Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)


Komentáře

1 Michaela zimová Michaela zimová | E-mail | 18. dubna 2013 v 14:33 | Reagovat

Krásný nápad!!! Šárko, ráda bych se zeptala, odkud máte ty nádherné talíře . Děkuji, krásný den Míša

2 DolceVita DolceVita | Web | 18. dubna 2013 v 15:44 | Reagovat

[1]: Michaela Zimová:

Hezký den, Míšo :-) Díky za zprávu k fialkovému tématu. Vlastně to není ani recept, jen takový nápad, jak si jaro vnést i do úst :-) Pokud jde o talíře, pořídila jsem je v jedné dárkové prodejně s provensálským zbožím (mýdlo, vonné oleje, keramika a porcelán). Prodejna je v Táboře, ale jsem přesvědčena, že takových prodejen máme po celé ČR několik. Krásné odpoledne ;-)

3 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 18. dubna 2013 v 16:54 | Reagovat

"Fungují i fialky v rumu?" ptá se zvídavě Cyberštamgast.
"A co v medu?" Dodávám já.

4 karin-photo karin-photo | E-mail | Web | 18. dubna 2013 v 19:01 | Reagovat

Zajímavé :-) O tom jsem nikdy neslyšela :-)

5 DolceVita DolceVita | Web | 18. dubna 2013 v 19:24 | Reagovat

[3]: TlusŤjoch:

Fialka funguje rozhodně i na těchto frontách :-) Fialkový med jsem již ochutnala a pokud je tu řeč o rumu, s ním se dá zkombinovat naprosto všechno. Dovezla jsem si totiž o rumu naprosto jiné mínění po mém nedávném návratu z Karibiku :-)

6 DolceVita DolceVita | Web | 18. dubna 2013 v 19:25 | Reagovat

[4]: karin-photo:

V drobných lučních květinkách je skrytý velký potenciál :-)

7 karin-photo karin-photo | E-mail | Web | 18. dubna 2013 v 19:42 | Reagovat

[6]: Nikdy bych si toto nepomyslela,ale vy jste mě o tom přesvědčila :-)

8 Filiuska Filiuska | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 3:37 | Reagovat

Hodně neobvyklý recept :). Děkuji za tip!

9 Petr Petr | E-mail | Web | 21. dubna 2013 v 10:22 | Reagovat

Koukám, jak se všichni pouští do fialek ;) Musím přiznat, že mě zatím luční kvítí míjí, ale všechno je jednou poprvé a člověk má poznávat nové věci. Šárko, děkuji za inspiraci!

10 toffo toffo | E-mail | Web | 21. dubna 2013 v 22:08 | Reagovat

Když na to přijde, "strkám" fialky i do velikonoční nádivky, jen tak pro zábavu. Minulý týden byl opravdu ve znamení fialek, fialovělo se to i u nás na sídlišti. Ve středu a ve čtvrtek pak nejintenzivněji voněly, bylo to, jako vejít do parfumerie pro novou vůni Jaro 2013.

11 Madla Madla | Web | 22. dubna 2013 v 11:42 | Reagovat

I v našich končinách začínají "nebezpečně" fialovět trávníky, takže já dnes asi neodolám a vydám se na lov malých violek, v takové smetanové violkové zmrzlině nebo violkovém cheesecaku budou všechny failky krásně upotřebeny. Krásné violkové recepty má třeba Maryna na svých stránkách: http://www.laskominyodmaryny.cz/

12 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 22. dubna 2013 v 18:48 | Reagovat

[9]: Petr:

Jedlé květy otevírají nové kulinární obzory :-) V kuchyni našich předků to ale není nic nového a nepoznaného. Já bych se toho nebála :-)

13 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 22. dubna 2013 v 19:43 | Reagovat

[10]: toffo:

To je přesné: Parfém s novou vůní Jaro 2013.

Že jsme se na něj letos načekali :-)

14 toffo toffo | E-mail | Web | 22. dubna 2013 v 21:06 | Reagovat

P.S. zajímavě se to tu převléká a mě se to moc líbí, záhlaví je opravdu - poutající a vtahující.

15 Michal Michal | Web | 24. dubna 2013 v 13:45 | Reagovat

Jo, tohle a pár dalších květin už jsem měl. A můžu opravdu doporučit. Vůbec teď na jaře se dá využít spousta toho, co nám roste a kvete za okny.

16 DolceVita DolceVita | Web | 26. dubna 2013 v 11:43 | Reagovat

[14]: toffo:

Změna není nikterak velkolepá, ale upravit malinko design už to chtělo :-) Jsem ráda, že kus staré nostalgie tam stále zůstává. Měj se hezky a užívej slunečného dne. Dnes sázím kytky a stromy, což mi vlévá do těla nový elán a spoustu energie, takže bych konečně mohla zase začít pilněji psát na blog.

17 DolceVita DolceVita | Web | 26. dubna 2013 v 11:44 | Reagovat

[15]: Michal:

Jaro je velmi inspirativní a kolem nám je toho opravdu mnoho, co se dá vzít s sebou do kuchyně :-)

18 ajka ajka | Web | 1. května 2013 v 15:14 | Reagovat

Zkusila bych, ale u nás abych fialky lupou hledala .... takže nic :-((

19 DolceVita DolceVita | Web | 2. května 2013 v 23:38 | Reagovat

[18]: ajka:

Však jaro nám nemusí vonět jen fialkami ;-)

20 http://www.univers-diamants.fr http://www.univers-diamants.fr | E-mail | Web | 7. listopadu 2014 v 3:45 | Reagovat

. Vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme cca 25 minut. Během pečení můžeme zastříknout kapkou rumu. Pečené banány jíme horké, ale chutné jsou i

21 brazilian body wave brazilian body wave | E-mail | Web | 30. ledna 2015 v 9:27 | Reagovat

Thanks for the summary! I love her books.

22 Terezka Terezka | 24. dubna 2016 v 9:46 | Reagovat

Ďivný💣

23 Ennie Ennie | Web | 24. dubna 2016 v 11:00 | Reagovat

Zajímavé, jednou snad zkusím. Letos jsem to u nás nestihla :/.

24 http://www.clhbasket.fr http://www.clhbasket.fr | E-mail | Web | 2. srpna 2016 v 11:23 | Reagovat

Zelňáky, zelníky, zelné placky na plech Stačí mít doma sklenici dobrého kysaného zelí a rázem máme po ruce vitamínovou bombu. Dopřát si trochu kysaného zelí v syrovém stavu, to nám zaručí, že do těla vpravíme vitamín C, kterého je nám rozhodně třeba.

25 gitty93 gitty93 | E-mail | Web | 14. února 2017 v 12:38 | Reagovat

zvláštní recept

26 Tonka Bláznivá Tonka Bláznivá | E-mail | Web | 28. března 2017 v 22:26 | Reagovat

Dělala jsem jednou takový lektvar, zrpvu krásně fialový, po kapce citronu zčervenal a nakonec byl šedomodrý. Fialkový sirup, pěkně prosím. A jak byl výtečný!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.