Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Září 2012

Podpořte svým hlasem blogy o dobrém jídle a víně

4. září 2012 v 21:57 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Co rozhodně stojí za to!
AKTUÁLNĚ PROBÍHÁ HLASOVÁNÍ O BLOG ROKU 2012 V KATEGORII VAŘENÍ A VÍNO. Podpořit svůj oblíbený blog můžete ZDE. Za vaše hlasy děkujeme! Foodblogeři jsou skvělá a spřátelená parta, držím palce VŠEM :-)

Je libo něco dobrého na zub? Co třeba šťavnatý bramborový koláč s jablky a sýrem?



Domácí pec na pizzu a nejlepší recept na těsto jako z pizzerie

3. září 2012 v 11:48 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Gastronomické zajímavosti
Moje nové FERRARI, to je domácí pec na pizzu. Kvůli ní budu hledat ten nejlepší recept na přípravu domácího těsta na pizzu. Dá se vůbec v domácích podmínkách udělat dobrá pizza?

Konečně rychlá jízda, za kterou vás nikdo nebude pokutovat. Tohle Ferrari parkuje v mé kuchyni a první zkušební jízda dopadla naprosto skvěle! Pizza pec je uzpůsobená k rychlému pečení pizzy a umí to vážně dokonale. Je toho mnohem víc co se s ní dá podniknout, zatím jsem u prvních testů, ale s důvěrou mohu doporučit stránky www.pizzapec.cz a nechat nahlédnout pod pokličku horké pece v akci.


Udělat doma těsto na pizzu není ten nejtěžší úkol, se kterým si při domácí výrobě musíme poradit. Daleko složitější je pečení, protože dobrá pizza se peče vždy při vysoké teplotě. Tajemství křupavého těsta je v tradičním kameni, který rovnoměrně rozloží teplotu od středu až po okraj a zároveň absorbuje všechnu nadměrnou vlhkost.

Nonstop pizzerie doma v kuchyni
Odkud by mělo pocházet to nejlepší náčiní na pečení pizzy, ne-li ze země jejího původu? Italská společnost G3ferrari nabízí skutečně to nejlepší, co na pečení domácí pizzy můžete mít. Elektrikcá pícka na pizzu zařídí, že dokřupava upečenou domácí pizzu budete mít na stole za 4 minuty.


První testování jsem podnikla s malými pizza koláčky. Byly potřené jen rajčatovým sugem a posypané sýrem. Pro vůni jsem přidala trochu rozmarýnu a tymiánu a svěřila je do horké náruče malé pece. Ať se ukáže! Za pár minut to pod víčkem zavonělo a skutečně bylo hotovo.



Pizza se pekla na rozžhaveném kameni o průměru 31 cm. Výrobce garantuje rozžhavení na vysokou teplotu v opravdu krátkém čase a jeho slova mohu potvrdit. Pizza byla rychle pečená a pěkně křupavá. Ocenila jsem snadnou ovladatelnost pícky a hned mě napadlo,co dalšího by se v ní dalo připravit. Zatím jsem ji zaparkovala ve své letní kuchyni, protože jídlo na čerstvém vzduchu je báječné a navíc má tu výhodu, že všechny letní bylinky na záhoně a venkovních květináčích mám pěkně po ruce.


Upečené pizza koláčky by sa daly sníst jen tak, ale já jsem si je ještě přikrášlila čerstvými dobrotami v podobě parmské šunky, buvolí mozzarelly, rajčat ze skleníku tmavé odrůdy kumato, malými cherry rajčátky, lístky čerstvé bazalky, podle chuti i jiné bylinky, provoněla jsem je špetkou mletého pepře a pokapala dobrým olivovém olejem. Jsou to moje pizza koláčky a proto si je mohu naparádit podle vlastní vůle. To je to, co se mi na tom líbí. Žádná ošizená pizza s hromadou nekvalitních surovin k nám domů nesmí. Tahle pícka bude pro mě opravdu dobrý společník.



Kombinace horkých pizza koláčků a sklenky dobře vychlazeného vína udělala můj první testovací den ve společnosti malé červené pizza pece daleko příjemnějším než jsem čekala.


Prvním testováním nic nekončí. Příště si pizzu připravím z domácího těsta, na které budu hledat ten nejlepší recept. Je mi jasné, že se mi ji nepovede vyházet jako profík, ale u domácí pizzy o něco takového vlastně ani nejde. Jestli chcete, pojďte hledat recept se mnou - vždyť kdo by neměl dobrou pizzu rád? Podle statistik se na světě otevírá čím dál tím víc pizzerií a obliba tenké dokřupava vypečené placky stále stoupá.


Dokonce zde na blogu proběhla anketa o nejoblíbenější jídlo a můžete hádat, jak to celé dopadlo? Pizza svou snadnou dostupností převálcovala všechny ostatní favority v podobě staré dobré české klasiky. Protože šikovnost lidí nezná mezí, často se pece pizza i podomácku, a to ve ztížených podmínkách. Lidé si pomáhají vloženou kachličkou do horké trouby, někdo ji peče na venkovním grilu nad rozžhavenými uhlíky a objevit by se daly stovky různých fíglů.

Tahle pícka všechny trable s pečením vyřeší za nás. Udělá to rychle a komfortně. A to je něco, co mě baví. www.pizzapec.cz

Teď už se mohu zabývat jen hledáním správného receptu na domácí přípravu těsta na pizzu.
Na Vaše nápady a zkušenosti se těším v komentářích.

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)