Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Kuře na paprice - evergreen z domácí kuchyně

27. dubna 2012 v 15:37 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Maso

Kuře na paprice rozhodně nepatří do typicky jarního jídelníčku, ale vzhledem k tomu, že se jedná o klasickou recepturu s charakteristicky dokonale vyhraněnými chutěmi jednotlivých surovin, můžeme ho na stůl postavit v každou roční dobu a nemusíme si u toho připadat provinile. Vlastně neznám nikoho, kdo by takto upravené kuřecí maso neměl rád.

Jen se doma občas neshodneme, co je nejlepší ke kuřeti na paprice podávat? Mohou to být jemné noky, široké nudle, houskové knedlíky, dušená rýže, v Maďarsku tarhoňa (tarhonya - typická maďarská těstovina podobná špeclím). U nás doma jsou to velmi často právě domácí špecle.

Ať je to co je to, příloha ke smetanové omáčce provoněné sladkou mletou paprikou je zásadní. Dnes jsem dala přednost dušené rýži.

"Drůbež je pro kuchaře totéž, co plátno pro malíře," pronesl velevážený pan Brillat-Savarin. Podle mě se voňavou mletou paprikou ve smetanovém základu vždycky hezky maluje a kuře na paprice ještě nikdy nic nepokazilo. Tak asi z toho důvodu jsem se rozhodla nevyslyšet volání jara a naplnit hrnec kuřetem s omáčkou.

KUŘE NA PAPRICE

(pro 2 osoby)

Potřebujeme:

  • 2 kuřecí stehna
  • 2 lžíce tuku (sádlo, přepuštěné máslo, olej)
  • 2 cibule
  • 2 lžičky mleté červené papriky sladké
  • špetka mleté papriky pálivé
  • sůl
  • 250 ml sladké smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 plátek másla

Příprava:

V hrnci rozehřejeme tuk a opečeme kuřecí stehna ze všech stran. Aby byla omáčka silnější, stehna připravuji i s kůží, kterou před samotným servírováním odstraníme. Maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme drobně nakrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, vložíme zpět maso, osolíme a přidáme sladkou mletou papriku. Velmi krátce zahřejeme a okamžitě zalijeme horkou vodou (nejlépe vývarem) tak, aby maso bylo potopené a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka.

Měkké maso vyndáme z omáčky a odstraníme kůži. Omáčku propasírujeme přes sítko, aby byla dokonale hladká. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a vlijeme ji do omáčky. Mírným varem důkladně povaříme. Když omáčka zhoustne, vložíme zpět maso a necháme krátce prohřát. Na zjemnění hotové omáčky přidávám ještě plátek dobrého čerstvého másla, který dodá omáčce chuť i pěkný lesk. Kuře na paprice servírujeme podle vůle s rýží, knedlíkem, těstovinami nebo nočky.


Když je doma strávníků víc, je praktické připravit dušené kuře na paprice z celého kuřete a před přípravou si maso rozporcovat na jednotlivé menší dílky. Z kuřecího skeletu se dá souběžně navařit i dobrý vývar, který zároveň použijeme na podlévání pokrmu. Když vaříme jen 2 porce, jako dnes já, je vhodné na stehnech ponechat kůži, která se vyvaří rovnou do omáčky a dá jí lepší chuť a sílu. Porce masa doporučuji servírovat bez dušené kůže, protože ta na talíři moc parády nenadělá.

Tak dobrou chuť.

Stačí pár surovin a s kuřetem v hrnci se může každý proměnit ve sporákového kouzelníka. Kuře na paprice zrovna neskrývá žádná tajemství, která si kuchaři drží pod pokličkou. Stačí použít pár skromných kousků z kuchařského řemesla a vynikající voňavá omáčka vonící po paprice se uvaří téměř sama.

V podstatě podle stejného receptu se už léta v každé domácnosti, kde se čas strávený v kuchyni nepočítá na nějaké zbytečné minuty navíc, vaří beze změn od dob prvních pisatelek kuchařských knih. Vlastně si troufám říct, že kdyby domácí hospodyně soutěžily v této disciplíně s profesionálními kuchaři, vyhrály by to na celé čáře. Je to typicky dokonalé domácí jídlo a proto si na něm vždycky nejlépe pochutnám doma. Prostě k tomu potřebuji tu atmosféru navoněné kuchyně. Nikdy mě nepohorší uprostřed stolu na kulatém prkénku postavený horký hrnec s lahodnou omáčkou, ve které nechybí pohotovostně nastrčená naběračka.

Takhle záludně to dělala už naše babi. Nějakým podivným magnetismem ta stará naběračka přitáhla ruku k hrnci a než jsem si stačila říct dost, byl v talíři nášup omáčky. A kdyby nebyl, i tak ten hrnec fungoval na stole magicky. Dokud v něm něco bylo, nechtělo se nikomu zvedat se od stolu. Kuře na paprice je recept na domácí útulno a příjemno.

A to v žádné restauraci na jídelním lístku nemají :-)

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)
 

14 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Sona Sona | E-mail | 27. dubna 2012 v 15:55 | Reagovat

Milá Šárko, kuře na paprice je opravdu evergreen, který potěší vždy a téměř každého :-) U nás doma přidáváme ještě pár kuliček nového koření a 2-3 lístky bobkového listu... Ale každá rodina má asi tu "svou nejlepší" :-)
Tak ať se daří a chutná!
Krásné jaro a moc děkuji za články
Soňa

2 Daysy Daysy | E-mail | Web | 27. dubna 2012 v 16:04 | Reagovat

Mmm, vypadá to moc dobře. x)

3 Robka Robka | Web | 27. dubna 2012 v 16:51 | Reagovat

Taky dávám bobkový list, nové koření a ještě pár kuliček pepře. Máme ji rádi malounko nakyslou, takže do ní přidávám kapku octa, nebo přidám k sladké smetaně trochu zakysané. Je to opravdu moc dobré a levné jídlo, což zejména v této době ocení každý.

4 H.U. H.U. | 27. dubna 2012 v 16:53 | Reagovat

Ahoj Šárko. Kuře na paprice dělám podobně s tím, že používám ke smažení přepuštěné máslo místo oleje.Papriku nechávám rozvonět na osmahnuté cibulce (na chvíli stáhnu z plamene) a teprve potom vracím osmahnutá stehna a podlévám. Smetanu používám kysanou půl na půl se sladkou. Omáčku podle potřeby také dochucuji citronovou šťávou.Velkou výhodou tohoto pokrmu je, že se prakticky nedá pokazit.

5 Magierin Magierin | E-mail | Web | 27. dubna 2012 v 18:55 | Reagovat

Mnam, kure na paprice, nebo kralika,delala moje babicka a k nemu domaci houskovy knedlik, no ja se definitivne vzdy tak prejedla, ze jsem musela rozepnout knoflik;-)
Ale bylo jen u babicky,mamka ho nedelala,protoze tatka nejedl bile maso a k jinemu se ta omacka nehodila.Ale prave tu omacku ja muzu na litry,ani maso bych nemusela a skoda, preskoda, prave takove uzasne jidlo se skutecne nikdy v restauraci nenajde:-(

6 Hanelle Hanelle | Web | 28. dubna 2012 v 22:06 | Reagovat

ahoj rozjíždím nový blog prosím mrkneš?, díky moc
http://haniny-plesove-a-svatebni-saty.blog.cz

7 ovesná vločka ovesná vločka | Web | 29. dubna 2012 v 11:54 | Reagovat

Hm, když si vzpomenu na školní kuře na paprice, tak se mi orosí čelo. Ale vzhledem k tomu, jak nás babička zásobila mraženou drůbeží, budu muset odložit předsudky, protože Tvůj recept vypadá tak prostě a jednoduše, že to musí být dobré a chutné. (PS: třeba se to stane stejnou stálicí našeho stolu jako bramboráčky dělané podle tvého receptu.)

8 nano nano | Web | 29. dubna 2012 v 15:02 | Reagovat

online filmy zdarma !

9 Madla Madla | Web | 29. dubna 2012 v 21:25 | Reagovat

Neznám nikoho, koho by kuře na paprice urazilo. Já na něj mám blahé vzomínky z dětství a bylo to jedno z prvních jídel, které jsem se snažila uvařit ve své první kuchyni. Ač je mi ještě v tuto počínající noční hodinu ještě vedro, chuť na šťavnaté kousky bílého masíčka (maminka nám podávala omáčku vždy s kousky masa obranými od kosti a já to po ní přejala) potopené ve voňavé omáčce zůstává.Ačkoli dělám kuře na paprice jinak, hlavní je jemná papriková dochuť, kterou moc ráda zvýrazňuji přidáním papriky uzené, ta je v téhle omáčce prostě nepřekonatelná.

10 DolceVita DolceVita | Web | 30. dubna 2012 v 14:57 | Reagovat

[1]: Soňa:

Divoké koření je vzrušující ingredience v každém hrnci :-) Moc ráda ho všude přidávám. Bobkový list si úspěšně pěstuji už pár let v květináči a když je svěžě zelený, vždycky moc krásně voní.

Krásné jaro, moc děkuji za milý komentář.
Šárka ;-)

11 DolceVita DolceVita | Web | 30. dubna 2012 v 14:58 | Reagovat

[2]: Daysy:

Trochu kaloricky, ale sem tam se takový hřích dá odpustit :-)

12 DolceVita DolceVita | Web | 30. dubna 2012 v 15:01 | Reagovat

[3]: Robka:

Je fajn, že si omáčky umíme krásně doladit do své vlastní chuti. To je to pravé omáčkové umění. U nás se zpravidla dělá taková jemnější, ale používám dobrou mletou papriku a ta to celé krásně zabarví a naparfémuje. Když se použije kuře z farmy, tak maso skvěle voní a vzniklý vývar si zaslouží jen samou chválu. No a dobrá smetana celé jídlo korunuje.

Na české omáčky si prostě potrpíme a je vidět, že je umíme naprosto bravurně a recepty máme pěkně vychytané :-)

13 DolceVita DolceVita | Web | 30. dubna 2012 v 15:04 | Reagovat

[4]: H.U.

Smetanu dávat půl na půl je skvělý kompromis. O přepuštěném másle nemůže být pochyb. To je prostě ze všeho nejlepší a v jídle zanechává moc milou chuťovou stopu.

14 DolceVita DolceVita | Web | 30. dubna 2012 v 15:05 | Reagovat

[5]: Magierin:

Domácí strava je plná úžasných vzpomínek, takže každé jídlo má krom chuti ještě svou vlastní historii. U takových receptů se moc hezky vzpomíná :-)

15 DolceVita DolceVita | Web | 30. dubna 2012 v 15:07 | Reagovat

[7]: ovesná vločka:

Občas je fajn nechat kuchyň provonět nějakou domácí klasikou :-) Dělám to vždycky moc ráda a vždycky tím někoho doma potěším :-)

16 DolceVita DolceVita | Web | 30. dubna 2012 v 15:13 | Reagovat

[9]: Madla:

Udělat dobrou omáčku je prostě kumšt. Zde jde o dobrou papriku až v první řadě :-) Ta prostě musí být excelentní.

Používám originální maďarskou a její vůní se nikdy nepřestanu kochat :-) Toto jídlo bylo takové téměř 100% domácí, neboť kuře bylo z farmy, smetana a máslo ze statku, cibule domácí :-) Chuť byla velmi opravdová a to se mi na tom všem líbilo ze všeho nejvíc. Tak ať žijí chutné české omáčky, byť jsou dědictvím maďarských sousedů, ale u nás za ta dlouhá léta dávno zdomácněly.
Měj se krásně a užívej jarní dny. Šárka ;-)

17 toffo toffo | Web | 30. dubna 2012 v 17:21 | Reagovat

Trik s kůžičkou převezmu. "Na paprice" u nás frčí celkem často, nejčastěji z omáček, také vepřové. Ale přiznám, že se s ní tak krásně nemazlím, mohla bych svůj přístup zlepšit. Krutě excelentní omáčku "na paprice" jsme dlabali o prázninách 2010 u Hladíků na Zvoničce. I kluci funěli, než do sebe natlačili tu mega porci, ale opravdu se nedalo nic nenechat. A to jsou pak muka všežravá!

18 Keny Keny | E-mail | Web | 1. května 2012 v 16:41 | Reagovat

Skvělí článek! :-)

19 Barsh Barsh | Web | 1. května 2012 v 21:41 | Reagovat

mňam dala bych si :D

20 Pavel Pavel | E-mail | Web | 5. května 2012 v 14:03 | Reagovat

Dík za inspiraci Šárko. Málem bych zapoměl. Tak dlouho jsem tohle nevařil.
Napraveno:
http://www.moje-dobroty.cz/kure-na-paprice-3/
Kuře i slepice na paprice jsou prostě láska na věky zpečetěná omáčkou (po česku:)

21 DolceVita DolceVita | Web | 6. května 2012 v 15:42 | Reagovat

[17]:
toffo:

Na Zvoničce je kuchyně opravdu krutě excelentní :-) Nazrál čas, abych si zase někdy naplánovala cestu do blažených míst krkonošských. Právě jsem se vrátila ze Šumavy a objevila tam také plno gastronomických krás, proto si říkám, že ta česká gastroturistika má hodně co nabídnout a je škoda se kvůli nově objeveným místům nevracet tam, kde to dobře znám :-)

22 DolceVita DolceVita | Web | 6. května 2012 v 15:45 | Reagovat

[20]:
Pavel:

Láska k domácí kuchyni je v nás hluboce zakořeněná :-) Na některá jídla se prostě nikdy nedá zapomenout.

23 Michal Michal | 8. května 2012 v 14:28 | Reagovat

...až na tu "prasárnu" se zahušťováním "amerikou" /mouka rozkvedlaná v mléce, v lepším případě smetaně"...  :)

Mouka se musí minimálně 20 min vařit, jinak ji jíte v podstatě syrovou a vaše střeva jednou hodně špatně dopadnou. Lepší je udělat si cibulovou jíšku a dále pokračovat dle tohoto receptu.

24 DolceVita DolceVita | Web | 9. května 2012 v 8:51 | Reagovat

[23]: Michal:

I to je cesta ke zdárnému výsledku :-)

25 Eva Eva | Web | 9. května 2012 v 13:38 | Reagovat

Tak tohle je klasikou i u nás doma :) Manžel se po tom pravidelně olizuje. Jen děti ještě chtějí, abych jim obírala kosti, lenoši jedni :)
Díky za připomenutí báječného receptu :)

26 Marketa Marketa | 9. května 2012 v 16:14 | Reagovat

Kuře na paprice patří mezi moje nejoblíbenější jídla od babičky. Připravuje je na pracovní desce ze žuly. Více o pracovních deskách na http://kuchynske-pracovni-desky.cz

27 SlávekLaVarden SlávekLaVarden | E-mail | 11. května 2012 v 9:44 | Reagovat

KDYŽ PŘIDÁM DO CIBULKY NA TUKU ČERVENOU PAPRIKU, V ZÁVĚRU ZALIJI SMETANOU, ZDÁ SE MI, ŽE OMÁČKA DOSTANE MDLOU NAČERVENALOU BARVU. pROTO NEDÁVÁM PAPRIKU NA CIBULKU, ALE AŽ ZCELA NA ZÁVĚR ROZPUSÍM PAPRIKU DO MÁSLA, MÍRNĚ ZALIJI HORKOU VODOU A OMÁČKA MÁ BÁJEČNOU ČEVENOU BARVU. jE MOŽNÉ, ŽE JE TO TÍM?
a JEŠTĚ MÁM JEDEN DOTRAZ- KAŽDÝ DRUHÝ DEN VAŘÍM VÝVAT Z KUŘECÍCH KOSTER, MÁ JANTAROVOU BARVU A SKUTEČNĚ KUŘECÍ ČI SLEPIČÍ CHUT. aLE DÁM-LI VÝVAR DO LEDNIČKY POUŽIJI AŽ DRUHÝ DEN, UŽ TAKOVÝ ZDALEKA NENÍM DOKONE SE MI ZDÁ, JAKOBY ZAHNÍVALA. jE TO MOŽNÉ????

28 maqulka maqulka | 12. května 2012 v 14:59 | Reagovat

Ahoj dělám konkurz na spolu adminku nebo admina mé stránky jestli máš zájem tak mi napiš do komentářů :)

http://maqulka.blog.cz/

29 Greg Greg | 13. května 2012 v 16:55 | Reagovat

Ahoj, pomozte nám prosím v soutěži :)

Fotky snad potěší kluky i holky, kdyby se vám líbily, klidně sdílejte dál ;)
www.facebook.com/FajnTabloGymspit

30 HaF HaF | Web | 13. května 2012 v 19:32 | Reagovat

U nás je oblíbená i slepice na paprice. Je to nejmilejší jídlo naší dcerky. Pokud nemám moc času (když vařím večer, dětem na druhý den) dělám to obráceně. Slépku šupnu do hrnce, uvařím, tím mám čas na jiné povinnosti, získám vývar i hotové maso. Teď už je to klasika - cibulka, přidat maso, zaprášit paprikou, moukou, zalít vývarem a provařit. Dochutit smetanou a máslem - smetanu taky používám obojí- sladkou i kysanou.
Ale je-li na vaření klid dělám kuře v podstatě stejně. Opravdu jedno z klasických jídel české kuchuně!

31 lola lola | Web | 13. května 2012 v 21:18 | Reagovat

kohout na víně je taky mňamka :)

32 DolceVita DolceVita | Web | 14. května 2012 v 13:49 | Reagovat

[25]: Eva:

Co by člověk pro dětičky neudělal? :-))) Moc dobře to znám. Staré recepty jsou jednoznačně půvabné a čas od času by měly na naší plotně zavonět a provonět celý příbytek. Vyvolá to krásné vzpomínky a to je to, co mám na jídle fakt moc ráda.

33 DolceVita DolceVita | Web | 14. května 2012 v 13:54 | Reagovat

[27]: SlávekLaVarden:

Paprika se nejlépe rozpouští v tuku, proto ji Maďaři též rádi přidávají závěrem a nechají ji zvolna rozpustit na hladině ve vrstvičce plovoucího tuku. Báječně se k tomu hodí sádlo, na kterém se maďarská jídla zpravidla připravují.

Pokud jde o vývar, nemám s tím takovou zkušenost a čistý vývar do chladničky dávám též.

34 DolceVita DolceVita | Web | 14. května 2012 v 13:56 | Reagovat

[30]: HaF:

Slepice na paprice je příjemná vzpomínka, kdy jsem ji dělávala také poměrně pravidelně. Mám moc ráda její tmavší maso a ta chuť se s kuřetem opravdu nedá srovnávat. Hlavně vývar je silný a to slouží slepici ke cti. Však o tom víme své, že? :-)

35 DolceVita DolceVita | Web | 14. května 2012 v 13:59 | Reagovat

[31]: lola:

Tak to rozhodně! A dokonce nedávno jsem ho doma připravovala. Zcela náhodou se u nás doma vyskytl mladý kohoutek, tak jsem si říkala, že by byl hřích nejít na něj klasickou francouzskou cestou a neotevřít si k němu burgundské. Jednu lahev do hrnce, druhou do skleničky :-)

Hutná tmavá omáčka vonící po silném vývaru, který měl zásnuby s burgundským vínem ... to se nedá popsat, to se musí jíst :-)

36 burmajones burmajones | E-mail | 14. května 2012 v 17:55 | Reagovat

taky se hlásím ke komunitě, která přidává uzenou papriku.ta to zvedá do nebe

37 income income | Web | 14. května 2012 v 19:44 | Reagovat

Zdravím všechny!!! Chceš si přivydělat ? Mrkni na můj blog a zlepši si svou finanční situaci ;)

http://income.blog.cz/

38 nano nano | Web | 16. května 2012 v 22:28 | Reagovat

mňam

39 navia navia | 17. května 2012 v 10:16 | Reagovat

[5]:Tak mamka dělala "na paprice" i vepřovou kýtu, takže bych neřekla, že se omáčka k jiným masům nehodí. Dávám pod maso ještě kousíček špeku.

40 Fuensanta Fuensanta | Web | 18. května 2012 v 12:16 | Reagovat

veru dala by som si

41 L+P<3 L+P<3 | Web | 22. května 2012 v 10:57 | Reagovat

Hodně lidí dělá kuře na paprice se smetanou.. My doma děláme bez smetany,necháme jen omastek :)  .

42 Petr Petr | Web | 24. května 2012 v 10:49 | Reagovat

[41]: U nás jsme zásadně pro smetanu ;)

43 DolceVita DolceVita | Web | 27. května 2012 v 8:35 | Reagovat

[39]: navia:

Vepřové na paprice je známá věc, díky za připomenutí. Pamatuji si vepřovou kýtu s jemnou paprikovou omáčkou ze školní jídelny. Býval to náš hit, na který jsme se skoro vždy těšily stejnou měrou, jakou na kuře na paprice. Naší dětské chuti jemné smetanové omáčky lahodily :-)

44 DolceVita DolceVita | Web | 27. května 2012 v 8:38 | Reagovat

[41]:

Proč ne, ale u sama jsem pro přidání smetany, aby vznikla ta charakteristická jemnost omáčky. Navíc i barva omáčky se se smetanou pěkně zjemní do světlých tónů.

Bez smetany se posouváme k dietnější verzi pokrmu, tak to se musí ocenit :-)

45 Lady L Lady L | Web | 2. června 2012 v 13:56 | Reagovat

mňam.. ten obrázek vypadá velmi chutně ;) .. skoro začínám mít hlad :DD

46 operetta operetta | Web | 2. června 2012 v 15:10 | Reagovat

ahojky,podíval(a) bys ses na můj blogís?Díky

47 pribehykamaradek pribehykamaradek | Web | 2. června 2012 v 21:38 | Reagovat

už se chystám déle na kuře na paprice,ale není čas, jinak  moc hezké to tu máš :-)

48 Sárinka* Sárinka* | Web | 8. června 2012 v 22:52 | Reagovat

Paráda! Máš super blog, fakt se mi líbí))!
Jestli chceš, zavítej i na můj právě rozjíždějící se blog. Tvá návštěva mě rozhodně potěší! :)
Pa ;)

49 http://www.pokrmy.estranky.cz/ http://www.pokrmy.estranky.cz/ | Web | 18. července 2012 v 23:25 | Reagovat
50 penina wedding gowns penina wedding gowns | E-mail | Web | 31. října 2012 v 14:34 | Reagovat
51 replica bvlgari replica bvlgari | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 6:12 | Reagovat

A. The baby, because he's a little Bigger!
http://www.latewatches.com/omega-seamaster.html

52 Jirka Jirka | 7. června 2013 v 17:03 | Reagovat

Tak další krásný zářez na vařečce. Holky (tchýňka se ženou) kuře dělají v papiňáku. Pak udělají jíšku, dají papriku, provaří a nakonec dají šlehačku. Tohle je minimálně o třídu jinde. Voňavý, hlaďounký a ta chuť ... Jsem rád, že jsme jim ukázali jak se vaří :-)

53 jindrula jindrula | 10. února 2014 v 17:48 | Reagovat

vynikající šmáčko

54 Japa Japa | 26. května 2015 v 9:57 | Reagovat

Návrhy interiérů kuchyní:

http://www.zakidesign.cz/kuchyne

55 Lobby Lobby | 20. června 2015 v 11:06 | Reagovat
56 Nirena Nirena | 29. června 2015 v 15:57 | Reagovat

Hodí se do kuchyně betonová podlaha jako podklad pro plovoučku?

http://www.betonove-podlahy.eu/

57 albina albina | 15. července 2015 v 11:53 | Reagovat

Já mám přece jen raději hranaté tvary dřezů, nej jsou granitové

http://www.kuchynsky-drez.cz/granitove-drezy/

58 Helena Hamrlová Helena Hamrlová | E-mail | 1. října 2015 v 8:37 | Reagovat

Dělala jsem podle tohoto receptu kuře na smetaně a povedlo se a moc jsme si pochutnali. Výborné !!!

59 http://www.mel421.fr http://www.mel421.fr | E-mail | Web | 2. srpna 2016 v 11:34 | Reagovat

před časem jsem zpracovala článek i s recepty, tak můžete nakouknout. Mohu vám slíbit, že tímto způsobem nepřiberete, ale možná si vyrobíte pořádnou chuť :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama