Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Proklatě dobré pusinkové koláčky

17. března 2009 v 11:37 | © Šárka / www.gurmanka.cz |  Sladká kuchyně

Jak upéct koláčky, když nemáte mouku, droždí, tvaroh, povidla, ba ani zrnko máku? Nemožné do třiceti minut, zázraky do druhého dne :o) Za půl hodinky můžete mít křupavé koláčky na stole. Budou báječné a naprosto originální, protože jsou to pusinkové koláčky, plněné lahůdkovou nádivkou, lehkou jako peříčko. Když mě "napad tenhle nápad", ani chvilku jsem nezapochybovala o tom, že to musí fungovat.

PUSINKOVÉ KOLÁČKY

  • 1 listové těsto
    (žádná hanba, když je koupené)
  • 3 vejce - potřebovat budeme jenom bílky
  • moučkový cukr (proč ne se špetkou vanilky?)
  • strouhaná čokoláda (rovná polévková lžíce bude stačit)
  • strouhané mandle (stejné množství jako čokolády, nejsou-li mandle, mohou být ořechy)
  • kapka alkoholu (pro pány koňak, pro dámy likér, nezletilce o alkohol klidně ošiďte, chutná to i bez něj, pro baletky a křehké víly šetřete alkoholem i cukrem)

Rozpálíme troubu na 170 °C, aby se stihla pěkně zahřát, protože koláčky budou sedět na plechu než se nadějete. Listové těsto lehce rozválíme. Pokud je tence vyválené na pečícím papíru, tak s ním nemusíme dělat nic. Rozklepneme vejce, oddělíme bílky od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého po ušlehání vmícháme cukr a pár kapek alkoholu. Přidáme lžíci strouhané čokolády, trochu mletých mandlí a namažeme na těstovou placku tak, jako když děláme štrúdl.


Těsto svineme jako roládu a nic nedbáme toho, že sníh nám vylézá horem dolem. Nyní nakrájíme na silnější plátky a řeznou plochou je stavíme na plech jako komínky.
Vyteklý sníh lžičkou setřeme a navršíme ho na každý dílek těsta jako čepici. Že nevěříte, že z toho mohou být pěkně kulaté koláčky? V horké troubě pečeme cca 30 minut. Hotové jsou v momentě, když se nafouknou, zakulatí a sněhová čepice pěkně zrůžoví.



Určitě vás překvapí, jak se ukázkově zakulatí a budou plné té nejlepší koláčkové nádivky, jakou jste možná ještě v tomto spojení nejedli. V ústech se budou slastně rozpouštět a sladké křupavé drobečky se budou snášet k zemi, když si zapomenete vzít talířek.



Proklatě dobré pusinkové koláčky zmizí závratnou rychlostí, ale to jejich kouzlo zůstane na jazyku ještě dost dlouho. Abych si pojistila jejich nesmrtelnost, hned jsem si zapsala recept :-) Nepekla jsem je naposledy a jak se znám, některé své nápady poztrácím ve své děravé paměti. Od čeho mám tento blog? Listové těsto mám pro všechny případy pořád po ruce. Dají se s ním dělat roztodivné kousky ;-) Na příště mám jeden moc zajímavý nápad.

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

14 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Mánek Mánek | E-mail | Web | 17. března 2009 v 11:52 | Reagovat

Sakryš, ty vypadají moc dobře! :-)

2 toffo toffo | 17. března 2009 v 12:20 | Reagovat

Stejným způsobem jsem v neděli likvidovala čokoládové mikuláše a čerty s anděly. Dětem tahle "levná" čokoláda nechutná, nadrobila jsem jí na rozválené lískové těsto a také nakrájela na šneky.

3 Lenka Lenka | Web | 17. března 2009 v 12:26 | Reagovat

Šárko, já se z tebe zblázním, zrovna jsem docvičila a teď abych šla testovat koláčky. No naštěstí se momentálně u nás nenachází listové těsto ale naplánuju to na víkend namísto hruškovo-mandlového koláče od Bali. Bali jistě promine :D

4 Ivet Ivet | Web | 17. března 2009 v 13:25 | Reagovat

Další recept z ničeho a zase vypadá báječně. Dneska bude česnečka a během týdne určitě zkusím i tuhle nádheru ;o)

5 Bali Bali | Web | 17. března 2009 v 15:24 | Reagovat

Bali promine :- ))

Bali je nadšená z těchto koláčků, které v nejbližší době upeče místo plánovaného hruškovo-mandlového koláče ;-)

6 Naďa Naďa | E-mail | Web | 17. března 2009 v 18:13 | Reagovat

Tak tohle vypadá moc dobře a já mám zrovna plný mrazák listového těsta /testuju domácí výrobu/, co nejdřív to zkusím.

7 lucianka lucianka | E-mail | Web | 17. března 2009 v 18:59 | Reagovat

Sarko,

s vetou

1 listové těsto - (žádná hanba, když je koupené)

musim vice nez souhlasit :)

8 Lenka Lenka | Web | 17. března 2009 v 19:57 | Reagovat

Já teda listové zásadně kupuju, zkoušela jsem ho dělat jen jednou a řekla bych že výsledek se nerovnal vynaložené námaze. V poslední době z lenosti kupuju nejčastěji vyválené těsto na pečícím papíru v Lidlu :)

9 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 17. března 2009 v 20:49 | Reagovat

1 - Mánek

Když je sníš, ani nemáš výčitky svědomí, protože to je takové křehké nic ... :o)

10 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 17. března 2009 v 20:53 | Reagovat

2 - toffo

Listové těsto a čokoláda, to opravdu nemůže nikdy zklamat :o) Mikuláš, čert a anděl = to musela být hříšně dobrá čokoláda. Božská chuť, ďábelské pokušení a andělská nevinnost v jednom kousku listového těsta :-)

11 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 17. března 2009 v 20:58 | Reagovat

3 - Lenka

Ani ten koláč plný hrušek a mandlí bych si nenechala ujít. Vypadá moc lákavě!

Nakoukla jsem k tobě na web a nechala jsem se unést těmi puntíky na porcelánu a všude kolem :-) Roztomilé puntíky mám ráda, působí velmi optimisticky a rozverně. Dobrý důvod proč si koupit alespoň tu porcelánovou konev začínat s ní každý den u snídaně :-) ... a k tomu šálky, podšálky, lžičky, nějaký ten ubrus k tomu ...

12 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 17. března 2009 v 21:00 | Reagovat

4 - Ivet

Poslední dny mé recepty vypadají úsporně, ale pořád se jedná o maximální gurmánský požitek, o který se troufám podělit i tady na blogu :-) I když koláčky od prvního pohledu nejsou nic moc, reputaci si napraví hned při prvním soustu. Mohu potvrdit :-)

13 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 17. března 2009 v 21:02 | Reagovat

5 - Bali

Jsou dietní, ale neměla jsem je sníst skoro všechny :-))) Takhle si kompenzuji chuť na biftek!

14 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 17. března 2009 v 21:04 | Reagovat

6 - Naďa

Budu netrpělivě očekávat pochvalu nebo pomluvu :-) Před chvilkou jsem se rozplývala nad tvou čokoládou s malinami. To byl tedy rafinovaný cukrářský počin.

15 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 17. března 2009 v 21:07 | Reagovat

7 - lucianka

Je to tak! Občas se ráda pochlubím i cizím peřím :o))) Domácí listové těsto nesvedu lépe než velkovýrobce. Je s tím moc práce a jak už tu napsala Lenka (komentář 8), nestojí to za tu námahu. Drobné švindlování je povoleno ;-)

16 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 17. března 2009 v 21:09 | Reagovat

8 - Lenka

Tohle těsto zrovna bylo od Lidla a nemohu mu toho mnoho vytknout :-) Krásně lístkovalo a vonělo máslem.

17 Naďa Naďa | E-mail | Web | 17. března 2009 v 22:00 | Reagovat

14- jj, napíšu, jak to dopadlo. Ale cokoliv jsem zkoušela z Tvých stránek, tak dopadlo dobře - dokonce i pomelo :)

18 aida aida | 17. března 2009 v 22:35 | Reagovat

Dělám něco podobného naslano (v několika variantách náplní), z kupovaného těsta, na domácí opravdu nemám čas; sladká verze mě ale ještě nanapadla, díky za tip, co nejdřív to musím vyzkoušet.

19 jednorožec jednorožec | 18. března 2009 v 0:16 | Reagovat

Recept mě zaujal. Vím, že na paní Šárku je spoleh a také zde v poslední době mám vždy nějak přebytek bílků!

Teď ještě sehnat těsto BEZ margarínu, s máslem. Všechny dosud navštívené supermnarkety to tu šidí. :-((

20 Peťka Peťka | E-mail | 18. března 2009 v 8:49 | Reagovat

Opravdu PROKLATĚ   DOBRÉ!!!

Hned jsem jej vyzkoušela....a jen samou chválu díky němu si vysloužila...:-)

Šárko, DĚKUJI že jste...díky Vám a Vašim receptům mě pečení velice baví...:-) ...prosím jen tak dál :-)))

21 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 18. března 2009 v 8:57 | Reagovat

17 - Naďa

Do pomela šli jen ti odvážnější z nás :-) Tak tě vítám u nás v klubu! Já jsem toho názoru, že vyzkoušet se má všechno, protože jinak si nelze vytvořit spávný názor. Díky za důvěru v mé recepty :-)

22 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 18. března 2009 v 8:59 | Reagovat

18 - aida

Listové těsto je nadmíru inspirativní materiál :-) Já se doma bez něj neobejdu. I když opravdový tažený štrúdl je tak mimořádný, dělám občas i ten listový, protože je rychlý. Všechny slané variace v listovém těstě jsou jednoznačně in a když se ocitnou na stole, jen se po nich zapráší :-)

23 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 18. března 2009 v 9:06 | Reagovat

19 - jednorožec

Je málo receptů, kde bílky hrají sólo, ale v tomto se to bez nich opravdu neobejde :-) Chce to jenom to dobré listové těsto. Taky mám pocit, že žijeme ve století margarínu!

24 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 18. března 2009 v 9:07 | Reagovat

20 - Peťka

To jsem ráda, že hodnocení potvrzuje název, který jsem pro tuhle sladkou dobrotu zvolila :-) Je to sladká rychlovka, na kterou se jen tak rychle nezapomene. Díky ;-)

25 Bali Bali | Web | 18. března 2009 v 10:49 | Reagovat

Už jsem si připravila těsto a vejce ;-)

26 Mandarinka Mandarinka | 18. března 2009 v 12:26 | Reagovat

No tak to je mazec! Čumim tu na to jako vejr :-)

27 ivo zo slovenka ivo zo slovenka | 18. března 2009 v 15:55 | Reagovat

su vela dobre, aj tento blog je vela dobry . lubi sa i tento david-music.blog.cz, tvori ho moj kamarad. tak so sem kukněte.

28 Bali Bali | Web | 18. března 2009 v 18:01 | Reagovat

Upečeno a snězeno: http://olivovakucharka.webgarden.cz/image/13518474

Návštěve chutnalo a recept si vzali sebou ;-)

29 luckydina luckydina | E-mail | 18. března 2009 v 20:44 | Reagovat

nádhera, na něco podobného se chystám, ale z kynutého těsta, tento recept určitě vyzkouším dřív, mám v mrazáku listové i plundrové, z toho by to šlo určitě taky

30 Mandarinka Mandarinka | 19. března 2009 v 10:11 | Reagovat

Teda, Bali je hodně akční. Já se na koláčky chystám až o víkendu. Ale řekněte mi, pekařky, ještě jedno - na to množství bílků jste použily celé těsto (tj.500g) nebo jen polovičku?

31 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 19. března 2009 v 10:51 | Reagovat

25 - Bali

Jsou povedené :o)

26 - Mandarinka

Taky jsem čuměla do trouby, jak to bude pokračovat, protože počáteční stav nevypadal moc slibně :o) Experiment nezklamal!

29 - luckydina

Z kynutého těsta mám ráda pečivo zvané "švýcarky", které se připravuje tak nějak podobně, ale náplň je ze skořicového cukru. Jenže se mi občas nechce chystat to kynuté těsto :-)

32 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 19. března 2009 v 10:52 | Reagovat

30 - Mandarinka

Bali je opravdu akční :o) Já použila jedno rozválené listové těsto na pečícím papíru a bylo to tak akorát na uvedený počet bílků.

33 Ležák Ležák | 19. března 2009 v 11:01 | Reagovat

No konečně má někdo (Mandarinka) dotaz na množství toho těsta. Ale já mám další nejasnosti. Jasnosti Šárko, poraďte prosím, čokoládu na vaření, nebo mléčnou ? Potírá se celá plocha těsta,  nebo jenom střední pruh. A dává se to na pečící papír, vymazává se plech, nebo bo se to sází jen tak, nasucho ?

Samozřejmě i já chválím tyto stránky, respektive jejich autorku, je to výživné !

34 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 19. března 2009 v 11:08 | Reagovat

33 - Ležák

Asi bych měla recepturu lépe popsat, omlouvám se za nejasnosti Jasnosti :o) Jedná se o těsto listové, rozválené na pečícím papíru. Je výhodné na pečícím papíru i péct, to v každém případě. Já používám silikonovou podložku, ale pečící papír je ideální! Čokoládu? Jakou kdo chce. Dala jsem přednost hořké čokoládě, ale mléčná též nic nezkazí. Nakonec by se dalo použít i granko nebo něco podobného. Potřít se může celá plocha těsta, ale bílkový krém po okrajích potom zbytečně vytéká. Doporučuji náplň nanést jenom na střed, zabalit jako roládu a nakrájet na dílky (viz foto).

Určitě se na tom nedá nic pokazit. Když nebudou koláčky vzhledné, k jídlu budou určitě :-)

35 Bali Bali | Web | 19. března 2009 v 15:43 | Reagovat

Jak jde o něco dobrého do huby, tak to je Bali opravdu akční :-)))

Do trouby jsem také vejrala, jelikož jsem nevěřila, že se ta nevzhledná "kolečka" upečou do přijatelné podoby. Asi bude lepší nechat těsto v lednici až do použití, jinak je moc měkké.

Ale ještě víc jsem vejrala, když se pekly madlenky. To je teprve představení. Šárko, to zkus ;-)

36 Janina Janina | 19. března 2009 v 23:15 | Reagovat

tak tohle o víkendu taky zkusím, snad to nedopadne jako tenkrát s těma slanýma koláčkama s náplní :) k jídlu rozhodně nebyly :(

37 petra petra | E-mail | 20. března 2009 v 8:44 | Reagovat

Upečeno a za odpoledne snědeno do posledního kousku. Chvála se pěla ze všech koutů, takže jí předávám Šárce za dobrý nápad a za to, že se podělila o recept.

38 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 20. března 2009 v 11:45 | Reagovat

35 - Bali

To bych nejspíš celý proces pečení proseděla u trouby :-) Bohužel na ně nemám foma formy, tak až budou formy, potom to zkusím.

36 - Janina

Škoda každého zmařeného jídla :-) - tady platí věta, že když dva dělají totéž, nemusí to být totéž. Určitě koláčky dopadnou OK.

39 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 20. března 2009 v 11:46 | Reagovat

37 - Petra

Díky za pozitivní informaci, z které mám opravdovou radost :-)

Jídlo dopadlo tak, jak nejlépe mohlo! Nezbyl ani drobek :-)

40 vilemina vilemina | Web | 20. března 2009 v 17:10 | Reagovat

Tedy - opravdu to vypadá na dobrý nápad! Taky mívám aspoň jedno listové mražené pro jistotu, no a to ostatní je doma vždy...přidávám si na seznam plánovaných jídel:)

41 pixy pixy | E-mail | 20. března 2009 v 20:33 | Reagovat

"…když nemáte mouku" – a já se už těšil na bezmoučný recept. A ono zatím "když nemáte mouku, kupte si těsto"… <]:)

42 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 20. března 2009 v 20:46 | Reagovat

40 - vilemina

Je to taková lehká a zajímavá dobrota :-)

43 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 20. března 2009 v 20:47 | Reagovat

41 - pixy

Ono to pečení bez mouky moc nejde, ale ... zrovna tady je jeden dobrý nápad a tam není potřeba ani špetka mouky a ve finále je na stole skvělý mandlový dort :-)

http://dolcevita.blog.cz/0903/moka-dort-nasi-babicky

44 Kytka Kytka | 20. března 2009 v 23:03 | Reagovat

38: originál formy nejsou nutné, stačí pracnové formičky dostatečné velikosti a rovně stojící (to je důležité).

A jinak u trouby jsem opravdu celou tu dobu seděl, ale ono to pečení moc dlouho netrvá (-:

45 sucubus sucubus | Web | 20. března 2009 v 23:14 | Reagovat

vypadá to lákavě:)

46 pixy pixy | E-mail | 21. března 2009 v 9:20 | Reagovat

Šárko díky! Ten recept mi úplně ušel (asi jsem ho apriori ignoroval, protože dort=mouka). Rozhodně vyzkoušíme!!!

47 Naďa Naďa | E-mail | Web | 21. března 2009 v 19:40 | Reagovat

Hlásím: upečeno, snědeno, moc dobré.

Zlepšovák: krájela jsem vroubkovaným nožem namáčeným do horké vody a nikde nic nevylezlo, roládky jako když střelí (ale zase neměly čepici).

48 Ildi Ildi | E-mail | Web | 21. března 2009 v 21:18 | Reagovat

Milá Šárka, dostala som sa dnes na tieto úžasné stránky úplnou náhodou. Som nimi neskutočne nadšená. Listujem si tu už minimálne dve hodiny a stále objavujem niečo nové... Máte to všetko veľmi nádherné od fotiek až po váš talent písania. Prajem veľa, veľa inšpirácii a ďakujem.

49 MoniguEeE MoniguEeE | Web | 22. března 2009 v 15:43 | Reagovat

hm.....sbihaji se mi sliny a jinak fakt super blog

50 Click man Click man | 22. března 2009 v 18:33 | Reagovat

Klikejte prosím za Českou republiku na této stránce: http://www.clickclickclick.com/

51 Míša Míša | 23. března 2009 v 9:47 | Reagovat

Díky za recept, skvělé na zpracování zbytků :-) .  Místo mandlí byly sice lískové oříšky a místo nastrouhané čokolády jsem těsto potřela zbylou čokoládovou ganache, ale povedly se a jen se po nich zaprášilo.

52 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 23. března 2009 v 13:13 | Reagovat

46 - pixy

Stojí to za tu námahu :-)

47 - Naďa

Zoubkovaný nůž tomu dal nový směr :-)

53 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 23. března 2009 v 13:16 | Reagovat

48 - Ildi

Díky za milá slova :-) Pokochala jsem se oblíbenými recepty na vašem blogu a též všechno vypadá moc pěkně - s láskou upečeno/uvařeno - s chutí prezentováno :-) Též přeji hodně inspirace a chuti do vaření i tvoření voňavých receptových stránek.

54 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 23. března 2009 v 13:17 | Reagovat

49 -. MoniquE

dík ;-)

51 - Míša

Nahradit se dá všechno! Určitě to bylo skvělé :-)

55 Naďa Naďa | E-mail | 23. března 2009 v 13:24 | Reagovat

PDPK jsem zkusila v sobotu, když se řekne natřít jako roládu - natřu celou plochu, trošku se to paplalo při stáčení,ale povedlo se a měla jsem i na čepičky.Pečení přesně 30 minut,krásně zakulacené,zlatavé.Z jednoho těsta od Lídla jsem měla 16 koláčků.Jen jsem si přidala do sněhu trošku citr. kůry,ta tam byla cítit i  po upečení a mělo to šmrnc.Ořechy jsem použila vlašské,předem lehce opražené nasucho, protože jsem se domnívala, že mandle tam nebudou v tomto množství chuťově moc patrny a listové je samo o sobě těsto běz chuti, rovněž jako těsto odpalované,proto se dají použít  na slano i na sladko, ale chuť se musí dodat. Vám Šárko, gratuluji k nápadu.

56 soňa soňa | Web | 23. března 2009 v 21:46 | Reagovat

hurá, dočkala jsem se sladkého listového těsta :) sice se mi to tak ukázkově nezakulatilo, ale i tak už jsou téměř pryč :)

57 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 24. března 2009 v 9:49 | Reagovat

55 - Naďa

Tak to je správný přístup :-) Vařit se má z toho, co je doma! Já mám momentálně vělkou zásobu strouhaných mandlí, tak je upřednostňuji před vlašskými ořechy. S touto náplní se dá krásně experimentovat, a to je přitažlivé. Díky za vyzkoušení a za nové nápady ;-)

58 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 24. března 2009 v 9:50 | Reagovat

56 - soňa

Malinko nedokonalý vzhled se dá odpustit :-)

59 iveta iveta | E-mail | 24. března 2009 v 15:33 | Reagovat

Tak koláčky mám právě v troubě a jsem moc zvědavá jak to dopadne. Ale podle komentářů určitě dobře, jako většina Tvých receptů. V lednici je ještě zbytek tvé kyselice se švestkama a vedle ní trůní hrnečkové knedlíky. :-)

60 iveta iveta | E-mail | 24. března 2009 v 16:09 | Reagovat

Tak jsme jeden ochutnala ještě teplý a jsou vážně lehounké jak peříčko. Mají jen jednu chybičku a to, že z toho rozváleného těsta je jich málo. :-) A ještě jsem musela ubrat teplotu, protože moje trouba nějak rychleji peče. Už jsem si všimla že musím nastavovat oproti udávaným teplotám o 15-20 stupňů méně. :-)

61 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 24. března 2009 v 17:21 | Reagovat

59, 60 - iveta

Ve tvé lednici jsou samé neodolatelné dobroty :-) V té mé toho dnes moc není, tak vezmu za vděk chlebem, sýrem, vínem :-)

Když je něco dobré, tak není žádné množství dostatečné, to u těchto koláčků (a u nás doma) platí na 100 % :-)

Vychytat teplotu trouby bývá problém. Já peču horkovzduchem a nastavuji teplotu na digitální teplotní stupnici. Troubu bez horkovzduchu je opravdu potřeba nastavit o nějaký stupeň výš :-)

62 Dita Dita | E-mail | 24. března 2009 v 17:28 | Reagovat

Zdravím po delší době! Konečně recept pro kojící matky :-))) Teď už jen najít čas a použít ho... když to dítě ale přes den vůbec nespí :-(

63 iveta iveta | E-mail | 24. března 2009 v 17:31 | Reagovat

Taky peču na horkovzduch a nakonec jsme musela péct jen na 150 stupních. Protože při 170, které jsme nastavila na začátek byly koláčky po 15 minutách krásně zlatavé a já měla strach, že za dalších 15 minut z nich budou černoušci. :-)

64 Mirka Mirka | E-mail | Web | 25. března 2009 v 23:05 | Reagovat

Šári, ty jsi neskutečná!!! Určitě vyzkouším, díky moc za další nápad:)

Moc nestíhám, nakouknu občas, ale po delší době musím aspoň pozdravit a popřát hezké jaro:)

65 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 25. března 2009 v 23:21 | Reagovat

63 - iveta

Vlastní troubě musí umět každý naslouchat :-)

64 - Mirka

Ahoj Mirko, ráda tě vidím a samozřejmě i já přeji úžasné jaro a hodně sluníčka - určitě už brzy nás zahřeje :-) Dokud je venku zima, vymýšlím si dobroty.

66 Eva Eva | 4. dubna 2009 v 16:37 | Reagovat

Krása a dobrota! To je první sladký recept, který jsem  z Vašich stránek,milá Śárko,vyzkoušela. Koláčky mi  na plechu pěkně seděly, jen asi 4 se mi svezly  trochu ke straně (konečně jsem si nabrousila nůž, takže krájení celkem super).Nejlepší  chutnaly  vlažňoučké.Teda, jaké  by byly potom, nevím :-)

Už se moc těším, až vyzkouším  moka dort naší babičky, ale nejdřív by to chtělo něco řádně masito -slaného.Takže mám prima tip na Velikonoce.Hezký pozdrav s přáním voňavého víkendu pro všechny přítomné.Eva

67 Šárka Šárka | E-mail | Web | 5. dubna 2009 v 12:13 | Reagovat

66 - Eva

Díky za první sladké zprávy :-) Moka dort je úžasný, ale nejen sladkým člověk je živ. Jaro zi rozhodně žádá nějakou mimořádně dobrou masovou specialitku, tak ať se vám daří vládnou kuchyni pevnou rukou a přeji krásný předvelikonoční víkend. Šárka

68 iv.ba iv.ba | Web | 26. dubna 2009 v 16:59 | Reagovat

Pusinky jsme zkoušeli a jsou mňaminkové...

69 Šárka Šárka | E-mail | Web | 28. dubna 2009 v 13:45 | Reagovat

68 - iv.ba

Potěšení na mé straně :-)

70 Jana P. Jana P. | E-mail | Web | 7. června 2009 v 12:25 | Reagovat

Milá Šárko,Tak ti píši jak jsem pochodila s těmito koláčky, na té gril party co jsme měli v sobotu.No co ti budu povídat každeý chtěl recept.Byli skoro ještě teplé když jsem je přinesla.A jsou opravdu ÚŽASNÉ.Je to rychlé a móóóóóóóóóóóóóóc dobré.Děkuji za tento recept.A hned hledám nějaký další.Jana

71 Šárka Šárka | E-mail | Web | 7. června 2009 v 12:37 | Reagovat

[70]: Jana P.

Milá Jani, tak to opravdu moc ráda slyším :-) Takové tutové rychlovky jsou nejlepší, abychom si získali kuchařský respekt :-) Proto je ráda ve své kuchyni aplikuji a vymýšlím. Mám radost, že jsou ti mé stránky užitečné. Měj se prima a přeji krásnou neděli. Šárka ;-)

72 Martin Martin | 12. června 2009 v 20:37 | Reagovat

povidani o litovem teste...
http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1184

73 mira mira | 20. července 2009 v 16:40 | Reagovat

Máš opravdu originální nápady, už to zkouším, snad se mi koláčky povedou taky tak hezky, jako je máš ty na fotkách. Díky za recept.

74 Hanka Hanka | 29. července 2009 v 21:47 | Reagovat

Dobrý den, úplnou náhodou jsem narazila na Vaše stránky a dnes vyzkoušela tuto dobrůtku.... Hned po upečení jsem snědla 3, nabalila jsem i ke kamarádce,kam jsem s dcerou odpoledne jela a když přijel přítel z práce k večeru, oznámil mi, že už jíst nebude... pak se jednou zakousl... a byl ztracený. Snědl zbytek :) Jsou výborné, jednoduché, měla jsem je než se dcera vyspala a ještě jsem si stihla schrupnout i já :o)))) Těm kdo váhají, mohu jen doporučit! Krásný zbytek léta všem! hanka

75 Šárka Šárka | E-mail | Web | 30. července 2009 v 14:20 | Reagovat

[73]: mira:

Touto dobou jsou koláčky jistě dávno snědeny, ale věřím tomu, že se povedly :-)

76 Šárka Šárka | E-mail | Web | 30. července 2009 v 14:21 | Reagovat

[74]: Dobrý den Hanko,

díky za náhodu, která vás dovedla na mé stránky :-) Díky za pochvalu koláčkům, je to opravdu moc jednoduchá a dobrá záležitost, proto jsem ráda, že se recept osvědčil i u vás doma :-)

I já přeji krásné léto!
Šárka

77 Věra Věra | E-mail | 15. března 2010 v 12:44 | Reagovat

Chci zkusit proklatě dobré pusinkové koláčky,ale nikde jsem se nedočetla jaké množství moučkového cukru?Děkuji

78 DolceVita DolceVita | Web | 16. března 2010 v 1:16 | Reagovat

[77]: Věra:

S moučkovým cukrem šetřím, dávám ho tam jenom minimum, tak to udělejte podle své chuti. Sníh stačí trochu osladit, víc cukru není potřeba. Po upečení se koláčky budou stejně ještě cukrovat, sladké budou dost. Jsou hodně nadýchané, tak ať jim cukr zbytečně nepřidává na kalorické hodnotě.

Ať se koláčky povedou a jsou opravdu proklatě dobré :-)

79 Milena Milena | E-mail | 14. srpna 2010 v 21:51 | Reagovat

Koláčky jsou skvělý nápad, dneska byla kuchyně středního východu a jak jsem tak dumala nad dezertem, který by mi pomohl od bílků a přitom zapadl do kolektivu, vzpomněla jsem na tyhle koláčky.Maličko jsem je tématicky "vytunila" :), takže ta verze byla med, mandle, drobně posekané datle a skořice plus bílky a dopadlo to bezvadně - falafely a před i zajordánská kuřátka ani nepípla. A po koláčcích se jen zaprášilo :). Děkuji za  inspiraci :)

80 DolceVita DolceVita | Web | 17. srpna 2010 v 10:33 | Reagovat

[79]: Milena:

Vytuněná verze mi zní moc lákavě :-)

To budu muset zkusit. Děkuji za nový nápad :-)

81 recepty recepty | E-mail | Web | 13. listopadu 2011 v 13:57 | Reagovat

a tu najdete dalsi kopec dobrych receptov nielen na kolaciky ;-)

82 DolceVita DolceVita | Web | 24. února 2012 v 16:51 | Reagovat

Když jsem tento recept vytvořila a prezentovala ho zde na blogu, říkala jsem si, to abych ho neztratila a mohla se k němu časem vrátit. Hodně nápadů nám zapadne v propadlišti děravé paměti, ale v tomto případě na mě recept vyskakuje ze všech možných koutů. Naposledy dnes, když jsem u sousedky náhodou otevřela časopis s názvem Pošli recept! :-) Není to první případ, kdy jsem se s tímto receptem i pod tímto názvem setkala. Jen si někdy říkám, že není moc fér, když někdo okopíruje znění receptu opravdu slovo od slova a pod text použije své vlastní jméno a vydává ho za rodinnou recepturu a za svůj vlastní nápad :-) Na druhou stranu je fajn, že se vám recept líbí a je moc dobře, že dobré recepty nezaniknou. Tak si nechte chutnat a děkuji všem, kteří se zmínili o tom, že s receptem se setkali na mých stránkách či na stránkách mého kalendáře.

83 wedding dresses wedding dresses | E-mail | Web | 31. října 2012 v 12:39 | Reagovat

Wow! Thank you! I always wanted to write in my site something like that. Can I take part of your.
http://www.felldress.org/wedding-dresses-off-the-shoulder-wedding-dresses.html

84 wedding dresses 2012 wedding dresses 2012 | E-mail | Web | 31. října 2012 v 13:26 | Reagovat
85 fake rolex fake rolex | E-mail | Web | 31. října 2012 v 14:42 | Reagovat

Q. Why did the scientist install a knocker on his door?
http://www.theirwatches.com/

86 replica montblanc sport watches replica montblanc sport watches | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 4:54 | Reagovat

Which golf clubs will be the best for beginner ?.
http://www.latewatches.com/panerai.html

87 long sleeve dresses long sleeve dresses | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:26 | Reagovat

Clearly your open minded and receptive to other ideas. Many people in the online community are a little more totalitarian. im gonna bookmark ur site ;D Of courseC and I probably shouldnt even have to say thisC people are free to run their own websites as they see fit. But I get the highest value from blogs where either the authors writing is so outstanding that the lack of comments isnt material a combination of good writing and good comments.
http://www.queweddingdresses.org/

88 flower girl dresses flower girl dresses | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 6:19 | Reagovat

Q. Why did the boy tiptoe past the medicine cabinet?
http://www.spelldress.net/cocktail-dresses.html

89 jara jara | E-mail | 16. dubna 2017 v 12:37 | Reagovat

Je to opravdu moc dobré a moc rychlé :-) A pokud dáme "roládu" na cca půl hoďky do mrazáku jde krájení lépe. Peču ve formách na muffiny nebo papír.košíčcích-koláčky mají úhledný tvar :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama