Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

9. března 2009 v 19:30 | © Šárka / www.gurmanka.cz |  Maso

Máte raději kančí se zelím nebo se šípkovou omáčkou? Tak otázku tohoto typu u nás doma nikomu nepokládám :-) Kančí kýtu rozhodně připravím se šípkovou omáčkou. Když jsem si na podzim popíchala ruce o šípkovou růži, tak to bylo kvůli domácí šípkové zavařenině. Proč bych ji jinak dělala, když bych se rozhodla luxusní kančí kýtu doprovodit zelím? U nás se dělá kančí kýta se šípkovou omáčkou a těžko mi to někdo vymluví. Dotaz jsem vznesla jen v případě přílohy. Rodinná rada rozhodla, že to budou máslem vonící hrnečkové knedlíky. Mají dobrý vkus, protože hrnečkové knedlíky jsou nejlepší a za tu námahu navíc určitě stojí.

Kančí kýta se šípkovou omáčkou podle mého domácího způsobu
Jednoduchý recept se dá pochopit i podle fotografického doprovodu. Klíčem k úspěchu jsou dobré vstupní suroviny. Nic víc, nic míň :-) S odvahou do toho, zásah na žaludek bude dokonalý!

Chuť zvěřiny je závislá především na tom, v jakém období byla ulovena. V neposlední řadě též na správném zacházení při přípravě. Kuchyňská úprava není složitá, ale vyžaduje dodržení určitých zásad. Správné odležení masa je zcela zásadní. Nechci právě teď a tady povídat o pernaté či o zajíci, ale zůstat u kančí kýty, tedy u zvěře spárkaté (srnčí, vysoká, divočák) - chuť masa vynikne jedině tehdy, když ho necháme v chladu odležet. Pro dokonalou křehkost masa a zkvalitnění chuti používáme zrání v mořidlech. Pro kančí kýtu doporučuji zrání v octovém másle.

(zrání v octovém másle masu velice prospěje a na přípravu zvěřiny je ideální)

Zrání v octovém másle

  • potřebujeme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel)
  • cibuli
  • divoké koření (nové koření, celý černý pepř, bobkový list)
  • kus másla
  • ocet (na každých 50 g másla 2 rovné lžíce octa)

(zdejší lesy jsou bohaté na zvěř, proto i má skříňka s kořením je bohatá na připravenou domácí směs koření pro různé marinády a mořidla na zvěřinu)

Mořidlo se dá připravit velmi jednoduše tím, že rozpustíme máslo a přidáme k němu ocet. Kančí maso dáme do kameninové nádoby, obložíme ho očištěnou a na kostičky pokrájenou zeleninou, klínky cibule a kořením. Maso přelijeme máslem s octem a necháme v chladu několik dnů (3-4 dny) uzrát. Můžete to klidně udělat zrovna tak a bude to výtečné. Já mám však lepší způsob, tak zkuste pouvažovat, jestli to za tu námahu navíc nestojí :-)


Kořenovou zeleninu očistím a nakrájím na kostičky, cibuli na klínky a rozpustím máslo. V másle ji krátce orestuji, aby chytla pěknou barvičku a zavoněla. Zároveň se zeleninou přihodím podrcené divoké koření, protože se v horkém másle krásně probudí a všechny vůně přejdou rychleji do másla, z másla pak do masa. Přidám malou špetku přírodního cukru a vytvořím si karamelovou příchuť. Půlku citrónu omyji a nakrájím na kolečka, která osmahnu zároveň se zeleninou a kořením. Úplně nakonec přidám ocet, nechám ho trochu odpařit, aby z něj vyšla čpavost a tuto směs přeliji přes maso, které jsem vložila do těsnější nádoby. V octovém másle pěkně zkřehne a rozleží se.

(Opečená kolečka citrónu poslouží jako pěkná dekorace při servírování, ale v ochucení omáčky mají svou nezastupitelnou roli.)

Maso si připravuji předem. Odblaním ho, ale nesolím! (sůl by z něj zbytečně vytáhla všechnu šťávu). Prošpikuji kousky slaniny, to je u kančího masa zcela zásadní, protože dobrá slanina mu dá vynikající chuť i mimořádnou vůni. Potřebujeme na to dlouhý a ostrý špikovací nůž. Slaninu nakrájíme na hranolky. Aby se se slaninou dobře pracovalo a podařilo se nám ji snadno vpravit do masa, dejte nakrájené kousky slaniny na několik minut do mrazničky. Potom to půjde samo. Prošpikované maso je dobré ovázat kuchyňských provázkem, protože se nám nebude rozpadat, lépe se propeče a bude se i lépe porcovat na úhledné plátky. Nyní už dejte masu potřebný čas, aby pěkně uzrálo a vy si na něm mohli královsky pochutnat. Další pečení a příprava omáčky už bude hračka! V této fázi maso tak voní, že nebudete pochybovat o dobrém výsledku.

(Když je naložené maso opečené ze všech stran, můžeme všechnu šťávu z pánve vypláchnout malým množstvím červeného vína a vše přendat do zapékací nádoby. Pánev bude téměř čistá a šťáva se zesílí o všechny připečené dobrůtky, které na pánvi ulpěly.)

Maso je zralé a nastal den D, kdy jdeme připravovat slavnou kančí kýtu se šípkovou omáčkou. Vyjmeme maso z marinády (octového másla) a očistíme ho od zeleniny, koření a seškrábneme z povrchu máslo. Maso ze všech stran opečeme na pánvi, aby se zatáhlo. Já peču na přepuštěném másle. Když je maso opečené, osolím ho a přeložím do nádoby s poklicí, ve které budu maso péct v troubě. K masu přidám všechnu zeleninu, koření, octovou marinádu, nic nepřijde na zmar. Nejprve ji ovšem osmahněte, ať dá omáčce lepší chuť. Kolečka citrónu z marinády položím na maso a podliji 2 dl červeného vína, 1 dl hovězího vývaru (když ho nemáte, tak z masoxu) a již v této fázi přidám 2 lžíce šípkové zavařeniny a špetku mleté skořice.


Pekáč s kančí kýtou vložím do horké trouby a při teplotě 170 °C peču cca 1 a ½ až 2 hodinky. Tak dlouho, až je maso dokonale měkké. Není kam spěchat, omáčka se moukou zahušťovat nebude. V mezičase si můžete připravit domácí hrnečkové knedlíky. Kančí kýta si přeci zaslouží něco slavnostního.

Já zpravidla maso peču v pekáči z varného skla. Snadno se podívám co se děje uvnitř a nemusím kvůli tomu ani otevírat troubu. Během pečení jen několikrát maso přeliji vypečenou šťávou. Je-li potřeba, doplním tekutinu, tj. podliji malou naběračkou vývaru. Když je maso upečené, vyndám ho z omáčky, kterou je potřeba propasírovat, aby byla hladká. Protože je v ní zelenina, krásně nám omáčku zahustí bez toho, abychom k tomu potřebovali mouku. Na pasírování používám takovou starou šikovnou věcičku s klikou :-)
V mém případě je to nutné, protože používám rozdrcené divoké koření a nejsem líná pasírovat. Vy si můžete dát koření celé a potom ho jednoduše vybrat. Možná někdo má šikovný plátěný pytlíček na koření, který se velmi snadno vyloví a vyhodí. Když je omáčka propasírovaná, přidám ještě 2 až 3 lžíce domácí šípkové zavařeniny (tou opravdu nešetřím) a na kamnech ji naposledy zahřeji, promíchám a do omáčky vložím maso nakrájené na plátky a jde se servírovat.

Parádní hrnečkové knedlíky servírujeme na nahřáté talíře zvlášť, plátky masa dáme rovnou do talíře a polijeme si ho extra velkou naběračkou šípkové omáčky. "Takhle nějak si představuji nebe v hubě" … pronesl můj host po prvním polknutí a musela jsem slíbit, že mu věnuji recept.

(Až je zkusíte, nebudete chtít jiné :-)

P.S.
Recept patří těm, kteří si na kančí kýtě u nás pochutnávali a tak dlouho škemrali o recept až jsem se donutila sednout k pc a napsat jim ho sem. Bude-li další kousek kančí kýty, zvu vás ke stolu, pánové! Kančí maso se zelím bude, ale až dojde šípková zavařenina. Zatím je situace taková, že šípkové zavařeniny máme doma víc než kančího masa :o)

Lovu zdar a dobrou chuť!
Pokud by si náhodou někdo dělal starosti o krásného kňoura na prvním obrázku, tak ho mohu ujistit, že se mu daří dobře, protože je to kňour domácí a je inventářem sousední vesnice, kde ho běžně potkávám i na návsi. Nejčastěji se svou divokou štětinatou sestřičkou Žofinkou :-)
Šípková omáčka se bez dobré šípkové zavařeniny neudělá, ale nemusíte ji doma sami vyrábět. V obchodní síti je docela slušná nabídka, tak si ji jednoduše kupte. Když jsem ji na podzim chystala, tak jsem si přísahala, že je to naposledy :o) Díky tomuto receptu jsem si opravila názor a s největší pravděpodobností do toho letos půjdu zase. Šípková omáčka je prostě skvost zvěřinové kuchyně.
Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

16 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Petra Petra | E-mail | 9. března 2009 v 19:53 | Reagovat

Šárko, je to skvost.Škoda, že tuhle dobrotu asi nikdy neochutnám.Ale nikdy neříkej nikdy že, třeba se někdy nachomítnu k této dobrotě. Slintám do klávesnice a tak jen trošičku odbočím.Co tvůj kurzík focení, už probíhá, nebo proběhl???

2 Bali Bali | Web | 9. března 2009 v 20:36 | Reagovat

Zvěřina se u nás doma připravuje docela často. Na mnoho a  mnoho způsobů. Ovšem se šípkovou ještě nikdy :-(

Moc ráda bych to ochutnala. Mám tedy dvě možnosti; zajet k vám nebo si příště zavařit podle tebe. To je recept, který by se u nás ujal, pomelo nikoliv ;-)

3 Vinograf Vinograf | E-mail | Web | 9. března 2009 v 21:48 | Reagovat

Díky! Takovouhle vzpruhu potřebuje každej, hlavně ve chvíli, kdy zima nemá konce. Pořádnou flákotu divočiny, šípkovku a kaňďák červenýho :-D

4 Tea Tea | 9. března 2009 v 22:41 | Reagovat

Kančí nemám a mít asi dlouho nebudu a pokud budu, tak bude se šípkovou ! :-) Ta zavařenina je docela problém, ale dobře se dá nahradit sušenými šípky-hodně silný odvar a tím podlévat maso. Já vím, není to ono, ale myslím si, že ani naše babičky neměly plnou spíž šípkových skleniček. Krásný recept....doposud. ;-)

Nesouhlasím totiž s hrnečkovými knedlíky. Zkusila jsem jednou, ano, byly dobré, ale za tu kopu nádobí opravdu nestály. Umím lepší a v jedné míse. :-)))))

5 Pivli Pivli | E-mail | Web | 9. března 2009 v 23:41 | Reagovat

Ojojoj! To je tedy zase něco!

Šárko, Šárko! Že Ty si takto kompenzuješ ten jarní půst?

Je to prostě nádhera, nádhera, nádhera! Ke zvěřině se bohužel nedostanu, ale naprosto souhlasím a přimlouvám se za máslové mořidlo. Nějak podobně nakládám hovězí na svíčkovou , případně "na divoko" a s masem to dělá divy!

Hrnečkové knedle jsem ještě nezkusila, dělám rychlé a osvědčené (kynuté), ale už nějaký ten čas po nich pokukuji (mimo jiné i v Gurmánčině knize). Takže na ně asi dojde.

Díky za krásné pokoukáníčko, vůni šípkové cítím až sem. ;-)

6 Millie Millie | E-mail | 10. března 2009 v 8:44 | Reagovat

Jojo, to bych si dala hned, ale.....všem se daří sehnat šípkový protlak jen mě a mé rodině nikoliv :-( Domácí už dělat nebudu....:-)

7 Pivli Pivli | E-mail | Web | 10. března 2009 v 9:16 | Reagovat

6. Jestli máte někde po ruce Normu, kupte si tam šípkovou marmeládu. není vůbec špatná! Většinou používám domácí, z vlastnoručně nasbíraných šípků, ale ještě do foroty kupuji pár skleniček. :-)

8 Mandarinka Mandarinka | 10. března 2009 v 10:31 | Reagovat

Millie: kupuju si šípkovou zavařeninu v Bille (německý výrobek).

9 čajovna-esterka čajovna-esterka | Web | 10. března 2009 v 11:15 | Reagovat

Hm... receptík na šípkovou marmeládu by nebyl?  Zatím se po ní kouknu asi v obchodě, ještě jsem ji nezkoušla, ale strašně moc mě to láká. Ale tuším, že výroba marmelády je děsně pracná, děsí mě ty chloupky...

10 sigrid sigrid | 10. března 2009 v 12:17 | Reagovat

Mám velké štěstí na štědré přátele s loveckým lístkem a protože černá se prý přemnožila, kančí kýta u nás přistane tak třikrát do roka. Budiž jim za to vzdán dík! Pro ty, které takové štěstí nemají - obyčejná vepřová kýta je-li dobře namarinovaná je od kančí prakticky k nerozeznání.

Vždycky jsem marinovala v marinádě na zvěřinu, ale díky Šárce teď zkusím octové máslo s opraženou zeleninou a mám dojem, že to bude mnohem lepší. Tyhle stránky, zrovna tak jako její knížka, jsou neustálým zdrojem potěšení a uklidnění v hektickém tempu života. Budiž tedy vzdán dík i jí ;)!

Esterko, chloupky šípků se nenech děsit, stačí odstranit stopku a okvětí a šípky lze povařit vcelku a pak propasírovat přes hustý cedník, případně ještě při pasírování malinko naředit vodou.

11 Pivli Pivli | 10. března 2009 v 13:20 | Reagovat

9. rozklikněte si odkazy v Šárčině článku, dostanente se na recept!

12 Janina Janina | 10. března 2009 v 13:31 | Reagovat

vypadá to nádherně, ale tohle bych si doma asi netroufla, já tak nanejvýš upíct kuře :)). Navíc mi ten pach ze zvěřiny přijde hrozně zvláštní. Loni jsme byli ve sklípku v Lednici a tam nám servírovali kančí, srnčí a ještě já nevím co a furt jsem nějak nedošla k závěru jestli mi to vlastně chutná nebo ne :) ale víno mi chutnalo 100% :) a omáčka byla povidlová....

