Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Dýňová polévka je zlatý hřeb podzimu

2. listopadu 2011 v 0:36 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Polévky teplé & studené

Dýňová polévka, láska na první pohled, závislost po prvním soustu. Polévka ve velkém stylu a přitom je hotova během chvilky a bez větší námahy. Polévky z dýně jsou rafinované a určitě jsou předurčeny k tomu, aby se staly zlatým hřebem podzimního stolu. Každá z nich krásně vypadá a na každý pád je i velmi lahodná. Co víc si od dýně přát?



Dýňová polévka se smetanou a česnekem
  • 1 dýně (Hokkaidó), event. jiný druh vhodný ke kuchyňské úpravě
  • zeleninový vývar
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • sladká smetana podle chuti
  • několik česnekových stroužků
  • dýňový olej pro stylové dochucení (nic se nestane, když bude mít absenci)
  • pražená dýňová semínka jsou slušivou bižuterií v polévkovém talíři
Dýni rozpůlíme, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na větší kostky. Některá semínka si schovejte, protože se do polévky určitě zamilujete. Takto připravenou dýni dáme do polévkového hrnce, zalijeme vývarem a přiměřeně osolíme. Zvolna vaříme do změknutí dužiny (30 až 40 minut je obvykle dostačující doba). Necháme mírně prochladnout a tyčovým mixérem umixujeme hladký hustý krém. Přidáme jemně postrouhaný česnek, finálně dochutíme solí a špetkou pepře a nezbytnou smetanou. Smetanu přidáme podle chuti a polévku zvolna prohřejeme. Vlijeme do nahřátých talířů a ozdobíme kopečkem ušlehané neslazené šlehačky nebo kysané smetany. Tu lehce posypeme čerstvě mletým pepřem. Jako slušivou bižuterií ozdobíme naservírovanou polévku hrstičkou pražených dýňových semínek.
(Dýňovou polévku v tomto provedení mám úplně nejraději.)



Polévka z pečené dýně s ricottou a tymiánem

  • 1 středně velká dýně Hokkaidó
  • zeleninový vývar
  • 100 g ricotty
  • tymián
  • pancetta
  • sůl
  • pepř

Dýni upečeme na másle v předehřáté troubě na 180 °C po dobu cca 20 až 30 minut. Měkkou dýni vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, povaříme, rozmixujeme, přidáme přes jemné sítko propasírovanou ricottu, osolíme, opepříme. Na talíři ozdobíme snítkou tymiánu a nasucho osmahnutou pancettou. Milovníci hub si mohou přidat i orestované hříbky.
(Recept na tuhle dýňová polévku mi doporučuje vyzkoušet dcera Simonka. Prý je báječná! Soudě podle fotografie tomu věřím)


Dýňová polévka s medem, šalvějí a parmazánem
.
· 1 středně velká dýně Hokkaidó
· 1 cibule
· 70 g másla
· 1 lžíce medu
· šalvěj
· zeleninový vývar
· sladká smetana
· parmazán
· sůl
· bílý pepř
.
Oloupanou dýni bez semínek nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a krátce zpěníme na másle. Vložíme dýňové kostky, 1 lžíci medu, pár lístků šalvěje a orestujeme. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme doměkka. Polévku rozmixujeme na hladký krém, podle chuti osolíme, opepříme, zalijeme sladkou smetanou. Polévku podáváme s hoblinkami parmazánu a s osmaženými krutonky nebo s rozpečenou bagetkou. Pro pikantní chuť můžeme do polévky přistrouhnout lžíci parmazánského sýra a přidat ho zároveň se smetanou. (Tuhle dýňovku jsem vařila ještě za teplých dnů babího léta. Pod kuchyňským oknem mi voněla šalvěj a na stole stála sklenice akátového medu. Zrovna přijela naše Petruška se zásobou pěkně vyzrálého parmazánu a v zahradě se mi urodila dýně Hokkaidó. Za takové situace by byl hřích nepustit se do polévky :-)


Dýňová polévka v silném kuřecím vývaru

Dýni oloupeme, očistíme od semínek a dužinu nakrájíme na kostky. Uvaříme je v silném slepičím vývaru doměkka. Osolíme, opepříme a rozmixujeme. Ochutíme smetanou a pokud se bez masa neobejdeme, přidáme i ovařené kuřecí maso. (Tak tuhle dýňovku jsem ještě nevařila, ale mám na ni zálusk. Horká a sytá polévka s krémovou chutí a šťavnatým kuřecím masem krásně provoní i ty nejchladnější dny, které se už blíží. Recept jsem pochytila od Gisely Krahlové, která doporučuje přidat i kari koření. S dovolením si chuť této polévky kari kořením komplikovat nebudu, ale nápad je to jistě skvělý).

A jaká je ta Vaše nejoblíbenější dýňová polévka?

.
Malá dýňová kuchařka pro podzimní dny. Když dýně zavoní, umí vytvořit příjemnou pohodu.
DÝŇOVÝ KOLÁČ - Pumpkin Pie - americká klasika
DÝŇOVÁ POLÉVKA - to nejlepší, co z dýně můžete udělat
DÝŇOVÁ KAŠE - vylepšená bramborová kaše dýní aneb štouchané brambory
DÝŇOVÝ KOMPOT - s alkoholem pro dospělé a jeden v dětské verzi
ZLATÝ DÝŇOVÝ DŽEM - báječná zavařenina netradiční chuti
NADÍVANÁ DÝNĚ - okouzlení v oranžovém tónu
RECEPT DUŠIČKOVÝ - In commemoratione omnium fidelium defunctorum
Jestli Vás na vaření neužije, nevadí. Nechte dýni klidně ležet ladem, je krásná i na pohled.

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)
 

9 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Bali Bali | Web | 2. listopadu 2011 v 7:55 | Reagovat

Krásné dýňovky! Já se stále chystám, chystám a chystám. Ale zitra už budu určitě vařit. Zatím ladím recept a asi se budu lehce inspirovat u tebe, Pavlíny i Aleny. Naše dvě dýňovky jsou zde, máš li chuť se také inspirovat ;-) http://olivovakucharka.webgarden.cz/polevky

2 jenik2205 jenik2205 | E-mail | 2. listopadu 2011 v 10:30 | Reagovat

Toto není rýpnutí ani nic tomu podobné. Ale dýni ani není nutné loupat. Teda pokud nemá takový ty nehezké strupy.
Jo a moje letošní poslední dýně mi zplesnivěla.

3 Janka U. Janka U. | E-mail | 2. listopadu 2011 v 12:04 | Reagovat

Dobré nápady na polévku, děkuji,vyzkouším. Já ji dělám se zázvorem - kousek čerstvého zázvoru nasekám a podusím spolu s cubulkou a kostkami dýně na olivovém oleji. Zaleju vývarem (zeleninovým, někdy kuřecím) a povařím a rozmixuju. Taky dýni neloupu, ale mám zkušenosti jenom s dýni hokkaido, nevím jak by to bylo s muškátovou či máslovou dýni. A ještě jedna dýňvá pomazánka : koustky dýně se pomalu pečou na kachním či husím sádle (sádla relativně dost, tak centimetrová vrstva)a cibulce. Sůl, pepř. Rozmixovat a nalít do skleněných nádobek a v lednici vydrží 5 dní.

4 pixy pixy | E-mail | 2. listopadu 2011 v 12:25 | Reagovat

Díky Šárko za nové tipy, mám tu na zábradlí vyskládáno posledních 7 hokajďátek podle velikosti jak trpaslíky a určitě něco z toho vyzkouším!

Jinak já nejraději dělám dýňovou polívku podle Olivera, hutněji zemitě kořeněnou; rozpečenou se spoustou drceného koriandru a trochou papriky, povařenou na základu z nějaké voňavé slaniny a se šalvějovým vykřičníkem na konci. Prostě nějak takhle: http://pixy.cz/pixynergia/2010/10/18/dynova-polevka Ale už se moc těším na další verzi, hlavně ta česenková mi přijde velmi zajímavá.

5 matthew matthew | 2. listopadu 2011 v 20:28 | Reagovat

Ohodnoťte prosim moji vlastní tvorbu http://www.youtube.com/watch?v=XGm2EfMx9lk

6 Janah Janah | Web | 2. listopadu 2011 v 21:49 | Reagovat

S nadpisem souhlasím do posledního písmenka.

7 Zdenek Zdenek | 3. listopadu 2011 v 8:53 | Reagovat

Hezky a pusobivy recept, jako, ostatne, vsechny na Vasem webu.
Dyni jim docela casto. V jake uprave? Jednoduse. Dyni dukladne umyju, neoloupanou nakrajim na platky a bez jakehokoli ochucovani upecu v troube. Spoustu rozetreneho cesneku rozmicham primo na taliri s olivovym olejem a ochutim sojovou omackou (ovsem ne tou z Bysic). V teto kombinaci je to pro mne velmi dobre bez jakekoli jine prilohy.
Pokud chci jidlo vydatnejsi, pridam do smesi jeste rozmackane hedvabne tofu.
Oblibena dynova polevka? Tu upecenou dyni rozmixovat s vodou, cesnekem a olivovym olejem a ochutit opet sojovou omackou ci misem. Pridavam jeste majoranku.
Jak vidite, oba pokrmy jsou z naprosto stejnych surovin a lisi se jen skupenstvim. :)

8 Katka Katka | 3. listopadu 2011 v 15:39 | Reagovat

Jůů, dýňovka. :) Deset hokkaid nám trůní na lednici, takže je asi rozhodnuto. Jinak letos jsem s dýněmi v kuchyni teprv začínala - jedno hokkaido jsem upekla v troubě s provensálským kořením a podávala s rýží, z gigantí dýně jsem udělala marmeládu se zázvorem, ananasovým džusem a skořicí (v domácí pekárně), ovšem polévka z máslové dýně (se zázvorem a bez smetany, byla krémová dost) to jasně vyhrála, chutnala skoro jako svíčková omáčka. Zkoušela jsem druhou půlku máslovky i zapéct s rajčaty, smetanou a hermelínem - také to nebylo špatné. Takže já jsem s dýněmi spokojená a baví mě. Jen ta semínka, co mám z dýní, jsou dost malá a musela by se loupat.

9 DolceVita DolceVita | Web | 3. listopadu 2011 v 16:07 | Reagovat

[1]: Bali:

Dýňová polévka mi vždycky přijde k chuti a inspirace není nikdy dost:-) Díky, Dášenko.

10 DolceVita DolceVita | Web | 3. listopadu 2011 v 16:27 | Reagovat

[2]: jenik2205:

Některé se skutečně loupat nemusí, ale u některých to neplatí. Jedno mají společné - chutnají vždycky báječně. Za úplně nejchutnější dýni znalci považují méně známý zelený druh dýně Hokkaidó - Kuri Kabocha.

11 DolceVita DolceVita | Web | 3. listopadu 2011 v 16:28 | Reagovat

[3]: Janka U.:

To jsou krásné dýňové inspirace. Budu si je pamatovat :-) Hokkaidó se loupat nemusí, ale neplatí to u všech dýní. Druhů je opravdu mnoho, tak můžeme zkoušet a experimentovat jak je libo i s novými a méně známými druhy. To mě baví :-)

12 DolceVita DolceVita | Web | 3. listopadu 2011 v 16:31 | Reagovat

[4]: pixy:

Projevuji nadšení vydat se ve vyšlapaných stopách tvého receptu se šalvějovým vykřičníkem :-) Ta chuť mě baví už po prvním přečtení. Vřelé díky! :-)

13 DolceVita DolceVita | Web | 3. listopadu 2011 v 16:35 | Reagovat

[6]: Janah:

V chladných měsících má domácí teplo přiživovat a rodinu tmelit velká polévková mísa posazená doprostřed stolu :-) Když voní po dýňové polévce, nemá to z mého úhlu pohledu chybu :-)

14 DolceVita DolceVita | Web | 3. listopadu 2011 v 16:38 | Reagovat

[7]: Zdenek:

Díky za krásné dýňové inspirace zase z jiného úhlu pohledu. Sojová omáčka, hedvábné tofu - to jsou opravdové vábničky, na které se moje chuť snadno chytne! :-)

15 DolceVita DolceVita | Web | 3. listopadu 2011 v 16:41 | Reagovat

[8]: Katka:

Nad velikostí semínek nemá cenu žehrat :-) Usušit, schovat a příští rok zasadit. Úroda dýní na sebe nedá dlouho čekat a bude zase krásný materiál na další zajímavé experimenty. Dýňové sladké záležitosti, jako zavařeniny a jim podobné, jsou neodolatelné. Uvědomila jsem si, že pod článkem mám dost prostoru na to, abych přidala další dýňové nápady, jak ji elegantně zpracovat a pochutnat si na ní. Pár receptů jsem už ve své blogotvorbě uveřejnila, tak článek užitečně doplním a třeba se někdo nechá inspirovat ještě trochu jiným směrem.

16 yannka yannka | 3. listopadu 2011 v 21:38 | Reagovat

Mně zatím nejvíc chutná taková kombinace receptů od Tebe a Bali - tj. cibule na olivaci s maslem, na ni kostky dyne, povarit v domacim vyvaru, rozmixovat, zjemnit smetanou. Delala jsem nejdriv jen s mlekem, ale s vyvarem je vyraznejsi. Do talire kys.smetanu a zasadne snytlik! No a diky teto mistni polevce a Tvemu dynovemu kolaci se ne a ne dostat k vyzkouseni nejakeho dalsiho dynoveho receptu.

17 Madla Madla | Web | 4. listopadu 2011 v 9:27 | Reagovat

To jsou doslova dýňové hody :-) Hned bych k vám zasedla ke stolu a všechny tvé dýňové variace ochutnala, protože zeleninové krémy (a zvlášť z dýně) zbožňuju. Bohužel u nás v městečku je docela problém sehnat dýni a manžel je antidýňově zaměřen (neví, oč přichází), takže se budu tou oranžovou krásou kochat tady.

18 toffo toffo | Web | 5. listopadu 2011 v 8:56 | Reagovat

[17]: Můj muž přišel dýni na chuť až po třech letech a na polévku se už celkem těší :-)!

19 toffo toffo | Web | 5. listopadu 2011 v 9:11 | Reagovat

Poslední Apetit jsem si koupila jen díky Věřuščině včasnému odhalení, že k spolupráci přemluvila tebe a Julii Ch.:-) To jsem nečekala, že mě čeká óda na brambory, která by klidně mohla vyvrcholit bramborovou revolucí! Já mám shodou náhod pětadvacetikilový pytel od mých bedýnkářek, za měsic jsem ho možná už z poloviny dokázala zpracovat. Jak jsem vždy žehrala na bramborové knedlíky a jak mi nejdou, stačil měsíc a nosím je v hlavě a z hrnce lovím superbrknedle. Je to jen dílem cviku .Šišky se strouhankou, naše placky, jen z brambor, mouky, pečené v troubě na sádle, bramboráky jsme hodně dlouho tak dobré neměli a věřim, že je to v tom českém česneku. V lednici mi stále stojí hrnec s brambory uvařenými ve slupce. Pravé švýcarské rösti budou další metou :-).
Budu muset ještě nějaký pytel obstarat.

20 rajka rajka | 6. listopadu 2011 v 19:02 | Reagovat

moje nejoblíbenější dýňová polévka - je to ta moje (v americkém stylu); doufám, že bude chutnat a že nevadí odkaz: http://priscila-rajka.blogspot.com/2008/09/starodvn-americk-dov-polvka.html

21 Vilemína Vilemína | Web | 7. listopadu 2011 v 12:55 | Reagovat

Mně se zalíbilo dýni upéct, zcela nasucho, pak mixovat, přidat vývar,  pepř, česnek, do talíře zakysanou smetanu nebo i jogurt a semínka... A povedla se mi i dýňová omáčka, jedli i odpůrci dýní a zeleniny vůbec:  
http://vilemina.blog.cz/1111/dynova-omacka

22 DolceVita DolceVita | Web | 7. listopadu 2011 v 16:41 | Reagovat

[16]: yannka:

Dýňová polévka je krásný symbol podzimního času. Ani já se od ní nemohu odpoutat a potom to dopadá tak, že nic nového nezkouším a všechny dýně utopím v polévkové míse. Když něco zbude, putují na koláčový plech :-) Dýně má pro mě tu nejkrásnější barvu, ve které se mísí stíny mědi a zlata. Když ji ozáří měkké podzimní světlo, vypadá přímo magicky. Vždycky je mi líto do ní zakrojit a porušit její majestát. Ale když ona tak dobře chutná :o)

23 DolceVita DolceVita | Web | 7. listopadu 2011 v 16:43 | Reagovat

[17]: Madla:

Tak to by chtělo na manžela použít nějakou dýňovou lest. Zavázat oči, aby se nenechal svést její zářivou barvou a soustředil se jen a pouze na její nevšední chuť :-) Začala bych dýňovou polévkou s česnekem a smetanou. Klasická nekomplikovaná kombinace by mohla na první seznámení zaujmout :-)

24 sigrid sigrid | 7. listopadu 2011 v 18:46 | Reagovat

Ty dýňovky se mi tuze líbí, zvlášť ta s ricotou, takovou jsem nikdy nejdla ani nezkoušela. Osobně se u dýňové polévky přimlouvám za upečení dýně v troubě, kousek čerstvého tymiánu a pár strouhů muškátového oříšku. občas přidávám i ten stroužek česneku a někdy zase pár hranolků celeru.
ale když čtu o polévce se šalvějí, nemůžu nevzpomenout na dýňové gnocchi na šalvěji, které jsem objevila u La Cuoca: http://cuocadolce.blogspot.com/2011/09/dyne.html a od té doby už mnohokrát zopakovala s čím dál větším podílem dýně v těstě. Jsou lahůdkové ;-p...

25 DolceVita DolceVita | Web | 8. listopadu 2011 v 0:58 | Reagovat

[19]: toffo:

Brambory se v kuchyni stávají nekonečným románem :-) Líbí se mi ta jejich univerzálnost a připravenost ke všem mlsným rozmarům. Sladké, slané, pečené, smažené, vařené - nic není problém :-)

26 DolceVita DolceVita | Web | 8. listopadu 2011 v 0:59 | Reagovat

[20]:rajka:

Prima odkaz, díky za něj :-)

27 DolceVita DolceVita | Web | 8. listopadu 2011 v 1:02 | Reagovat

[21]: Vilemína:

Když se dýně uchopí za správný konec, umí hodně překvapit. O tom jsem přesvědčila také pár nedůvěřivců, kteří si mysleli, že jíst dýně je pošetilost :-) Dýňová omáčka vypadá zajímavě. Díky za další inspiraci.

28 DolceVita DolceVita | Web | 8. listopadu 2011 v 1:11 | Reagovat

[24]: sigrid:

Pečená dýně je doslova kouzelná záležitost a nedivím se, že tak často vítězí. Je to efektní, jednoduché a vlastně se u toho nenašpiní ani moc nádobí. To se cení! Když se dostaneme k nokům, rýži a těstovinám, otevírá se tu přímo nový kosmický prostor :-)

29 Rekmar Rekmar | Web | 9. listopadu 2011 v 13:26 | Reagovat

Skvělý recept ten ukážů mamce.

30 manča manča | 5. prosince 2011 v 4:09 | Reagovat

dýňová polévka jde ochutit i kari kořením. je pak trochu pikantní, což ale člověk u té ohnivé barvy i očekává. a hlavně manžel má kari rád a sní cokoli, co se s tím posype :)

31 Le missing ingredient Le missing ingredient | Web | 15. ledna 2012 v 19:51 | Reagovat

Dýňová polévka je něco neskutečného! Něco tak jednoduchého a přitom výborného

32 babička Lála babička Lála | 21. ledna 2012 v 9:05 | Reagovat

kurňá, to je krásná stránka, tak to si dýni připíšu hned na seznam nákupu...
já dělal s docela velkým úspěchem v rodině dva druhy dýňofky :
1/ v základu je s cibulí i kousek pórku, který polífce předá ten svůj šmak, na talíři pak maluju obrazce panenským olivovým olejem;
2/ místo cibule s pórkem se dává šalotka se zázvorem, místo smetany kokosové mléko z plechofky, a je z toho asijská dýňofka. pokud to dochutíte nějakým pálivějším kořením, můžete tomu říkat uměleckým názvem "thajská dýňofka".
recepty jsem si nevymyslel, ale někde je četl. ostatně už se těším, až proklikám další odkazy zde z diskuse... :-) dobrou chuť!
bL.

33 Evča Evča | 9. září 2012 v 19:23 | Reagovat

Mmm, mňam, dýňovou polévku mám moc ráda, ale zatím jsem ji nezkoušela, ale chci to tento týden napravit. Akorát by mě zajímalo, jestli je možné použít i normální dýni a ne Hokkaido? Předem děkuji za odpověď.

34 Geodík ;) Geodík ;) | 31. října 2012 v 12:10 | Reagovat

Udělal jsem tu první polévku s česnekem. Byla velmi dobrá, přidal jsem trochu mletého kmínu a trošku magi, jinak česneku tam padlo 7 stroužků... A musím říct, že po této úpravě je polévka přímo delikatesní. Zkuste to ;)

35 Ivan Ivan | 26. ledna 2013 v 15:47 | Reagovat

Vyzkoušel jsem udělat přesně dle receptu,jak tu první s česnekem, tak i tu třetí s medem a šalvějí a musím konstatovat,že si všichni moc pošmákli!!jen dovětek,udělal jsem vše z neznačkové dýně :-))  přesto paráda!!

36 DolceVita DolceVita | Web | 28. ledna 2013 v 14:27 | Reagovat

[35]: Ivan:

Díky za bezvadnou zprávu. Když se jídlo povede a chutná, je to skvělá odměna :-) Dýně je dokonalá :-)

37 Sahti Sahti | E-mail | 1. září 2013 v 13:05 | Reagovat

Výborný tip pro první zářijový den, dýňová polévka s česnekem byla to pravé pro náš oběd. Dýni jsem zkoušela úplně poprvné a jsem ráda, že nikoho ze strávníků neodradila a bude zařazena do našeho jídelníčku. Polévku si totiž všichni přidali a to je pocta hlavně Vám za úžasný recept. :)

38 Dolly Dolly | 15. listopadu 2013 v 20:24 | Reagovat

Mňaaam dyňová polievkaa...určite musí byť chutná! :)

39 -MSW- -MSW- | Web | 16. listopadu 2013 v 10:53 | Reagovat

Vyzerá to vynikajúco!a pritom sa dá z dyne urobiť toľko výborných receptov!mňám dala by som si! :D

40 King Rucola King Rucola | E-mail | Web | 17. listopadu 2013 v 5:40 | Reagovat

[2]: Male upresnenie: hokkaido tekvicu netreba lupat (a este par malo specialnych). Da sa to varit priamo so supou. Ostatne "dyne" supat treba.

41 Cleo Cleo | Web | 17. listopadu 2013 v 8:41 | Reagovat

No vypadá to rozhodně perfektně :)

42 burcy burcy | Web | 18. listopadu 2013 v 9:16 | Reagovat

polévka vypadá báječně ;-)

43 bublaninkaajahodka bublaninkaajahodka | Web | 20. září 2014 v 9:26 | Reagovat

Ahoj, zaoberame sa rozbehnutim webov, spopularizovanim stranok a zvysenim navstevnosti :-) ak by si mal/a zaujem o pomoc do zaciatku pozri si nas blog, pripadne nam kludne napis email a velmi radi ti pomozeme, nadalej pekny den a vela novych clankov ! :-)

44 maminka maminka | E-mail | 30. září 2014 v 10:12 | Reagovat

taky přidávám podle Francouzů likér Amaretto,dodá zase jinou příchut

45 Táňa Táňa | 1. října 2014 v 19:17 | Reagovat

Mrkněte, zajímalo by me co říkáte na toto video, čištění zachoda pivem?

http://youtu.be/gOwb9h20Gf8

46 Raven Cyber Vampir Raven Cyber Vampir | Web | 3. října 2014 v 20:45 | Reagovat

ta my nechutná...=)

47 Contessa Contessa | Web | 26. října 2014 v 23:40 | Reagovat

Krása, já jí tedy vařím trochu jinak, ale tohle taky zkusím.

48 Jana Jana | Web | 15. srpna 2016 v 10:23 | Reagovat

Dýňová polévka je skvělá snad ve všech úpravách, díky za receptíky!

49 Hanka Hanka | 24. září 2016 v 14:08 | Reagovat

Děvčata dcera mi donesla dýňovou polévku s chilli papričkou! kdo je smí ať zkusí. Jde i studená jako pyré, no dobrota (marodím), to také zkuste, i ten česnek tam byl mix jak dáváte.  Těšilo mě že v krku i v těle požere :D viry.

50 Eliss Eliss | Web | 24. září 2016 v 18:30 | Reagovat

Tuhle polévku zrovna nemusím ;-)

51 zlxjtvpxk zlxjtvpxk | 13. října 2016 v 11:54 | Reagovat

Dýňajdu mám nejradši, nejradši se smetanou a rukolou.

52 Anetka Anetka | E-mail | Web | 17. října 2016 v 13:06 | Reagovat

Dýňovou polévku jsem ještě nezkoušela, ale mám nový tyčový mixér, tak se bude hodit :-) http://tycovy-mixer.cz/

53 vegetarianskydablik vegetarianskydablik | Web | 23. října 2016 v 15:54 | Reagovat

mňam dýňové polévky zbožňuju.. :)

54 Joina Joina | Web | 22. listopadu 2016 v 6:08 | Reagovat

No mňam, já dýňovou polévku miluji. Bohužel letos se nám na zahradě žádná neurodila, tak si musíme počkat na příští rok.
Ale ta její chuť je užasná :)
Dělala jsem jiný recept, ale tahle musí taky chutnat výtečně.

55 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 6. března 2017 v 13:50 | Reagovat

Díky za všechny sympatie k dýním a polévkám z nich obzvláště :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama