Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)


Komentáře

1 Dommi Dommi | Web | 3. března 2012 v 18:02 | Reagovat

Mohlo by to být fajn..:) Ale neznám..:)

2 DolceVita DolceVita | Web | 3. března 2012 v 18:13 | Reagovat

[1]: Dommi:

Staročeská jídla se z dnešního jídelníčku vytrácejí a za pár let si na ně nikdo už ani nevzpomene. Proto se snažím o připomenutí :-)

Babička by jistě věděla, jak taková dobrá lepenice chutná :-)

3 Daysy Daysy | E-mail | Web | 3. března 2012 v 18:31 | Reagovat

Tak tohle moc nemusím.

4 DolceVita DolceVita | Web | 3. března 2012 v 18:50 | Reagovat

[3]: Daysy:

Jednou za čas mi to nevadí :-) Domácí kysané zelí je plné vitamínů a ty se před jarem hodí. Řekla jsem si, že se budu pár dnů věnovat české klasice a s jarem to přehodím na zdravou výhybku :-)

5 Iris Iris | Web | 3. března 2012 v 19:15 | Reagovat

vypadá to dost dobře

6 Robka Robka | Web | 3. března 2012 v 19:27 | Reagovat

Tak to já bych si dala lepenici i jitrnici. Vyzkouším...

7 hatta hatta | E-mail | 3. března 2012 v 19:47 | Reagovat

Znám a mám moc ráda, dělám to tak 1 za měsíc, když jsem to dělala poprvé a ptala se holky, jestli si taky dá tu lepenici, tak mi řekla, tak mi tu patlanici teda nandej :-D a taky jí moooc chutnala.

8 ashgriel ashgriel | Web | 3. března 2012 v 21:06 | Reagovat

Ahoj, pěkný blog. :) Taky jsem začal blogovat, prosím mrkni na můj blog ;) Děkuji

http://ashgriel.blogspot.com/

9 burmajones burmajones | E-mail | 3. března 2012 v 21:14 | Reagovat

Lepenice stále žije.... teda alespoň já ji dělám dost často.... a mám to rád i s kachnou

10 ergo ergo | 4. března 2012 v 15:49 | Reagovat

My dělali lepenici vždy bez cibule a sádla, ale se slušným množstvím smetany - třicetiprocentní, samozřejmě:) Bez smetany se dělala jen k prejtu. Lepenici já ráda. Když přijedu k babičce, místo buchet prosím o lepenici :)

11 Alis Alis | Web | 4. března 2012 v 16:48 | Reagovat

Lepenice je vynikající příloha!! U nás moc oblíbená. S domácí jitrničkou je to pochoutka. Domácí je prostě domácí!!!

12 vandirection vandirection | Web | 4. března 2012 v 17:14 | Reagovat

mňam, nechcete se někdo skamarádit , pište mi na blog.

13 Madla Madla | Web | 4. března 2012 v 20:32 | Reagovat

Přesně taková jednoduchá a prostá bramborová jídla miluju. Já bych mohla jíst lepenici klidně celý týden a neomrzela by se mi (horší by to bylo s nafouklým bříškem malého kojeňátka), ale asi neodolám. Brambory jsou ve sklepě, domácí uzené a sklenice domácího kysaného zelí v lednici, je jasné, co se bude v týdnu vařit :-) Díky moc za připomenutí tak báječné a zdravé dobroty.

14 sigrid sigrid | 5. března 2012 v 14:41 | Reagovat

V dámské části naší rodiny je lepenice dost oblíbené jídlo - k dobré jitrnici, ale třeba i ke kotletě. V postě klidně samotná, jen s osmaženou cibulkou. Děláme ji ale bez mléka, spíš takové šťouchané brambory s trochu připraveným zelím.
Nevím, jestli i někdo z vás má tu zkušenost, že když lepenice přijde na stůl, pánové zapomínají obědvat nebo tvrdí, že jejich nejoblíbenější příloha k jitrnici je vlastně jenom kousek chleba?

15 DolceVita DolceVita | Web | 5. března 2012 v 15:07 | Reagovat

Iris + Robka:

Na vyzkoušení je čas. I když je zrovna období "půstu", zabijačkové hody jsou v plném proudu ... Holt se ten půst nebere tak vážně, ale tělu by to rozhodně prospělo. Lepenice je tu ostatně proto, aby ulehčila žaludku při konzumaci tučnějšího jídla, které nám velké dobrodiní zrovna nedělá. Ale kdo by odolal domácí-dobré-teplé-voňavé jitrničce?

16 DolceVita DolceVita | Web | 5. března 2012 v 15:07 | Reagovat

[7]: hatta:

Ona to tedy tak trochu patlanice je :-))) Moc fotogenická tedy není!

17 DolceVita DolceVita | Web | 5. března 2012 v 15:08 | Reagovat

[8]: ashgriel:

Tak vydržet! Když to člověk baví, čas letí jako o život (doslova :-)

18 DolceVita DolceVita | Web | 5. března 2012 v 15:10 | Reagovat

[9]: burmajones:

S kachnou jsou to zase jiné půvaby :-) Lepenice prostě nezklame. Někdy se tu dělají zelné placky a to je taky hříšná dobrota. Když je dobré zelí, je to lahůdková záležitost a chlouba české kuchyně.

19 DolceVita DolceVita | Web | 5. března 2012 v 15:12 | Reagovat

[10]: ergo:

Zajímavé, jak se dá lepenice pojmout. Se smetanou ji mám také ráda. Vždycky záleželo na tom, co bylo doma ve spíži :-) I když se tahle jídla dnes tak málo vaří, jsou to přeci jenom poklady české stravy a takové kysané zelí je lepší než 10 doktorů. A když ho budeme jíst samotné, tak po něm ani nepřibereme :-)

20 DolceVita DolceVita | Web | 5. března 2012 v 15:13 | Reagovat

[11]: Alis:

Značka "made in doma" - té se nic nevyrovná :-) Díky za sympatie k české tradiční stravě a lepenici obzvlášť :-)

21 DolceVita DolceVita | Web | 5. března 2012 v 15:29 | Reagovat

[13]: Madlo:

Než se kuchyně jarně zazelená, je čas na všechna klasická a poněkud nezdravá jídla :-) Jde o to, zda ke konzumaci přistupujeme s mírou. To je podmínka číslo 1. Potom si můžeme i takovou čerstvou jitrničku s lepenicí vychutnat bez výčitek svědomí. V tvém případě s malým kojeňátkem bych to neriskovala :-) Ale udělat si chuť jen tak skrz monitor bývá někdy příjemnější než v té realitě, když se člověk neudrží a dopřeje si o trochu víc, než je tělu zdrávo :-)

22 DolceVita DolceVita | Web | 5. března 2012 v 15:34 | Reagovat

[14]: sigrid:

:-)))))) Začínám velkým úsměvem! Ano, u nás doma se kysané zelí a tím pádem i lepenice zrovna nesetkává s velkým nadšením. Můj muž kyselému zelí neholduje a když ho má sníst jako přílohové, tak musí být sladší a nejlépe na moravský způsob. Myslela jsem si, jak si ve všem spolu notujeme, ale postupně odhaluji, že v případě zelí se ocitáme na křižovatce a každý jdeme jiným směrem. Já zelí mohu ve všech možných podobách. Ne že bych ho měla na talíři denně, ale když se to hodí, neodmítnu ho nikdy. Pokud jde o zabijačku a s ní spojené speciality, vždycky si ji dám jen jednou do roka (snažím se to nepřehánět) a teď se zase budu těšit na rok 2013, že ochutnám. Tak je mi to jídlo vzácnější.
Nyní už mám plnou hlavu jara a skleníku, kde jsem se byla pořádně nadechnout vůně teplé půdy, která už žadoní, abych se pustila do sázení. Voní tam bylinky, které přežily letošní arktickou zimu. Těším se :-)

23 Tres Tres | 5. března 2012 v 17:12 | Reagovat

http://youtu.be/aLDsgNk2Jjw Krásně vystižené city :)

24 ashgriel ashgriel | Web | 5. března 2012 v 23:04 | Reagovat

Zdar všichni, mimochodem máš pěkny design webu :), taky jsem začal blogovat, můžu vás tedy poprosit o kuknutí na můj nový blog :))http://ashgriel.blogspot.com/ děkuji ;)

25 готовим дома готовим дома | E-mail | Web | 6. března 2012 v 19:21 | Reagovat

Vypadá to chutný. Zítra budu vařit tento pokrm.

26 Pavel Pavel | E-mail | Web | 8. března 2012 v 22:12 | Reagovat

Jooo....všichni hurá do lepenice. Já ji dělal teď třikrát za sebou a se Záhoráckým závitkem byla luxusní, stejně jako s konfitovanou krkovičkou.

27 Pavel Pavel | E-mail | Web | 8. března 2012 v 22:15 | Reagovat

[16]: CCC...i patlanice je fotogenická :-)))
http://www.moje-dobroty.cz/zhorck-zvitek-s-lepenic/

28 Dem. Dem. | Web | 9. března 2012 v 11:56 | Reagovat

Zajímavý blog :) Opravdu! :)

29 Vilemína Vilemína | Web | 9. března 2012 v 15:12 | Reagovat

Lepenici znám a dělám, do rodiny se dostala někdy v mém mládí od známých, kteří ji poznali někde na chalupě v JČ...
U nás vede s vinnou klobásou.

30 vydělej vydělej | Web | 10. března 2012 v 0:53 | Reagovat

Strávíš spoustu času na internetu? Místo surfování můžeš vydělat nějaké peníze. Mám pro tebe skvělou možnost přivýdělku, stačí si přečíst článek na našem webu a vydělávání může začít. zabere vám to 5 minut denně: http://www.klikacka.4fan.cz/?p=49

31 scene-queeens scene-queeens | Web | 10. března 2012 v 13:51 | Reagovat

Moje máma to zkoušela a je to vinikající

32 Eja Eja | 10. března 2012 v 17:30 | Reagovat

Dík za připomenutí, na poslední chvíli jsem do základu zelňačky nenasypala zelí všechno a trochu si nechala. Nejradši mám úplně nejjednodušší verzi - šťouchané brambory smíchané s překrájeným syrovým zelím, cibulku navrch. Zimní vaření pomalu ale jistě končí, tak ještě tento víkend. Pak už se budu těšit na několik týdnů chřestových orgií :-)

33 Eja Eja | 10. března 2012 v 17:33 | Reagovat

[14]:Sigrid, ne, nemám tuhle zkušenost, moje verze lepenice byla vždycky oblíbená příloha, k uzenému dokonce nejoblíbenější.

34 shop shop | 11. března 2012 v 9:17 | Reagovat

Mmm..Můžu to být výborné někdy zkusím :) a jinak
Ahoj máš ráda originální šperky, náušnice,prstýnky, atd.? tak to se koukni na http://www.fler.cz/bubulique :)

35 KarinQa KarinQa | Web | 21. března 2012 v 7:50 | Reagovat

Ahoj!!
Máš uplně nejlepší blog!!
Ale chtěla bych se zeptat jestli bys mi trošku pomohla zvýšit mou návštěvnost.
Aby se můj blog trošku zviditelnil!
Děkuji Ti moc!!
KarinQa

36 lenkafashion lenkafashion | Web | 23. března 2012 v 20:37 | Reagovat

Mňáám :D

37 NaTyy NaTyy | Web | 31. března 2012 v 16:39 | Reagovat

Tak to si určitě někdy udělám :)

38 Šárka Šárka | E-mail | 31. března 2012 v 23:10 | Reagovat

Lepenici jsem vyzkoušela a je úžasná. Zabodovala u mne i mých dcer;))

39 terezka terezka | Web | 4. dubna 2012 v 8:11 | Reagovat

to vypadá hodně dobře :)

40 soccer jerseys cheap soccer jerseys cheap | E-mail | Web | 4. května 2012 v 10:41 | Reagovat

For this selection assigned that will people by way of fundraising greeting cards innumerable likely vibram bikila donators are made, consumers doctor martens are absolute to turn into coach backpack handbags appealing if you coach leather oakley glasses boots possibly could help save coach baby bag these folks dollars.

41 bridal party dresses bridal party dresses | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:29 | Reagovat

I happen to enter your blog with the help of Google search. To my sheer luck I got what I was searching for. Thanks.
http://www.untildress.net/a-line-wedding-dresses.html

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.