13 J.Č. / Jižní svah J.Č. / Jižní svah | E-mail | Web | 10. března 2009 v 13:43 | Reagovat

Uááá, to vypadá skvěle! Jdu shánět divočáka a myslím to vážně :o)

14 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 10. března 2009 v 14:12 | Reagovat

1 - Petra

Nikdy neříkej nikdy, to je pravda :-) Člověk opravdu nikdy neví! Zvěřina se dá sem tam i pořídit v obchodě, tak není nic ztraceno. Jak správně říká Sigrid /komentář č. 11, použít se dá i vepřové maso a získáme též dobré jídlo s vůní šípkové omáčky. Fotografování probíhá, ale je to běh na dlouhou trať. V tomto oboru se člověk může užit opravdu pořád. Mám zábavný program na celý život :-)

15 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 10. března 2009 v 14:14 | Reagovat

2 - Bali

Pomelo versus kančí kýty = nerovný souboj :o))) Ale stějně si myslím, že kdybych ti dala to pomelo ochutnat, byla by to těžko rozluštitelná hádanka, co vlastně jíš :-) Šípková omáčka je úžasná, určitě to někdy zkus. Jsem zvědavá, jak by taková tradiční staročeská omajda chutnala Jeanovi.

16 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 10. března 2009 v 14:19 | Reagovat

3 - Vinograf

Recept  jako ušitý na míru nevkusnému počasí, které nás sužuje.

Myslím si, že člověk začal zušlechťovat vinice právě v momentě, kdy si uměl připravit dobrou pečeni a zjistil, že ji nemá čím zapíjet :-) Láhev dobrého červeného vína je pro tohle jídlo zrovna tak důležitá, jako šípková zavařenina do šípkové omáčky. Jedno bez druhého by nemohlo existovat :D

17 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 10. března 2009 v 14:35 | Reagovat

4 - Tea

Kančí je trochu problém, ale všimla jsem si, že je k mání i v obchodní síti. Bez šípkové zavařeniny se šípková omajda neudělá, ale ... párkrát jsem zkoušela zvěřinu s jinou pikantní zavařeninou. Krom brusinek se dá použít mix černého a červeného rybízu nebo višňová zavařenina. V létě si vždycky pár skleniček dobré zavařeniny připravím právě pro takové hrátky se zvěřinou. Šípkovou zavařeninu jsem viděla v bio prodejnách a naposledy i v Globusu. Při troše štěstí by se dala sehnat, ale když na to pomyslím, blíží se nám jaro a člověk začne mít chuť kousnout si do zeleniny a vařit lehce a zdravě. Kančí se šípkovou bude aktuální zase za rok :-)

Causa hrnečkové knedlíky:

Obžalovaný knedlík způsobuje neúměrně velkou hromadu špinavého nádobí, proto mu to přičteme k neodpustitelným hříchům :-) To je pravda! Ale na druhou stranu mají i několik nesporných předností, proto si na ně vzpomenu v mimořádných případech. Třeba když máme doma kus kančího masa :-)

Nádobí mi většinou umyjí spokojení hosté (za vydatné pomoci myčky), ale ony ty hrnky od knedlíků stejně musí projít ruční očistnou procedurou v dřezu, protože jen myčka na ně nestačí :-) Tu práci navíc mají za to!

18 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 10. března 2009 v 14:44 | Reagovat

5 - Pivli

Recept narušil můj postní režim, ale když jsem ho slíbila, tak jsem slib musela dodržet. Vařila jsem tohle jídlo těsně před půstem :-) Než jsem dala masu vale, dopřála jsem si tuhle lahodnou pečínku a nyní už na maso vzpomínám jen v dobrém. Dnes jsem chystala rýži po indicku a obdivovala se kouzlu voňavého koření a tomu, že maso mi vlastně tak moc nechybí. Ovšem dobrou rybu si v pátek s chutí dám, protože postní období je její čas. Zajímavý recept chystám i sem na stránky. Ať z toho půstu taky něco mají i druzí :-) Knedlíky z hrnečku určitě zkus, jsou chutné a tak trochu jiné, ale pořád je to vynikající knedlík, bez kterého by žádná česká omáčka nebyla dokonalá.

19 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 10. března 2009 v 14:47 | Reagovat

6 - Millie

Ve větším marketu ho jistě sem tam mají :-) Říkám si, že šípková zavařenina by našla i jiná uplatnění než jen v šípkové omáčce ve spojení s kančím masem.

20 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 10. března 2009 v 14:56 | Reagovat

9 - čajovna-esterka

Recept je v článku, dala jsem tam link. Myslím si, že ani koupená zavařenina špatná není a je to bez práce :-)

21 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 10. března 2009 v 15:06 | Reagovat

10 - sigrid

Zvěř je skutečně přemnožená, tak kdo má přátele/lovce, o zvěřinu nouzi nemá. V mém okolí jsou samí odborníci na přípravu zvěřiny, tak jsem měla co dělat, abych si je svým receptem získala :-) Zrání v octovém másle je úžasná věc a omáčka má téměř finální chuť a vůni již v momentě, když ji dávám do trouby péct. Když se zvěřina dobře naloží, nedá se toho už moc zkazit. Odborník na zvěřinu prý umí pracovat s mladým kusem i starým jelenem v říji tak, že na talíři není poznat, kdo je kdo :-) V restauraci jsem nejedla lepší zvěřinu než tu, kterou připravovali v domácích podmínkách místní lovci (za vydatné asistence svých žen :o) Jenže tu šípkovou zavařeninu jsem loni dělala asi já sama, protože nikdo jiný se mi nepřiznal, že by si hrál se šípkovou růží i v kuchyni. Podle hesla, že štěstí přeje připraveným, jsem byla na kančí maso opravdu dobře připravena a proto to dobře dopadlo :-)

Díky za milý komentář!

22 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 10. března 2009 v 15:10 | Reagovat

12 - Janina

Říká se, že když má zvěřina nepříjemný pach, může za to kuchař :-) Pravda je, že zvěřina má jiné aroma než běžné maso, na které jsme zvyklí. Povidlová omáčka musela být určitě výtečná! V Lednici je nádherně !!! Když nebyly správné dojmy ze zvěřiny, bylo hodně jiných úžasných dojmů :-)

23 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 10. března 2009 v 15:14 | Reagovat

13 - J.Č.

Divoké nápady se nesmí odkládat :o) Tak ať divočák stojí za nějakou nevšední lahev dobrého vína, které zanechá patřičný dojem.

Kdyby nebylo dobrého jídla, nebylo by ani dobrého vína. Kdyby nebylo obojí v rovnováze, nebylo by o čem psát :o)

24 Mandarinka Mandarinka | 11. března 2009 v 14:23 | Reagovat

Šárko, myslím, že by omáčka Jeanovi mohla chutnat. Čím víc tak čtu a starofrancouzské kuchyni, tím víc získávám dojem, že s tou staročeskou měla hodně, hodně společného. Řekla bych, že oba národy dřív měly stejně mlsné jazýčky :)

25 Tea Tea | 11. března 2009 v 14:29 | Reagovat

17-Šárka

:-)) Vidím, že hrnečkový má toho nejlepšího obhájce, tudíž nemám šanci, a proto beru svoji obžalobu zpět. Knedlík hrnečkový je výborný a zaslouží si být ještě alespoň jednou uvařen. A to i za cenu hromady špinavého nádobí, kterou možná umyjí spokojení hosté. :-)

26 edy edy | E-mail | Web | 11. března 2009 v 18:27 | Reagovat

Musím tímto opět po delší době poděkovat Šárince, za všechnu tu práci "navíc" co dělá, když pro mě (a tím pádem nepřímo i pro vás) připravuje takovéto domácí dobrůtky, které dají opravdu dost práce a zaberou mnoho času (včetně toho nádobí). Ale stojí to opravdu za to a já jsem jí za to mooc vděčný, jakož i podle mnoha komentářů i vy, její čtenáři. Nebýt vás a vašich milých komentářů, které ji nabíjejí energií, asi by to bylo všechno trochu jinak. Díky vám všem, za milé komentáře, které si Šárinka opravdu zaslouží, protože svoji "práci" dělá opravdu s velikou láskou. A za to ji mám taky tak moc rád. Po celý svůj život se držím "hesla", dělat svoji práci s láskou nebo se na ni raději vykašlat, protože pak je to utrpení a člověk nemá šanci být úspěšný. Nemyslíte?

27 Bali Bali | Web | 11. března 2009 v 21:47 | Reagovat

Mandarinko, možná máš pravdu. Dříve se u nás jedlo lépe. Francouzům to ale vydrželo (narozdíl od nás).

Šípkovku budu muset manželovi uvařit, ráda ji ochutnám i já, to jsem totiž ještě opravdu nejedla. Ale šípkovou zavařeninu ano ;-)

28 Bali Bali | Web | 11. března 2009 v 21:50 | Reagovat

Edo, já myslela, že nádobí myješ ty?

Šárka je opravdu vyjímečná, ale to už jsem tu psala a také to tvrdím kudy chodím.

Doufám, že jí ta energie vydrží co nejdéle. A tobě taky ;-)

29 Pivli Pivli | E-mail | Web | 11. března 2009 v 23:03 | Reagovat

Šárčiny stránky je radost navštěvovat. Člověk má hned lepší náladu, počte si (spousta milého povídání), pokochá se nádhernými fotkami a načerpá inspiraci. A klobouk dolu, Šárka žádný komentář nenechá bez odpovědi a to má na starosti dvoje stránky. Jak to všechno stíhá, je mi velkou záhadou!

:-)))

30 čajovna-esterka čajovna-esterka | Web | 12. března 2009 v 8:12 | Reagovat

šárko, díky za recept a ujištění, že i kupovaná je fajn. Zkusím to s kupovanou - napoprvé! Díky!

31 edy edy | E-mail | Web | 12. března 2009 v 9:28 | Reagovat

29) Jak to stíhá? Chodí spát každý den hluboko po půlnoci a ráno to jde zase nanovo. Ale co je hlavní, že jí to stále baví a dělá jí to šťastnou. Tak snad jí to ještě dlouho vydrží.

28) Nádobí nesmím:-) Asi bych nadělal více škody než užitku.

32 thomas thomas | E-mail | 12. března 2009 v 10:44 | Reagovat

fakt dobre recepty majitely blogu napiš mi prosím na e-mail něco bych potřeboval děkuji

33 evča evča | E-mail | 12. března 2009 v 15:00 | Reagovat

Tak to je opravdu pravá divočina! :-) Já jsem před vánočními svátky neodolala nabídce v řecnictví a koupila daňčí maso, měli přímo kližku, takže byl guláš- byl skvělý. Výše uvedený recept si dobře schovám a použiji až potkám správné maso. Předem děkuji, výsledek zaručen :-)

Mimochodem tomu, kdo má rád tmavá masa -hovězí, divočinu - doporučuji zkusit pštrosí maso- steak nebo i játra jsou výborná.

34 Petra Petra | E-mail | 12. března 2009 v 17:32 | Reagovat

Šárko,myslíš, že když tu kančí kýtu nahradím tou vepřovou, že to taky musím nechat odležet ty 3 dny?Nebo to bude stačit míň ? Já se rozhodla, že to zkusím .Šípkovou marmošku jsem sehnala, jen musím ještě pro tu zeleninu. No a kance teda neměli, ale měli krásnou kýtu v akci. Tak jdu do toho.

35 Pivli Pivli | E-mail | Web | 12. března 2009 v 18:01 | Reagovat

Občas dělám krůtí maso, ala zvěřina. Buď jako dušeninu -maso na kostky, červené víno a jeřabiny, šípková zavařenona businky nebo rybíz (něco z toho)  - výborné. A podle úžasného Šárčina receptu by se dal naložit i kus krůtího . Marinovat kratší dobu, třeba jen  2 dny. Toť můj názor. :-)))

36 Pivli Pivli | E-mail | Web | 12. března 2009 v 18:02 | Reagovat

To buď v předchozím komentáři patřilo k rybízu, jeřabinám a spol. ne k dušenině. Nějak jsem to pomotala. :-)

37 Petra Petra | E-mail | 12. března 2009 v 21:55 | Reagovat

Tak Šárko, maso už odpočívá v mořidle, který krásně provonělo celou kuchyň a hlavně moje ruce zeleninkou.Těším se jak malá holka, protože tvoje recepty mně nikdy nezklamaly a už se mi sbíhají sliny. To bude doooooooooobrota. Tak pak ti dám vědět, jestli jsem to dotáhla do zdárného konce.

Díky za nekonečnou inspiraci.

38 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 12. března 2009 v 23:25 | Reagovat

24 - Mandarinka

Jisté podobnosti se tu najít dají :o) Ale Francouzi si umějí jídlo daleko lépe vychutnat a doprovodit ho dobrým vínkem. My jsme to ještě nedotáhli k té absolutní dokonalosti. I když se snažíme :o) Určitě my všichni, co si tu o dobrém jídle povídáme, tu českou gastronomii v domácích podmínkách posouváme vpřed ;-)

39 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 12. března 2009 v 23:29 | Reagovat

25 - Tea

Každý správně udělaný knedlík si zaslouží pochvalu :o) Domácí je nejlepší! Nemusí ani vyskakovat z hrnečků, protože takový karlovarský, ubrouskový je zrovna tak dokonalý a působí vznešeně ;-) Jaký je tvůj tajný knedlíkový tip?

40 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 12. března 2009 v 23:34 | Reagovat

26 - edy :o)

Ve dvou se to lépe táhne :o) Každá správná kuchyně je srdcem domova, které musí pravidelně tlouct, tzn. musí se v ní vařit. Díky, že mi pomáháš likvidovat to, co se v té naší navaří.

41 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 12. března 2009 v 23:39 | Reagovat

28 - Bali :-)

Poslední dobou mám pocit, že se Eda snaží přebrat roli šéfkuchaře ... jak známo, ti nádobí nemyjí :o) Určitě se inspiroval u Jeana a vaří specialitky! Musím říct, že na co sáhne, to se mu podaří. Cítím se být v ohrožení :-)

42 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 12. března 2009 v 23:42 | Reagovat

29 - Pivli :-)

S druhými stránkami jsem si fakt nadrobila, ale blog je prostředí velmi nejisté, tak jsem si raději práci začala přesouvat na jinou adresu. Nakonec já sama dnes vařím podle mé internetové kuchařky, protože si nepamatuji kolik čeho dát např. do bábovky a to ji dělám už po .... ani to nespočítám :o)

43 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 12. března 2009 v 23:43 | Reagovat

30 - čajovna-esterka

Tak ať se premiéra podaří! Ráda ochutnávám nová nepoznaná jídla, bude to určitě zábavné :-)

44 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 12. března 2009 v 23:48 | Reagovat

33 - evča

Pštrosí maso je opravdu moc dobré, to je prima nápad :-) Nedaleko od nás je malá pštrosí farma, měla bych zjistit ceny masa přímo od chovatele.

45 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 12. března 2009 v 23:50 | Reagovat

34 - Petra

Určitě není potřeba nechávát vepřové maso tak dlouho v marinádě. Nechala bych jen jeden den, aby se navonělo a vůně koření masem prostoupila. Ať se ti to povede ;-)

46 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 12. března 2009 v 23:56 | Reagovat

35 - Pivli

Určitě by šlo použít i krůtí maso. Člověk se nemá nechat příliš svazovat receptem, ale může si troufnout experimentovat. Já mám moc ráda telecí s tuňákovou omáčkou. Sehnat pěkný kousek je tady trochu umění, tak klidně použiji krůtí prsa a výsledek je uspokojivý :-) Není to už origánál, ale i tak se to dá směle nazvat dobrým jídlem a o to jde především. (Jeřabiny musím vyzkoušet, ty jsem ještě nikdy doma nedělala a docela by mě to zajímalo. Zkoušela jsem rakytníkovou zavařeninu a ta je skvělá :-)

47 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 12. března 2009 v 23:58 | Reagovat

37 - Petra

Tak to budu na tebe myslet :-) Určitě se to povede, však jsou to samé dobré věci, tak musí dobře zafungovat i jako jeden celek, tzn. pečínka se šípkovou omáčkou :-) I když se to na první pohled nezdá, není s tím zase tolik moc práce.

48 Pivli Pivli | E-mail | Web | 13. března 2009 v 0:51 | Reagovat

46. Mám zvěřinu moc ráda, ale moc často k ní nepřijdu, tak to nahrazuji dobrým hovězím nebo právě krůtou (tmavším masem, vhodným na guláše). jeřabiny jsem nikdy nezkoušela, byla jsem obdarována několika skleničkami. :-)

Ale rybíz ala brusinky nakládám.

Rakytníková zavařenina musí být výborná, jednou jsem si koupila skleničku bio a snědla ji prakticky samotnou (občas i do jogurtu). Byla fakt skvělá. Nojo, na balkoně si rakytník nevypěstuju a prodávat plody jsem nikde neviděla. Byla bych vděčná i za český rybíz nebo angrešt. Shání se obtížně i na tržnici. Ale snad se zablýská na lepší časy...

49 Bali Bali | Web | 13. března 2009 v 8:37 | Reagovat

Eda vaří? To je fajn. Až přijedete, tak se klucí budou otáčet v kuchyni a my jen dolévat skleničky ;-)

50 manča manča | 13. března 2009 v 12:22 | Reagovat

Mohla bych poprosit o recept na zavařeninu? Máme na zahradě velký šípkový keř, dvakrát na něm byl rozdělaný oheň, ale nic naplat. Radši ho budu využívat, boj prohrávám :)

51 Daniela Daniela | E-mail | 13. března 2009 v 14:57 | Reagovat

Ahoj Šárko, super recept, u nás zatím vítězilo kančí se zelím,ale chystám se na recept se šípkovou omáčkou (rodina se zatím brání). Jak dlouho má být maso v mořidle naloženo? Vaše kuchařka mi nejde otevřít....Pěkné jaro

52 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. března 2009 v 19:27 | Reagovat

48 - Pivli

Rybíz ala brusinky děláš taky s kapkou rumu? :-) Někde jsem takový recept četla. Rakytník nám tu roste v zahradách. Já nejprve objevila tu rakytníkovou zavařeninu v bioprodejně, potom přišel nápad na domácí výrobu. Na rybíz v létě přijeď k nám :-) Každé léto řeším otázku, co si s ním počnu? Zavařenin, šťávy i koláčů se našinec brzy přejí, ale i tak na rybíz v zahradě nedám dopustit. Do té české zahrady patří zrovna tak, jako zavrhovaná kudrnatá petržel :o)

53 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. března 2009 v 19:30 | Reagovat

49 - Bali :-)

No jasně, jenže já ho do kuchyně moc nepouštím :-) On na to jde chlapsky, tzn. vybírá si ty nejodvážnější experimenty. Houskové i bramborové knedlíky vystřihl jako z partesu. Prý stačilo nalistovat v mé kuchařce kapitolu knedlíkové desatero :-) Chlapi nemají respekt před ničím.

54 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. března 2009 v 19:33 | Reagovat

50 - manča :-)

Pokusím se ho zpracovat a šoupnu ho na blog. Dělám zavařeniny od boku, ale nebude problém recept sepsat. Než bude čas šípků, tak ho sem dám. Jinak v článku je nějaký odkaz a tam je taky receptík na zavařeninu, tuším :-)

55 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. března 2009 v 19:39 | Reagovat

51 - Daniela

Určitě rodinu šípková omáčka s dobrou pečínkou přesvědčí :-) Maso může mít různou dobu naložení, ale v zásadě 2 dny by měly být dostatečně dlouho. Znalci tvrdí, že i 5 dnů se může zvěřina nakládat, ale platí to spíše pro starší kusy a pro naložení do klasického mořidla.

Pokud stránky s kuchařkou nejdou otevřít, o knize jsem psala i v tomto článku zde (archiv, měsíc září), nebo stačí zadat tento odkaz

http://dolcevita.blog.cz/0809

Pěkné jaro ;-)

56 Petra Petra | E-mail | 14. března 2009 v 20:53 | Reagovat

Tak Šárko, je dokonáno a zase ti musím složit poklonu za úžasný recept, kterým jsi mě dostala hned na první přečtení. Myslím, že se to povedlo, a skvěle jsme si pochutnali. Omáčka byla bezkonkurenční a potají jsem jí jedla z kastrolu hned na sporáku. Velké díky patří tobě.

57 Pivli Pivli | E-mail | Web | 15. března 2009 v 19:28 | Reagovat

52. jasně, rumíček nesmí chybět.

Jsem pak schopná spucnout skleničku rybízu ala brusinky jen tak. :-)))

Za pozvání na rybíz děkuji!

Budu experimentovat s malinami na balkoně, uvidím, co z toho bude. Ty mám ze všeho nejraději a bývají děsně drahé. Kde jsou ty časy, když jsem je drbala babičce na zahrádce.

Četla jsem příspěvek člověka, který úspěšně maliny na balkoně pěstuje, tak jsem na to zvědavá. Hm...

58 Pivli Pivli | E-mail | Web | 15. března 2009 v 19:29 | Reagovat

Rakytník je děsně zdravý a prospěšný. Marmeláda z něj má zajímavou barvu a to bez přidaných barviv. A je to fakt dobrůtka.

59 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 16. března 2009 v 13:32 | Reagovat

56 -Petra

Díky za experiment. Jsem ráda, že se podařilo a nic nezbylo :-) To každou kuchařku potěší ze všeho nejvíc!

60 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 16. března 2009 v 23:28 | Reagovat

57 - Pivli

Maliny na balkóně, to  je dobrý nápad. Jsem zvědavá, jak se jim bude dařit. Na zahradě se chovají jako plevel a jejich pichlavé šlahouny vlezou všude. Zasadila jsem si žlutý malinovník, ale ještě jsem z něj moc plodů nesklidila. Uvidíme letos. Taky mám jednu velkoplodou malinu a něco mezi malinou a ostružinou. Když něco vidím, tak to koupím. Zatím je v našem sadu místa ještě dost :-) Ať se tvým malinám daří!

58 - Pivli

Zrovna jsem četla, jaký je ten rakytník zázrak přírody a všelék!

61 Papaja Papaja | Web | 17. března 2009 v 21:48 | Reagovat

Co dodat? Nádhera, krása, úžasné...!

P.

62 karminek karminek | E-mail | 16. srpna 2009 v 14:20 | Reagovat

Šárko, kdybys věděla co to obnáší než takovýho černýho krasavce dostaneš. Těch probdělých nocí (zejména když svítí měsíc). K tomu pachu,nemyslím si že za to může kuchař,soughlasím stím že zvěřina, a černá zvěř zvlášť má jinou chuť i vůni,  ale není to opravdu tak hrozné. Nejhorší je když prase vychází silná, taková nakyslá vůně - slangově se tomu říká prk. S tím nic nenaděláte.

63 Šárka Šárka | E-mail | Web | 18. srpna 2009 v 22:04 | Reagovat

[62]: karminek:

Karminku, však já vím :-) Měla jsem tu čest zažít si hon se vším všudy. Než se zvěřina dostane na stůl, není to opravdu vůbec jednoduché. Aby maso nebylo cítit, je moc důležité lovit ve správnou dobu. To by se mohl kuchař snažit jak by chtěl, s tím se už neudělá nic. Práce se zvěřinou si žádá své a u nás si lovci zakládají na svých tradičních receptech, tak se ráda na nějaký zvěřinový gulášek nechám pozvat od nich. Sama jsem spíš ten lovec beze zbraní a nejraději lovím jenom do objektivu fotoaparátu :-)

64 Tomáš Tomáš | 23. listopadu 2009 v 11:07 | Reagovat

Včera uvařeno a ihned zcela zkonzumováno. Kance nahradil jelínek, maso se mořilo pouhé dva dny, ale i tak byl výsledek skvělý. Opět mohu jen kostatovat, že co recept na tomto webu, to perla. Můj hlubokosklon :).

65 Šárka Šárka | Web | 23. listopadu 2009 v 15:25 | Reagovat

[64]: Tomáš:

Díky ;-)

Hlubokosklon si zaslouží ten, kdo se se zvěřinou mořil :-) Dobře udělaná zvěřina si vždycky pochvalu zaslouží (já chválím kuchaře!) - i když jsem neochutnala, je mi jasné, že jsem v tomto případě o hodně přišla. Jelínek nemohl zklamat.

66 Soňa Soňa | E-mail | 20. ledna 2010 v 15:39 | Reagovat

Až pojedeme na dovolenou na Šumavu, tak se zastavíme s kouskem vhodným k šípkové. Za námahu s krásnými recepty si jiště zasloužíte malou odměnu. U mne v kuchyni není se zvěřinou problém, naopak jsem nucena se jí rychle zbavovat (rozdat a uvařit) aby mohl lovec lovit....:-))))

67 DolceVita DolceVita | Web | 20. ledna 2010 v 16:16 | Reagovat

[66]: Soňa :-)

Díky za milý vzkaz! To se klidně cestou na Šumavu zastavte i s prádznýma rukama :-) Jen tak na kus řeči a na dobrou přátelskou kávu.
P.S.
Mít doma lovce není k zahození, to je fakt :-))))

68 Soňa Soňa | 21. ledna 2010 v 10:17 | Reagovat

Mám teď naloženo již podruhé na šípkovou (v úterý se zadařilo, tak jsem neodolala). Musím dělat dvojtou dávku mrkva, protože můj drahý jak to voní, chodí okolo jak mlsný pes a ujídá mi ingredience......Je to opravdu dobrota.

69 DolceVita DolceVita | Web | 24. ledna 2010 v 23:35 | Reagovat

[68]: Soňo, tak to jsem moc ráda, že tohle pracnější jídlo se setkalo s úspěchem a podle všeho bylo snědeno do posledního kousku :-)

70 Martin Martin | 12. listopadu 2011 v 13:24 | Reagovat

Tak recept proveren praxi, dnesni srnci kyta sklidila obrovske pochvaly.
dik Sarko
:-)

71 Dědek Dědek | E-mail | 18. listopadu 2011 v 13:12 | Reagovat

Od kamaráda jsem dostal malou selečí kýtu divočáka (podsvinčete). Rozhodl jsem se ji udělat klasicky, se šípkovou omáčkou. Hledal jsem v Sandtnerce, kuchařské bibli našich matek a babiček. Neuspokojen jsem ji odložil a poptal se na webu. Narazil jsem na řadu +/- receptů, ale tento Šárčin recept mě zaujal a udělal jsem ho. Je skvělý a nebylo mnoho co vylepšit. Snad jen trochu nastrouhané citronové kůry přidané do pomáčky v poslední fázi prohřívání a 3 lžíce Marsaly dotáhly dílo k samotné dokonalosti. Jo a knedlíky jsem udělal podle oblíbeného receptu mé babičky Anny. Je jednoduchý a dokonalý. Nakrájíte spoustu rohlíků na kostičky, dáte do velké mísy, vedle v misce si uděláte řidší těsto z mléka polohrubé mouky a rozšehaných vajec, osolíte. Těsto musí být husté asi jako med, aby dokonale "slepilo" kousky housek k sobě. Musí ho být akorát na slepení, ani moc ani málo. Není problém jej dodělat a přidat. Stejně jako lze přidat housky, je-li vše moc řídké. Pořádně třeba promíchat. Vznikne hmota, ze které formuji dobře namočenýma dlaněma "koulo-válce" knedlíků. Povrch dobře "uhladím" a hned dávám do vařící vody vařit. Během vaření 2x knedlíky otáčím. Za 20-30 minut (podle velikosti knedlíků) zkušebně rozkrojím největší a zjistím, zda je dobře provařený. Není-li dám zpět a dovařím. Je-li, krájím nití na kolečka. Odměnou mi jsou krásná mozaiková kolečka nejdokonalejších a nejchutnějších knedlíků jaké jste kdy jedli.

72 DolceVita DolceVita | Web | 18. listopadu 2011 v 14:10 | Reagovat

[70]: Martin:

Taková zpráva mě zaručeně potěšila :-) Děkuji Martine!

73 DolceVita DolceVita | Web | 18. listopadu 2011 v 14:12 | Reagovat

[71]: Dědek:

To je vyznamenání, že nakonec zvítězil můj recept a byl ještě kuchařem dotažen k absolutní dokonalosti :-) Moc mě to těší a jsem ráda, že ve výsledku bylo pochutnání. Tohle náročné jídlo si zaslouží velkou péči při přípravě, ale potom se opravdu odmění nevšedním zážitkem na talíři, na který se dlouho vzpomíná. A knedlíky jsou korunou na kráse. Bez nich by to nešlo. Knedlíky podle babičky Anny vyzkouším moc ráda :-)

Mějte se krásně a díky za komentář i s receptem. Šárka ;-)

74 Dědek Dědek | E-mail | 19. listopadu 2011 v 14:27 | Reagovat

Ještě jsem si vzpomněl, nejsem kuchař profesionál, jsem pouhý amatér , mlsoun a gourmet (přestože v Čechách zvítězil termín gourmand, což je žrout, nikoli labužník, ale to mi nevadí). Vařím s vášní od svých 8 let, což je celkem 55 let dlouhá doba. Příště zkusím upgrade, do pečení přidám trochu sušených švestek vypeckovaných a naložených do 2 lžíc armagnacu. To dělá také se zvěřinou divy. Kosti z vykostěné kýty jsem dal vařit s čerstvým tymiánem a vývarem podléval pečeni. Jo a do omáčky jsme dal asi 10 kuliček jalovce, ten zvěřině vždycky pomůže. omáčku jsem nepasíroval,jen vybral citrony bobkáč a celou skořici. Vše jsem pak umixoval. Je to lepší, bylo by škoda vyhodit koření. A na závěr jeden trik: většinu omáček nezahušťuji moukou, pokud mají mít omáčky moučný základ, vždycky dám přednost dobrému bešamelovému základu na másle a s vývarem, nebo bílým (červeným) vínem. Omáčky přírodní je vždy lepší zahustit tzv. "máčeným škrobem" který používají zásdadně v čínské kuchyni, Omáčka nestratí barvu, jas a získá lesk. A hlavně škrob absolutně neovlivní chuť. Do sklenky s trochou studené vody dám lžičku nebo víc škrobu, rozmíchám, počkám a pak vmíchám za stálého intenzivního míchání do omáčky na plotně. Maso předtím raději vyndám, aby se lépe míchalo. Výsledek je nad očkávání dokonalý.

75 DolceVita DolceVita | Web | 19. listopadu 2011 v 23:55 | Reagovat

[74]: Dědek:

Tak tomu se říká profesionální přístup k vaření :-) Je vidět, že vaříte opravdu s láskou a kdejakého profesionála strčíte do kapsy. Říše gastronomie je skutečně velmi poetická krajina, která očaruje všechny naše smysly. Taková dobře připravená kančí kýta se šípkovou omáčkou je toho důkazem. Zdravím a děkuji za prima komentář. Šárka

76 dědek dědek | E-mail | 21. listopadu 2011 v 8:18 | Reagovat

Děkuji za pochvalu, tolik si snad nezasloužím. Jak to děláte, že máte čas, že si najdete čas se věnovat jěště příspěvkům a na všechny odpovídat? To nejen obdivuji a chválím, to považuji za vrchol slušnosti vůči čtenářům Vašich stránek. Byť v mém případě náhodným. Zabrousil jsem k Vám jen proto, že jsem hledal dobrý recept na šípkovou omáčku s kancem. Budu se však, dovolí-li mi to čas, k Vám vracet častěji. Skutečně máte na svých stránkách skvělé recepty. Čest a chvála Vaší práci. Máte-li zájem obohatit svou sbírku receptů, jsem Vám k dipozici a rád Vám pošlu nějaké, které stojí za to, abyste je mohla použít. Na jaký mail je mám poslat? Můj mail je z.r@cmail.cz

77 Dáša Dáša | 4. prosince 2011 v 14:08 | Reagovat

Vyzkoušela jsem šípkovou s vídeňským knedlíčkem, dleVás, a musím potvrdit..........je to nebe v hubě :)) Úžasný recept, díky.

78 zuzana zuzana | 12. ledna 2012 v 12:18 | Reagovat

O této dobrotě jsem se doslechla v jednom filmu a Jaromírem Hanzlíkem. Nepamatuji si přesně název.Je to už mnoho let a od té doby jsem toužila takovou dobrotu ochutnat. Letos jsem dostala kousek kančí kýty a hned jsem věděla jak ji připravím. Šárčin recept na tuto dobrotu se mi zdál nejlepší tak v neděli pozvu na oběd i syna s rodinou. Jen bych chtěla podotknout ke knedlíkúm  od dedka, že já přesně takové knedlíky dělám a dávám těsto do plátěného pytlíku.Po vyndání z vody nejsou slyské a dobře se nití krájí. Díky za recept a držte mi palce. Mňam

79 DolceVita DolceVita | Web | 12. ledna 2012 v 16:13 | Reagovat

[76]: dědek:

Hezký den! Tak jste mě tak pěkně chválil a já zrovna v posledních dnech neměla moc času, abych se věnovala důkladnému pročtení všech komentářů a stalo se mi něco nemilého. Ten váš pěkný komentář jsem přehdla a moc mě to mrzí! Omlouvám se a ještě dodatečně přeji všechno dobré v novém roce a hlavně ať na nic důležitého nezapomeneme, protože čas se vrátit nedá :-) Pokud máte zajímavé recepty, velmi ráda se o nich dozvím a něco z nich vyzkouším. Až je budu prezentovat, povím všem, že jsou od vás a kamarádsky se o ně s námi všemi dělíte. To se cení! Děkuji za zanechaný email, i když má odpověď přichází opravdu s velkým skluzem :-)
Mějte se hezky,
s pozdravem

Šárka Š.
www.gurmanka.cz
www.dolcevita.blog.cz

80 DolceVita DolceVita | Web | 12. ledna 2012 v 16:20 | Reagovat

[77]: Dáša:

Nebe v hubě :-))) To už je ten nejvyšší stupeň gurmánské pochvaly! :-) Výš už to nejde. Děkuji za vyzkoušení mého receptu. Osobně si myslím, že kančí na šípkové musí mít barvu šípků a nepřipomínat naši svíčkovou na smetaně. Můj recept se tím řídí a doma prošel celkem tvrdou kritikou :-) A po cinknutí příboru odloženého do prázdného vyjedeného talíře přišla pochvala :-) To mi dodalo odvahu recept zveřejnit. Přeci jenom je to česká klasika a s tou se nezahrává.

Mějte se krásně. Díky. Šárka

81 DolceVita DolceVita | Web | 12. ledna 2012 v 16:22 | Reagovat

[78]: zuzana:

Film - Slavnosti sněženek - zrovna nedávno běžel v TV :-) Zuzko, budu moc držet palce, aby to všechno vyšlo!

82 tom tom | 22. ledna 2012 v 11:34 | Reagovat
83 Fr. Štětináč Fr. Štětináč | E-mail | 1. června 2013 v 11:40 | Reagovat

Děkuji za návod. Až do tepelné úpravy jsem postupoval podle něj.
Pak jsem zjistil,že doma nemáme nic s poklicí, co by se dalo vložit do trouby, tak jsem rozhodl pro dušení na plotně. Počítám tak se 3 hodinami práce vařiče...
O výsledek se s Vámi podělím.
Váš František Štětináč.

84 kristina kristina | E-mail | 1. června 2013 v 18:44 | Reagovat

v neděli jsem udělala kance se šípkovou.Jako náhodou přijel i syn s rodinou,dostalo se na všechny a všichni si moc pochutnali.Výborný recept a dobře se to podle něj dělalo a bylo to mňam mňam!!!!!!!!!!!!!!!!!!

85 Pavlína Pavlína | E-mail | 5. října 2013 v 15:03 | Reagovat

Zrovna dělám, ale se srnčím masénkem. Tento recept už jsem dělala a jsem velmi spokojená :-)

86 wilmott wilmott | Web | 21. června 2015 v 2:38 | Reagovat

nebankovni pujčky ihned :D

87 Williamfus Williamfus | E-mail | 7. ledna 2017 v 20:17 | Reagovat

К тому же в каждом контакте с бюрократами в любом случае действительно значимо пребывать в курсе разнообразных требований, разрешающих и не разрешающих актов, которые есть в данной сфере. Нередко эти размышления приходят к тем, кто является хозяином жилья в самом центре и не может себе позволить изредка поехать на лоно природы. Будто бы, мелочь, но белье неверного размера способно нанести вред. Мы не собираемся никому навязывать свою точку зрения, никого учить жить или любить. Неудачника же необходимо постоянно мотивировать из вне. Все это конечно же неплохо, но где размещать статьи? Стрижка — весьма важный производственный процесс в овцеводстве всех направлений продуктивности, особенно в тонкорунном и полутонкорунном, где шерсть служит основным видом продукции. В чем опасность родинок? Очевидно, что компетентность специализированной организации, сфокусированной на определенном виде деятельности и располагающей специализированными технологиями, знаниями, оборудованием, выше, нежели знания и навыки одного специалиста-универсала. Бывает, что вместо солярки, нерадивый заправщик залил Вам бензин. Получайте внешние ссылки на свой сайт с других сайтов. Мастеру мой мат показался детским лепетом и он вежливо отправил меня к директору. Сделать это сегодня очень сложно. Данный вид подарков причислен к одному из самых экономичных в смысле денежных средств, но максимально затратному по временным ресурсам. Наш Женский Журнал Когда секс превращается в однообразные физические упражнения, когда жизнь становится похожей на рутину, а любовь настигают пасмурные дни, то это главные признаки необходимости обратиться за помощью к опытным специалистам. Его можно применить в различных архитектурных отклонениях - несущие колонны, двух-, трехуровневые потолки. И вдруг понимает, что каждая из этих сказок на следующий день становиться реальностью. Читайте также в нашем каталоге: Есть ли срок годности у подгузников? Следует насторожиться если вам предлагают монтировать смешанную систему из оборудования нескольких брэндов, такой подход существенно осложняет дальнейшее обслуживание. Нерезиденты Болгарии после покупки местной недвижимости, на равных правах с местными гражданами, могут сдавать объект в аренду. Что оказалось еще более странным, так это то, что увеличение и уменьшение излучения галактики в видимой области спектра происходило синхронно с всплесками и спадами гамма-излучения. Случилось так, что остальные люди оказались неготовыми постичь то, что впервые сумел осознать Адам, так как их желания не прошли еще всех стадий развития. Не делай себе те вопросы, которые вы не можете решить. Уборка осуществляется пылесосом или сухим веником. Отраслевая принадлежность предприятия Отраслевая принадлежность определяется рядом признаков: характером воздействия на предмет труда, экономическим назначением продукции, характером технологического процесса, временем работы в течение года. Тем не менее мы тоже хотели бы поделиться с нашими читателями информацией об Израиле. Можно понять мнение зомбированных религиозных адептов, они просто не способны мыслить независимо и любой их взгляд будет ангажирован, но разве в этом есть объективность? Подарочный экземпляр книги об истории обсерватории, сделанных исследованиях будет долгожданным подарком для друзей, увлекающихся наукой астрономией. Необходимо браться лишь за те заказы, которые есть возможность завершить в установленные сроки. В библиотеке Института в распоряжении читателей более 5000 книг, впрочем, даже если нельзя найти необходимую книгу, то её можно выписать из Испании.  
<a href=http://1949706.ru/%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%BE%D0%B2-%D1%83%D1%82%D0%BA%D0%B8>в свердловской области птенцов утки</a>
<a href=http://31a12l.ru/%D1%88%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B5%D1%80-%D0%B1%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BD-%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B6-%D0%B1%D0%B0%D1%80-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%81>шейкер бостон воронеж бар сервис</a>
<a href=http://9058735.ru/%D0%B4%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%B2%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BA%D1%83-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B5%D0%B2>дешево краску для обоев</a>
<a href=http://2k-sibir.ru/%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8B-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0>товары для косметологов москва</a>
<a href=http://ajur-line.ru/%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%B5%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D1%81%D1%81%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%8C-%D1%81%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%8C-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B7%D1%80%D1%83%D0%BF>в казани адрес касса учись считать прозруп</a>

88 Grevywedy Grevywedy | E-mail | 1. března 2017 v 5:30 | Reagovat

Ziskani uveru je snadne a rychle.

Vyplnte prihlasku online
a penize mate jeste dnes!

Vezmete si penize zde: http://maycat.xyz/

89 Steventax Steventax | E-mail | 20. dubna 2017 v 11:49 | Reagovat

КЛИЕНТСКИЕ БАЗЫ http://xurl.es/PR0DAWEZ УЗНАЙТЕ ПОДРОБНЕЕ! KLIENTSKIE BAZY http://xurl.es/PR0DAWEZ Uznajte podrobnee!

90 BomoLeact BomoLeact | E-mail | Web | 11. září 2017 v 22:23 | Reagovat

Будущей матери существенно понимать, что выбор место для родов надо начинать с вопроса о плановой мойке. А ряд анализов для женщин в положении осуществляют даром при наличии справки от врача. Нужная и важная информация даст возможность сэкономить на обследовании и родах.

Не ожидайте, что в женской больнице все подскажут. Удивите доктора вопросом о потенциале вашего областного перинатального центра. Успешная беременность и роды – заслуга будущей матери, которая знает собственные полномочия.
<a href=http://mamatam.ru/kak-samostoyatelno-opredelit-pol-rebyonka-po-obnovleniyu-krovi>пол ребенка по обновлению крови</a>

91 CraigDit CraigDit | E-mail | Web | Včera v 8:40 | Reagovat

Приобрести можно на веб-сайте http://mangystin.bxox.info

Предлагаем нашим клиентам потрясающее средство для похудения Mangoosteen. С его помощью можно сбросить около 15 кг за 14 суток.

Дерево мангостан растет в Таиланде. Плоды растения имеют замечательные особенности. В баночке имеется около 20 плодов данного замечательного дерева. Плоды растения мангостан помогают растопить чрезмерную жировую ткань. И отлично влияют на организм в целом. Технология изготовления средства, а также специализированная упаковка позволяют сохранить все удивительные свойства мангостина.

Основным веществом сиропа Мангустина являются фрукты с дерева мангустин, в которых имеется большое число полезных веществ. Благодаря веществу ксантону, которое в огромных дозах содержатся во фрукте, значительно тормозятся окислительные процессы в теле. Ксантон признается одним из самых мощных антиоксидантов. В плодах дерева мангкут вдобавок есть разные группы витаминов и микроэлементы. Купить сироп Mangoosteen возможно на сайте http://mangoo77.mangoosteen.com.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama