Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Karibské pečené banány

12. července 2013 v 13:03 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Ovoce


Karibik a chuť dokonale vysluněných banánů je jedna z mnoha vzpomínek na mou dokonalou dovolenou v karibském ráji. Aby se mi lépe vzpomínalo, připravila jsem si pečené banány takovým způsobem, aby mi co nejvěrněji připomínaly strávený čas v exotické Dominikánské republice. Rum, třtinový cukr, kakao, skořice a banány. Když se to všechno dá do zapékací misky, vznikne z toho trochu té karibské vůně, která mě nutí přemýšlet o cestovatelských plánech, které je třeba poskládat tak, abych se do této kouzelné země plné slunce a lidí se slunečnou povahou mohla zase na čas vrátit.

Moje karibské pečené banány

Doba přípravy: 5 minut příprava, 25 minut pečení, pro 4 osoby

Ingredience:
  • 8 ks zralých banánů (na osobu 2 ks)
  • 60-80 g čerstvého másla
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • špetka mleté skořice
  • 3 kousky skořicové kůry
  • hrubě mleté dominikánské kakao
  • podle chuti rum
Postup:

Zapékací misku vymažeme máslem a na dno vložíme přepůlené a překrojené banány. Posypeme třtinovým cukrem, mletou skořicí a kakaem. K banánům přidáme skořicovou kůru a povrch poklademe několika plátky másla. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme cca 25 minut. Během pečení můžeme zastříknout kapkou rumu. Pečené banány jíme horké, ale chutné jsou i vychlazené, třeba jako doplněk ke zmrzlině.


Dobrou chuť a krásné banánové léto přeji ;-)



Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Navita Navita | Web | 12. července 2013 v 13:48 | Reagovat

Teda, to vypadá úžasně a sto pro to tak i chutná. Já banány zbožňuji a tohle bych teda mohla vyzkoušet. :-)

2 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 12. července 2013 v 14:02 | Reagovat

Doporučuji vyzkoušet! Je to jednoduché a moc dobré. Když na to přijde, je možno banány pokapat i přírodním sirupem (třtinovým nejlépe, ale když není, dá se použít i javorový). Podle mého hodnocení je to letní dezert jako ze sna!

3 Alis Alis | Web | 12. července 2013 v 14:32 | Reagovat

Ahoj Šárko, tak tímhle receptem jsi mi udělal obrovské chutě..mňam:) Úplně si je dokážu představit se šlehačkou!

4 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 12. července 2013 v 20:48 | Reagovat

[3]: Alis:

Klidně i s čokoládou a se zmrzlinou :-) Teď si uvědomuji, že v Karibiku jsem si zmrzliny moc neužila, ale vynahradily mi to hromady čerstvého a krásně vysluněného ovoce.

5 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 12. července 2013 v 21:15 | Reagovat

Ovoce prostě patří k létu.

6 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 12. července 2013 v 23:14 | Reagovat

To vypadá tak moc jedle, krása, sbíhají se mi sliny

7 dona-gisele dona-gisele | E-mail | Web | 13. července 2013 v 8:12 | Reagovat

No teda, to musí být lahoda. Něco podobného jsem viděla i s čerstvými fíky, vy jste nezkoušela jiné ovoce?

8 Filius Filius | E-mail | Web | 21. července 2013 v 17:56 | Reagovat

Super, díky za tip. A osvěží to v létě :-)?

9 Ivča Ivča | Web | 24. července 2013 v 12:16 | Reagovat

Famózní, miluji banány! A doporučuji zkusit i banány obalené v karamelu. A pokud potřebujete peníze, tak zkuste http://www.123ferratum.cz :)

10 Můj Japonský Dům Můj Japonský Dům | Web | 26. července 2013 v 14:07 | Reagovat

To vypadá dobře :) A to nemusím ani jezdit do Karibiku.

11 Martin Martin | Web | 26. července 2013 v 21:59 | Reagovat

Vypadá to chutně, díky za inspiraci, určitě vyzkouším :)

12 p5nt5gr5mk5 p5nt5gr5mk5 | Web | 28. srpna 2013 v 17:50 | Reagovat

vypadá to tu všechno moc dobře. Doma určitě zkusím mnoho receptů:-)

13 michal michal | 9. listopadu 2013 v 12:03 | Reagovat

Vyzkoušel jsem a je to opravdu moc dobré. K tomu zmrzlina a nemělo to chybu!

14 Alice Alice | Web | 17. listopadu 2013 v 18:51 | Reagovat

to vypadá luxusně :)

15 Adele Adele | Web | 26. prosince 2013 v 18:27 | Reagovat

miluju banány :* usčitě vyzkoušííím :)

16 igorka igorka | Web | 3. září 2014 v 0:46 | Reagovat

úžasný, něco podobnýho jsme jedli v Řecku, na www.ituristi.cz/recko

17 The-hunger-game The-hunger-game | Web | 8. listopadu 2014 v 14:37 | Reagovat

je to viborne skusali sme

18 krevblogu krevblogu | 2. prosince 2014 v 11:14 | Reagovat

Jsou to super recepty!Určitě zkusím!

19 journeytobeauty journeytobeauty | Web | 26. ledna 2015 v 19:08 | Reagovat

tvoje recepty zbožnuji celou tuto stránku, najdu zde i zdravé recepty které skvěle doplnují můj blog velmi děkuji za teto tvůj

20 Španěl Španěl | Web | 18. června 2015 v 22:57 | Reagovat

Ve <a href="http://www.ituristi.cz/spanelsko">Španělsku</a> jsme měli něco hodně podobného :))

21 Lucíík Lucíík | Web | 9. dubna 2016 v 16:54 | Reagovat

Děláte mi chutě, určitě vyzkouším. Miluji Vaše recepty. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama