Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Velká letní soutěž o ČESKOU BÁBOVKU

8. července 2009 v 2:44 | © Šárka / www.gurmanka.cz |  Co rozhodně stojí za to!

Vyhlašuji velkou letní soutěž o ČESKOU BÁBOVKU. "Co za to?" Originální ceny přímo z hrnčířského kruhu pro 3 vítězné receptury. Kdo si kvůli bábovce ušpiní ruce od mouky, má šanci vyhrát praktické a pěkné ceny.



Neříkejte, že bábovku upéct neumíte! Všichni jsme jako malí stavěli hrady z písku, v hlavě vzdušné zámky a z písku plácali bábovky. Talent k tomu má každý z nás. Chce to jenom udělat si chuť a pustit se do soutěžního klání. Ceny za to stojí a o upečenou bábovku se nemusíte s nikým dělit :-)

Podmínky soutěžního klání:

Start soutěže 8. července 2009 - ukončení 31. srpna 2009 (ať máte čas recepturu zrealizovat a třeba i vymyslet něco naprosto nového, šokujícího, co se bez bábovkové formy neobejde) a svůj výtvor v klidu vyfotografovat. Využijte zručnosti členů rodiny, pro recepturu si sáhněte do starého sešitku s recepty po babičce nebo vymyslete něco nevšedního.

Soutěžní příspěvky posílejte na adresu gurmanka@gurmanka.cz - do předmětu emailu uveďte SOUTĚŽ O ČESKOU BÁBOVKU (fotografie prosím v komprimované podobě), nezapomeňte svůj výtvor podepsat (ať výhry dojdou na správnou adresu) a připojit i recepturu, podle které byla ta vaše bábovka připravena. Těšíme se na Vaše nápady!

Jak má vypadat soutěžní recept?
Pošli recept na bábovku (sladkou, slanou, teplou, studenou, ledovou nebo mraženou) - poskládej ingredience v receptu tak, aby z formy vypadl chutný kousek ve tvaru bábovky, kterému to bude slušet i na fotografii. Recepty tradiční, rodinné, originální i prudce extravagantní budou vítaným zpestřením pro všechny milovníky bábovek. Opisování z babiččiných receptur dovoleno.

Všechny recepty s podpisem autora budou průběžně zveřejňovány na stránkách Gurmánka.cz v rubrice "Z Vaší kuchyně" a uvažuje se i o tištěné verzi "Bábovkového speciálu."


Hodně štěstí a zábavy při pečení přeje Gurmánka.cz (Šárka) Krásné léto, buďte ve formě a když to dobře dopadne, odnesete si i formu ze soutěže.


Jak a proč akce vznikla?

V první řadě z úcty k tradičnímu pečivu ve formě z pálené hlíny. Česká bábovka se nejlépe vyklopí z hezké české formy.

České hrnčířské řemeslo má tradici a jsem ráda, že jsou lidé, kteří své šikovné ruce nenechávají v kapsách. Myslím, že nejsem sama, kdo to ocení! Třeba se potkáme někde na jarmarku :-)
za všechny přátele českého řemesla, Šárka / Gurmánka.cz


O průběhu soutěže budete průběžně informováni, dotazy a příspěvky zasílejte na adresu gurmanka@gurmanka.cz





Hlavní cenou je velká bábovková forma + kniha + kalendář s recepty na rok 2010
Druhá a třetí nejpohlednější bábovka bude též oceněna pěknou keramickou formou.





Děkuji všem za již zaslané recepty, sešlo se jich opravdu mnoho. Zvláštní poděkování těm, kteří neváhali k receptu přidat ještě milé osobní vzkazy :-) Díky a přeji krásné léto.


Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 toffo toffo | Web | 8. července 2009 v 6:52 | Reagovat

To je výzva!!!!

2 Lenka Lenka | Web | 8. července 2009 v 8:25 | Reagovat

No to teda je výzva. A ani se nemusím moc namáhat, protože mám všechno připraveno! Zrovna mám jednu "babiččinu" nafocenou a přichystanou ke zveřejnění na blogu tak si ji nechám do soutěže. :)Ovšem vypadá to že asi nějakou formu budu muset zakoupit i před uzávěrkou. Sice jednu kameninovou úžasnou mám právě po babičce, ale bábovka se dycky hodí :)

3 Jaku Jaku | 8. července 2009 v 8:29 | Reagovat

Mám také recept na úžasnou "hovínkatou" bábovku, ale nevím, jestli má šanci vyhrát, když bude vyklopená jenom z teflonové formy :)

4 Šárka Šárka | E-mail | Web | 8. července 2009 v 13:13 | Reagovat

[1]: toffo:

Je to předem vyhraná bitva :-) Bábovka se skoro vždycky povede!

5 Šárka Šárka | E-mail | Web | 8. července 2009 v 13:14 | Reagovat

[2]: Lenka:

Tak se na tu tvou bábovku moc těšíme :-) Pořádná forma se orpavdu vždycky hodí a tyhle od hrnčíře jsou úžasně dekorativní.

6 Šárka Šárka | E-mail | Web | 8. července 2009 v 13:18 | Reagovat

[3]: Jaku:

Nezáleží na tom, v jaké formě se bábovka peče. Jde o recept, o nápad a v neposlední řadě i o to, aby to té bábovce po vyklopení slušelo :-)

7 John John | Web | 9. července 2009 v 14:51 | Reagovat

Super, moc pekne.

8 FUJ! FUJ! | 9. července 2009 v 17:44 | Reagovat

Takove nechutne PR na jeste nechutnejsi formy! Vzdyt uz za nasich babicek se rikalo neni dulezita forma ale obsah!

9 Pivli Pivli | E-mail | Web | 9. července 2009 v 20:29 | Reagovat

Pěkné bábovičky, radost pohledět!
No, popřemýšlím, něco vytvořím, ale naděje si nedělám, konkurence bude jistě veliká. :-)))
Formu na bábovku mám pěknou, dobře se v ní peče. :-)))

10 Ivísek Ivísek | Web | 9. července 2009 v 21:24 | Reagovat

Ahoj,podívej se na můj nlogísek.Sháním co nejvíce lidí,tak se prosím podívej a napiš coment.
http://denicek-ivcin.blog.cz/

11 Šárka Šárka | E-mail | Web | 10. července 2009 v 0:20 | Reagovat

[8]: Forma s dobrým receptem vytváří ten nejlepší celek. A o to tu jde :-)

12 Šárka Šárka | E-mail | Web | 10. července 2009 v 0:22 | Reagovat

[9]: Pivli:

I já dodám nějaký nesoutěžní receptík, protože jsem formy už testovala pěkně důkladně v kuchyni :-)

13 FUJ! FUJ! | 10. července 2009 v 1:15 | Reagovat

Pivli, to zni docela dvojsmyslne. Vy moc velka dama nebudete ...:-)

14 Pivli Pivli | E-mail | Web | 10. července 2009 v 7:30 | Reagovat

13.: Co čekat od někoho (něčeho)vystupujícího pod nickem Fuj!?
Pravděpodobně hnůj!

15 Šárka Šárka | E-mail | Web | 10. července 2009 v 10:13 | Reagovat

[13]: FUJ!

Forma ani obsah těchto diskusních příspěvků nestojí za nic!

Pod tímto článkem jde o formu především :-)

16 jana jana | 12. července 2009 v 20:39 | Reagovat

šárko,od té doby,co propaguješ svou tištěnou kuchařku...tady na tvých stránkách fakt nic moc..škoda

17 Šárka Šárka | E-mail | Web | 13. července 2009 v 10:10 | Reagovat

[16]: jana

Neřekla bych, že se něco výrazně změnilo tím, že propaguji svou kuchařskou knihu. Ostatně je to jediná reklama, kterou na svou knihu dělám a bylo by nelogické, kdybych o knize neinformovala na svých stránkách, které se věnují stejnému tématu jako kniha. Vzhledem k tomu, že blog je pro každého jen další činností, které se v reálném životě věnuje, i to málo, co zde prezentuji, umí zabrat velkou porci volného času :-)

Díky za komentář, poslední dobou jsem na blog neměla dost času, publikuji též v tisku a občas si i rodina žádá mou pozornost :-) Na druhou stranu se střádá materiál do archivu, tak určitě nové články budou.

Zdravím a přeji pěkné léto
Šárka

18 Pivli Pivli | E-mail | Web | 13. července 2009 v 11:39 | Reagovat

Mno, o víkendu jsem jednu bábovku spáchala. Až to dám dohromady, odešlu to. :-)))
Šárko, užij si hlavně léta, pohody, sluníčka a také trochu toho odpočinku. Sedět u počítače se dá i v zimě.
:-)

19 Šárka Šárka | E-mail | Web | 13. července 2009 v 21:44 | Reagovat

[18]: Pivli:

Jsem zvědavá na tvůj oblíbený domácí recept :-)

20 Janina Janina | 13. července 2009 v 21:51 | Reagovat

nojo, škoda že se nebude nikde ochutnávat, tentokrát bych si troufla, protože ten recept co mám na oříškovou, je prostě geniální :)

21 Šárka Šárka | E-mail | Web | 14. července 2009 v 8:24 | Reagovat

[20]: Janina

To stojí za úvahu :-)

22 mejla-hlína mejla-hlína | E-mail | 15. července 2009 v 17:56 | Reagovat

Všem: Jestli teda můžu, tak občas něčemu nerozumím. Jen na vysvětlenou - Milujte se a neválčete - Jsem ze srdce rád, že se alespon někomu má práce líbí a doufám, že Velká letní soutěž bude zajímavá nejen po stránce focení a soutěžení,ale že také názory určitých virtuálních přispívatelů mne obohatí a tak potvrdí to, co už dávno vím... - Jsou lidé dobří a lidé na druhé straně barikády. - Tato soutěž není snahou prodat pomocí internetu snad něco z mé práce, to se mi daří bezmála už 20 let celkem uspěšně, tak že nemám hlad. Je to právě pokus připomenout, že tradice našich předků je nám stále více a více vzdálená a mě osobně baví na max. Moc se těším na příspěvky do soutěže a také na případné názory na ně. Přeji Vám kdo při smyslech s pokorou a láskou do formy těsto naléváte aby jste měli -- Krásné dny u plotny -- a ti kdo neví, že třeba s láskou upečená bábovka je prostě srdeční záležitost ať klopí zraky před odkazem našich maminek a babiček. Ty totiž uměly ráno vstát a po těžkém dnu jít večer spát.    Mějte se fajnově   mejla-hlína svobodný hrnčíř bábovkář.   Ps: Komukoliv, kdo chce hanit  kdekoliv a kdykoliv kdekomu jeho  práci jsem nejen zde, ale také v přímém přenosu k dizpozici...  Jinak bych poprosil o slušnost a Vám milé kuchařky přeji krásné léto plné zážitků .....

23 Šárka Šárka | E-mail | Web | 15. července 2009 v 18:48 | Reagovat

[22]: mejla-hlína:

No to je tedy krásně řečeno a není k tomu co dodat! ;-)

24 mejla-hlína mejla-hlína | E-mail | 16. července 2009 v 16:07 | Reagovat

Šarka:
Dal jsem první fotky na stránky do rubrika ostatní formy, tak se podívej. zatím ahojky mejla

25 mejla-hlína mejla-hlína | E-mail | 17. července 2009 v 15:37 | Reagovat

Přeji hezký vikend.

26 Šárka Šárka | E-mail | Web | 19. července 2009 v 10:37 | Reagovat

[25]: mejla-hlína

Bábovka s talířem je geniální nápad :-) Už jsem vyzkoušela ten talířek od tebe na jednu bábovku do dlaně. Než jsem ji stihla zdokumentovat, vrhli se na ni a nezbyl ani drobek:-) Talířek funguje parádně a bábovce to na něm neobyčejně sluší. Vážně originální záležitost, díky :-)))
Pěkný víkend! Šárka

27 Madla Madla | E-mail | 21. července 2009 v 16:41 | Reagovat

tak do takové výzvy by byl hřích se nezapojit. V hlavě už mi rotují nápady a je velká škoda, že člověk může poslat jen jeden exemplář :-) Asi bude u mě v kuchyni probíhat lítý souboj.
jen bych se chtěla zeptat, zda z tohoto bábovkového klání budou diskriminovány bábovičky z muffinové formy?

28 Šárka Šárka | E-mail | Web | 21. července 2009 v 16:47 | Reagovat

[27]: Madla :-)

Bábovka nebo bábovička, myslím že je to jedno :-) O velikost v tomto klání nejde. A taky si myslím, že nemusí být v soutěži jen jeden exemplář bábovky, ale třeba celá dlouhá řada.

29 danica danica | E-mail | 23. července 2009 v 10:18 | Reagovat

Mejla, v poslednom čase mám pocit, že ľudí "na druhej strane barikády" je stále viac a viac:-(((, ale teší ma, že ešte stále nevymreli takí milí človiečikovia ako ste Vy, Šárka..... a tak:-))) Ak sa môžu pripojiť aj Slováčiskovia, rada niečo vytvorím. Pá a pekné leto. Danica

30 mejla-hlina mejla-hlina | E-mail | 23. července 2009 v 12:09 | Reagovat

danica:
Milá moja, som dlho zo Slovenska preč a tak ma teší tvoj zaujem. Dělal bych chyby, tak radeji takhle- No narodil jsem se už tady v Československu, ale na Slovensko mám vzpomínky a mám tam část rodiny. Krev mám horkou jako asi všichni od Terchovej. Pokud se stane tato soutěž mezinárodní, tak fááááájn. Napiš mi na email- popovídáme. díky No a těším se na příspěvky od tebe do soutěže. Když si vzpomenu na prababičku a její šišky se struhankou a nebo pagáče.  Na kotároch samé maliny a štáva z nich. A večer trošku bílého páleného do sklenky a kousek uzeného atd.. to mám ale vzpomínky co ?? Promin Slovenčinu je to spíš Českoslovenština. Pa mejla-hlína

31 mejla-hlina mejla-hlina | E-mail | 23. července 2009 v 12:12 | Reagovat

Šárka:
Vždyt i říká -doctor Halíř-- kup si mejly talíř-.  Souhlasím s tebou bábovka bez pěkného talířku pod ní je už asi historie, a podnos talířkový co ji trošku zdvihne ze stolu se připravuje. Fajn den mejla

32 mejla-hlina mejla-hlina | E-mail | 23. července 2009 v 12:13 | Reagovat

Madla:
klidně 50sát... jenom dobře. ale neslibovat.. ! udělat. díky mejla

33 mejla-hlina mejla-hlina | E-mail | 23. července 2009 v 12:15 | Reagovat

Danica: Jo mám slíbeno, že přijde fotka bábovky z Anglie a snad také z Canady ? chmm to je fajn, jak ta národní tradice pořad jede s námi. A my se Šárkou se budeme snažit ji oživovat. Ahojky mejla

34 plasi plasi | E-mail | Web | 21. října 2009 v 0:18 | Reagovat

Vypadá to skvěle, možná jako chlap něco podle toho uvařím. Na obrázku to vypadá vždy dobře.

35 DolceVita DolceVita | Web | 4. března 2010 v 12:14 | Reagovat

[34]: plasi:

Určitě to bude vypadat dobře i in natura :-) Z té stovky receptur se dá opravdu dobře vybrat.

36 maternity wedding dresses maternity wedding dresses | E-mail | Web | 31. října 2012 v 14:11 | Reagovat

A. Because it makes you break out!
http://www.standdress.com/

37 cocktail dresses australia cocktail dresses australia | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:57 | Reagovat

A. Because it held up a pair of pants!
http://www.queweddingdresses.org/halter-neckline.html

38 mens watches mens watches | E-mail | Web | 2. května 2013 v 9:51 | Reagovat

A. Because he wasn't very hungry.
http://www.shoesfloor.com/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama