
Švýcarské Brunsli z Basileje

[Smazaný komentář] hana:
Plné znění receptu je zde, ale mám pocit, že na blogu se nějak záhadně v textu nenačetla finální verze a něco tam chybí. Doufám, že se konečná verze brzy načte, protože v mém archivu vypadá tak, jako text níže. Zřejmě nějaká malá technická závada :-(
Švýcarské Brunsli z Basileje
Potřebujeme:
· 250 g neloupaných mletých mandlí
· 250 g moučkového cukru
· 50 g jemného neslazeného kakaového prášku (nejlépe holandského)
· 2 bílky
· 2 lžíce třešňovice (Basler Kirsch)
· 1 špetka hřebíčku
· 1 špetka skořice
· 1 špetka soli
Postup přípravy:
V míse ušleháme bílky. Moučkový cukr promícháme s kakaem a mandlemi, přidáme koření a postupně přidáváme k bílkovému sněhu. Zlehka mícháme, dokud se směs nespojí. Ochutíme třešňovicí a zpracujeme těsto, které je nutno zabalit do fólie a nechat nejlépe do druhého dne odpočinout v chladu. Těsto vyválíme na placku vysokou cca 1 cm a tvořítky vykrajujeme různé tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C cca 8 minut. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout na mřížce.
Tip do kuchyně:
Zkuste Brunsli obalit v krystalovém cukru jako to dělají někteří basilejští cukráři.
Dobré ráno, úžasný recept. Nemám moc velké zkušenosti s pečením, ale tento vypadá docela jednoduše :-). Jen jsem se chtěla zeptat na ty neloupané madle, jestli se nemusí před namletím nějak opékat na sucho na pánvi apod. nebo prostě jen namlít a hotovo :-), a tu třešňovici mohu nahradit jiným alkoholem?
Moc děkuji za Vaše báječné stránky, recepty a povídání, vždy se těším na nový příspěvek.
Pěkný den, Vlaďka
[Smazaný komentář] Vlaďka:
Dobrý den, děkuji za milou zprávu :-) Mandle není třeba nikterak upravovat, jak velí původní receptura, ale pokud se krátce mandličky nahřejí na suché pánvi, vůbec nic se nestane a mandle tím získají křehkost a příjemnou chuť. Nebála bych se toho. Mějte se hezky, přeji pěkný předvánoční čas ;-) Šárka
Šárko,nevím co s tou třešňovicí?To je nějaká pálenka?Čím se to dá nahradit?Griotkou?
Děkuji.Marie
Šárko, to je super inspirace na vánoční rychlovku. Cukroví je měkké nebo je potřeba rozležet? Hezký den.
[6]: Marie Kostincová:
Třešňovice je ovocná pálenka, tak se dá použít něco v tom samém duchu. V podstatě by se alkohol mohl i vynechat, kdo jinak nedá :-) Ale originál velí - alkohol přidat :-)
[7]: Natty:
Rozležení u tohoto pečiva není třeba. Dá se konzumovat hned po upečení, ale dá se i poměrně dost dlouho skladovat.
Koukám, že ráda vaříš, někdy si podle tebe třebas něco uvařím :-)
Ahoj máš moc pěkný blog :)
Mrkni prosím na můj ;)
Perfektní recept, Šárko, kterým jsi mi zcela kápla do noty. Protože letos poprvé peču i bezlepkové cukroví, hledám hlavně přirozeně bezlepkové cukroví a tak se mi tenhle tvůj voňavý kakaový zázrak více než hodí. Zítra jdeme s klukama do akce a budou brunsli. jen nevím, jestli vydrží do Vánoc :-)
Každý rok zkouším něco nového. Včera jsem si připravila na tento Váš recept těsto... je takové lepivější vůbec nemám představu, jestli půjde vyválet. Mám to válet ve fólii, nebo podsypávat cukrem/mandlemi, aby se to nelepilo (nebo se to po odležení nebude lepit)? Taky by mě zajímalo, jestli zmiňované obalování v cukru předchází nebo následuje pečení, nějak jsem to z textu receptu nevyčetla. Díky za recept i za radu (těsto je moc dobré i syrové).
[15]: Madla:
U nás už se také všechno pilně ochutnává a mám pochybnosti, aby na ten vánoční stůl vůbec něco zbylo :-) Pečení je relax, tak něco s chutí připečeme :-)
[16]: Anička:
Těsto vyvalujeme ve fólii, tzn. stačí ho igelitem před válením na teflonové podložce přikrýt, aby se váleček nelepil. Obalujeme ještě horké po upečení. Snad se podaří :-)
Ráda zkouším nové recepty, a nyní na Vánoce s cukrovím obzvlášť. Díky za tip.
A jinak u nás letos jako cukroví jednoznačně vítězí ježečci z lineckého těsta, peču je každý rok (nejen na Vánoce, tedy) a letos jsem je dělala z ořechového lineckého a plnila velkou žlutou rozinkou a jsou perfektní.
Starší recept ze špaldové mouky je tady: http://madlinakuchyne.blog.cz/1206/prima-hratky-se-zviratky
Což o to, vypadá to báječně a 100% ještě lépe chutná, ale co tomu asi řekne váha? :-)
Dobrý den. Recept jsem předal zkušené pekařce mamince,chuť výborná, ale opravdu tvrdé. Kde jsme udělali chybu? Děkuji za odpověď. Antonín
Já bych snědl úplně všechno. Jim jak otesánek a nepřiberu. Je to spravedlivé.
jééé :) tak to je usper. loni jsem byla ve švýcarsku a jedla jsem možná to samý nebo to bylo něco podobného nevím.. :/ ale vypadá to podobně. bylo to velice dobré. :) takže někdy až budu mít čas určitě vyzkouším ;)
Milá Šárko, zase bingo, ačkoliv jsme já, i moje rdiny a přátelé v Curychu orientovaní víc do českého pečení(a vážně to tam děvčata dodržují- dokonce už ani s podporou maminek nepočítají...
Brunsli jsem si zamilovala přes všechny lesy a palouky...
Moje snacha je letos/ vlastně už loni, vykrajovala jako skoro "mini" zvířátka - k vůli dětem - měli tam tyto vykrajovačky v MIGRU. A to fakt stálo za tu fantastickou chuť. Kousíček té lahody stačil !!!
Takhle- těsto se tam rovnou prodává, protože je docela obtížné obsáhnout všechny ingredince, koření atp. v pravý čas. Těsto je třeba fakt dát na delší dobu do chlaďáku a hlavně čokoládu před strouháním zamrazit a potom si oblepit prstíky náplastí :-) Je jí totiž docela dost.
Jinak jsou tam švýcarské hospodyňky senzační a bezvadné dámy.I prodavačky. Vždycky poradí a i má neznalost jazyka
je neodrazuje nejen od prozrazení receptů, ale ani ode mne. Tak se mějte všichni krásně, Mila.
Pozdravujem ,Sarko,chcem sa opytat ci ziadna muka nejde do kolacikov.Kolaciky ma velmi oslovili chcem ich urobt,vdaka
**
**
Young Girls Sex Videos, Young Girls Photo and Videos
Teen Girls Boys 7_15_19 years
Download here: Site Link: 1 http://lc.cx/mbv6
Download here: Site Link: 2 http://bit.do/ew626
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
Young Girls Sex Videos, Young Girls Photo and Videos
Teen Girls Boys 7_15_19 years
Download here: Text Document Link: 3 http://lc.cx/mbvu
Download here: Text Document Link: 4 http://j.gs/CXuI
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
Vypadá lákavě :.)