Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Polévka z ovesných vloček a Churchillova dieta

31. ledna 2014 v 11:34 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Polévky teplé & studené


"Člověk musí tělu učinit dobře, aby měla duše chuť v něm zůstat";
pravil Winston Churchill a posnídal svůj obligátní doutník se sklenkou whisky.

Ve stejném duchu pokračoval celý den, doutník z úst téměř nikdy nevyndal. Kolem desáté hodiny se od několika sklenek whisky posunul ke sklence suchého sherry. Až teprve k polednímu si dopřál první sklenku whisky s ledem, kterou usrkával až do oběda. Přes značnou konzumaci alkoholu prý nikdy nejevil známky opilosti a jeho úsudek býval stále bystrý. Pokud jde o stravu, jedl rád. Pochutnal si na anglickém steaku, nezříkal se salátů ani sladkých dezertů a kávy. Ve společnosti čajové konvice mnoho času netrávil, neboť nesnášel čaj. Po celý den byl obklopen šedavým oblakem z nikdy nehasnoucích doutníků. V dobách plné síly mu společnost dělalo až 18 doutníků, ale v pokročilejším věku před devadesátým rokem svou tabákovou dávku omezil na 10 ks za den. Polévky jedl v noci.

"Churchillova dieta" není následováníhodná a dala by se shrnout do třech základních bodů:
doutník - whisky - proboha jen žádný sport

Přesto je paradoxem doby občas jev, že lidé úzkostlivě si své zdraví hlídající a dbající na stravou zdravou stravu se občas nedožijí tak požehnaného věku, jako se to podařilo W. Churchillovi. Pokud tyto informace činí právě tu vaši duši spokojenou, rozmlouvat to nikomu nebudu, ale možná bych si dovolila lehce apelovat na skladbu vašeho ranního jídelníčku. "Cigárko či doutníček" až po jídle!

Winston Leonard Spencer Churchill - (narozen 30.11.1874 - zemřel 24.1.1965 ve věku 91. let) britský ministerský předseda, držitel Nobelovy ceny za literaturu.


Teplo dělá útulno
Polévka z ovesných vloček se mi zdá jako ideální snídaně pro mrazivý lednový den. Zvláště v případě, že nejste bezstarostný panelákový typ, který si vychutnává zimu jako romantickou podívanou přes ojíněné tabulky oken. Mé ráno někdy vypadá tak, že ještě před snídaní se musím venku proběhnout se sněžnou lopatou a tu bílou nádheru odstranit ze všech cestiček kolem domu. Když už jsem venku, nanosím dřevo do krbu a než ho transportuji z kolny do domu, to jeden pořádně promrzne a pěkně mu vyhládne. Jsou to přesně ty chvilky, kdy myslím na talíř horké polévky. Teplo dělá útulno. Teplo z krbu hřeje zvenčí, polévka zevnitř.

Polévka z ovesných vloček funguje přímo zázračně. Je rychle vařená, velmi chutná, zdravá a energeticky vydatná. Jak říkám, je to ideální polévka pro každou chvilku, kdy si chci pochutnat a pěkně se u toho zahřát.

POLÉVKA Z OVESNÝCH VLOČEK


Na 2 porce potřebujeme:

  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • plátek másla
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • špetku soli
  • mletý pepř
  • jarní cibulka s natí nebo pažitka

Postup přípravy:

Ovesné vločky prohřejeme na suché pánvi, přidáme plátek másla a drobně nakrájenou cibuli. Až cibule zpění a zesklovatí, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a krátce orestujeme. Polévkový základ zalijeme zeleninovým vývarem, popřípadě jen vodou. Polévku osolíme a na mírním plameni za občasného promíchání cca 25 minut provaříme. Vaříme tak dlouho, dokud se vločky trochu nerozvaří a polévku nezahustí. Do hotové polévky přidáme nasekanou nať jarní cibulky nebo pažitku a už dál nevaříme. Na talíři polévku přichutíme čerstvě mletým pepřem z mlýnku.
A to je celé. Rychlé, levné, chutné, zdravé. Klaním se ovesným vločkám. Zvláště po ránu ;-)



Oves v porovnání s ostatními bílkovinami má nejvyšší obsah bílkovin, které jsou snadno stravitelné, což z něj dělá superpotravinu moderní doby. Ale o tom už psal na počátku 4. století našeho letopočtu lékař Dieuches a doporučoval je pro výživu dětí, dospělých i starců. Vločky jsou sympatické tím, že se dají konzumovat jak syrové, tak tepelně upravené.


Snídaně je ta nejlepší příležitost, jak udělat tělu dobře. Poslední léta se zejména po ránu obejdu bez tabákového dýmu i bez whisky a rozhodně nezavrhuji poctivou anglickou snídani.
S přibývajícím věkem jsem se ovšem začala víc spoléhat na ovesné vločky, neboť lépe prospívají mé duševní hygieně ;-)

"Musím přeci tělu učinit dobře, aby měla duše chuť v něm zůstat"

Dobré ráno a dobrou chuť


Můj tip na zdravou vločkovou snídani, to je pravé domácí "Müsli podle originálního receptu švýcarského tvůrce":


Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)
 

9 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Pavel Pavel | E-mail | Web | 31. ledna 2014 v 12:10 | Reagovat

Krásná, jednoduchá a chutná polévka.
Sám ji připravuji podobně s kuřecím vývarem, rád a poměrně často. Klidně i k snídani i když trochu pozdní...
Podobně pak také vietnamskou cháo, kde namísto rýže použiji vločky.

Přeji hezký den i další rok v kuchyni Šárko.

Pavel

2 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 31. ledna 2014 v 12:18 | Reagovat

Pavel:

Díky Pavle za reakci na obyčejné ovesné vločky. Pokud jde o snídani, je to velké téma, neboť toto jídlo bývá často přehlíženo kvůli nedostatku času atd. Zažívám posledních pár desítek let komfort domácích snídaní bez přílišného spěchu, neboť pracuji doma a na snídani si téměř vždy vezmu patřičný čas. Kéž by mi ten komfort vydržel na věčné časy :-) Ale na druhou stranu to má i své nevýhody, ale to sem nepatří. Snídaně je vždy prima start do nového dne, tak je fajn se nešidit a užít si ji beze spěchu. Také přeji krásný další rok. Máme toho hodně před sebou ;-) Šárka

3 Alis Alis | Web | 31. ledna 2014 v 14:23 | Reagovat

Ahoj Šárko, zdravím tě ze zasněženého a zafoukaného Jeldíkova :) S touhle polévkou jsi mi kápla do noty. V zimě jsme hodně polévkoví a tak malá změna přijde vhod. vločky máme stále doma, takže zítra se do ní pustím !!!!!

4 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 31. ledna 2014 v 15:30 | Reagovat

Alis:

Vločková polévka jistě snese spoustu obměn, ale někdy mám ráda prosté verze bez komplikací ;-) Je to většinou v momentech, kdy na přípravu jídla mám jen pár minutek a nechci se ošidit něčím studeným. Přes rok na polévky tolik nesázím, ale zima si je přímo žádá. Přeji pochutnání ;-)

5 Rinna Rinna | Web | 31. ledna 2014 v 16:31 | Reagovat

jéé vločkovou polívku miluju. ale vím, že hodně lidí ju nesnáší, i když opravdu newchápu proč. a tenhle recept se zdá být dobrý. musím vyzkoušet ;))

6 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 31. ledna 2014 v 20:07 | Reagovat

Vločková je dobrá a vůbec  jsou vločky dobré

7 Helli Helli | 31. ledna 2014 v 23:34 | Reagovat

Geniální věci bývají často jednoduché. Třeba jako tato polévka nebo jako zmíněná Churchillova myšlenka. Byla bych ráda, kdyby moje duše zůstala v mém těle co nejdéle a činilo jí to potěšení. Pokud by k tomu dopomohla tvoje vločková polévka, Šárko, jdu ji vařit ještě teď. :-)

8 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 31. ledna 2014 v 23:57 | Reagovat

[5]: Rinna:

Možná ta jejich nesnášenlivost pramení i z toho, že nedali vločkám v této podobě šanci udělat dojem ;-)

9 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 1. února 2014 v 0:09 | Reagovat

[6]: Máří Kosáček:

Vločky, to je všestranná superpotravina ;-)

10 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 1. února 2014 v 0:13 | Reagovat

[7]: Helli:

Vločková polévka je dobrá náplast na každou duši :-) Já ji nešidila a dělala si ji trochu hustější, ale zase jsem nehýýřila žádnou smetanou, tak stále byla ve své podstatě zdravá a pěkně zahřála. To v těch mrazech potřebuji :-) Protože zrovna nemám ani naběračku dobré polévky, jdu si přiložit polínko do krbu a ještě chvilku se pustím do práce. Ať se ti ta vločkovka podaří! Hned bych na ni k tobě zaskočila ;-)

11 toffo toffo | E-mail | Web | 1. února 2014 v 0:19 | Reagovat

Výživné vločky se velice hodí do polévek malých dětí - ve věku, kdy jim jsou již povoleny obiloviny. Je dietnější hustit polévku nasucho opraženými vločkami, než tukovou jíškou. To krátké pražení nasucho má také jiný důvod - zbaví to vločky potenciálního zdravotního nebezpečí způsobeného špatným skladováním potraviny (plísně apod. -to jsem se naučila v Bio receptáři od Hanky Zemanové). Ovesné vločky - to je moje potravinová záchrana kancelářské krysy :-D. Mám v šuplíku v dóze namíchanou směs vloček (kupuji v Lidlu ty jemně drcené za 15 korun), oříšků, rozinek, brusinek, semínek, co mě napadne. Vyměnila jsem jí za kantýnské bílé pečivo k snídani. Pět polévkových lžic do misky, zaleju horkou vodou a nechám odstát. Když mám velký deficit sladkého, přidám lžičku medu z Chalup, ale většinou mi jí osladí to sušené ovoce, bohatě to stačí. Když chci hřešit, do horké kaše vhodím štráfek hořké čokolády. Před vánocemi jsem sladila sušenými datlemi. Když mě přepadne stres a nebo si tělo řekne, vyzobám ze směsi všechny oříšky :-). Někdo ovesným vločkám vytýká, že po nich přibývá na váze, to zatím nemůžu posoudit. Vločky pro mě teď fungují jako zdravá, sytá a levná potravina.

12 toffo toffo | E-mail | Web | 1. února 2014 v 0:25 | Reagovat

PS: Čistě ovesnou kaši s mlékem si vaříme s mojí devítiletou Aničkou občas na víkendovou snídani. A tu opravdu sladíme lžičkou medu. Anička je gurmánka od narození a na kaši si pochutná. Někdy zásadní odpor k jídlu pramení z předsudku, ale možná i z toho, když paní kuchyně není patřičně asertivní a bojí se některá jídla rodině předložit na stůl?

13 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 1. února 2014 v 0:59 | Reagovat

toffo:

Moc se mi líbí tvá zmínka o paní kuchyně, která není patřičně asertivní a bojí se některá jídla rodině předložit ;-) Jistě je to přesně tak. Kdo vládne kuchyni, musí být i diplomat a usmířit členy rodiny i s takovými potravinami, se kterými navenek válčí a odmítají je. Správná příprava často udělá své a dříve odmítané jídlo si nakonec můžeme i zamilovat.

Snažím se momentálně zlomit svého muže a přivést ho do smíru s kroupami, které já ráda :-) Snažím se být dostatečně asertivní.

Jinak vločky jsou perfektní právě pro takové ty chvilky rychlé záchrany, kdy nás honí mlsná. Vločkovou kaši se štráfkem hořké čokolády jsem si zamilovala hned po přečtení ve tvém komentáři. Snažím se eliminovat pečivo, proto vločky ke snídani jsou pro mě momentálně tím pravým. Fakt je, že opravdu hodně zasytí a v podstatě skoro nic nestojí. Ořechy i med mám vlastní lokální, tak proč si nesmlsnout na ochucených vločkách častěji i nasladko.

14 HaF HaF | Web | 2. února 2014 v 11:54 | Reagovat

Vločková polévka - když byly děti malé vařila jsem ji často, ani nevím proč jsme na ni teď docela zapomněli. A uvesnou kaši mám taky ráda. Jen si teď nejsem jistá, jak je to s nimi u bezlepkové diety. Patří mezi zakázané obiloviny, ale začínají se vést diskuze, že někomu avenin nevadí.

15 Zdeněk Zdeněk | 6. února 2014 v 14:46 | Reagovat

[11]: Ano, tepelnou úpravou plísně jistě zničíte. Nezničíte však již přítomné toxiny, které plísně stačily vytvořit. Proto bych raději takové potraviny likvidoval.

16 toffo toffo | 7. února 2014 v 14:30 | Reagovat

[15]:Já jsem to formulovala trochu špatně, určitě nebudu přepražovat na pohled i čich závadné vločky. Půjčím si Bioreceptář opět k ruce a pak sem přepíšu přesnou formulace, abych se opět nezapletla do těch zbytečných.

17 Romi Romi | Web | 8. února 2014 v 17:13 | Reagovat

Vyzerá to zaujímavo :) Určite to niekedy vyskúšam :)

18 lizworld lizworld | E-mail | Web | 9. února 2014 v 13:30 | Reagovat

Veľmi zdravé jedlo :) môžem odporučiť :3

19 Z Z | E-mail | Web | 9. února 2014 v 22:17 | Reagovat

Ahoj, založila jsem si nový blog s kresbami, byla bych moc ráda kdyby ses stavila a koukal se, okomentovala jak se ti kresby líbí, klidně i kritiku. ;)
Chci přidávat denně, nebo jednou za 2 dny své kresbičky, takže kdyby se ti u mě líbilo, můžeš se přihlásit k odběru abys věděla co je nového. Díky :)

idrawmydiary.blogspot.com

20 SuE SuE | Web | 10. února 2014 v 11:30 | Reagovat

Jéj, to vypadá tak dobře, budu si jí muset někdy uvařit :))

21 Vilemína Vilemína | Web | 10. února 2014 v 13:14 | Reagovat

Vločky jako levnou a vydatnou potravinu jsme konzumovali už v mládí - porridge nesměl na vodě nikdy chybět, ač tuto snídani někteří nesnášeli! Ony ty vločky bývaly často žluklé, tedy hořké. (To se tím pražením nebo spařením omezí, ale ty plísně ně, jak psáno výše, a to ani vidět nejsou) Ale dá se ta kaše udělat přímo lahůdkově.

Do polévek taky někdy vločky přidávám, a v dalších jídlech se "ztratí" zcela: v těstech, v mletém mase a jiných nádivkách, takže tam je ani jejich odpůrci nevypátrají :)

22 Zuppi Zuppi | Web | 11. února 2014 v 22:17 | Reagovat

Vypadá to skvěle ;)

23 Severka Severka | E-mail | Web | 14. února 2014 v 13:59 | Reagovat

Nebyla jsem líná a polévku hned pár dní po přečtení vyzkoušela (obvykle si uložím recept a tím to hasne :) - a musím dát palec nahoru! Rychlá, levná a výborná záležitost, vařená mrkev a vločky krásně zahřejí. Doporučuju!

24 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 17. února 2014 v 12:40 | Reagovat

[21]: Vilemína:

Vločkovou kaši s medem a ovocem si také moc ráda dám. Když ji nestihnu na snídani, tak je na ni prima čas i na dopolední svačinu. Fakt je, že je to snadné, rychlé, levné a zdravé. Takových potravin mnoho není. A vločky se dají krásně ukrýt i do jiného jídla, kde udělají vynikající službu. Přidávám je do rybích karbanátků. Mají lepší soudržnost a jsou lepší volbou než klasická strouhanka z bílého pečiva. I když obojí ma něco do sebe ;-) Nelze zavrhnout jedno pro druhé, ale vločky jsou prostě fajn záležitost.

25 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 17. února 2014 v 12:41 | Reagovat

[22]: Zuppi:

Díky ;-)

26 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 17. února 2014 v 12:43 | Reagovat

[23]: Severka:

Děkuji za názor přímo od plotny ;-) Asi není jednodušší polévka, ale obstojí i v silnější konkurenci polévek na přípravu i suroviny náročnějších. Osobně ji mám moc ráda a nedělám si výčitky, když jí sním o talíř víc než bych měla. Díky za komentář ;-)

27 Míša Míša | 19. února 2014 v 11:06 | Reagovat

Námi velmi oblíbená polífčička, jen do orestované zeleniny (dávám i petržel a celer) nechám rozpustit jednu kostičku kvasnic. Vločky jsem objevila poměrně nedávno a tak stále hledám kam všude se dají nacpat. Do mletého mě to ještě nenapadlo.

28 paralife paralife | E-mail | Web | 22. února 2014 v 9:16 | Reagovat

Máte překrásný blog ! Mohli by ste se podívat na náš? Spoustu článků z naší hlavy ! :-)

29 Fillippo Fillippo | Web | 27. února 2014 v 20:45 | Reagovat

Tak to teda nevím :DD já jsem jenom slyšel o tom, že churchill pil nějakou drahej britskej koňak, myslím že to byl tento http://iluxurylife.cz/cs/exkluzivni-kolekce-hennessy-x-o-od-toma-dixona Je na tom něco pravdy? :) Protože se mě zdá až moc luxusní nebo tak

30 bello bello | Web | 27. února 2014 v 23:25 | Reagovat

Dieta vypadá celkem zajímavě, ovšem netroufám si ji vyzkoušet, já spíše čerpám z http://dokonalostsama.cz/fitness Tam jsou oveřené rady jak spolehlivě zhubnout a nejen to je tam i dámský magazín , seznam kadeřnic fotografů a podobně, velmi užitečný web :)

31 Unknown Unknown | Web | 28. února 2014 v 11:47 | Reagovat

Vypadá opravdu dobře! Někdy rozhodně zkusím:)

32 Madla Madla | E-mail | Web | 28. února 2014 v 20:33 | Reagovat

Vločky miluju a používám hojně i do jídel, kde by to strávníci nečekali, běžně vločkami (u mě jáhelnými) zahušťuji polévky, vločky přidávám i do sekané, do bramboráků. A můj muž přesto tvrdí, že vločky nerad (a to ani neví, kolik jich ve skutečnosti sní). V kuchyni je třeba být správně vyváženým autokratem a diplomatem, aby strávníkům chutnalo a přeci jedli zdravě (i když občasné zahřešení nikomu nevadí). Jdu vařit pořádný kotel bramboračky a zahustit ji pohankovými vločkami :-) A přidám i vločky z řasy Nori (vypadají jako majoránka a v chuti nejsou vůbec cítit).

33 Zdeněk Zdeněk | 5. března 2014 v 20:52 | Reagovat

Tak dnes, vlastne prave pred chvili, jsem dovaril polevku s ovesnymi vlockami. Protoze jsem nedisciplinovany chlap, nedrzel jsem se presne Vaseho receptu, coz mi, laskave, odpustte. Protoze v lednici byla hliva ustricna, kterou uz byl nejvyssi cas zpracovat, nasla si tato drevokazna houba misto v polevce. Zeleninovy vyvar jsem nahradil kostkou "Klare Gemusebruhe", nic zeleneho jsem nemel na osvezeni chuti a vzhledu...
Presto si pochutnavam jiz na druhe misce polevky a velebim vsechny, kteri jsou ochotni poskytnout inspiraci. ... dekuji, Sarko.

34 stella stella | Web | 23. března 2014 v 14:48 | Reagovat

http://hardgold.cz/  magazín o zdraví, cvičení, zdravém stravování, fitness a sportu - jak zhubnout jak nabrat svaly jak nabrat svalovou hmotu

35 gaudete gaudete | 9. května 2014 v 17:39 | Reagovat

určite vyskúšam

36 Božena Božena | E-mail | Web | 12. května 2014 v 16:26 | Reagovat

NEjlepší blog ,který jsem kdy navštívila :))
Tu polévku někdy vařím taky :D
:)

37 safran safran | E-mail | 17. května 2014 v 11:52 | Reagovat

Dobry den, on Winston tak trochu klamal telem :) on toho tolik nevypil, spis rozbryndal, whisku hodne redil vodou a sklenice mu vydrzela 1/2 dne, podobne s doutniky, zmoulal ho cely den ...
Po jeho smrti (jak jinak) pitva ukazala, ze mel jatra jako decko, ono neni vse jak se zda :) preji pekny den :)

38 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 19. května 2014 v 23:15 | Reagovat

[33]:  Zdeněk:

Velebím všechny, kdož vezmou inspiraci jako odrazový můstek a pustí se do toho po svém. Polévkový hrnec je něco jako čisté malířské plátno. Podle nálady a ročního období se snadno nabarví :-)

39 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 19. května 2014 v 23:16 | Reagovat

[36]:  Božena:

Děkuji za kompliment :-)

40 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 19. května 2014 v 23:18 | Reagovat

[37]:  safran:

Od politika jeho formátu se klamání tělem dalo čekat :-)
Díky za důvěrné info!

41 Karel Karel | Web | 26. srpna 2014 v 13:22 | Reagovat

Hm, tak to je hodně důrazné promluvení do duše. Co chodím do práce, prakticky nesnídám. Ne že bych nevěděl, jak si tím škodím, ale vstávám v takovém rozpoložení, že mi cokoliv jiného, než tekutiny, dělá špatně už jenom na pohled. Polévka, zejména rychle připravená, by mohla být řešení. Jen musím vyzkoušet, jestli se dá uvařit s jedním okem zavřeným a jestli nevadí, když se v ní několikrát okoupe rukáv od županu...

42 Ivana Ivana | Web | 8. října 2014 v 22:33 | Reagovat

Výborný recept. Ovesné vločky občas používám na zahuštění polévky a je to moc dobré. Dávám je třeba do bramboračky.

43 wendy wendy | 20. ledna 2015 v 13:16 | Reagovat

Jsem tak trochu polevkovy maniak a tak jsem ji pres všechny kladné komentáře musela vyzkoušet. Jsem vice než překvapena jak skvělou chuť můžou vločky v teto podobě mít. Zboznuju krémově polévku tudíž jsem si ji ještě rozmixovala na krém a přidala špetku muskatoveho oříšku. Rozhodne základnám do svých kolečkových receptu a jen doporučuju!!! Díky za nápad ;-)

44 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 21. ledna 2015 v 0:52 | Reagovat

[41]: Karel:

Polévka tu naši ranní bezvládnost a nechuť pouštět se do fyzicky náročnějších akcí na horké plotně rozhodně podporuje. Než postaví na čaj nebo kávu, stihneme s minimem úsilí připravit jednoduchý polévkový základ, který si vyžaduji naši lehkou pozornost. Potom se o sebe polévka už dokáže postarat sama. A župan nám promine i ve chvílích, kdy ji budeme konzumovat ;-)

45 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 21. ledna 2015 v 0:54 | Reagovat

[42]: Ivana:

Vločky jsou univerzální potravina! Také na ně nedám dopustit. Zrovna jsem dopsala zajímavé pojednání o ovesných vločkách pro časopis SFÉRA, který každým dnem bude na pultech :-) Pár zajímavých receptů tam uvádím pro rozšíření repertoáru zdravého a chutného vaření.

46 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 21. ledna 2015 v 0:55 | Reagovat

[43]: wendy:

Děkuji za kladný ohlas :-) Polévka vypadá strašně nenáročně na čas a na suroviny, a přesně taková ve skutečnosti i je. Jen ta její chuť může být pro někoho opravdu velkým překvapením. Je vážně moc dobrá! ;-) Díky za zprávu!

47 web web | E-mail | Web | 9. února 2015 v 15:52 | Reagovat

Jestli chceš mít taky svůj blog a nevíš,jak na to, tak mrkni na www.idnesnovinky.cz, rozklikni reklamu, vymysli si název svýho blogu, dej OVĚŘIT DOMÉNU a pokud ji ještě nikdo nemá, tak si ji honem zaregistruj. Pak už stačí být jen kreativní a budeš mít spoustu čtenářů,kteří ti budou komentovat tvoje vlastní články. Tak směle do toho:))

48 ZUZUKO ZUZUKO | 8. května 2015 v 13:53 | Reagovat

Polívečka je vynikající, určitě zase někdy uvařím. Přidala jsem Knorr bohatý bujon zeleninový - je bez konzervantů, barviv a přidaného glutamátu, opravdu neměla chybu. I jiné vaše recepty se mi zamlouvají. Jak vyzkouším, napíšu.

49 Karolína Kadl Karolína Kadl | Web | 11. července 2015 v 23:13 | Reagovat

vypadá lákavě :3

50 Daniel Daniel | E-mail | Web | 14. prosince 2015 v 8:00 | Reagovat

Vypadá více než lákavě :-)

51 Whisky Whisky | Web | 3. července 2016 v 16:02 | Reagovat

Zajímavé povídání o whisky :)

52 http://www.julie-grenier.fr http://www.julie-grenier.fr | E-mail | Web | 2. srpna 2016 v 10:37 | Reagovat

Dopoledne jsem si užívala fialkovou sklizeň, odpoledne jsem trochu času věnovala přípravě jemné vepřové pečínce, kterou jsem dusila v mléce. Co s množstvím fialek? Třeba do fialkového octa nebo omočit v bílku a obalit v cukru. Moje fialkové recepty jsou k nahlédnutí zde:

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama