Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Gurmánské hody v pohodlí domova a cesta kolem Světa

2. února 2011 v 10:23 | © Šárka / www.gurmanka.cz |  Povídání (nejen) o jídle
vepřové panenky špikované barevnými paprikami a uzenou mozzarellouTak trochu gruntuji ve svém archivu a nacházím zajímavé poklady. Naservíruji si vzpomínkovou reportáž, která potěší všechny zúčastněné. Možná to trochu olitují ti, kteří se nemohli dostavit a nám tady chyběli jako sůl ;-)

Mé čekání na návštěvu začalo tak, že jsem vyleštila měděné nádobíčko, aby to u nás doma mohlo jet na plný plyn. Běžně vařím na elektrice a v létě v letní kuchyni na otevřeném ohni. Předajaří bylo studené, zatopila jsem pořádně v krbových kamnech a čekala na vzácnou návštěvu. Jedna se blížila od Brna, ta druhá od Prahy. Vzdušnou čarou to k nám mají blíž Brňáci, jak jsem ke svému překvapení zjistila :-)
měděné nádobíčko

Než vezme návštěva za kliku, měla jsem čas nachystat sýr a umožnit mu rozvinout svou chuť v pokojové teplotě. Jemný měkký sýr Brillat Savarin je obalený sušeným ovocem. Jeden s papájou, ten druhý brusinkami. Těžko posoudit, který mi chutnal víc. Oba považuji za skvosty ze sýrového království. Delikatesní francouzský sýr Brillat Savarin La Tradition - patří mezi nejbohatší krémové sýry vůbec. Jeho stvořitel se jmenuje Henri Androuet. Kravské mléko se na jeho výrobu sbírá až ze 30 farem, proto se nedá s žádným jiným sýrem srovnat. Je fakt jedinečný.

francouzské sýry s ovocem
Dost času bylo na upečení bochníčku chleba. 

domácí selský chleba
A nesmí se zapomenout pořádně vychladit šampaňské. K němu se bude podávat kaviárový dort.

šampaňské
Kaviárový dort je potřeba nechat pár hodin proležet v chladu. Určitě nesmí v kaviárovém dortu chybět kvalitní kaviár, ostatní je už jen dílem fantazie. K němu jsem ze sklípku vytáhla francouzské šampaňské pana Rotchilda.
kaviárový dort

Vymyslet něco něco úplně nového je hodně těžký úkol, ale snad se mi to trochu podařilo. Spolehla jsem se na vlastní fantazii a premiérově si troufla na pár absolutně neprobádaných věcí. Kaviárový dort k nim nepatřil. Ten jsem poprvé uplácala již před pár lety, kdy nám po Silvestru zůstalo v lednici hodně zajímavých přebytků a dobrého perlivého moku.


kaktusový koláč

Kaktusový koláč. Tak ten má kuchyně spatřila poprvé v premiérovém dílu :-) Ve spíži stály 2 plechovky na kostky krájené dužiny Aloe Vera. Co lepšího s nimi udělat, než se pustit do pečení koláče? Na základ koláče jsem použila křehké těsto, ale dalo by se sáhnout i po koupeném těstě listovém. Krém byl vytvořen z husté kysané smetany a čerstvých vajec. Kapka vanilkové esence z Madagaskaru všechno půvabně naparfémovala. Pro autentickou chuť přírody jsem sladila akátovým medem, přidala kapičku tequily, pár kapek limetkové šťávy a celou krémovou kompozici vylepšila několika lístky čerstvé máty. Upečený šťavnatý koláč byl dozdoben hvězdičkami karamboly.

Koláč - řecká kompozice
Přijely holky a na stůl se snášely další neodolatelné lahůdky. Tak například tenhle koláč. Ohodnotila jsem ho jako perfektní řeckou inspiraci. Byl plný feta sýru, nechyběly čerstvé lístky špenátu a sem tam kousek uzeného masa. Celý koláč rozjasnila rozkrojená a zapečená mrňavá rajčata. Upekla a z Brna transportovala bez újmy na kráse Helli :-) Po paměti si vybavuji všechny ingredience, které spolu tak lahodně souzněly a ladily.

koláč - řecká kompozice
Další slanou zajímavostí od Helli byly máslové sušenky s mořskou solí. Období předvelikonoční inspirovalo a sušunky měly krásné tvary vajíček. Pekly se v ručně vyřezávaných formičkách na perníčky a ty daly sušenkám pěkný zdobný efekt. K vínu to bylo báječné zakousnutí, na které se nedá zapomenout. Tuhle vypiplanou slanou dokonalost má na svědomí Helli.

slané sušenky
Nechyběly ani opravdové nablýskané perníčky, které se pekly z těsta od Helli. Myslela na nás, abychom na velikonočním stole měly tradiční symbolické pečivo v podobě beránků, srdíček, vajíček. Do takového perníčku je škoda se zakousnout. Pár kousků mám schovaných pro potěchu oka v sušenkové dóze ještě dnes :-)
velikonoční perníčky

Teď přišel na stůl další zázrak. Bábovka. Poctivě vypracovaná s máslem a spoustou rozinek, oříšků a jiných laskomin. Bábovka tak honosná, že před ní bledne závistí i ta nejnačančanější vánoční štóla. Pavlína použila jako námět recept právě na tradiční štólu, ale ještě ho vylepšila tvarohem. O recept se rozdělila před časem v "Bábovkovém speciálu" - recept na neobyčejnou bábovku najdeme tady. Vynikající a nezapomenutelná! Přesně taková byla tahle překrásná bábovka. A to jsem ještě nic nevěděla o tom, co se skrývá v plechové dózičce.

bábovka
Linecké cukroví lepší než z Lince. Hned jak se zvedl poklop téhle krabičky, zavonělo tím nejlahodnějším parfémem cukráren. Cukrátka z lineckého těsta upozorňovala na blížící se Velikonoce. Pozornému oku neunikne ušatý zajíc a další symboly jara. Jestli si to všechno správně pamatuji, tohle linecké těsto připravovala Pavlína z vařených propasírovaných žloutků. Posypání drcenými oříšky bylo kouzelné a použitá zavařenina přímo skvostná. Nad lineckým jsme se rozplývaly blahem.

velikonoční linecké pečivo
V průběhu víkendu došlo i na špikované panenky paprikovou trikolórou a uzenou mozzarellou. Tenhle recept jsem si pro holky nachystala též premiérově, ale nebylo to nic tak novátorského. Panenky připravuji běžně, není s nimi zase tolik práce a barevné papriky utvořily na řezu pěkný efekt. Chuť uzené mozzarelly, která se na první pohled v mase trochu ztrácí, ale i přes svou částečnou neviditelnost jí je tam dost, nevtíravě doplnila chuť různobarevných paprik. Jako příloha se podávaly pečené brambory ve slupce na olivovém oleji, citrónové šťávě a hrubé mořské soli. K bramborám byl na stole domácí dip z kysané smetany lehce říznutý malým množstvím domácí majonézy a ochucený čerstvou řeřichou.

vepřové panenky
Mezi dobrým jídlem se našel i čas na výlet do Třeboně. Podnikly jsme cestu kolem Světa. Na hrázi nás vítala parta místních kačen. Když jsme prošly Svět, naše kroky vedly do města.

u rybníka Svět
První zastavení bylo v pivovarském dvoře. "Chmelovina naše ta božskou má sílu, všechny nás rozehřívá k radostnému dílu".
Třeboňský pivovar
U vchodu do pivovarské restaurace "Schwarzenberský sklep" jsme se zastavily trochu déle a zkoumaly nabídku. Ta nepostrádala pokrm z kapra a lákala na kapří hranolky i křupavé grundle. Pod nos zavonělo i hovězí na víně a chmelový mok. Odolaly jsme svodům křídou psané tabule a pokračovaly v cestě do města.

Třeboň restaurace
Kdyby cesta nevedla kolem Šupinky, mohly jsme do centra dojít daleko dříve. Takhle nás zbrzdil poutač před rybí hospůdkou a my se nechaly zlákat.Třeboň ŠupinkaHolky dostaly chuť ochutnat zdejší kapří hranolky a horkou rybí polévku. Lákavý byl i pečený okoun na kmíně, jenže třeboňský kapr k Třeboni tradičně patří, tak jsme to pojaly stylově a objednaly kapra.

kapří hranolky

Doma nás čekalo další chutné pojednání. Měla jsem na programu sýr Rougette a švýcarské raclette. Grilovací sýr obalený dýhovou krabičkou je šikovná varianta na klasické raclette bez stolního grilu a raclette lopatek. Jednoduše se povrch nařízne do křížku a strčí se do horké trouby, kde se sýrová hmota dokonale rozteče. Potom si do horké sýrové lázně každý namáčí kousky vařených brambor, zapíjí to dobrým vínem (bílým švýcarským) a chroupe k tomu pitoreskně mrňavé okurčičky cornichons a naložené perlové cibulky.
savojské fondue
Nouze o stolní raclette gril u nás doma není, došlo i na klasické opékání sýru v pánvičkách pod rozžhavenou grilovací spirálou. Pro tuhle příležitost jsem měla čerstvou zásobu raclette od Emmi.
Ten mají Švýcaři nejraději. U jídla jsme litovaly, že se nás u stolu nesešlo o trochu víc.raclette
Ale po pravdě řečeno, moc jsme se nečinily a konzumovaly jen tak střídmě :-) Od všeho se ochutnalo a na nedělní ráno jsme si vyšetřily zbytky na velkopanskou snídani na vidličku.

kaviárový dort řez
Snídáme zbytky. Snídaně začala kaviárovým dortíkem a šampaňským. Potom kávou, vynikající bábovkou, lineckým, na stole je přehlížen řecký jogurt s müsli a medem. Do všeho jsme jenom strčily nos a namočily špičku jazyka. Všechny nesnědené dobroty se pěkně zabalily a putovaly domů jako výslužka.

snidane

                                                                                                        
Jarní gurmánské hody v pohodlí domova a ve společnosti dobrých přátel jsem se cítila blaženě a proto bych chtěla vyjádřit všem zúčastněným ještě jednou dík ;-) Je to reportáž s prošlou lhůtou, ale zážitky se tak rychle nekazí.


Víkend složený z hromady příjemných chvil kořeněných humorem a vůní dobrého jídla měl to správné kouzlo, které umí vytvořit jen stejně naladěná společnost.

polární dort
Za vzpomínku stojí jedna starší zajímavá akce, která probíhala před časem právě v tomto mrazivém období. I při nepřízni počasí se dají pořádat přímo lukulské hody :-)

Jak to vypadá, když se sejde polární expedice tvořená ze samých frajerů a frajerek, co se nezaleknout ani drsných mrazivých podmínkách a venku u kotlíku vaří, jí a paří a když jim to všechno není dost, tak si upečou klidně i polární dort :-)
S kým pořádáte gurmánské hody vy a kdo na oplátku zve zase vás? A kdo vlastně přišel s tím, že u jídla se nemluví? ... v dobré společnosti to neplatí. U jídla i o jídle se mluvit musí.


Přišel čas naplánovat zase nějakou společnou jarní akci. Vzhledem k tomu, že řady foodblogerů se nám rozrůstají, nebylo by od věci uspořádat nějaké společné setkání. Co vy na to?



Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Jana Jana | 2. února 2011 v 11:16 | Reagovat

Tak tomu říkám mučení neviňátek.

2 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 2. února 2011 v 11:33 | Reagovat

Mně by stačil ten čerstvý chřupavý chleba ....

3 Bali Bali | Web | 2. února 2011 v 11:40 | Reagovat

Proboha a kde jsem byla, že jsem u toho nebyla?!
Takových dobrot a já tam chyběla?
Snad to letos napravíme, ale ještě musíme trochu počkat.
V každém případě už je o mnoho lépe a náš návrat se pomalu blíží, jako to jaro ;-)
Na Maďarsko na sněhu vzpomínám moc ráda, nevadila mi ani ta zima a to je u mne co říct. Já, která v zimě skoro nevylézá :- )))

4 Ivo Ivo | E-mail | Web | 2. února 2011 v 12:36 | Reagovat

Na fantastické, nádhera, prostě boží. Hned bych vše ochutnal.

5 Terezka Terezka | Web | 2. února 2011 v 14:41 | Reagovat

Ale už to musíme pěkně, pěkně, vymyslet a ne o tom jen povídat :)))

6 A&T A&T | Web | 2. února 2011 v 17:06 | Reagovat

Tak kaviárovej dort jsem ještě nejedla.

7 Helli Helli | 2. února 2011 v 17:45 | Reagovat

[3]: Bali, mám dojem, že ty jsi tou dobou poletovala někde po Francii!
Ani se mi nechce věřit, že to bude brzy rok, co mi tohle bohatství barev, vůní a chutí defilovalo před očima. Vzpomínám si, že to bylo všechno neskutečně dobré, ale že toho bylo tolik??? A že jsme kromě jídla stihly ještě prochodit Třeboň, kouknout se po okolí, prodiskutovat celosvětové problémy obecně a stav vaření v zemích českých zvláště, to mi připadá jako náplň na dlouhou dovolenou a ne jen na víkend. Potvrzuji, že bábovka od Pivli a její velikonoční linecké byly voňavé a lahodné a počítám, že minimálně to linecké budu na letošní Velikonoce vyrábět taky. Na co ale ani po roce nedokážeme s Pivli zapomenout, to byl kaviárový dort. Neskutečná dobrota! Sice jsem jej nejedla nikdy předtím a bohužel ani už nikdy potom, ale vůbec bych se nezlobila, kdyby mi ho nějaký skřítek naservíroval každý měsíc kousek. Vyzdvihnout musím i špikovanou panenku a lahodné sýry. Kaktusový koláč byl šťavnatý a osvěžující, ten si dovedu dobře představit i o teplém podvečeru někde u bazénu spolu s prázdninovým drinkem. No, asi jsme byly s Pivli předtím hodně dlouho hodně hodné, když se nám dostalo takové péče. A navíc jsme si odvezly spoustu inspirace, kterou Šárka rozdává jen tak jakoby navíc. Šárka prostě umí.
Takže Bali, doufám, že letos to bez tebe nebude!

8 Pivli Pivli | E-mail | Web | 2. února 2011 v 18:40 | Reagovat

Jejda! Potvrzuji, že jsme se s Helli měly jako v ráji, všechno to bylo naprosto úžasné a bylo o nás dokonale postaráno. Ale tak to u Šárky prostě chodí.
Kaviárový dort , to byla mana nebeská, trikoloru jsem doma dělala několikrát a byla skoro tak dobrá, jako ta Šárčina. Perníčky od Helli jsou nejen krásné na pohled, chutnají skvěle, mají totiž perfektně vyvážený poměr koření, což se potvrdilo i ve vánoční várce, kterou mi Helli dovezla do Prahy. Mňam. V Třeboni bylo krásně, neporušila jsem tradici a v galerii si koupila naušnice a pro mamču sběratelku i několik náprstků. Kdo nedorazil, může jen litovat - Balli! Byl to nádherný předvelikonoční víkend, za který musím Šárce i Edovi znovu poděkovat! Ovšem, začátek byl docela dobrodružný, ve stylu...nezastavujeme, máme zpoždění. Naštěstí jsem nemusela vyskakovat za jízdy, neboť Šárka byla akční a autobus sledovala až do Kardašovy Řečice. :-)
Fotky jsou to krásné, ve chvíli, kdy tu popíjím bylinkový čaj s medem a už 14 dní marně bojuji se zánětem průdušek, se mi to zdá jako pohádka...

9 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 3. února 2011 v 9:48 | Reagovat

[1]: Jana:

Jediné mučení, které lze považovat za příjemné :-)

10 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 3. února 2011 v 9:49 | Reagovat

[2]: TlusŤjoch:

Dobrý chleba je základním stavebním kamenem každé kuchyně :-)

11 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 3. února 2011 v 9:53 | Reagovat

[3]: Bali:

Nepodařilo se nám to loni, podaří se to letos!

V případě Maďarska tady byla v pohotovostním stavu rozpálená sauna :-) Tam bychom se vešli všichni, kdyby bylo nejhůř :-)))) Nepřízeň počasí jsem jistila, ale na zahřátí stačila pálenka :-)

12 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 3. února 2011 v 9:54 | Reagovat

[4]: Ivo:

Pro vzpomínky jsou fotky jako stvořené. Ty gastronomické mají kouzlo vzbudit chuť, ale nedají nám šanci přibrat :-) A to je moc fajn!

13 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 3. února 2011 v 9:55 | Reagovat

[5]: Terezka:

Snad se dobereme nějakého konkrétního závěru :-))))

Jenom řeči jsou k ničemu, to je fakt! :-)

14 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 3. února 2011 v 9:57 | Reagovat

[6]: A&T:

Já taky ne :-) Až do doby, než jsem si ho sama připravila. Ale stálo to za to. Většinou má tento dort úspěch :-)

15 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 3. února 2011 v 10:00 | Reagovat

[7]: Helli:

Přesně tak, Balli měla výjezd do Francie a holky v tom samém termínu měly též něco neodkladného, tak jsme to musely zachránit jen my 3. Snažily jsme se :-)

Všechno bylo vynikající. Vaše společnost a všechny dobroty na stole utvořily báječnou atmosféru. Stihly jsme toho ještě mnohem víc, protože na zámku v Třeboni byla výstava velikonočních tradic, kterou jsme pěkně prošmejdily. Cestou jsme se tuším zastavily i v keramickém dvoře v Děbolíně a tak jsme opravdu nezahálely.

Jsme šikovné, no ne? ;-)

16 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 3. února 2011 v 10:05 | Reagovat

[8]: Pivli:

Díky vám to tu bylo jako v ráji :-) Mít důvod nachystat něco dobrého je to nejvíc, co si může každý hostitel přát. Hezky jsem se u jídla pobavily a tak to všechno splnilo svůj účel. Na galerii si pamatuji. Sbírka miniaturních náprstků musí být úžasná věc. Já vůbec netušila, že něco takového je v galeriích k mání. Teď už to vím :-) I když počasí nebylo nejlepší, výlet byl příjemná věc a dost jsme toho i nafotily. Škoda nechat fotky ležet ladem. To byl důvod, proč jsem se pustila do vzpomínkové reportáže. Až budeme pořádat další sraz, abychom toho stihly ještě víc a mohly porovnávat :-)

Přeji ti brzké uzdravení!!!!

17 toffo toffo | Web | 4. února 2011 v 20:10 | Reagovat

Studuju kaviárový dort - černý chléb, smetanový - tvarohový sýr, vejce zdobená lososovou pěnou? Inspirace rusko-carskou kuchyní?
Formičky na perníčky má Helli krásné, obdivovala jsem už vaše společné vánoční tvoření.
Nebyl by recept na báječné linecké, máslové sušenky nebo carskou snídani?

18 derobot derobot | Web | 5. února 2011 v 15:49 | Reagovat

Velmi výborný recept.

19 Pivli Pivli | E-mail | Web | 5. února 2011 v 23:29 | Reagovat

Co by nebyl. Recept na linecké je zde:
360g polohrubé mouky, 120g cukru moučka, 240g másla, 4 vařené a propasírované žloutky, šťáva a kůra z bio citronu. V žádném případě nepoužívat náhražky másla. Těsto nechte odpočinout nejméně 2 hodiny, ideálně pčes noc. Krásně se s ním pracuje a je opravdu chutné. :-)

21 toffo toffo | Web | 6. února 2011 v 9:57 | Reagovat

[19]: Díky Pivli, budu se na velikonoce "opičit." Jsem zvědavá na tu polohrubou a vařené žloutky.

22 Balada Balada | Web | 6. února 2011 v 10:58 | Reagovat

Vypadá to opravdu nádherně :]

23 Cherry Cherry | 7. února 2011 v 15:12 | Reagovat

Všechno vypadá naprosto nádherně, hned bych se nechala zlákat :o) Ale asi nejvíc mě zaujaly ty sýry... Dají se sehnat někde u nás nebo si pro ně budu muset zajet do Francie? ;o)

24 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 8. února 2011 v 0:58 | Reagovat

[17]: toffo:

Do carské kuchyně by to pasovalo krásně :-) Inspirace vane ze Skandinávie. Tvému oku nezůstalo nic utajeno. Základem je tmavý chléb a na něm ochucený sýrový krém. Hromada kaviáru, vejce a lososová nebo tuňáková pěna. To podle toho, co mám zrovna po ruce. Kaviárový dortík připravuji v různých obměnách a většinou mívá i estetičtější formu :-) Půvabné je i to, že se jedná o rychlovku, se kterou není třeba se moc dlouho mazat.

Recept na linecké od Pivli je boží! :-)

25 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 8. února 2011 v 1:22 | Reagovat

[18]: derebot: Díky ;-)

26 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 8. února 2011 v 1:23 | Reagovat

[22]: Balada:

Je to hromada pěkně vypadajících kalorií :-)

27 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 8. února 2011 v 1:27 | Reagovat

[23]: Cherry:

Sýry se dají snad sehnat i v Makru - tam mají opravdu pestré defilé sýrů francouzských, švýcarských i italských. Jinak si netroufám tvrdit, že budou k mání i jinde. Francie bude rozhodně ta nejlepší volba ;o)

28 jednorozec1r jednorozec1r | 8. února 2011 v 1:48 | Reagovat

Ach, vy ženy, ženy pokušitelky!

29 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 9. února 2011 v 2:47 | Reagovat

[28]: jednorozec1r:

Muži pokušení krásně definují :-)

můj oblíbený citát zní:

Kdykoli jsem odolal pokušení, bylo to krásné, ale když jsem mu podlehl, bylo to stokrát krásnější.

Heinrich Heine

30 Cherry Cherry | 9. února 2011 v 10:13 | Reagovat

Díky za tip, zrovna o víkendu se do Makra chystám, tak se tam po tomhle nádherném sýru podívám :o) A když nebude, tak se začnu pídit po letenkách do Francie ;o)))

31 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 9. února 2011 v 11:10 | Reagovat

[30]: Cherry:

Určitě bude :-) Jsem zvědavá, který bude chutnat víc. My se sjednotili na tom, že ten s papájou je klenot mezi sýry :-) I když jsem před časem měla čerstvý kozí sýr obalený ve zlatých rozinkách a byl naprosto famózní. Při prvním pohledu jsem k němu měla lehkou počáteční nedůvěru, ale byla zbytečná. Mě sýry nadchnout vždycky! Přeji pěkný nákup se zajímavými gurmánskými úlovky.

32 IQ Tester IQ Tester | 12. února 2011 v 13:57 | Reagovat

Dobrý den,
momentálně probíhá soutěž o nejchytřejší zemi v Evropě a zúčastnit se může úplně každý!
Jak se zúčastnit?
Přejděte na tuto adresu: http://iq-test-2011.unas.cz/
a zde už naleznete samotný test.
Po vyplnění všech otázek budete znát své IQ a to se započítá i do soutěže!

Víte, že zjistit své IQ je otázka několika minut a znalost vlastního IQ může být důležitá pro celý život?

Hodně štěstí a správných odpovědí!

33 Cherry Cherry | 13. února 2011 v 18:15 | Reagovat

Nakonec měli akorát ten s brusinkami. Právě jsem ho ochutnala a je opravdu úžasný. Díky za tip :o)

34 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. února 2011 v 23:26 | Reagovat

[33]: Cherry:

To svědčí o tom, že ten s papájou jde na dračku :-) Ale ten brusinkový je taky mňamózní! Úplně tu chuť cítím, zamilovala jsem se do něj při prvním doteku mého patra. Jak se vyjevily všechny chutě na jazyku, byla jsem ztracena. Od té doby kolem něj neprojdu bez toho, aniž bych si ho rovnou šoupla do košíku. Závislost je zlá věc :o)

35 Sel<3 Sel<3 | 7. října 2011 v 17:12 | Reagovat

hororTENTO DOPIS NEPŘESTÁVEJ ČÍST!!!!TENTO DOPIS JE OD JEDNÉ HOLKY Z RUSKA JE JÍ 13 LET A VŽDYCKY SI PŘÁLA MÍT SVÉHO KONĚ JESTLI TENTO DOPIS POŠLEŠ 20-TI LIDEM TAK JSI POTOM V DUCHU ŘEKNI SVÉ TAJNÉ PŘÁNÍ ZJEVÍ SE TI DO 5 DNŮ. JESTLI TO NEPOŠLEŠ 20-TI LIDEM TA HOLKA PŘÍJDE K TOBĚ VEČER V 00:00 A ZABIJE TĚ!!!!!!!!!!!!! JEDEN KLUK TO NEPOSLAL A DO ZÍTŘKA NA POSTELY TAM BYLA JENOM JEHO KOSTRA A DOPIS PSANÉ KRVÍ!!!!..

36 authentic watches authentic watches | E-mail | Web | 31. října 2012 v 13:39 | Reagovat

Q. How much do pirates pay for their earrings?
http://www.writewatches.com/

37 2012 wedding dresses 2012 wedding dresses | E-mail | Web | 24. listopadu 2012 v 8:30 | Reagovat

<a href="http://www.caredresses.com/">2012 designer mother of the bride</a>

38 christian louboutin boots christian louboutin boots | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:36 | Reagovat

Q. When is a car not a car?
http://www.shoesfloor.com/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama