Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Piňa colada na vidličku i do sklenice

7. května 2009 v 11:57 | © Šárka / www.gurmanka.cz |  Sladká kuchyně


Jak spáchat dva hříchy najednou? Pustila jsem se do přemýšlení, jak vymyslet originální letní koláč, který má kuchyně ještě neviděla. Zahrada čerstvým ovocem zatím nehýří, ale zalovila jsem v domácích zásobách té nejspodnější skříňky a vylovila plechovku kokosového krému, ještě větší plechovku ananasového kompotu, ananasový džus, někde u ledu by měl být bílý rum. Piňa coladu mám ráda!

Narodil se nápad! Proč si nedat Piňa coladu na vidličku?



Piňa colada na vidličku (prostě koláč s chutí a vůní oblíbeného koktejlu)

  • líná hospodyňka vezme za vděk listovým těstem koupeným
  • pilná hospodyňka si listové těsto připraví sama doma, návod je ZDE a funguje!
  • 1 vanička polotučného tvarohu ( 250 g)
  • 2 čerstvá vejce
  • 3 lžíce cukru (nejlépe přírodního - špetka vanilky není na škodu)
  • 3 lžíce kokosového krému z plechovky
  • pár kapek rumu by neměl tento koláč postrádat
  • 3 lžíce strouhaného kokosu
  • ananasový kompot (čerstvý ananas by byl jednoznačně lepší)


Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a listovým těstem. Dno vyplníme kolečky ananasu, zalijeme připraveným krémem z rozmíchaného tvarohu, vajec, cukru, kokosového krému a strouhaného kokosu. Do krému vložíme ještě pár koleček ananasu na ozdobu a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme cca 40 minut. V létě bude koláč chutnat pěkně vychlazený, ale když nevydržíte čekat, kousněte si ještě do vlažného a dejte si koláč s chutí piňa colady na vidličku. Co k němu podávat za drink? Rozhodně pravou piňa coladu. Spáchejte dokonalý kokosový sladký hřích.



PIŇA COLADA, báječně chutnající a náramně vypadající nápoj vznikl v Puberto Ricu a v překladu znamená "mačkaný ananas". První koládu prý namíchal v roce 1954 Ramon Morrero Perez, barman z Caribe Hiltonu.

Pro namíchání sněhově bílého koktejlu s kokosovou chutí potřebujeme:

PIŇA COLADA do koktejlové sklenice
  • 4 cl rumu Havana Club (Aňejo Blanco) - někteří barmani používají světlý i tmavý rum zároveň
  • 4 cl smetany
  • 15 cl ananasového džusu
  • 2 cl kokosového sirupu
  • na ozdobu brčko, plátek ananasu a koktejlovou třešeň
Sklenici naplníme do 1/3 drceným ledem, do mixéru vložíme drcený led a všechny ingredience a krátce rozmixujeme. Přelijeme do připravené sklenice s ledem, ozdobíme ananasem a koktejlovou třešní, podáváme s brčkem a míchátkem.

(Ananas na ozdobu nebyl, všechen jsem utopila v kokosovém krému, který dosahoval k okrajům koláče. Koktejlové třešně nebyly na blízku, posloužila mi voňavá meduňka z mého záhonku. Bylinka jako míchací tyčinka obstála znamenině a zanechala v nápoji stopu svěží vůně. Pán Bůh všech barmanů odpustí, že jsem se provinila proti pravidlům :-)

Ostatně šlo o piňa coladu na vidličku a ta byla báječná. Vyvrcholení v podobě kokosového orgasmu na sebe nenechalo dlouho čekat. Rozhodně je hřích koláč nezkusit.

Máte rádi koktejly? K létu rozhodně patří sklenice plná ledu a nějaké rafinované tekuté dobroty, kterou barman namíchal levou rukou pěkně od srdce. Který koktejl je právě vašemu srdci nejbližší? Nakonec nemusí být ani s alkoholem. Třeba takové ledové políbení od Melissy. Že zatím není na ledové nápoje čas? To se myslím hodně rychle změní a rtuť v teploměru povyskočí zase na letní maxima.

Víte za jak dlouho můžete sednout za volant, když si dáte alkoholický nápoj? Udělejte si jasno.

Nakonec alkohol není to, oč tu běží. Přijměte pozvání na koláč. Je s kapkou rumu a ta nikomu neublíží.

Výrobu rumu v karibské oblasti Atlantského oceánu má na svědomí Kryštof Kolumbus. Při své druhé plavbě do Západní Indie v roce 1493 převezl z Kanárských ostrovů na Hispaniolu, území, o které se nyní dělí Haiti a Dominikánská republika, sazenice cukrové třtiny a nechal je vysázet. V polovině 17. století už všude voněl rum, který se na většině karibských ostrovů vyrábí z melasy. Na Martiniku a Haity se používá přímo šťávy cukrové třtiny, což vede k jemnější chuti destilátu.

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 čajovna čajovna | Web | 7. května 2009 v 14:18 | Reagovat

tak co k tomu říct - tentokrát jsem totálně oněměla...mě tááák honí mlsná...

Jinak díky za osvětlení piňakolády...mnohé jsem o ní nevěděla :-)

2 Bali Bali | Web | 7. května 2009 v 16:42 | Reagovat

Achjo, tady člověk neví co vařit, péct a smažit dřív ;-)

3 Bali Bali | Web | 7. května 2009 v 16:42 | Reagovat

a PÍT!

4 toffo toffo | Web | 7. května 2009 v 19:28 | Reagovat

Nějak jsem na to domácí pečení zapoměla. Hlídám si teď kalorie :). Zbytek rodiny asi trpí - musím se jich zeptat. A asi něco upéct.

5 marie marie | E-mail | 7. května 2009 v 21:19 | Reagovat

3 lžíce kokosového krému z plechovky.... já se omlouvám všem  přítomným, fakt nevím, co to je? Ráda vyzkouším, rodina ocení (zatím vždy) :-)

6 Janina Janina | 7. května 2009 v 23:12 | Reagovat

kokos ani ananas nemám ráda, ale když to tak vidím, tak bych si klidně a zřejmě s chutí dala :) taky by mě zajímalo co je kokosový krém z plechovky.

7 banan banan | 7. května 2009 v 23:37 | Reagovat

Tie vajicka, co su pisane v zozname surovin na zakusok, asi pridu do tvarohovo-kokosoveho kremu, ze?

8 Šárka Šárka | E-mail | Web | 8. května 2009 v 0:24 | Reagovat

[1]: čajovna: To mám radost, že koláč vzbudil chuť :-)

9 Šárka Šárka | E-mail | Web | 8. května 2009 v 0:26 | Reagovat

[2]: Bali: Mám stejné pocity, když koukám na blogy k sousedům, kde se pořád něco vaří a jí :-)

10 Šárka Šárka | E-mail | Web | 8. května 2009 v 0:27 | Reagovat

[4]: toffo: On ten koláč je tak trochu dietní. Když ho sní rodina, osobní dietní plán se tím nenabourá :-)

11 Šárka Šárka | E-mail | Web | 8. května 2009 v 0:29 | Reagovat

[5]: marie: KOKOSOVÝ KRÉM je v obchodní síti běžně k mání. Koukněte na tento odkaz

http://dolcevita.blog.cz/0704/thajska-ryba-s-jasminovou-ryzi

na druhém obrázku je plechovka kokosového krému.

12 Šárka Šárka | E-mail | Web | 8. května 2009 v 0:32 | Reagovat

[6]: Janina: KOKOSOVÝ KRÉM (viz odkaz výše) - musím upozornit, že můj muž kokos nesnáší, ale když jedl koláč, zřejmě mu to vypadlo z hlavy a na jeho přemíru si nestěžoval :-) Já naštěstí obě tyto věci mohu, tak jsem si tu chuť užila :-)

13 Šárka Šárka | E-mail | Web | 8. května 2009 v 0:33 | Reagovat

[7]: banan: Přesně tak :-) Upřesním to do textu, díky!

14 Jednorožec Jednorožec | 8. května 2009 v 1:29 | Reagovat

Rumů je v UK na policích habaděj. Z Karibiku, vše pravé a originální, ale nic, co by se blížilo starému dobrému Tuzemáku!
Některé rané dojmy urputně přetrvávají...
:-)

15 Bali Bali | Web | 8. května 2009 v 6:40 | Reagovat

Není to spíš kokosová smetana?

16 wexeq wexeq | 8. května 2009 v 10:51 | Reagovat
17 luckydina luckydina | E-mail | 8. května 2009 v 20:08 | Reagovat

gúgluju nějaký zajímavý recept na sernik a tady zatím taková nádhera, koktejly s trochou alkoholu a smetanou nebo zmrzlinou miluju. Štěstí, že se v lednici chladí nepečený dortík.

18 Šárka Šárka | E-mail | Web | 9. května 2009 v 11:13 | Reagovat

[14]: Jednorožec: Město, kterým prochází patnáctý poledník a vznáší se nad ním vůně Tuzemáku mám za humny :-)  

19 Šárka Šárka | E-mail | Web | 9. května 2009 v 11:17 | Reagovat

[15]: Bali: Nejedná se o kokosovou smetanu. Výrobek se skutečně jmenuje "kokosový krém - Coconut Cream"

www.fwtandoori.cz/index.php?nid=5466&lid=CZ&oid=1146876&tabpage=15&taboffset=0&ts=1&epc=11001055

- jedná se o 85 % extrakt z kokosových ořechů a výrobek je běžně k dostání na našem trhu v plechovkách 400 ml za cca 34,-- Kč. Do článku jsem doplnila rovnou odkaz na zmiňovaný výrobek, aby bylo jasno ;-)

20 Šárka Šárka | E-mail | Web | 9. května 2009 v 11:19 | Reagovat

[17]: luckydina: Doufám, že taky stihnu nějaký nepečený letní dortík. V létě jsou ledničkové záležitosti nejlepší :-)

21 Sklenička Sklenička | E-mail | Web | 9. května 2009 v 21:51 | Reagovat

Ráno jsem při vyklízení špajzu narazil na plechovku kokosmilchu a chvíli na to na tvůj recept. Zrovna jsem to založil do trouby a jsem vrcholně zvědavej na výsledek (ještě nikdy dřív jsem nic nepekl)! Jen doufám, že mezitím neusnu poté, co jsem ochutnával nikaragujský čtyřletý rum samotný, s ananasovým džusem, s kokosovým mlíkem a nakonec i jako pińa-koládu :o))) To ochutnávání ingrediencí bejvá zrádný...

22 Sklenička Sklenička | E-mail | Web | 9. května 2009 v 22:48 | Reagovat

Ještě teplé to vypadá nadějně jedlé :o)))

23 Jednorožec Jednorožec | 10. května 2009 v 2:41 | Reagovat

15, 19: Coconut Cream bych přeložil jako Smetana. V tom se přikláním k Bali. Také čerpám z vlastních zkušeností, už jsem něco těch plechovek otevřel.
Zde by se to přirovnávalo k Single Cream, což je řidší varianta Double Cream.
Vše po česku "smetana".

Krém je více vágní pojem: na boty? na opalování? na vyrážku?
Technicky jde ve všech uvedených případech o emulzi.

24 Kytka Kytka | 10. května 2009 v 8:38 | Reagovat

Souhlasím s Bali a s Jednorožcem - to, že dovozce a výrobce sám používá chybný překlad mě bohužel příliš nepřekvapuje, stává se to běžně.

25 Papaja Papaja | Web | 10. května 2009 v 10:42 | Reagovat

Nádhera! Dvojitá ananasová dobrota :-)) Koláč se mi líbí a piňacolada také. Nedávno jsem v práci měla na stole "testovací" verzi tohoto nápoje - byla nádherně studená a vynikající. A stejně dobrou lze vyrobit naprosto bez alkoholu. I když, přiznávám, třtinový rum má svoje velké kouzlo...
P.

26 Roman Roman | E-mail | Web | 11. května 2009 v 11:32 | Reagovat

Navštivte plsky můj blog.

27 martin martin | Web | 11. května 2009 v 16:41 | Reagovat

ahoj mas super blog koukni na ten muj diky

28 ileana ileana | Web | 11. května 2009 v 19:42 | Reagovat

Teeeda...jsem dostala desnou chut na ten kolac xD Nekdy v lete urco vyzkousim;-)

29 Šárka Šárka | E-mail | Web | 12. května 2009 v 11:25 | Reagovat

[21]: Sklenička: šikovné ruce znalce alkoholu musí i recept na koláč dovést k dokonalosti :-)

V jaké teplotě se u Skleničků koláč podával? :-)))

Vychlazený je tento koláč s vůni rumu úžasný, ale když je teplý, nejde mu odolat!

30 Šárka Šárka | E-mail | Web | 12. května 2009 v 11:28 | Reagovat

[23]: Jednorožec:

V tom je problém :-) I když by se překlad mohl směrovat směrem ke smetaně, obchodní název na etiketě zní česky KOKOSOVÝ KRÉM. Nechala jsem to v této srozumitelné verzi, aby mohla být plechovka na pultech objevena.

Já se přikláním k emulzi :-) Emulzi to totiž fakt připomíná.

31 Šárka Šárka | E-mail | Web | 12. května 2009 v 11:32 | Reagovat

[25]: Papaja:

Třtinový rum je fajn, ale vůní se opravdu tomu našemu "Tuzemáčku" nevyrovná :-) Pro jistotu mám doma oba dva. Nakonec v J.Hradci je dobrého tuzemáčku výroba, tak si tam voňavý mok vždycky koupím. České buchty a koblihy musí vonět rumem :-)

32 Papaja Papaja | 12. května 2009 v 11:54 | Reagovat

31 Šárka:
To máš pravdu. A rozinky by bylo hřích nakládat do třtinového :-))))) To už by byly skoro "lanýže z vlastní zahrádky" :-)))
P.

33 Madla Madla | E-mail | 13. května 2009 v 11:02 | Reagovat

Tedy, paní Šárko, člověk si jen na pár dní odskočí do porodnice a tady se hned páchají takové delikátní neřestnosti :-) Inu, chuť na pravou piňa coladu si musím nechat zajít, ale v létě určitě vyzkouším verzi bez rumu a na koláč se vrhnu hned, co se doma se synkem trošku aklimatizujeme.

34 Šárka Šárka | E-mail | Web | 13. května 2009 v 11:56 | Reagovat

[32]: Papaja :o))) lanýže z vlastní zahrádky - to je pěkné přirovnání.

35 Šárka Šárka | E-mail | Web | 13. května 2009 v 12:00 | Reagovat

[33]: Madla

Jé, tak to malému synkovi přeji dobrý vítr do plachet, aby po cestách osudu doplul vždy tam, kam bude mít namířeno. Ať má pořád chuť do života i k jídlu :-)

Gratuluji Madlo k tvé krásné životní roli! Piňa colada je výtečná i bez alkoholu :-)

36 Janina Janina | 13. května 2009 v 18:07 | Reagovat

můžu se vás zeptat jako osvědčené kuchařky, myslíte že se dá péct švédský tvarohový koláč ještě s ovocem? Jestli to ten koláč při pečení pobere ještě nevíc mokrou směs (ovoce)- Děkuji za odpověď...J.

37 Nordy Nordy | 13. května 2009 v 19:13 | Reagovat

To je báječné Šárko, krásný nápad. Zrovna vymýšlím, co upeču o víkendu a tohle vypadá jako jasný vítěz. Zbytek kokosového krému použiju do Tom Kha Kai a možná dojde i na tekutou piňa coladu.

38 Šárka Šárka | E-mail | Web | 13. května 2009 v 23:12 | Reagovat

[36]: Janina:

Ovoce, které nepouští moc šťávy by určitě šlo do receptu zakomponovat. Třeba takové meruňky (nejlépe čerstvé), jablka, ananas, reveň. Rozhodně bych to zkusila, švédský tvarohový koláč to jistě snese :-)

39 Šárka Šárka | E-mail | Web | 13. května 2009 v 23:13 | Reagovat

[37]: Nordy:

Krásný je i nápad vypotřebovat zbytek kokosového krému do Tom Kha Kai. To bych si taky dala říct :-)

40 Míša Míša | E-mail | 14. května 2009 v 2:23 | Reagovat

Původně jsem hledala recept na obrácený koláč TARTE TATIN a ten mě zavedl na vaše stránky jsou úžasné,nemohu se od nich utrhnout.Sedím a čtu a čtu od 22 hod.a sakra to to letí,recept jsem sice nenašla ale našla jse mnoho jiného zajímavého a protože máme malý penzion s restaurací a Krkonoších určitě nějakou vaší dobrůtkou potěším naše hosty.Přeji hodně štěstí a jen tak dál....

41 Šárka Šárka | E-mail | Web | 14. května 2009 v 17:49 | Reagovat

[40]: Míša

Díky za milý komentář :-) Tarte tatin jsem před časem slibovala a bohužel jsem se ke zpracování receptury nedostala :-( To budu muset napravit!

Tak vy máte malý penzion s restaurací v Krkonoších? :-) To je bezva zpráva! Krkonoše mám moc ráda a do jednoho malého penzionku každý rok jezdím na pár dnů. Letos se tam chystám kolem 13.června, protože léto na horách má své kouzlo. Jezdím na Zvoničku do Dolních Lysečin. Kdyby byl váš penzión někde blízko, zašla bych do vaší restaurace na něco dobrého :-) Přeji taky hodně štěstí a plný penzión spokojených hostů! Šárka

42 Barushka Barushka | 16. května 2009 v 21:02 | Reagovat

Hmm vypadá to moc dobře...ale nedalo by se použít něco místo toho kokosového krému?

43 Šárka Šárka | E-mail | Web | 17. května 2009 v 12:22 | Reagovat

[42]: Barushka:

Když se vyřadí ze hry kokosový krém, koláč bude méně kokosový, ale to nemusí vůbec vadit. 3 lžíce kokosového krému se dají jednoduše z receptu vypustit úplně.

44 Barushka Barushka | 17. května 2009 v 20:05 | Reagovat

Děkuju, za odpověď, určitě koláč vyzkouším, dneska jsem dokonce sehnala i ten kokosový krém :)

45 Rozmarýna Rozmarýna | 17. května 2009 v 21:58 | Reagovat

Můžu se zeptat co tak lidi dělají se zbytkem kokosového krému?

46 Šárka Šárka | E-mail | Web | 18. května 2009 v 1:14 | Reagovat

[45]: Rozmarýna:

Správná otázka :-) Když neupečou koláč ještě jednou, tak zbytek plechovky kokosového krému může najít uplatnění v exotické thajské kuchyni. Jídla jsou snadná a stojí za vyzkoušení. Přikládám odkaz na dva zajímavé pokrmy níže.

http://dolcevita.blog.cz/0805/nejvonavejsi-kure-co-znam

http://dolcevita.blog.cz/0704/thajska-ryba-s-jasminovou-ryzi

47 Rozmarýna Rozmarýna | 18. května 2009 v 10:42 | Reagovat

Děkuju moc, tak to je tip na komplet oběd !!

48 Rozmarýna Rozmarýna | 19. května 2009 v 16:50 | Reagovat

Šárko úžasný recept, moc děkuji,konečně se mi pobedl výborný koláč!!!! jen ten okraj nemám tak pěkný, trochu jsem s tím bojovala.

49 Šárka Šárka | E-mail | Web | 20. května 2009 v 0:57 | Reagovat

[48]: Rozmarýna

Tak to mám radost, že se koláč povedl tak, jak měl. S okrajem to chce trochu cviku, aby se vymačkal pěkně do výšky, ale příště to bude zase o kousek lepší a profesionálnější. Díky za zprávu z kuchyňského bojiště :-)

50 Barushka Barushka | 2. června 2009 v 15:04 | Reagovat

Dobrý den, koláč byl opravdu výtečný, jen po upečení nevypadal tak jako na Vaší fotce. Strašně se mi totiš nafoukl a udělaly se na něm bubliny...nevíte, prosím někdo, čím by to mohlo být? Předem děkuji za odpověď.

51 Šárka Šárka | E-mail | Web | 2. června 2009 v 17:03 | Reagovat

[50]: Barushka

V tomto případě je dobré těsto před pokladením náplní trochu propíchat vidličkou. Asi jsem to do receptu nenapsala, ale dělám to tak nějak automaticky. Jsem ráda, že koláč byl výtečný, i když měl drobné vady na kráse :-)

52 Miša Miša | 8. června 2009 v 9:47 | Reagovat

Omlouvám se že jsem se neuzvala dříve  ale rádi vás v našem penzionu uvidíme i když je to trochu z ruky od Dolních Lysečin .Jsme malá vesnička Dolní Dvůr asi 8 km od Vrchlabí směr Jánské Lázně ,máme zde unikátní
zvonkohru ,tak přijďte pobejt a když to nevyjde přeji krásnou a klidnou dovolenou u nás v Krkonoších.Míša

53 Eva Eva | 17. června 2009 v 19:43 | Reagovat

Milá Šárko,dnes byla na pořadu dne Vaše trojkombinace:Pińa colada na vidličku,křupavý borůvkový koláč a listový závin se šunkou a sýrem.Všechno vynikající,pro chutˇi oko!Křupavé mandličky na závinu-mńam!Nedalo se s tím nic dělat, než vybalit všechny 3 záviny pro společné posezení s našimi hosty, ač jsem plánovala jeden"ulít".Koláče se povedly oba,pińa coladu  si zopakuji hned tento víkend, protože ji prostě musíme  ochutnat znovu(moc na nás nezbylo ).Zdraví Vás za všechny spokojené strávníky Eva

54 Šárka Šárka | E-mail | Web | 17. června 2009 v 22:46 | Reagovat

[53]: Milá Evo,

tak to je přímo trojnásobná pochvala :-) 3x za ni díky! Zdravím a přeji velkou spoustu letních zážitků (nejen na vidličku :-)
Šárka

55 geosethx geosethx | E-mail | 19. června 2009 v 13:32 | Reagovat

Milá Šárko ... já dlouho nešmejdil na netu, takže reaguji až teď ... představte si, že mě tak v polovině května napadlo dělat flambované Mojito palačinky! Chcete poslat ideu?:-) To by byla dobrá dvojka - pina colada dort a mojito palačinky! Teď další věc ... tu Piňu jako koktejl jste udělala ze svých zásob lépe jako mnozí barmani, ale šlo by to lépe:-) Třeba ... výborné je ozdobit povrch nápoje strouhaným kokosem ( ale blbě se potom umývá sklenice ). Ale jinak príma. Ale teď něco z mixologie: 1)Pina Colada není přísně vzato koktejl! 2) Pina Colada se striktně zdobí jen ananasem ... na koktejlovou třešeň zapomeňte - i když ta červená plus třeba Vaše zelená meduňka vypadá lépe 3) ten barman, co Pina Coladu vymyslel, se ve skutečnosti jmenoval Ramón Marrero, akka  "Monchito". Ten rok vynálezu 1954 je nejistý, no dejme tomu, Caribe Hilton to rád tvrdí a dělá si na tom P.R. , ale oficiálně je Pina Colada uváděna od roku 1978. Mějte se, Aleš

56 Šárka Šárka | E-mail | Web | 19. června 2009 v 14:49 | Reagovat

[55]: geosethx:

Aleši, díky za skvělé informace ke "koládě" :-) Dopátrat se informací je mravenčí práce, díky za parádní porci informací. S koláčem je to jednodušší, jsem majitelkou kuchařského patentu. Co si do něj dám, to tam mám a nikdo mi to nemůže vymluvit. Ohledně drinku jsem nakoukla do barmanských příruček a stejně se na to člověk nemůže bezvýhradně spolehnout. To je fakt!

Mojito palačinky zní překvapivě dobře :-) Kdo by nechtěl poslat ideu? To bych vážně ráda ochutnala, vypadá to na naprostý hit.

Mějte se Aleši!

P.S.
Jdu přemýšlet o chuti "Mojito palačinky" :-)

57 Míša Míša | 29. června 2009 v 23:12 | Reagovat

Včera jsme ke kávičce dojedli pinacoládový koláč ,dělala jsem hned dva a měl úspěch,jen jsem měla tvarohovou nápln nějakou řidší tak jsem dala více kokosu a půl plechovky kokosového krému který jsem koupila v Makru za 3O Kč myslala jsem že je to draha záležitost ale mile mě to překvapilo.Můj manžel zase podle vás dnes dodělal bezinkový sirup také nemá chybu a jelikož u nás v Krkonoších dozrávají jahody tak jdu lovit nějakou ňaminu neboď vaše recepty nikdy nezklamou.Díky za ně Míša

58 Šárka Šárka | E-mail | Web | 30. června 2009 v 10:14 | Reagovat

[57]: Míša:

Díky za dvojnásobnou pochvalu :-) Koláč s kokosem je pro milovníky kokosu něčím extra a zdravý bylinkový sirup se hodí pro každou příležitost :-) Jahodové ňaminy v záloze mám, v těchto dnech je zpracovávám pro knihu, tak nové jahodové nápady budou :-) U nás se jahodám moc nedaří, neboť neustále prší a jahody hnijí ...

Zdravím do Krkonoš a přeji krásné léto vám i manželovi, Šárka ;-)

59 Katua Katua | 3. listopadu 2009 v 21:38 | Reagovat

tento blog by se měl zakázat :D, myslím v dobrým než vykynu z těchto dobrot, dortík sem vyzkoušela a naprosto úúúžasnýý :o)

60 Šárka Šárka | 4. listopadu 2009 v 11:48 | Reagovat

[59]: Katua :-)

Všechny foodblogy by se měly zakázat! Já jsem pro!
Jenom svádějí k hříchům :-)

61 Katua Katua | 6. listopadu 2009 v 15:45 | Reagovat

že jo :o) ale k moooc dobrým :) seš šikovná :)

62 Ditushka Ditushka | Web | 29. července 2010 v 10:31 | Reagovat

Ták piňa coladu koktajl namíchat-no problém..Teď ještě upéct piňa coladu na vidličku a může se podávat..nooo..svačina??

63 DolceVita DolceVita | Web | 29. července 2010 v 10:34 | Reagovat

[62]: Ditushka:

Piňa colada v tomto kompletním tvaru (do sklenice i na vidličku) nebude mít žádnou chybu ;-) V kolik se ta svačinka podává?

64 short wedding dresses short wedding dresses | E-mail | Web | 31. října 2012 v 12:22 | Reagovat
65 dresses for bridesmaids dresses for bridesmaids | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 4:40 | Reagovat

I have recently been searching all over for this info. Luckily I just discovered this at Google. Robert.
http://www.queweddingdresses.org/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama