Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Červenec 2013

Karibské pečené banány

12. července 2013 v 13:03 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Ovoce


Karibik a chuť dokonale vysluněných banánů je jedna z mnoha vzpomínek na mou dokonalou dovolenou v karibském ráji. Aby se mi lépe vzpomínalo, připravila jsem si pečené banány takovým způsobem, aby mi co nejvěrněji připomínaly strávený čas v exotické Dominikánské republice. Rum, třtinový cukr, kakao, skořice a banány. Když se to všechno dá do zapékací misky, vznikne z toho trochu té karibské vůně, která mě nutí přemýšlet o cestovatelských plánech, které je třeba poskládat tak, abych se do této kouzelné země plné slunce a lidí se slunečnou povahou mohla zase na čas vrátit.

Moje karibské pečené banány

Doba přípravy: 5 minut příprava, 25 minut pečení, pro 4 osoby

Ingredience:
  • 8 ks zralých banánů (na osobu 2 ks)
  • 60-80 g čerstvého másla
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • špetka mleté skořice
  • 3 kousky skořicové kůry
  • hrubě mleté dominikánské kakao
  • podle chuti rum
Postup:

Zapékací misku vymažeme máslem a na dno vložíme přepůlené a překrojené banány. Posypeme třtinovým cukrem, mletou skořicí a kakaem. K banánům přidáme skořicovou kůru a povrch poklademe několika plátky másla. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme cca 25 minut. Během pečení můžeme zastříknout kapkou rumu. Pečené banány jíme horké, ale chutné jsou i vychlazené, třeba jako doplněk ke zmrzlině.


Dobrou chuť a krásné banánové léto přeji ;-)



Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)