřestem vždy u nás doma uctít :-)

7 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 30. března 2014 v 18:06 | Reagovat

[4]: Máří Kosáček:

Člověk si má užívat každé roční období a chřest, to je čistá esence jara. Navíc je vhodný pro zahájení detoxikačního procesu :-)

8 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 30. března 2014 v 18:07 | Reagovat

[5]: Alis:

Ahoj :-) Budu se těšit na nějaký receptík z tvé voňavé kuchyně.

9 toffo toffo | E-mail | Web | 30. března 2014 v 22:34 | Reagovat

Čerstvý chřest, čerstvě sklizený za domem, nedokážu si tu chuť ani představit. Možná trochu, když jsem brala "Bedýnky" s mělnickým chřestem. To byl den starý.

10 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 31. března 2014 v 0:10 | Reagovat

[9]: toffo:

To je ono :-) Existují malé alsaské hospůdky, kde se specializují na chřest a v tu dobu krom něj nic jiného nemají. Dělají ho na pár klasických způsobů a v kombinaci právě s jejich alsaským vínem a tou nepřekonatelnou osvěžující kyselinkou to je mana nebeská. Ovšem jak už to tak bývá, všechno je o atmosféře. Když si doma udělám slávky nebo jiné mořské plody, nikdy mi nechutnají tak dokonale, jako na břehu moře. Některá jídla mají i svůj genius loci :-) Ale u chřestu platí, že se na něj těším vždycky a než jeho čas přijde, chystám si už pár měsíců předem to správné víno. Pak si dávám bacha, aby mi ho někdo neotevřel dřív, než do kuchyně vejde chřest.

11 Informace PIO Informace PIO | Web | 14. dubna 2014 v 18:42 | Reagovat

Dobrý den,

Dovolujeme si vás informovat o stránkách  zaměřených na problematiku lidské psychiky.Stránky jsou informačního a diskusního charakteru,vytvořeny autorkou s poruchou osobnosti,která je obohatila o svůj životopis, kresby a básničky

(Deprese-Stres-Diskuse)

Shledáte-li tyto stránky užitečnými,vložte prosím odkaz na vaše stránky.

Děkujeme že jste věnovali této zprávě svou pozornost,se srdečným pozdravem  PIO(pomáháme informovat ostatní)

12 Vilemína Vilemína | Web | 15. dubna 2014 v 22:15 | Reagovat

Chřest budu taky vyhlížet. Oblíbila jsem si jen tak narychlo pečený na másle, na polévku taky vždy nastřádám, no a koláč s chřestem rovněž můžu. A nesmí chybět aspoň jeden klasický s "holandézou", ovšem jestli na všechny tyhle recepty dostanu dost chřestu...krom toho něco se i zopakuje :)

13 Nokiak.cz Nokiak.cz | E-mail | Web | 21. dubna 2014 v 9:29 | Reagovat

:)

14 lollite lollite | Web | 21. dubna 2014 v 22:49 | Reagovat

Chřest (na Slovensku špargľa) som mala možnosť ochutnať iba raz. Bol to ten čerstvý zo záhrady. Ako si hore spomínala dá sa aj grilovať a môžem zaručiť, že chutí vynikajúco :)

15 onlinekino onlinekino | Web | 23. dubna 2014 v 20:09 | Reagovat

Skvělý článek. jen tak dál

16 Hruška Hruška | Web | 1. května 2014 v 9:28 | Reagovat

Chřest je úžasná surovina. díky za článek!

17 Míša Míša | E-mail | 2. května 2014 v 14:20 | Reagovat

Pro chřest si jezdím přímo do Hostína u  Mělníka, kde ho pěstují a je vynikající. V neděli jsem ho zapékala dnes si jedu pro zelený na polévku, už se těším na tu vůni a barvičku.

18 Martin Martin | E-mail | Web | 20. května 2014 v 8:12 | Reagovat

Chřest se v poslední době dost přeceňuje.

19 vseofotbaluchelsea vseofotbaluchelsea | Web | 31. května 2014 v 10:44 | Reagovat

Super blog! :-)

20 Rudy Rudy | Web | 3. června 2014 v 16:18 | Reagovat

Ahoj, moc by mě potěšilo, kdybys klikl/a zde: http://youtu.be/gerAVg29drE
Uděláš tím kamarádovi radost. Mimochodem, máš úžasný blog! :)
Krásný zbytek dne.

21 SuE SuE | Web | 5. června 2014 v 14:34 | Reagovat

Nejspíše si udělám nějaké to jídlo z chřestu :). Jinak skvělý článek ! :)

22 klik klik | 8. června 2014 v 14:36 | Reagovat

Prosím o klik, veľmi mi to pomôže :) http://steam-cards.com/?click=13d129

23 lindanne lindanne | E-mail | 12. června 2014 v 6:41 | Reagovat

Tento článek byl publikován spoustu informací a užitečné. Děláte skvělou práci. Jen tak dál! http://www.frivrelax.com

24 Lukáš Lukáš | Web | 12. června 2014 v 13:33 | Reagovat

[12]: zajímalo by mě jak ten chřest skutečně chutná - mohlo by to být dobré

25 ovsemmoznemajestenecem ovsemmoznemajestenecem | E-mail | 16. června 2014 v 20:12 | Reagovat

Dobrý den. Nikde jsem nenašel na vás kontakt tak píši alespoň do komentáře.
Dávam dohromady nový blog, který by měl zahrnovat co nejvíce informací a rad co to jen pujde. Hledám lidi, kteří by byli ochotni psát články, neboť sám nikdy nezískám tolik informací. Články by vždy vychálely pod vašim jménem. Byla by jste ochotna spolupracovat ? Popřípadě věnovat mi nějáké články, které bych mohl zveřejnit ? Děkuji za odpověď.

26 Ondra Ondra | E-mail | 18. června 2014 v 11:56 | Reagovat

Hledám spolujezdkyně a spolujezdce http://s2.racingduel.cz/r11194

Podpořte :)

27 Květuš Květuš | Web | 18. června 2014 v 17:23 | Reagovat

Kruci kruci, něco mi říká, že se musím naučit pěstovat chřest na zahradě. Máte někdo link na nějaký dobrý návod? Na té naší šotolině neroste totiž ani tráva, tak hádám, že to nebude úplně einfach

28 mala--pubertacka mala--pubertacka | Web | 19. června 2014 v 10:14 | Reagovat

Ahoj, máš moc hezký blog, nechceš se přijít podívat na ten můj? Píšu tam zajímavý příběh. Děkuji a omlouvám se za spam :)

29 JD JD | 19. června 2014 v 14:51 | Reagovat

<script>
alert("Pokud vyskočilo okno, TV Nova je XSS vulerable");
</script>

30 Anna Anna | Web | 21. června 2014 v 15:02 | Reagovat

Výborné recepty :)

31 Veverq_a Veverq_a | Web | 25. června 2014 v 12:58 | Reagovat

Ahojte, na mojom blogu je súťaž, tak sa pozrite a určite tam nájde aj iné veci ktoré by sa vám zišli :) teším sa na vašu návštevu... :) sorry za reklamu

32 Martin Martin | Web | 25. června 2014 v 16:04 | Reagovat

Ahoj kdy budou další články?

33 blog-modni-policie blog-modni-policie | E-mail | Web | 25. června 2014 v 20:04 | Reagovat

Super blog a úžasné recepty.
Když se řekne chřest, nevím proč, ale vybavím si Bridget Jones :D

34 Martin Martin | Web | 25. června 2014 v 20:55 | Reagovat

JEŽIŠ MARJa jak bych si dal ted stejka na hřestu mmm

35 Anonym Anonym | Web | 28. června 2014 v 11:12 | Reagovat

Máš moc hezký blog i články, recept vyzkouším... teda pokud bude čas. Jinak už by mohl vyjít nový článek. :-)

36 Wedos-kupony.eu Wedos-kupony.eu | Web | 30. června 2014 v 17:01 | Reagovat

Chcete-li ušetřit již na tak levném hostingu, použijte <a href="http://wedos-kupony.eu">WEDOS slevové kupóny</a>

37 dominikaprotivova dominikaprotivova | Web | 2. července 2014 v 10:43 | Reagovat

Mňam, miluju cřest :)

38 Kláruška Kláruška | E-mail | Web | 3. července 2014 v 21:17 | Reagovat

mnam =)

39 Mcstery Mcstery | Web | 5. července 2014 v 12:12 | Reagovat

Ahoj omlouvám se, že tě s tím otravuji, ale chodím na tvůj blog už dlouho a teď rozjíždím svůj na jiné téma. Mohla by ses prosím podívat na můj? A kdyby se ti líbíl , dát nějaký malý odkaz do textu moooc děkuji a moc se omlouvám, že tě s tím zdržuji.

40 eRmail eRmail | Web | 5. července 2014 v 14:11 | Reagovat

Otravují Vás reklamy, které jsou VŠUDE?
Co kdybyste za každou reklamu, kterou jste přečetli nebo viděli, dostali zaplaceno?

Projekt eRmail je založený právě na tom, že my Vám za čtení reklam platíme. Tak proč nezačít vydělávat tisíce tím, co jste až dodnes dělali zadarmo?
Za každou registraci dostanete 100,- na váš eRmail účet.
Registrace zde:
http://www.ermail.cz/link/2lXjeTJm2J7CClNejaa7CNJmXe2JJaVc

41 BeFun BeFun | Web | 5. července 2014 v 19:57 | Reagovat
42 FuckedMia FuckedMia | Web | 13. července 2014 v 7:28 | Reagovat

Ještě jsem nikdy nejedla chřest, ale chtěla bych ho ochutnat. Máš moc pěkně zpracované stránky, co se obsahově týče a i vzhledově :)

43 Lukáš Lukáš | Web | 13. července 2014 v 10:21 | Reagovat

[9]: no jo no, totéž platí o veškeré domácí zelenině a ovoci - sám vím o čem mluvím :)

44 Gabca Gabca | E-mail | Web | 17. července 2014 v 11:35 | Reagovat

o zelenině, tak to také jsem za. U nás se ji zkonzumuje na kila.

45 lenka lenka | 29. července 2014 v 15:47 | Reagovat

podívejte se i na můj blog o spoustě dobrých věcí na http://lenkastoklasova.wordpress.com/2014/07/09/matka-tereza/

46 Klárka Klárka | Web | 30. července 2014 v 23:51 | Reagovat

Když je ta grilovací sezóna, tak připravuju domácí křenovou hořčici. Když se maso připraví s chřestem a zalijete to touhle omáčkou, musím říct že je to fajnovka.

47 cernobily-svet-ocima-nas cernobily-svet-ocima-nas | 2. srpna 2014 v 10:27 | Reagovat

Ahoj! Super recepty a moc pěkný blog.
Moc by nás potěšil každý komentář a návštěva na blogu:http://cernobily-svet-ocima-nas.blog.cz/
Díky :)

48 Verona Verona | Web | 3. srpna 2014 v 0:47 | Reagovat

Ahoj,omlouvám se za reklamu,ale byla bych ráda kdyby ses nakoukla do mého webu určitě tě tam něco zaujmě.Děkuji.
http://mywayofsin.blogspot.cz/

49 pinkfluffy pinkfluffy | 5. srpna 2014 v 20:52 | Reagovat

Začala jsem teď cvičit(viz můj blog) a hodně zdravě jíst, můžete mi doporučit nějakou zdravou bombu, co by potěšila i ty, co se mnou nejsou na stejné vlně zdravého šílenství?
Děkuji moc :)

50 pinkfluffy pinkfluffy | Web | 5. srpna 2014 v 20:53 | Reagovat
51 Ivo Ivo | E-mail | Web | 6. srpna 2014 v 1:50 | Reagovat

Super blog i recept, kdyby jste chtěla, aby Vám více vydělával, tak doporučuju tuhle službu - http://midesi.cz/ranky/ zaregistrujete tam web a inzerenti od Vás koupí textové odkazy. Kdyby jste s tím chtěla poradit, tak stačí napsat na email.

52 Žolanda Žolanda | E-mail | Web | 9. srpna 2014 v 9:19 | Reagovat

Moc hezký blog.-gratuluji k této ohromné návštěvnosti, kéž bych měla aspoň trochu podobnou ;)

53 albafos albafos | Web | 9. srpna 2014 v 9:43 | Reagovat

Dobrý den, rád bych se s Vámi podělil o velmi důležité informace. V případě zájmu vše najdete na -> http://albafos.blog.cz

54 Míša Míša | Web | 13. srpna 2014 v 12:01 | Reagovat

Super recept !! Určitě vyzkouším :-) Já si právě včera založila novou facebookovou stránku a chtěla bych ji rozjet. budou tam různé soutěže apod. jen tam musí být dostatečný počet lidí. Byla bych velice potěšena, kdyby jste mi nějak pomohli, at už sdílením nebo jinak. Děkuji :-)

https://www.facebook.com/FashionBeautyofficial?ref=hl

55 sladkosny sladkosny | Web | 13. srpna 2014 v 15:31 | Reagovat

Vyzera to super

56 veronikadrndova veronikadrndova | Web | 15. srpna 2014 v 14:44 | Reagovat

mnaaam

57 eni-story eni-story | Web | 17. srpna 2014 v 17:27 | Reagovat

Díky za tip :)

58 dsdaily dsdaily | Web | 18. srpna 2014 v 23:52 | Reagovat

Hezký blog, skvělé recepty. Myslím, že si vybere každý. Každopádně při chřestu si okamžitě vybavím Bridget Jones a její chřest svázaný modrým provázkem:D

59 americanhorrorstory28666 americanhorrorstory28666 | 19. srpna 2014 v 23:23 | Reagovat
60 virtualsurvivor virtualsurvivor | Web | 20. srpna 2014 v 10:28 | Reagovat

Ahoj, jsi fanoušek Kdo Přežije a chtěl/a by sis hru zkusit? Jestli ano, máš možnost se přihlásit na blogu www.virtualsurvivor.blog.cz
Vše je samozřejmě bezplatně, jde jen o zábavu, soutěžení a zároveň možnost poznat nové lidi. :-)
Omlouvám se za reklamu. :)

61 Laura Laura | 21. srpna 2014 v 15:06 | Reagovat
62 Sydney Tagloff Sydney Tagloff | 21. srpna 2014 v 20:47 | Reagovat
63 NaTyy NaTyy | Web | 23. srpna 2014 v 13:03 | Reagovat

vypadá zajímavě :)

64 Kristen Kristen | Web | 24. srpna 2014 v 0:33 | Reagovat

Vypadá to zajímavě a pěkný článek :)

65 myworldmysecret myworldmysecret | 28. srpna 2014 v 10:25 | Reagovat

Prosím pozrite sa na môj nový blog :) myworldmysecret.blog.cz VOPRED ĎAKUJEM

66 Anka Anka | 29. srpna 2014 v 18:15 | Reagovat

Najkrajšie šperky, runy, prívesky a veľa ďalších vecí nájdete tu: http://www.sashe.sk/VEDUN. Všetko ručne robené a pošleme aj v pohode do Česka, len sa pozrite a neoľutujete :)

67 my-lifetime my-lifetime | 29. srpna 2014 v 18:46 | Reagovat

Skvělý blog!:)

68 Michaela Michaela | Web | 1. září 2014 v 19:37 | Reagovat

Chřest jsem nezkoušela, ale asi ho vyzkouším, když to tady tak čtu. :)

69 Bethany | ever-after-dolls.blog.cz Bethany | ever-after-dolls.blog.cz | Web | 7. září 2014 v 7:56 | Reagovat

Pěkný blog. :)

70 ALIA ALIA | Web | 8. září 2014 v 4:11 | Reagovat

Ty sušenky by mohly být dobré :-)

71 Krkavec Krkavec | 14. září 2014 v 16:47 | Reagovat

Čus, potřeboval bych, aby se někdo registroval přes tenhle odkaz http://www.penizezanic.cz/?ref=krkavec95%40email.cz . Já tam přihlášenej sem, a když se zaregistrujete přese mě tak budu mít víc. Díky

72 M. M. | Web | 18. září 2014 v 17:34 | Reagovat

úžasné... toto sa dá veľmi pekne využiť.. milujem chren :)

73 bublaninkaajahodka bublaninkaajahodka | Web | 20. září 2014 v 9:24 | Reagovat

Ahoj, zaoberame sa rozbehnutim webov, spopularizovanim stranok a zvysenim navstevnosti :-) ak by si mal/a zaujem o pomoc do zaciatku pozri si nas blog, pripadne nam kludne napis email a velmi radi ti pomozeme, nadalej pekny den a vela novych clankov ! :-)

74 Martin Martin | Web | 26. září 2014 v 8:58 | Reagovat

Chřest je jedna z největších dobrot :)

75 Vanda Vanda | E-mail | Web | 7. října 2014 v 11:54 | Reagovat

Docela by mě zajímala chuť chřestu, vůbec jí neznám. Jde o to, že jsem ani neměla tu možnost, vařit nějaká složitější jídla na přípravu, byla jsem dlouho bez trouby. S novou kuchyní to jde samo http://www.ci-kuchyne.cz/

76 zavodou zavodou | 29. října 2014 v 1:17 | Reagovat

Chcete si snadno přivydělat nějakou tu korunu navíc za to že vám budou chodit emailem reklamní kampaně? Tak zkuste jako já tuhle ověřenou společnost mužu jen doporučit ! www.zumail.cz/jsemzuu/60148985c0a2409c

77 los los | 30. října 2014 v 1:09 | Reagovat

Věděli jste... že se jenom v České republice ročně rozdělí přes 25.000.000 Kč v provizních systémech? Celosvětově tato hodnota v roce 2012 přesáhla 3.3 Mld. USD. ZUPROFIT cashback je tady právě proto, aby část z těchto peněz rozdělil mezi kupující. Nakupujte v oblíbených obchodech, vytvořte si tým a šetřete z nákupů. https://cz.zuprofit.com/ucet/tym/22756/

78 http://www.merlin-magie.fr http://www.merlin-magie.fr | Web | 7. listopadu 2014 v 3:50 | Reagovat

za to že vám budou chodit emailem reklamní kampaně? Tak zkuste jako já tuhle ověřenou společnost mužu jen doporučit !

79 vipceny.cz vipceny.cz | Web | 8. listopadu 2014 v 1:36 | Reagovat

nejlepší...

80 Marek Marek | Web | 14. ledna 2015 v 22:02 | Reagovat

Tak tento blog začíná trochu zaspamován. To je opravdu škoda, událo se toho hodně zajímavého. Díky za všechno

81 Jakub Sobotka Jakub Sobotka | Web | 21. ledna 2015 v 8:13 | Reagovat

Super článek, jen tak dál! :)

_________________________________
Písnička pro každý den
www.songofday.eu

82 Jojolin Jojolin | Web | 26. ledna 2015 v 23:29 | Reagovat

Heskýýýý :D D

83 web web | E-mail | Web | 9. února 2015 v 15:50 | Reagovat

Jestli chceš mít taky svůj blog a nevíš,jak na to, tak mrkni na www.idnesnovinky.cz, rozklikni reklamu, vymysli si název svýho blogu, dej OVĚŘIT DOMÉNU a pokud ji ještě nikdo nemá, tak si ji honem zaregistruj. Pak už stačí být jen kreativní a budeš mít spoustu čtenářů,kteří ti budou komentovat tvoje vlastní články. Tak směle do toho:))

84 Jindra F. Jindra F. | Web | 12. ledna 2016 v 12:14 | Reagovat

Chřest se sadí v březnu, což je ještě čas, ale už na podzim je potřeba si připravit záhon, hluboce zorat a zapravit hnůj. Takže kdo to letos nestíhá, má šanci za rok.

85 http://www.namamaste.fr http://www.namamaste.fr | E-mail | Web | 2. srpna 2016 v 10:39 | Reagovat

Dopoledne jsem si užívala fialkovou sklizeň, odpoledne jsem trochu času věnovala přípravě jemné vepřové pečínce, kterou jsem dusila v mléce. Co s množstvím fialek? Třeba do fialkového octa nebo omočit v bílku a obalit v cukru. Moje fialkové recepty jsou k nahlédnutí zde:

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.