Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Hruškový koláč

9. října 2011 v 1:04 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Sladká kuchyně
Hruškový koláč je podle mě opravdovým symbolem podzimu.

Podzim a hruškový koláč, to je prostě jedno tělo. Obyčejných hruškových koláčů jsem už napekla pěknou řádku a vždycky jsem z nich měla naprosto dokonalý pocit.


Asi je to v nás, že i když jsme s něčím spokojeni, stejně uvnitř hlavy něco hlodá … a nedalo by se to udělat třeba ještě jinak a lépe? Dalo. Takhle nějak vznikl o loňském podzimu můj nový hruškový koláč s mandlovým krémem. Za všechno můžou mandle. Kdyby doma nebyly, zaskočily by za ně vlašské ořechy. Ořešák je totiž v těsném sousedství naší plodné hrušně a tak by to těm dvěma na jednom koláčovém plechu slušelo.

Hruškový koláč s mandlovým krémem

těsto:
  • 3 žloutky
  • 120 g cukru krupice
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla nebo Hery
  • 1 prášek do pečiva
náplň:
  • na 1 plech cca 8 až 10 ks hrušek
mandlový krém:
  • 2 zakysané smetany (400 ml)
  • 2 celá vejce
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce jemně strouhaných mandlí
  • 2 bílky ušlehané na sníh
V misce prošleháme 3 žloutky s cukrem do pěny, mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme na plátky pokrájené máslo. Prsty vypracujeme drobivou směs. Tu nasypeme do vymazané zapékací nádoby a upěchujeme po celé ploše pěkně rukou. Dno pokryjeme čtvrtkami neloupaných hrušek, které jsme ovšem předem přepůlili a vykrojili jaderníky. Přes hrušky nalijeme ušlehaný mandlový krém.


Pustíme se do mandlového krému. V misce smícháme zakysanou smetanu s celými vejci, cukrem, strouhanými mandlemi. Když je směs hladká, tak přidáme pevný bílkový sníh a lehce ho do směsi vmícháme. Krém rozprostřeme po celém povrchu koláče.


Připravený koláč s hruškami zalitými mandlovým krémem vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme cca 1 hodinu. Jakmile zjistíme, že koláč na povrchu pěkně zlátne, ale ve středu není ještě docela upečen, překryjeme celý jeho povrch alobalem a zvolna pečeme bez obav dál.


Upečený koláč vyjmeme z trouby a než ho nakrojíme, dopřejeme mu trochu času k tomu, aby vychladnul. Mandlový krém bude pevnější a nám se podaří nakrájet úhledné koláčové dílky.


Takhle nějak si představuji jednu z mnoha krás a barev podzimu. Hruškový koláč ke sklizni hrušek z našich zahrad jednoznačně patří.


Vůně hruškového koláče a barvy podzimu jsou tak trochu hypnoticky uklidňující :-)

Jakou barvu má podzim? S tím si tak docela nevím rady. Vedena symbolikou barev podzimu přisuzuji barvu fialovou. Je to barva laskavého oddání, nepostrádá tajemství, mystiku a špetku dramatičnosti. Je to barva splynutí energie a utlumené vášně barvy červené, kterou nenápadně usměrňuje klid modré. Tak jako podzim, je fialová barva meditativní. Patří k barvám nejmystičtějším se silným duchovním významem. V mém životním prostoru nejsem touto barvou obklopena nijak výrazně, protože mám pocit, že je taková skoro až zvláštně hypnotická. Možná je to tím, že my "Blíženci" se cítíme mnohem lépe v létě, ale --- pro vůni hruškového koláče jsem ochotna zamilovat se i do nevlídného podzimu :-)


Možná Vás hrušky nedokázaly uhradnout, ale takový hříbkový koláč s oříšky (moje receptová novinka) by to mohl vyhrát. Navštivte stránky Gurmánka.cz a objevte i jiné inspirace.

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Papája Papája | 9. října 2011 v 2:08 | Reagovat

Šárko, to je paráda! Voní mi to tu i přes monitor a o tom, jakou jsi mo udělal chuť už ani nemluvím... I v tuto hodinu...:o)))

2 DolceVita DolceVita | Web | 9. října 2011 v 2:26 | Reagovat

[1]: Papája:

Ahoj Pájo! Co že nespíš? :-) Já tu sedím v hruškovém oparu a vařím ještě nějaká povidla. Po hruškách už dá naše zahrada pokoj a na celou zimu zamykám vrátka a pouštím ji ze zřetele :-)

3 Kroketa Kroketa | Web | 9. října 2011 v 8:17 | Reagovat

to vypadá hodně dobře,zbíhají se mi sliny...radši sem chodit nebudu,protože to jídlo přes monitor asi nedostonu,že? :D

4 DolceVita DolceVita | Web | 9. října 2011 v 9:06 | Reagovat

[3]: Kroketa:

No, ale má to i výhodu :-) Člověk si malinko smlsne u monitoru a přitom ani nepřibere. Na druhou stranu je každá neděle s nějakým tím nedělním moučníkem daleko příjemnější :-) A hrušky mají zrovna své dny!

5 Solomon Rispolo Solomon Rispolo | Web | 9. října 2011 v 9:49 | Reagovat

Doporučuje se jíst i s listem?

6 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 9. října 2011 v 10:45 | Reagovat

Kombinace hruška - vlašský ořech je báječná.
Obé symbolizuje podzim.
Obé se dá vypálit.
Obé dělá radost.
Obé má celou škálu zlatohnědé barvy.

7 DolceVita DolceVita | Web | 9. října 2011 v 15:38 | Reagovat

[5]: Solomon Rispolo:

Proti gustu žádný dišputát :o) Ale z pohledu pozitivního přínosu se nemusíme hrušky s listem bát :-)

Listy hrušek užíváme do směsí, aplikovaných při zánětech močových cest a při tvorbě močových a ledvinových kaménků, protože přispívají k jejich rozpadu nebo působí proti jejich vzniku. Zároveň působí i dezinfekčně.
Odvar z listů připravujeme tak - že listy vaříme 2 minuty, zcedíme a podáváme jako normální bylinkový čaj.
Listy hrušně jsou také vynikajícím lidovým lékem proti revmatismu: 100 g mladých čerstvých listů přelijeme 1 litrem vařící vody a necháme 5 - 10 minut luhovat. Potom pijeme po šálcích celý den. Účinnost nálevu se zvýší, když listy před zalitím ručně natrháme na kousky.
zdroj: www.celostnimedicina.cz

8 DolceVita DolceVita | Web | 9. října 2011 v 15:40 | Reagovat

[6]: TlusŤjoch:

Hruškovice i ořechovka - v boji proti podzimnímu nachlazení nezklame :-)

9 Papája Papája | 9. října 2011 v 18:41 | Reagovat

[2]:Dělala jsem jablečnou přesnídávku pro robátka a pak ještě vyřizovala pár restů...:o)))))

10 Bíba Bíba | 9. října 2011 v 21:39 | Reagovat

Mńam to je bomba.Určitě to musím vyzkoušet.Super.Zdravím Věra.

11 Meg Meg | E-mail | Web | 10. října 2011 v 0:21 | Reagovat

Tak ten nemá chybu! Kéž bych jen měla víc hrušek, hned bych se do něj pustila :)

12 yannka yannka | 10. října 2011 v 15:03 | Reagovat

Ahoj Šárko, Tvůj ženevský hruškový koláč se už u nás stihl spolu s Tvým dýňovým zařadit na podzimní špičku a u mého muže je to absolutní favorit ze všech koláčů. Tenhle ovšem také nevypadá marně, nedávno jsem na něj mlsně koukala v Tvém kalendáři. Je to přesně jak říkáš, u ženevského jsem také přemýšlela, čím by se krém dal vylepšit - uvažovala jsem o žloutkovém krému na způsob creme anglaise nebo něčem ve stylu lemon curd, ale nakonec jsem zatím vždycky skončila u Tvé osvědčené klasiky. Ovšem mandle rozhodně nic nezkazí!

13 sigrid sigrid | 10. října 2011 v 17:25 | Reagovat

Ve špajzu mi straší pytlík mletých, pražených lískáčů. Jestli pak by se porovnaly s hruškami? Možná s malinkou špetičkou hřebíčku? Asi mi nezbyde než vyzkoušet, protože (jako pokaždé, když zavítám na Tvé stránky) představa té vůně a chuti mě přímo magicky žene do kuchyně a ke sporáku :). Díky, Šárko.

14 Petr Petr | Web | 11. října 2011 v 10:35 | Reagovat

Jéé, taky jsem před pár dny dělal hruškový koláč - recept u mě na webu.
Ten tvůj ale taky vyzkouším - hrušek tu ještě pár zbylo :)

15 sigrid sigrid | 11. října 2011 v 12:11 | Reagovat

Porovnaly se skvělě :), i bez té špetky hřebíčku. Ještě jednou díky za recept.

16 DolceVita DolceVita | Web | 12. října 2011 v 14:56 | Reagovat

[9]: Papája:

:-)

17 DolceVita DolceVita | Web | 12. října 2011 v 14:56 | Reagovat

[10]: Bíba:

Díky! Vyzkoušej, Věrko :-)

18 DolceVita DolceVita | Web | 12. října 2011 v 14:57 | Reagovat

[11]: Meg:

Tak třeba za rok se recept bude hodit :-)

19 DolceVita DolceVita | Web | 12. října 2011 v 15:00 | Reagovat

[12]: yannka:

Hrušky jsou výrazné a zajímavé, proto není radno tu jejich jedinečnou chuť něčím zastírat, ale mandle v tomto krému jen něžně odvádí pozornost jinam, ale v ústech na patře se pořád hraje jedno velké hruškové divadýlko :-) Mlsný jazyk si přijde na své. K podzimním dnů kousek dobrého koláče určitě patří a zahřeje i na duši :-)

20 DolceVita DolceVita | Web | 12. října 2011 v 15:07 | Reagovat

[13]: sigrid:

Díky za milou zprávu!
Ve své hlavě jsem také laškovala s pomyšlením na koření. Skořice, hřebíček ... ale nakonec jsem nechala hlavní slovo hruškám. Mandlový krém jen nenápadně přizvukoval, že hruškové koláče jsou nejlepší :-)

21 DolceVita DolceVita | Web | 12. října 2011 v 15:09 | Reagovat

[14]: Petr:

Na tvůj recept kouknu a s chutí vyzkouším :-) Nějaká hruška mi pořád ještě doma přebývá :-)

22 DolceVita DolceVita | Web | 12. října 2011 v 15:11 | Reagovat

[15]: sigrid:

Tak to je dobrá zpráva!
A další dobrý nápad do kuchyně je na světě :-)
Díky!

P.S.
Podzim je krásný a sladký :-)

23 ester nagyová ester nagyová | E-mail | 16. října 2011 v 0:32 | Reagovat

vynikající! nejlepší hruškový koláč, jaký jsem kdy jedla. děkuji za recept a zdravím.

24 DolceVita DolceVita | Web | 16. října 2011 v 23:41 | Reagovat

[23]: ester nagyová:

Zdravím a děkuji za milý komentář, který se báječně poslouchá :-) Chvála všem hruškovým koláčům!

25 Eva D. Eva D. | 17. října 2011 v 8:58 | Reagovat

Včera upečeno, včera snědeno! To je důkaz toho, že koláč všem moc chutnal.
Díky za recept!

26 DolceVita DolceVita | Web | 17. října 2011 v 10:55 | Reagovat

[25]: Eva D.:

Já díky moc za tak pozitivní zprávu :-)

27 Jitka Jitka | 17. října 2011 v 16:04 | Reagovat

Opravdu nevadí, že hrušky nejsou oloupané - nevadí to chuti a pak i při jídle? Podle ingrediencí si myslím, že koláč bude velmi delikátní. Když peču z jablek, tak je vždy oloupu a hruška má slupku přece jen o něco tužší než jablko.

28 DolceVita DolceVita | 17. října 2011 v 19:24 | Reagovat

[27]: Jitka:

Záleží na druhu hrušky. Pokud slupky nejsou příliš tvrdé, vůbec to nevadí a hrušky není potřeba loupat. Posoudit to už musí každý sám :-) Hruškové koláče jsou velmi delikátní záležitost a tak je mohu doporučit k vyzkoušení :-)

29 Madla Madla | Web | 18. října 2011 v 17:41 | Reagovat

Miluju hrušky a tady všude se s hruškami tak krásně kouzlí, že se mi úplně sbíhají sliny! Škoda, že hrušky kvůli jejich nadýmavosti musím na více než pr měsíců škrtnout z jídelníčku, kdybych nemusela, hned bych se pustila do pečení, koláč vypadá fantasticky a je v něm všechno, co zbožňuju! Jdu si dát alespoň  makový dortík :-)

30 Hana Hana | E-mail | Web | 18. října 2011 v 18:26 | Reagovat

Vypadá to úžasně. Zbožňuju buchty s ovocem. Určitě to vyzkouším.

31 DolceVita DolceVita | Web | 19. října 2011 v 19:34 | Reagovat

[29]: Madla:

Makovým dortíkem se nic nepokazí :-)

32 DolceVita DolceVita | Web | 19. října 2011 v 19:35 | Reagovat

[30]: Hana:

Podzimní ovoce udělá s koláčem divy :-) A nemusí to být jenom hrušky.

33 Petr Petr | Web | 21. října 2011 v 9:48 | Reagovat

[21]: Tak jsme zkusili, jak jsem psal a musím říct, že tvůj recept je taky hodně povedený ;)

34 elena747 elena747 | Web | 21. října 2011 v 15:56 | Reagovat

RECEPTY K NAKOUSNUTÍ .

NÁVODOU JSEM ZAVÍTALA,BYLA JSI JAKO NEJVÍCE NAVŠTĚVOVANÝ BLOG. TAK ATSE DAŘÍ DÁL .. PĚKNÝ DEN

35 DolceVita DolceVita | Web | 21. října 2011 v 16:18 | Reagovat

[33]: Petr:

Dobrá zpráva! :-)

36 DolceVita DolceVita | Web | 21. října 2011 v 16:24 | Reagovat

[34]: elena747:

Je to zvláštní, že nejvíce navštěvovaný blog je blog o obyčejném dobrém jídle :-) Samotnou mě to překvapilo, ale tento stav už trvá několik let, tak se těším ze všech návštěvníků, kterým mé stránky přijdou užitečné a inspirativní. Dokonce někteří dostali chuť si založit svůj vlastní blog. Taková zpráva potěší dvojnásob. Krom zdejšího blogu provozuji ještě webové stránky www.gurmanka.cz - tak zvu na návštěvu i tam. Být blogerem/blogerkou s tak velkou návštěvností je asi sen každého píšícího blogera/blogerky, ale ono to není to nejpodstatnější. Pokud se blog netvoří pro radost ze samotného tvoření, je to k ničemu. Naštěstí já mám z každého článku na blogu fakt radost a každý má svůj vlastní příběh. Je to taková soukromá kronika do minulosti. Pročítáním starých příspěvků si vybavuji dávno zašlé okamžiky a vůně dobrého jídla jim vtiskne i něco navíc.
Šárka

37 Lucy* Lucy* | Web | 22. října 2011 v 13:42 | Reagovat

Pěkný blog :)

38 Marie Marie | 25. října 2011 v 19:20 | Reagovat

Tak za tenhle recept fakt moc díky, snědl se hned následující den! Recept jsem si ale maličko poupravila: do mandlového krému jsem dala jen 1 celé vejce a na sníh použila 3 bílky (když zbyly tři, tak proč ne :)...), mandle jsem spařila a nakrájela na menší kousky. Měla jsem po ruce jen menší pekáč, takže počet hrušek jsem zredukovala na šest. Peklo se to sice hodinu a dvacet minut, ale jak jsem psala na začátku, výsledek za to fakt stojí, všem rozhodně doporučuji!

39 Marie Marie | 25. října 2011 v 19:24 | Reagovat

Jo a ještě: do krému jsem přidala skořici, podle mě to žádnou chuť nepřebíjí, pouze doplňuje :).

40 DolceVita DolceVita | Web | 26. října 2011 v 0:02 | Reagovat

[39]: Marie:

Úžasná zpráva :-) Úplně cítím, jak ten váš koláč lahodně voněl po hruškách a po skořici. Díky za vyzkoušení a za komentář. To jistě navnadí i ostatní :-) Šárka

41 rekmar rekmar | Web | 26. října 2011 v 15:22 | Reagovat

Dobrý recept, ten ukážu mámě.

42 dihovkabizu dihovkabizu | 27. října 2011 v 14:32 | Reagovat

ahoj máš moc hezký blog a byla byvh moc ráda kdyby ses často dívala na můj a v sobotu tam dám foto nasi bizuterie :) nase firma ji prodává a je to strasne levné :) tk se kdyztak koukni :)

43 týna týna | E-mail | 29. října 2011 v 19:04 | Reagovat

Tak jsem zkusila, mandlí nemaje. Místo nich jsem dala oříšky a trochu mandlové medoviny. Musela jsem odejít dostatečně daleko, aby dílo mohlo v klidu chládnout. Vypadá a voní tak, že jsem měl co dělat, abych ho nezačala pojídat teplý. Přežije-li noc, bude zítra na snídani.

44 Enty Enty | 29. října 2011 v 21:17 | Reagovat

Sarko, dejte prosim recept na tarte tatin :) hledala jsem ho u vas marne, tak jsem nakonec musela vzit za vdek jinym webem a dopadlo to katastrofalne :D vy jste takova zaruka, ze vysledek bude skvely. Dekuju! :)

45 DolceVita DolceVita | Web | 30. října 2011 v 0:51 | Reagovat

[43]: týna:

Takovou nedělní snídani bych si nechala líbit :-) Mé ráno žádný voňavý koláč zpříjemňovat nebude, protože nikdo nestihl upéct ... až je mi to skoro líto :-) Budou obligátní čerstvá vejce na vidličku a až teprve u nich budu plánovat, co sladce provoní můj nedělní den. Hrušek již doma nemaje, nejspíš to bude něco ze sousedního stromu. Tipuji to na jablka a nějaký profláknutý závin :-)

Týno, krásné nedělní ráno!
Š.

46 DolceVita DolceVita | Web | 30. října 2011 v 0:52 | Reagovat

[44]: Enty:

To bych mohla :-) Pro nedělní tarte tatin by se u nás nikdo zlobit nemohl. Díky za dobrý nápad a krásnou neděli přeji. Š.

47 sweete-creates sweete-creates | E-mail | Web | 30. října 2011 v 8:27 | Reagovat

To musím zkusit;)

48 Adl250 Adl250 | Web | 30. října 2011 v 10:00 | Reagovat

Vypadá to výborně :)

49 týna týna | 30. října 2011 v 10:47 | Reagovat

[45]:Přežil, ale byl to boj. Ochutnala jsem večer jen jeden malinkej kousíček a málem jsem omdlela blahem. Ve 4,23 ráno jsem byla probuzena divným tušením a v kuchyni odhalila, že chlap sedí u pekáče a velkou salátovou lžicí užírá. Vyrvala jsem z jeho spárů pekáč se zbytkem koláče. Na snídani teda zbylo, ale byl to boj.

50 DolceVita DolceVita | Web | 30. října 2011 v 14:14 | Reagovat

[49]: týna:

Když to na člověka přijde, nemá si odpírat :-) I kdyby to mělo být ve čtyři ráno.

Já si ještě včera večer plánovala nějaký ten profláknutý závin, ale nakonec z toho byla stará dobrá nedělní bábovka. Už věky jsem ji nepekla a doma vzbudila nadšení. Vpašovala jsem do ní krom hromádky rozinek v rumu ještě špetku fantazie a vyladila ji do podzimních tónů. Možná by to stálo za tu námahu a udělat z ní nový blogorecept :-) Prima nedělní den.

51 Jajky Jajky | Web | 31. října 2011 v 19:52 | Reagovat

Doporučím mamince!!

52 DolceVita DolceVita | Web | 3. listopadu 2011 v 16:05 | Reagovat

[51]: Jajky:

Dobrý nápad!

53 Eliška Eliška | 3. listopadu 2011 v 17:26 | Reagovat

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Koláč budu dělat v jediném pekáčku, co mám, a ten je velký cca 36 x 24 cm. Odhaduji, že množství ingrediencí, co píšete, by na takový malý pekáček bylo asi moc. Ale kolik použít? Půlku? Dvě třetiny? Prostě to vůbec nedokážu odhadnout. Poradíte, prosím? Předem děkuji za radu a i za ten recept :-)

54 DolceVita DolceVita | Web | 6. listopadu 2011 v 16:19 | Reagovat

[53]: Eliška:

Hezký den, Eliško!
Bohužel přicházím s odpovědí moc pozdě :-( Nějak nebyl čas se na stránky dostat dříve.

Pokud jde o koláč, vrstva těsta na celé ploše zapékací nádoby (plechu, pekáčku) by měla dosahovat cca 1 cm výšky. Potom čtvrtky hrušek zalít krémem asi tak, jak to vidíte na obrázku. Když těsto a náplň zbude, nevadí. Upéct se dají třeba malé koláčky, tzv. tartaletky v koláčkových formičkách nebo v malých zapékacích mističkách. Popřípadě i nějaká alobalová forma by mohla posloužit.

55 Eliška Eliška | 6. listopadu 2011 v 19:03 | Reagovat

Dobrý den, moc děkuji za odpověď a za tipy. Koláč je geniální! Bude se u nás objevovat pravidelně.

56 Nika Nika | Web | 13. listopadu 2011 v 20:16 | Reagovat

Dobry vecer pani Sarko, parada, priprava me tedy celkem dala, protoze testo nebylo drobive at jsem pridala mouku i cukr, porad to bylo pevne testo, no nic udelala jsem placku, vmackala do pakacku a doufala. Nakoce to bylo super a manzel pronesl ze to byl za poseldni dobu nejlepsi dezert co jsme meli, tak jsem rada. Dekuji

57 Klára Klára | Web | 9. ledna 2012 v 7:42 | Reagovat

Vypadá tak křehce, nadýchaně a je v něm spousta ovoce. Moc se mi to líbí.

58 DolceVita DolceVita | Web | 10. ledna 2012 v 23:09 | Reagovat

[55]: Eliška:

Moc mě to těší :-) Díky.

59 DolceVita DolceVita | Web | 10. ledna 2012 v 23:10 | Reagovat

[56]: Nika:

Báječná zpráva! Jsem ráda, že se koláč podařil a uspěl u kritiky :-)

60 DolceVita DolceVita | Web | 10. ledna 2012 v 23:11 | Reagovat

[57]: Klára:

V sezóně hrušek určitě stojí za vyzkoušení :-)

61 pinkv pinkv | E-mail | 15. ledna 2012 v 12:00 | Reagovat

tak už je v troubě...uvidíme:)))

62 le missing ingredient le missing ingredient | Web | 15. ledna 2012 v 19:56 | Reagovat

Tak tenhle koláč vypadá naprosto dokonale! mám dojem že se do něj hodně brzo pustím :)

63 DolceVita DolceVita | Web | 16. ledna 2012 v 0:43 | Reagovat

[61]: pinkv:

jsem zvědavá :-)

64 Marketa Marketa | 9. května 2012 v 16:18 | Reagovat

Hruškový koláč mám moc ráda, jelikož mě vždy připomene mládí. Stejně jako stará babiččina žulová pracovní deska, která pořád vypadá jako nová. Více o pracovních deskách na http://kuchynske-pracovni-desky.cz

65 Jitka Jitka | 30. června 2012 v 16:32 | Reagovat

moc diky. je to super recept. nejsem velka kucharka, ale timhle jsem se pred vsemi blejskla jak cordon bleu :D tak jeste jednou moc diky.

66 Petudla+4 Petudla+4 | 14. září 2012 v 16:35 | Reagovat

Mňamózní!!!!, dostali jsme koš hrušek a tak jsem hledala, co bych pro naše 4 mlsounky s nimi provedla.Jednoduchá záležitost - ručním mixerem za chvilinku hotovo!! I když se mi ta pěna navrch nepovedla tak nadýchaná jako na obrázku, v troubě už doběhla sama a celá rodinka mi dílko pochválila ...na snídani jaksi už nezbylo!!....budu šířit dál....neuvěřitelná dobrota....děkuji za recept

67 lace wedding dresses lace wedding dresses | E-mail | Web | 31. října 2012 v 14:06 | Reagovat

Q. What do you call artificial spaghetti?
http://www.standdress.com/

68 prom dress shops prom dress shops | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:53 | Reagovat

A. He wanted to get to the second-hand shop!
http://www.queweddingdresses.org/

69 kikik kikik | E-mail | 13. července 2013 v 13:16 | Reagovat

jeee to vipada uzasne

70 Káča Káča | E-mail | 14. srpna 2014 v 23:04 | Reagovat

Šárko, prosím prosím, jaké jsou rozměry toho Vašeho plecho-pekáčku?

71 Magda Magda | 18. března 2015 v 22:07 | Reagovat

[56]: Přidávám se k Nice - těsto podle receptu není drobivé, dala se z něj uhňácat standardní těstová koule, přišlo mi mastnější a vláčnější než křehká těsta nebo těsto na quiche. Není překlep v množství másla v receptu?

Výtvor je každopádně v troubě a napjatě čekám, co z toho bude. A počkám si asi až do rána :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama