Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Časopis co má styl

2. června 2009 v 13:20 | © Šárka / www.gurmanka.cz |  O autorce blogu
Znáte svůj krevní tlak? Víte o čem je řeč, když se řekne Kitesurfing? Proč jíst mrkev, když vám nechutná? Proč máme škytavku? Jestli odpověď neznáte, tak si ten časopis kupte. Za 25,- Kč budete mít slušnou porci zajímavého čtení a to za to stojí.
Před pár dny vyšel DIAstyl 3/2009, dvouměsíčník se kterým spolupracuji již nějaký pátek a připravuji samostatnou přílohu o vaření. V tomto čísle se vaří "NA ZDRAVOU NOTU" Nechybí ani zajímavé rozhovory (tentokrát s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou.) Určitě stojí za přečtení všech 65 stran + 32 stran přílohy. Krom zdravého vaření je plný zajímavého čtení.

Projděte se po archivu starších čísel. Že s diabetem problém nemáte? Aby to tak bylo stále, je třeba znát tajemství glykemického indexu a nepodceňovat význam prevence. Mít své zdraví pod kontrolou se vyplatí.

Do kuchařské přílohy jsem tentokrát připravila jídla "na zdravou notu", tzn. stolování ve zdravé tónině. Boršč z pečené řepy a vína (starý ruský recept z r. 1878) nebo vynikající studený boršč, ideální na horké letní dny. Když nenajdete v lese houby, můžete si připravit výbornou ředkvičkovou smaženici a možná ani nepoznáte, že na talíři nemáte houby :-) Najdete zde plno inspirace na letní zeleninová jídla. Nechybí alsaský cibulový koláč, jablečný koláč s pohankou, kapustové karbanátky a rady, jak si upéct staročeský žitný chléb. Pozor! Výroba kvásku je proces na pět dnů. Jak si doma připravit naklíčené luštěniny? Zvládnou to i děti a vy si z naklíčeného hrachu můžete připravit třeba staročeskou pučálku. Příloha je plná vitaminů. Jestlipak víte, že název vitamin není přesný, ale vzhledem k tomu, že se toto slovo vžilo do povědomí, název se nezměnil. Roku 1914 ho objevil americký biochemik Casimir Funk. Tak to byl jenom malý náhled do přílohy časopisu.

V příštím čísle se můžete těšit na zajímavou grilovací přílohu, kterou právě připravuji.

V tomto čísle toho najdete mnohem víc! Část zisku z vydávání časopisu putuje na pomoc Diastyle Free Clinic, která stojí v Nepálu a dává šanci na léčbu i chudým.

I když sama nejsem diabetik, vím o tom, že problém s diabetem má většina populace. Možná prozradí víc výsledky ankety, kterou jsem k tomuto informativnímu článku přidala. Díky za každý váš hlas. Pokud anketu hned nevidíte, stačí kliknout na pole "přidat komentář."
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Blanka Neoralová Blanka Neoralová | E-mail | 2. června 2009 v 14:02 | Reagovat

Dobrý den Šárko,
moc děkuji za podporu DIAstylu, ta krásně jste to napsala...
Těším se na novou grilovací Kuchařku! Blanka Neo

2 Jana Jana | 2. června 2009 v 14:45 | Reagovat

Nějak nechápu anketu. Problém s cukrovkou v naší rodině byl, ale já s ní osobně problém nemám (moje hladina cukru je spíše na spodní hranici doporučovaného pásma). A pro dvě možnosti hlasovat nemůžu. Kdyby ještě žila moje babička, připadala by v úvahu ještě poslední možnost - cukrovkou trpí člen mé rodiny.

3 Šárka Šárka | E-mail | Web | 2. června 2009 v 16:34 | Reagovat

[1]: Blanka Neoralová

Dobrý den Blanko,
podporovat tak pěkný časopis jde snadno. Vy, jako šéfredaktorka, z něj musíte mít jen radost :-) Doufám, že další kuchařka na téma grilování přinese čtenářům trochu víc letní pohody u domácího grilu a hlavně nové nápady, jak zdravě vařit na otevřeném ohni. Šárka

4 Šárka Šárka | E-mail | Web | 2. června 2009 v 16:40 | Reagovat

[2]: Jana

Anketa upravena, díky za podnět k zamyšlení :-) Bohužel v těchto anketách lze použít jen jeden jediný hlas, tak v tomto provedení už bude použitelnější.

U nás v rodině problém s cukrovkou není, ale kdyby ještě žila moje babička, připadala by v úvahu. Je to stejné, jako ve vašem případě :-) Přiznám se, že svou hladinu cukru momentálně neznám.

5 Pepa Pepa | 4. června 2009 v 12:45 | Reagovat

Časopis odebírám a tu vaši přílohu nejde nepřečíst od A až do Z. Je příjemným doplňkem časopisu a já vám za sebe musím poděkovat, protože žena podle receptů s úspěchem vaří i peče a ještě našla odkaz na vaše mimořádné stránky. Kvalita domácí kuchyně se neskutečně zlepšila a já osobně z toho mám profit. Děkuji paní Šárko :)

6 Šárka Šárka | E-mail | Web | 4. června 2009 v 13:01 | Reagovat

Díky :-) Jsem ráda, že se příloha líbí a je užitečná.

S pozdravem Šárka

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama