Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Rozhovor

27. února 2012 v 17:02 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  O autorce blogu

Špetka vzpomínek na náš hotýlek ve švýcarském Moulin Neuf, ale hlavně povídání o dobrém jídle, jak je zvykem na těchto stránkách :-) To je předmětem právě zveřejněného rozhovoru s mou maličkostí, kam vás srdečně zvu:
.
.
Přátele, kamarády a všechny mé milé čtenáře zvu na stránky věnované rozhovorům se zajímavými blogery, kteří jsou registrováni na adrese www.blog.cz . Sama jsem se dozvěděla mnoho zajímavého o lidech, kteří jako já mají své stránky. Každý se věnuje něčemu jinému, ale přesto máme všichni jedno společné. Zápal pro věc a trpělivost! Kdo má svůj web a pracuje na něm, ten moc dobře ví, co to obnáší.
.
Přeji všem "blogerkám a blogerům" hodně inspirace a dostatek času. Bez toho se blog nenapíše. Fandím vytrvalcům a jsem přesvědčena, že se najde pár vytrvalejších jedinců než jsem já. Letos bude mít můj blog již sedmé blogonarozeniny. Skoro tomu já sama nechci věřit :-)

Kdo mě zaujal?
  1. Rozhovor s TlusŤjochem - http://ptamese.blog.cz/1108/rozhovor-s-tlustjochem
  2. Rozhovor s Lady Rovenou - http://ptamese.blog.cz/1106/rozhovor-s-lady-rovenou
  3. Rozhovor s Brabikate - http://ptamese.blog.cz/1105/rozhovor-s-brabikate
  4. na další skvělé blogy jsem, bohužel, zatím nenašla čas zavítat, ale ráda se nechám pozvat, tak díky za tipy :-)
.
Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Terka Terka | Web | 27. února 2012 v 17:38 | Reagovat

Tak to gratuluji!:D

2 Daniel Hloušek Daniel Hloušek | E-mail | Web | 27. února 2012 v 17:53 | Reagovat

Tak vítej mezi námi zpovídanými blogery... :-)

3 Madla Madla | Web | 27. února 2012 v 18:06 | Reagovat

Opravdu krásný rozhovor, působící jako pohlazení po duši.
Vy jste paní Šárko taková ikona mezi námi foodblogery, že se vůbec divím, že ten rozhovor nevznikl dříve :-)

4 Bylinka Bylinka | E-mail | Web | 27. února 2012 v 21:43 | Reagovat

Bylo mi potěšením udělat s Vámi rozhovor :-) A myslím, že se povedl! :-)

5 DolceVita DolceVita | Web | 28. února 2012 v 10:53 | Reagovat

Díky VŠEM za blogovou podporu :-)

Od těch mladších si toho vážím nejvíc, protože často slýchám, že blog je prostor jen pro mladé ... "duchem" :-)

6 DolceVita DolceVita | Web | 28. února 2012 v 11:03 | Reagovat

[4]: Bylinka:

Potěšení na mé straně :-)

7 DolceVita DolceVita | Web | 28. února 2012 v 11:04 | Reagovat

[1]: Terka:

Děkuji :-)

8 DolceVita DolceVita | Web | 28. února 2012 v 11:05 | Reagovat

[2]: Daniel Hloušek:

Všimla jsem si, jak skvělá parta lidí tu je :-) A každý máme na srdci něco jiného - o tom ten život vlastně je a svou paletou možností nás přitahuje :-)

9 DolceVita DolceVita | Web | 28. února 2012 v 11:13 | Reagovat

[3]: Madlo:

Děkuji ti za milá slova :-) Spíš bych řekla, že jsem takový bloger vytrvalec, ale on ten čas tak rychle letí, že si člověk ani nevšimne kolik je to let. Doufám, že jich ještě mám dost před sebou a budu mít čas při tom šíleném životním tempu občas něco pro radost napsat :-)

Pár zmínek tu už v rámci blogu bylo a díky tomuto rozhovoru jsem si je všechny znovu naklikala :-) Blog.cz nám všem dal zajímavou šanci a je fajn, že je tolik lidí, které to baví a daří se jim zaujmout čtenáře. Všem fandím!

http://blog.blog.cz/1202/bloger-versus-spisovatel

http://blog.blog.cz/1108/zaujalo-nas-blogy-znamych-osobnosti

http://blog.blog.cz/1010/zaujalo-nas-ryze-osobni-vyber

http://blog.blog.cz/0909/folmici-v-ceske-televizi-a-dalsi-uspechy-nasich-blogeru

10 Klára Klára | E-mail | Web | 28. února 2012 v 13:50 | Reagovat

MOc vás zdravím Šárko, díky za milá slova, ostatně jako vždy:). Právě se v posledním článku probíráme kuchyněmi ostatních, co jim v kuchyni nejvíce přirostlo k srdci a když koukám v rozhovoru na vaše kamna, srdce mi plesá, ale hlavně - ty visící pánve a hrnce Šárko - ach !!! závidím tu a ani nepopírám, že to není tiše :-))) Přeju vám ať se hodně daří i nadále! krásný den

11 toffo toffo | 28. února 2012 v 14:45 | Reagovat

A já se už moc těším na připravovanou knihu! Říkám si, jo, už se zase mám na co těšit, něco bude na obzoru. Už tušíš, kdy by se tak mohla vyloupnout na knižních pultech?

12 nemeclukas nemeclukas | Web | 28. února 2012 v 18:53 | Reagovat

Je to moc dobré ale chělo by to ještě trchu tam něco napsat.

13 star-fashion star-fashion | E-mail | Web | 28. února 2012 v 20:29 | Reagovat

Chceš byť IN? Chceš dostať pár dobrých overených rád? Chceš sa zabaviť? Tak je čas na stránku Star Fashion. :P prežiješ tu veľa záavy a súťaží. Pridaj sa k nám na http://star-fashion.blog.cz/

14 Vydělávej na netu Vydělávej na netu | 29. února 2012 v 1:15 | Reagovat

Vydělej během pár minut http://ukazreklamu.cz/?r=945291531

15 yannka yannka | 29. února 2012 v 12:21 | Reagovat

Hurá, bude další knížka!:) Těším se. Ve Švýcarsku jsem pobývala jen jednou, ale bylo to nezapomenutelné. A nejen gastronomicky.

16 katka Hrnček-var (Katinka) katka Hrnček-var (Katinka) | E-mail | Web | 1. března 2012 v 7:23 | Reagovat

Pozdravujem vás Šárko. Krásna sonda do vašej duše, práce a života. Krásne úprimný rozhovor, až sa v dnešnej "divnej" dobe čudujem, že neskĺzol do koľají bulváru a hlúpych otázok. Veľmi pekné. Veľmi sa teším, že šírite osvetu a lásku k českej kuchyni na vašich stránkach. Sú pre mňa overeným zdrojom. Všetko dobré a teším sa na vašu novú knižku (/-y). Peknú jar prajem.

17 sigrid sigrid | 1. března 2012 v 12:32 | Reagovat

Milá Šárko, blahopřeju moc, prože pro mě jsi "foodbloger" No 1. Nejenom pro tu vytrvalost, s níž svoje stránky už tolik let vedeš, ale i pro konstantní kvalitu, proto, že každý Tvůj recept se dá prostě bez přemýšlení uvařit a člověk si vždycky pochutná. Pro inteligentní a laskavé povídání, které tu nacházím a pro něž se sem pořád vracím jako k rodinnému stolu nebo ke stolu přátel. Takže veliká gratulace a srdečné díky. Díky i za to, že jsi v rozhovoru přesně zformulovala také moje názory a myšlenky i myšlenky spousty dalších lidí, kteří sem k Tobě chodí. A prosím - vytrvej.

18 DolceVita DolceVita | Web | 1. března 2012 v 14:02 | Reagovat

[10]: Klára:

Díky za zprávu, zrovna jsem se byla pokochat na stránkách "co nového na kopci" a zjistila, že se tam probírá zajímavá téma, do kterého jsem se s chutí zapojila :-) Měděné hrnce a pánvičky je škoda schovávat do útrob skříněk, tak jsem si jich část pověsila na zeď, ale většinu toho kuchařského království mám někde zašitou a tak se stane, že s nimi do kontaktu přijdu jen  tak sporadicky. Potřebovala bych totiž mnohem větší kuchyň, aby se mi tam to mé "kramářství" vešlo celé :-)

19 DolceVita DolceVita | Web | 1. března 2012 v 14:06 | Reagovat

[11]: toffo:

Ještě s tou knihou bude dost práce, ale říkám si, že kdybych si pořád říkala, že se na ni někdy vbrzku vrhnu, nemuselo by se mi to podařit, protože umím věci odkládat :-) Takhle jsem si na sebe chtěla ušít bič a dát si termín (zbožné přání), aby se to podařilo do konce roku kompletně se vším všudy. Když budu pilná, budu s radostí informovat :-)

20 DolceVita DolceVita | Web | 1. března 2012 v 14:07 | Reagovat

[12]: lukasnemec:

Tajnosti musí být a všechno se psát nemá :-)

21 DolceVita DolceVita | Web | 1. března 2012 v 14:11 | Reagovat

[15]: yannka:

Já tam byla pár let a upřímně musím přiznat, že Švýcarsko jako takové se jen tak poznat nedá, ale snažila jsem se pochopit náš kanton a všechny sousední vlivy :-) Žila jsem na zajímavém místě, kde jsem se skokem přes potok přenesla na druhou stranu, do francouzského Alsaska. Ráda vzpomínám na ty příjemné časy a když se tam dnes vracím, už si nepřijdu být součástí zdejší krajiny, ale mnohá místa se nemění a mám pocit, že jsem tu byla vlastně včera :-) Myslím si, že se mi kniha bude psát poměrně dobře a znovu se ponořím hlouběji do vzpomínek a bude z toho snad i milé čtení ... nejen pro mě :-)

22 DolceVita DolceVita | Web | 1. března 2012 v 14:19 | Reagovat

[16]: Katka Hrnček-var:

Jestli ten rozhovor zapůsobil příjemně, jsem moc ráda. O to tu vlastně jde. Zažívat s jídlem příjemné okamžiky a dělit se o něj s někým, s kým si rozumíme. To je i u stolu velmi důležité. Jak tam panuje harmonie a shoda, přenáší se i do složitějších oblastí života. Jídlo, pro někoho možná zdánlivá banalita, je takový malý kouzelný klíček k mnoha radostem. Kdo z nás to pochopil, ten má např. svůj foodblog :-) Mým cílem nikdy nebylo stát se nějakým guru přes vaření, ale chtřěla jsem se podělit o takové ty drobné radosti a možná někoho i malinko přesvědčit, že "vařit" má i trochu jiný smysl, než že je to činnost, při které si naděláme hromadu nádobí :-)

Jsem ráda, že kolem "jídla" se dá potkat báječně rozumí :-)

23 DolceVita DolceVita | Web | 1. března 2012 v 14:32 | Reagovat

[17]: sigrid:

Milá sigrid, ty to vždycky tak krásně napíšeš, že potom nevím, jak ti na tak pěkná slova důstojně odpovědět :-) Mám velkou radost, že se tu potkávám s lidmi stejného smýšlení. I když o tom nikam nepíší, je mi jasné, že kdyby to dělali, našla bych s nimi mnoho shodných momentů. Vaření je pro mnohé z nás všednodenní záležitost, nad kterou nemáme příliš času rozmýšlet, ale když už ho najdeme, dokážeme o jeho smyslu rozmýšlet daleko víc do hloubky. Všude se píše o tom, že restaurační kultura je žalostná (vyjma těch nejlepších podniků) - a je to jistě pravda! Málo je ale vidět, že jsme to právě "my holky", kdo tu českou kuchyni zachraňuje v reálu a rodinné recepty s nejvyšší domácí péčí pravidelně snáší svým nejbližším na stůl a tím pádem ji drží při životě. Podle mě by foodblogů mělo být ještě o trochu víc. Je to jako malé pozvání do soukromí a já na návštěvy chodím moc ráda :-)
A každému děkuji, že přijal pozvání k nám domů :-)

24 JaňuLa JaňuLa | Web | 2. března 2012 v 12:59 | Reagovat

Ta kuchařka je dobrá, možná, že z ní něco zkusím. :)

25 leonidas leonidas | Web | 19. března 2012 v 6:42 | Reagovat
26 tory burch flats tory burch flats | E-mail | Web | 31. října 2012 v 12:35 | Reagovat

I have been following your blog for three days now and I should say I am starting to like your post. Now how do I subscribe to your blog?.
http://www.shoesgreat.com/

27 beaded bridesmaid dresses beaded bridesmaid dresses | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 4:50 | Reagovat

A. "Smiles", because there is a mile between each "s"!
http://www.threedress.net/

28 http://www.domaine-la-rose-saint-martin.fr http://www.domaine-la-rose-saint-martin.fr | E-mail | Web | 2. srpna 2016 v 11:29 | Reagovat

Přeji všem, aby se nemuseli potýkat s krizí
v mezilidských vztazích a aby věřili sami sobě.
Mějme hodně sil dělat radost druhým,

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama