Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)


Komentáře

1 Janina Janina | 2. června 2009 v 22:16 | Reagovat

to je reportáž, to by jeden umřel :) krásné fotky, vtipně nápsáno....ne že bych čekala něco jiného, jen snad aby to nevypadlo, že už to beru jako samozřejmost :)

2 Janina Janina | 2. června 2009 v 22:21 | Reagovat

a vůbec.....o takovém festivalu jsem neměla ani ponětí, to jde vidět, že nejsem pravý gurmán :) tak snad třeba příští rok kdyby byl... :)

3 Šárka Šárka | E-mail | Web | 2. června 2009 v 23:56 | Reagovat

[1]: Janina

PFF určitě bude i za rok, reportáže mají navnadit a přilákat další lovce chutných zážitků :-)

Příští rok můžeme vyrazit v početnější partě! Jen aby to páni kuchaři všechno stihli, když fronty budou stále delší :-)

4 Papaja Papaja | Web | 3. června 2009 v 0:02 | Reagovat

Ten bígl nemá chybu!! A vyzbrojení kuchtíci!!
Krása, měli jsme se fajn, že?
P.
:-)))

5 Šárka Šárka | E-mail | Web | 3. června 2009 v 8:50 | Reagovat

[4]: Papaja

Kolem dobrého jídla je vždycky nějaké to vzrůšo :-) Vy jste si to užily ještě jednou tak důkladněji, ale příště se už neošidím a důkladně celou akci prošmejdím. Uvidíme, třeba se i některé letošní nedostatky zlepší a budeme nadšenější :-)

6 Bali Bali | Web | 3. června 2009 v 20:02 | Reagovat

Pěkná reportáž, jako bych tam byla :- )))
Jsem ráda, že jsme se tak pěkně sjeli do Prahy z různých částí naší země. Užili jsme si to hezky, jen co je pravda.
Názory na různé pokrmy ti tu psát nemusím, to se dostatečně probralo přímo na místě.
Jen hlasuji za Tikku masalu a ságový dezertík.
Vařili tam dobře, ale domácí kuchyně je domácí kuchyně ;-)
Už se těším na další setkání u stolu.

7 Bali Bali | Web | 3. června 2009 v 20:18 | Reagovat

A ještě dík za přidání reportáže i na tyto stránky, Gurmánka na IE opravdu některým lidem stále padá.

8 Ferda Ferda | 4. června 2009 v 8:38 | Reagovat

Kde mel stanek Jirka Babice?-)

9 Bali Bali | Web | 4. června 2009 v 9:04 | Reagovat

Ten ho tam bude mít příští rok, až se naučí vařit ;-)

10 Šárka Šárka | E-mail | Web | 4. června 2009 v 10:35 | Reagovat

[8]: Ferda :-))))

Tak to je nejvtipnější dotaz, který v souvislosti s PFF padnul!

11 Šárka Šárka | E-mail | Web | 4. června 2009 v 10:38 | Reagovat

[7]: Bali:

Ta technika!
Dojmy skvělé, ale zase na pár dnů se musím spokojit s domácí kuchyní a sem tam nějakou tou návštěvou dobrého podniku (ty špatné nám stojí v cestě a někdy je nestihnu obejít a hazarduji s vlastním žaludkem :-) Na setkání se těším i já! Doufám, že někdy brzy se nám podaří ten termín doladit. Třeba u nás pod střechou letní kuchyně.

12 Bali Bali | Web | 4. června 2009 v 14:14 | Reagovat

S domácí kuchyní se spokojím velmi ráda. I z mála se dá vykouzlit dobrota, lahodící nejen žaludku, ale i oku.
Právě tak jsme si uvařila dnes. Ráno jsem ještě nevěděla co vařit, v poledne jsem koukla do lednice a špajzu. Zatímco se vařily špagety, jsem na pánev dala olivový olej, sušená rajčata, hromadu česneku, černé olivy, nakonec hrst hladké petrželky, pažitky a ančovičky. Smíchat, posypat parmazánem a papat ;-)
(rychlé, dostupné a výborné)

13 Šárka Šárka | E-mail | Web | 4. června 2009 v 14:37 | Reagovat

[12]: Bali :-)

U nás se vařilo po rančersku :-) Plechovka fazolí (těch nejlepších v opravdové rajské šťávě), cibule, česnek, kus krůtího masa, olivový olej a pořádná hrst bylinek ze zahrady. Stačilo 10 minut na to, aby jídlo bylo na stole :-) Odběhla jsem z kanceláře, stihla rychlý domácí oběd, a už jsem zase v kanceláři a spokojeně se mohu vrhnout do práce.

Až to dodělám tady, tak jdu pokračovat do zahrady, dnes ještě sázím afrodiziakální zeleninu, dostala jsem nové sazenice :-)

14 Ferda Ferda | 4. června 2009 v 14:38 | Reagovat

Jirka Babice ma vskutku neotrely pristup k vareni a prinasi casto inovativni prvky, vcetne jeho neprehlednutelneho komentare. Mohl by mit pristi rok stanek na PFF pod zastitou velkopodnikatele Tricatela:-) P.S. A nezapomente, ze vas neuci varit ale jak se rychle a levne najist:-)

15 Jednorožec Jednorožec | 5. června 2009 v 2:10 | Reagovat

*aby jim (psům) podal alespoň okousanou kost od kachního konfitu*

Máme dva psy. Kachny, husy, častěji kuřata pečeme, vaříme. Kosti ale nikdy nedostanou. Chrupavky, odřezky, kůži ano. Drůbeží kosti se prý mohou ostře štěpit a působit psům těžké problémy.

Velké hovězí kosti jim dopřejeme, poté, co nám poskytly dobrý vývar. Psíci pak mají zábavu na dobrou půlhodinu.

16 Šárka Šárka | E-mail | Web | 5. června 2009 v 10:19 | Reagovat

[14]: Ferda

Zrovna jsem Babicu před chvilkou viděla v TV grilovat tyranosaura :-)

17 Šárka Šárka | E-mail | Web | 5. června 2009 v 10:26 | Reagovat

[15]: Jednorožec

Tak to je moc fajn, že jste to napsal! Já jsem totiž stejného ražení a duté kostičky psům nikdy nedávám. Když ji někde venku najdou, tak ji chytnou mezi zuby jako svátost největší a upalují závratnou rychlostí někam, kam na ně nemohu. V případě dceřiných greyhoundů stejně nemám šanci je chytnout; nakonec i naše Jenny patří mezi "laufhundy", tak se ani nesnažím za nimi vystartovat.

Čím větší lásku ke psu chováme, tím méně kostí ve svém životě uvidí :-)

Bohužel v povědomí velké většiny lidí je pes automaticky spojován s kostí v tlamě.

Do článku jsem to dala jako vtípek a říkala jsem si, jakto že se ještě nikdo neozval, že by svému psovi štěpivou kachní kost nedal?

Mám radost, že taková reakce tu je :-)

18 Janina Janina | 5. června 2009 v 17:33 | Reagovat

když už tu byla řeč o sušených rajčatech....nevíte jestli se dají někde koupit?

19 Ferda Ferda | 6. června 2009 v 11:30 | Reagovat

Rada od Babice: Kdo nema susena rajcata, da tam suseneho cokoliv jineho:-)

20 Janina Janina | 6. června 2009 v 14:56 | Reagovat

a kdo nemá sušeného nic, nedá tam prostě nic?

21 Šárka Šárka | E-mail | Web | 6. června 2009 v 16:29 | Reagovat

[18]: Janina

Sušená rajčata se dají celkem běžně sehnat. Většinou naložená v olivovém oleji. Jsou výtečná a každý větší supermarket by je mohl mít ve své nabídce. Obchůdek s italskými specialitkami jich bude mít hned několik. Chce to trochu zapátrat v regálech, určitě se podaří úspěšný lov :-)

22 Šárka Šárka | E-mail | Web | 6. června 2009 v 16:30 | Reagovat

[19]: Ferda

I to je způsob, jak na to vyzrát, což dokáží jen velcí eskamotéři kuchařského řemesla :-)

23 Ferda Ferda | 6. června 2009 v 18:06 | Reagovat

Jak se psalo v jedne kucharce v dobe komunismu o priprave sushi. Cerstvou rybu je mozne nahradit cerstvymi parky:-)

24 Šárka Šárka | E-mail | Web | 7. června 2009 v 0:56 | Reagovat

[23]: Ferda :-)

Tak to je sci-fi :-)

25 Helli Helli | 7. června 2009 v 16:39 | Reagovat

S týdenním odstupem jsem už téměř zapomněla na všudypřítomné dešťové kapky. Na tu pestrou paletu chutí a náramnou zábavu, kterou jsme všichni spolu zažili, se ale zapomenout nedá. Už teď jsem moc zvědavá, co zažijeme a ochutnáme za rok. Ještě poznámka pro náš ochutnávací tým: počítejte s tím, že příprava bude minimálně stejně pečlivá, ne-li ještě důkladnější! :-))  

26 Janina Janina | 7. června 2009 v 20:48 | Reagovat

Šárko děkuji za tip, já je totiž jedla teprve nedávno a strašně mi to chutná :) každopádně až bude příští rok zase festival, dejte fóra, navrhnu to manžovi, jestli tam čepujou pivo, tak ho tam i dostanu :)))

27 Pivli Pivli | E-mail | Web | 7. června 2009 v 22:58 | Reagovat

Také jsem dnes zavzpomínala, ve chvíli, kdy se přihnaly černé mraky a spustil se Lijavec jak od Cimrmana. Bylo to prostě prima.:-)))
Kosti naší Tyluš také nedáváme,chrupavky dostává a miluje je. Občas venku uzme kost a dopadne to většinou tak, jak píše Šárka. No...někdy, když opravdu zařvu, lekne se a pustí, ale většinou její pažravost zvítězí.
26. Pivo tam čepují, žádný strach. :-)))
Škoda, že tam Babica nebyl. Mohl vařit na loďce,stačilo sebrat mu kotvu a třeba by doplul zpět do Němec, kde měl tak skvělou kariéru...

28 sexyniki sexyniki | Web | 4. července 2009 v 15:30 | Reagovat

Ten posledni obrazek to vypada uzasne...mmm...dobry....:D

29 rolex classic women fake rolex classic women fake | E-mail | Web | 31. října 2012 v 13:27 | Reagovat
30 sexy prom dresses sexy prom dresses | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:28 | Reagovat

Q. Why don't you see giraffes in elementary school?
http://www.spelldress.net/wedding-dresses-plus-size-wedding-dresses.html

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.