Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Okouzlení v oranžovém tónu

24. ledna 2010 v 14:41 | © Šárka / www.gurmanka.cz |  Zelenina
Jestli se nám v těchto zimních dnech něčeho nedostává, je to slunce. Co si udělat šik recepturu z dýně? (protože nezůstalo jen u dýně, nabízím 3 recepty v 1 článku)

Jen co ji položíte do kuchyně, vnesete tam atmosféru prosluněných dnů. Oranžová barva je absolutně teplým a oslnivým koktejlem namíchaným z odstínů červené a žluté. Na téhle kulaté oranžové záležitosti je pozitivní její trvanlivost. Přežije od podzimu do zimy bez úhony. Její dužina se dá pohodlně i zamrazit. O jednu pěknou dýni jsem zrovna v těchto dnech zakopla v našem tmavém vinném sklípku. Na světle se ukázalo, že je to fešanda Hokkaidó, tak jsem ji vzala s sebou do kuchyně, s úmyslem uvařit si něco čistě vegetariánského. Kdyby to náhodou mělo přijít milovníkům masa líto, souběžně s dýní jsem připravila zajímavou rychlovku z kuřecího masa. Při tomhle vaření můžete myslet třeba na slunnou Itálii. Něco z tamějších vůní na talíři určitě najdete.

Celý článek i s recepty na přípravu růžového pesta, pečené dýně nadívané rýží a zapékaných kuřecích plátků s pestem a mozzarellou najdete na stránkách Gurmánka.cz - i s fotografickým doprovodem.


Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 MňUmOoOnK@ MňUmOoOnK@ | Web | 24. ledna 2010 v 14:54 | Reagovat

pěknej blog =)

2 TlusŤjoch TlusŤjoch | Web | 24. ledna 2010 v 15:29 | Reagovat

Z dýně mám nejraději udělané zelí!

3 Vilemína Vilemína | 24. ledna 2010 v 18:50 | Reagovat

Taky jsem sáhla minulý týden po dýni, dneska jsem si jednu koupila - po sluníčku asi toužíme všichni!

4 DolceVita DolceVita | Web | 24. ledna 2010 v 19:37 | Reagovat

[1]: Mň .. atd. - Ď ;-)

5 DolceVita DolceVita | Web | 24. ledna 2010 v 19:38 | Reagovat

[2]: TlusŤjoch - přiznám se, že dýňové zelí jsem ještě nikdy nejedla. Ale láká mě to! ;-)

6 DolceVita DolceVita | Web | 24. ledna 2010 v 19:43 | Reagovat

[3]: Vilemína: Člověk by ani neřekl, jak moc nám teplé barvy chybí. Hrozně ráda koukám do plápolajícího krbu. Opravdu mi to zvedá náladu. Chápu seveřany, že jim je v tomhle období hodně ouvej a cloumají s nimi depresivní stavy.

Jsem zvědavá, co dobrého z dýně uvaříš ty. Budu se těšit na další inspiraci. Té není nikdy dost :-)

7 toffo toffo | Web | 24. ledna 2010 v 21:40 | Reagovat

Slyšela jsem v rádiu, že od vánoc jsme sluníčko viděli dohromady jen tři hodiny. Nevím, jestli je to pravda, zdá se mi to málo.

8 DolceVita DolceVita | Web | 25. ledna 2010 v 1:35 | Reagovat

[7]: Tomu se nechce věřit, ale asi mají pravdu. Už ani nevím, jak vypadá. Skoro si nevybavuji, jak hřeje :-) V létě na něj občas nadávám, ale už se mi po něm fakt stýská.

9 Terezka Terezka | Web | 25. ledna 2010 v 13:09 | Reagovat

Já jsem se taky svezla na oranžové vlně...
http://tege.blog.cz/1001/oranzova

10 Vilemína Vilemína | E-mail | Web | 25. ledna 2010 v 21:09 | Reagovat

Tak to jsou synergie - včera jsem ještě pekla dýňové muffiny podle receptu Dity P. na dýňový chleba, ale to jsem použila dýni zavařenou.
A nosím teď červenou šálu, to taky pomůže :)

11 Zdeněk Zdeněk | 26. ledna 2010 v 7:21 | Reagovat

Škoda, že se teď dýně dají těžko sehnat.
Většinou ji dělám pečenou na plechu a slupnu ji - bez ničeho - i s kůrou. Pokud něco zbyde, dá se z toho za pomoci mixeru a pár jednoduchých přísad vytvořit chutná polévka.
Mám radost, že myslíte i na vegetariány.
Z.

12 DolceVita DolceVita | Web | 26. ledna 2010 v 12:49 | Reagovat

[10]: Vilemína:

Muffiny jsou roztomilé pečivo :-) Dýně jim určitě dodala pěkný barevný šmrnc. Zrovna jsem si říkala, co udělám s jednou zavařenou lahví dýňového kompotu a tohle by mohla být ta správná cesta! Dita Pecháčková tuším vydává recepty ve spolupráci s Albertem, že? Dlouho jsem tam nebyla, ale ta její receptová příloha je fajn. Pár čísel doma mám.

Červená šála určitě pomůže :-) Každá výrazná barva je dobrým signálem pro okolí, že jsme dobře naladěni. Já se nechám svým pocitem dost ovlivnit a když se navleču do černé, nic se mnou není a veselé úsměvy nerozdávám :-) Asi tu černou vyženu ze šatníku. I když ji mám oblíbenou a přijde mi elegantní, je v ní trochu deprese a moc pozitivně nepůsobí. Na druhou stranu taková červená šála její chmurné kouzlo umí krásně zničit :-)

13 DolceVita DolceVita | Web | 26. ledna 2010 v 12:55 | Reagovat

[11]: Zdeněk:

Vegetariánská jídla mám moc ráda :-) I když nemám stránky čistě vegetariánské, některé recepty jsou jsou tu právě pro ně. Na pultech zeleniny toho v tomto období chybí dost, ale zrovna někdo psal na mých stránkách www.gurmanka.cz, že dýni sehnal v Albertu (nebo Tescu?). Naposledy jsem ji viděla v Makru, ale tam každý nakupovat nechodí, což chápu. Dýňová polévka je velmi chutná a pečená dýně v troubě jednoznačně nemá chybu. Nemusí být ani plněná.

Š.

14 louboutin boots louboutin boots | E-mail | Web | 31. října 2012 v 12:35 | Reagovat

Q. Why did the boy tiptoe past the medicine cabinet?
http://www.shoesgreat.com/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama