Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Ryba rychle a dietně

25. července 2011 v 20:42 | © Šárka Škachová / www.gurmanka.cz |  Ryby
Kdo jí ryby v každém čase, bude zdravý a štíhlý v pase. Stará známá věc :-) Jestli jste někdy měli pocit, že s přípravou ryb je hodně práce, tento recept vás vyvede z omylu. A pokud si myslíte, že vařit jen pro jednoho je zbytečné, tak tato receptura je tak akorát pro jednu malou zapékací misku. A to je důkaz, že se můžeme klidně denně rozmazlovat domácí teplou stravou a neutrpět tím žádnou velkou časovou ztrátu. Ze stejného důvodu nebudu ani já tento recept protahovat zbytečnými řečmi.
.

Ryba s pestem a plněné rajče

Pro 1 osobu:
  • 1 rybí filet
  • 2 lžíce janovského pesta
  • šálek vařené rýže
  • 1 velké rajče
  • olivový olej
  • plátek másla
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián
  • šťáva z půlky citrónu
  • zapékací miska
Pečenou rybu, nejlépe filet bez kostí a kůže připravujeme v malé zapékací misce, ve které rovnou servírujeme. Rybí filet lehce posolíme, opepříme a potřeme lžící janovského pesta. Vložíme do zapékací misky vytřené olivovým olejem. Rajče vydlabeme a naplníme směsí vařené rýže, kterou jsme ochutili opět pestem, citrónovou šťávou a kapkou oleje. Do rajčete vložíme plátek másla a zapečeme v horké troubě na 200 °C po dobu cca 15 minut. Ideální letní pokrm pro dny, kdy nechceme přibrat a nemáme chuť trávit mnoho času v kuchyni.

Dobrou chuť!
.

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 listery listery | Web | 25. července 2011 v 21:05 | Reagovat

Vypadá to pěkně a né moc složitě .) poznamenala jsem si o pro případ, že zase zůstanu někdy doma na pospas sama sobě :)

2 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 25. července 2011 v 21:58 | Reagovat

Super nápad. Pravidelně ve středu vyrážím na farmářské trhy pro pstruhy, takže variaci s pestem rozhodně využiju :-).

3 DolceVita DolceVita | Web | 26. července 2011 v 10:09 | Reagovat

[1]: listery:

Přesně to tento případ je dobré si na rychlé recepty vzpomenout. A to, že jsou i zdravé, je jenom příjemným bonusem :-)

4 DolceVita DolceVita | Web | 26. července 2011 v 10:12 | Reagovat

[2]: coco-choc:

Pstruh s pestem je vynikající :-) Nemusí to být jenom pesto bazalkové! Možností je tu celé řada. Je fajn, že pro čerstvé pstruhy se dá takhle snadno vyrazit na farmářský trh! U nás je většinou pravidelný rybí pátek a ryby se mi dostávají do kuchyně jako milý dárek od kamarádů. Zrovna mi tam leží čerstvý třeboňský kapřík. Ale pstruh je pstruh! :-)

5 Džusík Džusík | 26. července 2011 v 13:14 | Reagovat

Ahoj!!!
Hlásni prosím tady v anketě pro Naramka + Džusík: http://for-layouts.blog.cz/1107/sonb-0-1-7-kolo-finale#komentare
Předem moc dík.
A na oplátku můžu taky někde hlasovat, jestli chceš?
Džusík

6 Janah Janah | Web | 26. července 2011 v 16:24 | Reagovat

Chci se zeptat -co je janovské pesto? Tady pochopitelně není a budu muset improvizovat. Děkuji.

7 DolceVita DolceVita | Web | 26. července 2011 v 16:47 | Reagovat

[6]: Janah:

Janovské pesto je italské pesto z Janova - bazalkové. Někde mám na stránkách i recept, ale dá se tu pohodlně koupit už hotové. Kouknu se a najdu link.

8 DolceVita DolceVita | Web | 26. července 2011 v 16:56 | Reagovat

[6]: Janah:

snadný recept na pesto:
potřebujeme: 2 stroužky česneku, 50 g piniových oříšků, 50 g čerstvé bazalky, sůl a trochu olivového oleje - vše podrtit v hmoždíři nebo lehce rozmixovat.

Jeden květináč s bazalkou nechat na okně na parapetu :-) Odhání prý mouchy. Já ho tam mám, ale vsadila jsem stejně na okenní síťky ;-)

9 HaF HaF | Web | 26. července 2011 v 21:23 | Reagovat

Pěkná inspirace! Příští týden jsme bez dětí a tak se s manželem můžeme vrhnout na rybky! Nebudou protažené ksichtíky a vyčítavé pohledy, že jsou zase ryby!

10 DolceVita DolceVita | Web | 26. července 2011 v 21:31 | Reagovat

[9]: HaF:

:-)))

11 lady lady | Web | 28. července 2011 v 19:37 | Reagovat

Úžasné :-)*

12 ukiss ukiss | 30. července 2011 v 11:03 | Reagovat

http://ukiss.blog.cz/ Nový U-Kiss blog

13 daddy daddy | Web | 30. července 2011 v 14:31 | Reagovat

Začni vydělávat peníze z pohodlí gauče!! http://www.ermail.cz/link/a77XVCAeAVCCCclXjVaNCAN2XjYcJNT7

14 Karolína Karolína | Web | 30. července 2011 v 22:39 | Reagovat

mnam vypada to moc dobre

15 Grafické centrum Grafické centrum | Web | 30. července 2011 v 23:49 | Reagovat

Ahoj,
potřebuješ pomoci s grafickými úpravami?
V našem grafickém centru nabízíme designy, tlačítka, oddělovače a různé grafické doplňky pro blogery. Design si můžeš navrhnout sám/a, nebo si vybrat z naší nabídky.
S pozdravem
Grafické centrum

16 HaF HaF | Web | 1. srpna 2011 v 8:22 | Reagovat

Tak jsme si rybí skóre vylepšili na výletě! Více zde: http://hafjentak.blog.cz/1107/ryby-rybky-rybicky-a-stenatka

17 PPM PPM | Web | 1. srpna 2011 v 23:00 | Reagovat

Chtěl bych tě pozvat k nám do hry. Založ si účet a hraj se mnou!! =)
http://www.powerplaymanager.com/r4576

18 Madla Madla | Web | 2. srpna 2011 v 10:10 | Reagovat

Rybky jsou u nás v kuchyni minimálně každý pátek (někdy i častěji) a v jednoduchosti je opravdu krása. Tchyni roste na zahrádce nádherná bazalka (i ta červená, která je snad ještě leší), takže nejspíš brzy dojde na výrobu bazalkového pesta (jen pinie nahradím mandlemi, protože u nás na malém městě pinie neseženu), které miluju ve všech jeho podobách.
Ryby máme naštěstí v oblibě (dokonce i náš dvouletý prcek vždycky nadšeně křičí - rybýýý, budem papat rybýýý), takže takovýhle jednoduchých a rychlých receptů není pro inspiraci nikdy dost :-)

19 DolceVita DolceVita | 4. srpna 2011 v 16:28 | Reagovat

[16]: HaF:

To je pěkné :-)

20 DolceVita DolceVita | Web | 4. srpna 2011 v 16:58 | Reagovat

[18]: Madla:

Když jsou rybky minimálně každý patek, tak to mi nápadně připomíná situaci u nás doma :-) Je to fajn zvyk, myslet na zdraví a konzumovat ryby co nejčastěji. I když se to občas stane tak, že je z celých 7mi dnů v týdnu na čerstvé ryby vyhrazen jen a pouze právě ten pátek. Ale když by to mělo záležet na mně, tak já mohu ryby i snídat :-) Mám na mysli tuňákovou a lososovou pomazánku od ABBY. Na té jsem fakt závislá :-)

Je fajn, když o rybách má dobré smýšlení celá rodina. Potom je to vaření v mnohém jednodušší ;-)

21 Bloud. Well bloud. Bloud. Well bloud. | Web | 4. srpna 2011 v 20:35 | Reagovat

Ryba je kámoš, ne žrádlo :) Ale zní to výborně!

22 DolceVita DolceVita | Web | 6. srpna 2011 v 1:17 | Reagovat

[21]: Bloud. Well bloud:

Kdyby bylo po mém, brala bych to zrovna tak :-)

23 Nike Air Force Nike Air Force | E-mail | Web | 8. srpna 2011 v 15:59 | Reagovat

Nikekingbom.com provide a large and a cheap inventory from Nike sneakers, including Nike air max, Nike air force one, Nike dunk, Nike shox series, Nike free and other Nike shoes We sale cheap air max shoes online, discount air Jordan retro, Nike shox pas cher.
<a href="http://www.nikekingbom.com"  title=""> Nike Sportswear </a>

24 nellolita nellolita | Web | 9. srpna 2011 v 13:19 | Reagovat

Podľa mňa sa ryba robí dosť dlho,možno preto si ju radšej odpustím..(Hlavne keď mama nieje doma)...Ak mi ju spraví ona,tak Ok zjem ale ak si ju mám sama,tak to radšej nie...

Pomaly budem mať 16 rokov a chcem sa naučiť variť,niekedy som vyskúšala aj tie tvoje recepty,niektoré sa mi aj vydarili,no..Neviem ale to varenie ma nejako začalo baviť a aj keď niesom najlepšia ale aspoň sa to dá zjesť,však áno.....Ale aj tak sa musím ešte veľa učiť.Chcela som išt na sos/kuchár ale prešlo ma to viem že na to nemám a nikdy mať nebudem!

Toto vypadá dobre,určite by mi to chutilo,poviem mame nech niečo také spraví,mne sa teraz vôbec nechce,mám totižto konečne prístup k PC bez toho aby som bola vždy vyhodená...

Ale začala som odveci,neviem či tomuto komentáru rozumiete,nechce sa mi to čitať a opravovať chyby,ani skontrolovať či som nenapísala nejakú blbosť ..

Tak Pá Nellolita.

25 from-life from-life | Web | 9. srpna 2011 v 15:11 | Reagovat

páni. vypadá to opravdu lákavě :-) asi si to zkusím udělat :-)

26 DolceVita DolceVita | Web | 9. srpna 2011 v 23:59 | Reagovat

[24]:

nellolita:

Díky za komentář :-) Všechno jsem rozluštila a chápu, že když je čas, tak si člověk s chutí něco uvaří. Když čas není, tak je lépe nechat to na mamce :-) Dělala jsem to zrovna tak! Byt sos/kuchar, to je jako michat drahe parfemy! Je to vonave remeslo a musi se delat s velkou laskou :-) Kdo vi, treba z tebe jednou bude ta nejlepsi sos/kucharka pod sluncem.

Sarka :-)

27 DolceVita DolceVita | Web | 9. srpna 2011 v 23:59 | Reagovat

[25]: from-life:

Já bych do toho šla :-)

28 Bonbón Bonbón | E-mail | Web | 10. srpna 2011 v 11:16 | Reagovat

Ryby mi nechutnají....

29 nellolita nellolita | Web | 13. srpna 2011 v 8:52 | Reagovat

[26]: Tak to pochybujem,rozmýšlala som o tom ale radšej nie :-D

30 nellolita nellolita | Web | 13. srpna 2011 v 9:01 | Reagovat

[26]: Zabudla som ešte niečo napísať,ty si určite dobrá kuchárka,chcela by som byť aspoň tak dobrá ako si ti.Tvoje recepty sa mi páčia.

31 Kerny Kerny | Web | 16. srpna 2011 v 22:56 | Reagovat

To vypadá nádherně, asi to budu muset vyzkoušet.

32 HanaS HanaS | 2. září 2011 v 22:33 | Reagovat

Milá paní Šárko,
tenhle recept jsem dnes zvolila jako hlavní chod narozeninového menu pro svého manžela (jsem t.č. na neschopence, takže kromě jídla jsem neměla mžnost zajistit jiný dárek) a byl nadšen.
Dokonce jsem si pochutnala i já, ač ryby v oblibě nemám. V kombinaci s plněným rajčátkem to nemělo chybu a určitě brzy zase vyzkoušíme.
Co mě nejvíce potěšilo ale bylo, že chodila uzobávat i jedna naše slečna, a když objevila kouzlo pesta, už chtěla rybičku jen s tím zeleným :) Stává se z ní vyloženě malá gurmánka - jak ráda prohlašuje sýry nejí, ale parmigiano reggiano si dá s chutí (po Vašem gratinovaném chřestu se jen zaprášilo). To její sestřička se spokojí i s eidamem.
Takže jako vždy mnohokrát děkuji za inspiraci!

33 DolceVita DolceVita | Web | 8. září 2011 v 11:06 | Reagovat

Milá Hanko,
vrátila jsem se z cest a než jsem stihla vybalit, i u nás přišla na řadu taková jedna lehká verze přípravy ryby. Nápadně podobná tomuto receptu :-) Rodina vyjedla pekáček do poslední kapky olivového oleje a pochvalou opět nešetřila. Jsem ráda, že tento recept zafungoval i u vás doma a jedné malé slečně dal malý důvod k tomu, jak krásné je ochutnávat ještě neznámé a nové chutě :-) Děkuji moc za milou zprávu a budu ráda, když někdy příště mé recepty zafungují na vaší plotně tak příjemně, jako tomu bylo teď. Šárka ;-)

34 nike free tr nike free tr | E-mail | Web | 4. května 2012 v 10:35 | Reagovat

Wow an individual procedures christian louboutin pumps anyone throughout town plus requires anyone pertaining to 10 greenbacks pertaining to charitable trust, that you're in all likelihood planning to point out not any.

35 wedding dresses princess wedding dresses wedding dresses princess wedding dresses | E-mail | Web | 31. října 2012 v 14:13 | Reagovat
36 gothic corsets gothic corsets | Web | 27. listopadu 2012 v 7:42 | Reagovat

Fresh appearance gothic corsets as well as advertising and marketing to have occured for any gentleman as well as the brand name.

37 one shoulder dress one shoulder dress | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:58 | Reagovat

You certainly deserve a round of applause for your post and more specifically, your blog in general. Very high quality material.
http://www.queweddingdresses.org/

38 Pick Pick | 23. září 2015 v 9:20 | Reagovat
39 Chevy Chevy | Web | 19. července 2017 v 13:16 | Reagovat

Ako sa dostať bezplatný iPhone6S? Veľmi jednoduché! Podrobností WEB!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama