Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Bílé čokoládové hrudky

19. prosince 2011 v 13:08 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Sladká kuchyně



BÍLÉ ČOKOLÁDOVÉ HRUDKY - dobrota, kterou dělávám většinou tehdy, když nastane čas uklidit všechny vánoční formičky zase na rok do rohu kuchyňské skříňky. Než vymetu z kuchyně všechny zbylé drobečky, oříšky, rozinky a jiné laskominky, přidám k nim kousek čokolády a vyrobím tyhle malé sladké hrudky. A jsou docela snadné a efektní.

Na té čokoládě přeci musí být něco božského, když tak ďábelsky dobře chutná? :-)


BÍLÉ ČOKOLÁDOVÉ HRUDKY
  • 250 g bílé čokolády
  • 100 g ořechů (vlašských, lískových, pekanových)
  • 100 g rozinek a sušeného ovoce
  • hrst müsli vloček
V kastrolku ve vodní lázni zvolna rozpustíme čokoládu a přimícháme ořechy, rozinky, podle chuti sušené ovoce a hrst müsli vloček. Dobře promícháme a lžičkou tvoříme malé hromádky, které necháme důkladně vychladnout. Jednotlivé hrudky můžeme vkládat do papírových košíčků.

Podle chuti můžeme do teplé směsi přidat i lžíci strouhaného kokosu nebo kapku dobrého likéru.
Bílé čokoládové hrudky změníme na tmavé pouhým použitím kvalitní hořké čokolády.

Jak se pečou pouštní růže?
To je nový recept, který jsem přidala na stránky Gurmánka.cz.
Kdo chce vyzkoušet symbol Sahary v jiném skupenství, má k tomu možnost právě tady.


Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Daysy Daysy | E-mail | Web | 19. prosince 2011 v 13:35 | Reagovat

Teda, vypadá to moc dobře. :)

2 KSM KSM | Web | 19. prosince 2011 v 13:38 | Reagovat

[1]: Zdravím. Taky si myslím...mňam mňam mňam...

musím říct doma ať to někdo udělá někdy (něco takovýho dobrýho)...

3 Diary Diary | Web | 19. prosince 2011 v 14:32 | Reagovat

Bílou čokoládu nejím.. :D ale to je jenom moje chyba.. :D

4 Predátorka Hannach Predátorka Hannach | E-mail | Web | 19. prosince 2011 v 14:43 | Reagovat

A zase mi někdo dělá chutě :D

5 Sušenka Sušenka | E-mail | Web | 19. prosince 2011 v 15:26 | Reagovat

Bílá čokoláda ... <3 mhmnmm ... :D
Možná ten recept skusím, jelikož to vypadá zajímavě ... ;)

6 AndyOnbekend (nebo taky An(N)dy) AndyOnbekend (nebo taky An(N)dy) | Web | 19. prosince 2011 v 16:00 | Reagovat

mňam, vypadá to božsky.:)

7 Madla Madla | Web | 19. prosince 2011 v 16:27 | Reagovat

Tak to je veliká vábnička a krásné zakončení vánočního pečení. Já se kvůli zdavotním potížím už do kuchyně moc nehrnu, nicméně tyhle horudiky vyhlíží více než mlsně :-)

8 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 19. prosince 2011 v 16:30 | Reagovat

Čekuláda způsobuje závislost, to je přeci všeobecně známé.

9 Věrka Věrka | 19. prosince 2011 v 16:58 | Reagovat

Ahojky :-) Mohla bych vás poprosit,jestli byste pro mě hlasovali ? ;-) Pokud chceš,tak klikněte na tento odkaz --> http://minimaxsoutez.cz/videos/detail/12 Moc mě to potěší :-) Pokud nechcete,chápu.Děkuji !! :-)

10 Amurika Amurika | Web | 21. prosince 2011 v 18:47 | Reagovat

mňam !!! tvoj blog je na zjedenie *.* nechceš spriateliť??? :))

11 Sofie Sofie | Web | 23. prosince 2011 v 15:29 | Reagovat

vypadá to teda opravdu luxusně :)

12 Janie <3 Janie <3 | Web | 24. prosince 2011 v 11:20 | Reagovat

Ahooj přeju Šťasné a veselé vánoce a šťastný Nový rok! od Janie <3 ať si pod stromečkem najdeš to co sis přála ;) :*

13 Bloom Petes Bloom Petes | E-mail | Web | 8. ledna 2012 v 18:48 | Reagovat

Tento recept jsem vyzkošela a byl famozní moc mi chutnal a to i mý přátelům. Když jsme je jedli hrozně jsme se nasmáli a pochutnali si k tomu. Mo bych chtěla  poděkovat za to že tento recept, protože  přinesl do mého života jen radost a pár kil na víc :)

14 Pipi Pipi | Web | 13. ledna 2012 v 21:55 | Reagovat

Ideální a efektní recept a lá co dům dal.

15 sobik sobik | 14. ledna 2012 v 0:37 | Reagovat

Takovéhle pochoutky mám rád...rozinky a čokoláda,zvlášť bílá, přidal bych sušené jablka a cpal bych se od rána do večera :P

________________________________________________________
BlučinaSVOBODA - výroba domácích knedlíků s.r.o. http://www.knedlik.cz/

16 Katlyn a Ally Katlyn a Ally | Web | 11. února 2012 v 9:46 | Reagovat

To vypadá opravdu výborně :))

17 DolceVita DolceVita | Web | 11. února 2012 v 14:40 | Reagovat

[13]: Bloom Petes:

Čokodála je tak trochu zákeřná kamarádka :-) člověk se s ní nesmí scházet až příliš často a udělat si z její společnosti jen vzácně prožitě chvilky :-) Potom je to bez následků.

18 DolceVita DolceVita | Web | 11. února 2012 v 14:41 | Reagovat

[16]: Katlyn a Ally:

:-) Když se to nesní na posezení - ani to nikomu neublíží :-)

19 DolceVita DolceVita | Web | 11. února 2012 v 14:41 | Reagovat

[14]: Pipi:

Přesně tak. Žádné vzácné a tajné ingredience. Stačí vymést kuchyňskou skříňku a všechno potřebné je na stole. Výroba už je záležitost malé chvilky.

20 DolceVita DolceVita | Web | 11. února 2012 v 14:42 | Reagovat

[15]: sobik:

Dobrý nápad s těmi sušenými jablky. Hned by ta čokoláda získala na šťavnatosti :-)

21 DolceVita DolceVita | Web | 11. února 2012 v 14:43 | Reagovat

[8]: TlusŤjoch:

Jo! A říká se jí "krásná závislost" :-)

22 nano nano | Web | 10. března 2012 v 23:44 | Reagovat

supr web ;)

23 janik janik | E-mail | Web | 24. dubna 2012 v 16:53 | Reagovat

Děkuji za skvělý recept, udělali jsme si jej nedávno a dokonce mi vysledek pochválila i babička, která je velká kuchařka..

24 DolceVita DolceVita | 26. dubna 2012 v 12:23 | Reagovat

[23]: janik:

Tak to chválím též :-) Díky za zprávu a zdravím. Šárka

25 after six bridesmaid dresses after six bridesmaid dresses | E-mail | Web | 24. listopadu 2012 v 8:15 | Reagovat

A. When it turns into a garage.

26 voicemail transcription voicemail transcription | E-mail | Web | 8. dubna 2013 v 15:34 | Reagovat

Early blogs were simply manually updated components of common Web sites. However, the evolution of tools to facilitate the production and maintenance of Web articles posted in reverse chronological order made the publishing process feasible to a much larger, less technical, population. Thanks.

27 Lely Lely | 22. června 2015 v 13:16 | Reagovat

Karlovarská čokoláda- seznamte se a nabu´dte své chuťové buňky

http://www.karlovarskacokolada.cz/kontakt

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama