Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Falešné řízky podle nejzábavnějšího receptu

5. března 2009 v 20:45 | © Šárka / www.gurmanka.cz |  Maso

Není to maso, ale chutná to jako maso. Budete u vytržení z toho, až vám řeknu z čeho se dá řízek usmažit :-) Doslova z kuchyňského odpadu! Pokud to "něco" doma máte, tak to zaručeně putuje do vašeho odpadkového koše. Záměrně jsem tento článek zařadila do rubriky "Maso", protože to opravdu chutná jako skutečné maso. Než napíši recept, nechám vás hádat, co jsem použila za surovinu.

Nechci nikoho podceňovat, ale myslím si, že tentokrát to nejspíš neuhádne nikdo ;-) Sama bych nevěřila, že to může fungovat.

Mea culpa! Jak jsem si mohla dovolit pochybovat, že nebude uhodnuto? :-) Ano, je to tak! Je to slupka z pomela převlečená za řízek.

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 aida aida | 5. března 2009 v 23:27 | Reagovat

Není to náhodou z takové té vnitřní "vaty" z pomela? Ne, že bych to sama zkoušela, ale onehdy se o tom psalo na Labužníkovi.

2 čajovna-esterka čajovna-esterka | Web | 6. března 2009 v 8:02 | Reagovat

že by někdo přišel na to, jak jedle usmažit použitou ponožku  nebo hadr na podlahu? :-))))

Ne ne, tipuju nějaký zbylý pečivo nebo brambory nebo jinou "přílohovinu"...

3 toro_cz toro_cz | E-mail | 6. března 2009 v 8:20 | Reagovat

Zbylé pečivo, je pořád zbylé, u nás by se nevyhodilo, ale sušilo pro zvěř. Hodně ostatních věcí se hodí slepicím. To opravdu musí být něco jako ta vata nebo slupka z pomela.

4 Hrbule Hrbule | E-mail | 6. března 2009 v 9:02 | Reagovat

A co třeba šlupky ze zeleniny?

5 Kytka Kytka | 6. března 2009 v 9:24 | Reagovat

Taky tipuju tu slupku z Pomela.

6 Bali Bali | Web | 6. března 2009 v 10:52 | Reagovat

Tak už krize došla i k vám? To je tedy co říct ;-)

Pominu li pomelo, netuším.

7 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 6. března 2009 v 11:11 | Reagovat

MEA CULPA !!! Jak jen jsem si mohla dovolit někoho podceňovat :-)

Opravdu je to slupka z pomela.

Slyšela jsem vyprávět, že to prý chutná jako "kantonské kuřátko" - řekla jsem si, že bych to mohla vyzkoušet, protože pomelo u nás zrovna bydlelo a nikdo si ho nevšímal :-) Aida mi vzala svou správnou odpovědí celou show :o))))

Kdybych chodila mezi Labužníky, tak bych hned věděla, že to každý uhodne. Ráda bych si to povídání o pomelu přečetla - hodí mi někdo link? Díky!

Recept přidám, protože to je opravdu zajímavé jídlo a chutná to dobře ;-)

8 Pivli Pivli | E-mail | Web | 6. března 2009 v 11:52 | Reagovat

Tak to je hustý!!!

Pomelo máme doma moc rádi! Ale nenapadlo by mě obalovat slupku.

9 Pivli Pivli | E-mail | Web | 6. března 2009 v 11:54 | Reagovat
10 Pivli Pivli | E-mail | Web | 6. března 2009 v 11:56 | Reagovat
11 Pivli Pivli | E-mail | Web | 6. března 2009 v 11:57 | Reagovat

A koukám, že původně je to z Dadalovy kuchařky...

12 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 6. března 2009 v 12:02 | Reagovat

8 - Pivli

Díky za link :o) Upřímně řečeno, taky bych si o sobě nemyslela, že se do toho experimentu pustím. Zvědavost byla silnější. Zklamání se kupodivu nedostavilo, tím jsem byla překvapená nejvíc. Uvidíš až přidám recept, že to bylo jídlo k nakousnutí, ... během chvilky nezbylo nic.

Udělala jsem i test na našem kocourovi, který nepozře nic, v čem není kus poctivého masa. Není rozmazlený, jí s velkou chutí i granule, ale když se u nás doma objeví nějaká uzenina, tak se stoprocentní jistotou mohu říct, že do imitace párku si ten kocour nekousne. I když podezřelou uzeninu domů nekupuji, vždycky se najde někdo, kdo ji do naší lednice propašuje :-) - kousek falešného řízku z pomela zamotal hlavu i kocourovi a snědl ho :-)

13 Janina Janina | 6. března 2009 v 12:31 | Reagovat

chudák kocourek, takhle ho šidit :))))))))

14 viki viki | Web | 6. března 2009 v 12:54 | Reagovat

to fakt funguje?to je docela vtipné. urobím to chalanom, som zvedavá či vôbec spoznajú rozdiel. teším sa na recept! :-)

15 Naďa Naďa | E-mail | Web | 6. března 2009 v 13:13 | Reagovat

Už jsem o tom četla, ale nějak jsem si to neuměla představit. Naše rodina pomelo miluje, mám ho ráda hlavně do salátů a ještě k tomu využít tu slupku, to je bomba! Už se těším na postup a díky za výzkum!

16 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 6. března 2009 v 13:26 | Reagovat

13 - Janina

Alespoň měl pestrou stravu a u své mističky se nenudil :-)

14 - viki :-)

Protože jsem tuto extravaganci na vlastní ústa vyzkoušela (což je nejlepší), nafotila, tak si recept neodpustím a pustím se do něj hned, jak budu  mít trochu času.

Doporučuji vyzkoušet každému, za tu legraci to stojí. Funguje to a dokonce to i chutná, což je dokonalá kombinace :-)

17 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 6. března 2009 v 13:28 | Reagovat

15 - Naďa

Už dlouho jsem se netěšila na první sousto, jako s tím pomelem převlečeným za řízek :o) Nevím o žádné chuti, která by mne mohla překvapit, ale tady jsem byla opravdu ve velkém očekávání, jak to vlastně může chutnat ??? Když už ta slupka byla na pánvi, voněla a smažila se, bylo mi jasné, že k jídlo to bude ;-)

18 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 6. března 2009 v 13:36 | Reagovat

11 -Pivli :-)

Aha, Dadala recept zmiňuje, už jsem na tvé doporučení na to taky jukla :-) Ty mé řízky jsou trochu jiné, hlavně v té závěrečné fázi. Mohu též posoudit, že některé přípravné procedury, které jsou uvedeny tam, je možno obejít. Slyšela jsem o receptu vyprávět v rádiu, když jsem jela autem. To bych nebyla já, abych to hned nezkusila a nepotrápila tím rodinu :-) Zvláště nyní, když jsem masu dala vale ... až do Velikonoc. Zatím se držím a zahřeším jen občasnou sklenkou vína, která postní pokrm povýší na velmi sváteční. Víno je nakonec jen obyčejný dar přírody :-)

19 čajovna-esterka čajovna-esterka | Web | 6. března 2009 v 13:37 | Reagovat

Týjo,to je teda překvápko - těším se na recept - tak proto se ty pomela tak prodávají, i když dužina podle mě - nic moc... oni se z toho tvoří ještě řízky :-)

20 Naďa Naďa | E-mail | Web | 6. března 2009 v 19:55 | Reagovat

19. - ono některé pomelo je vyschlé, ale když je OK, tak mě se na něm líbí, že nepouští šťávu.

Recept na můj oblíbený salát s pomelem:

1. Pomelo vyloupu i ze šlupek jednotlivých dílků a nalámu na kousky. Do salátu ho dám tak 1/3.

2. Očistím a nakrájím na nudličky fenykl.

3. Nakrájím na plátky jablko.

4. Jako zálivku dám lžíci majonézy a lžíci umeocta.

5. Smíchám to všechno dohromady se zálivkou.

A teď navíc ještě usmažím to bílé okolo - úžasné!

21 burmajones burmajones | E-mail | 6. března 2009 v 21:18 | Reagovat

dužina z pomela by se podle mě dala nahradit namočeným hajzlpapírem :-)

22 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 6. března 2009 v 23:28 | Reagovat

20 - Naďa

Salát vypadá lákavě :-)

-------------------------------------------------

21 - burmajones

Takhle daleko bych si netroufala jít :o)

23 Pivli Pivli | E-mail | Web | 7. března 2009 v 0:14 | Reagovat

21. specifikujte: s jakou vůní a kolik vrstev? Osobně upřednostňuji neparfémovaný a čtyřvrstvý (ten se dost špatně shání)

24 Milan Milan | 7. března 2009 v 8:20 | Reagovat

Když jsme u těch řízků, tam mám jednu příhodu - když jsem jezdil na letní tábory vypomáhat s vařením, tak jsme s kolegyní přichystali malou legrácku táborovým vedoucím a tou byla: obalované a smažené houbičky na nádobí, to co přišlo na konci, si raději nechám pro sebe, ale můžu říct, že jsme se nasmály při výdeji bramborové kaše a houbičkových řízků! Milan

25 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 7. března 2009 v 11:32 | Reagovat

24 - Milan :o)

Houbičky na nádobí, to je tedy rána pod pás :o))) Tyhle falešné řízky jsou přeci jenom obyčejným produktem přírody, tak to není tak zlé, když dužinu z ovoce sníme. Je s tím trochu práce, to jsme si díky různým polotovarům a hotovým surovinám odvykli, ale nejméně polovina světa vaří právě tímto způsobem. Než se jim něco dostane do talíře, tak si s tím zpravidla musí někdo trpělivě pohrát. S houbičkovými řízky to byl povedený kanadský žertík :o)

26 evening gowns cocktail dresses evening gowns cocktail dresses | E-mail | Web | 31. října 2012 v 12:46 | Reagovat

Q. What is the center of gravity?
http://www.threedress.com/

27 wedding ball gowns 2013 wedding ball gowns 2013 | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 4:58 | Reagovat

Q. What did the stamp say to the envelope for fun?
http://www.caredresses.org/wedding-dresses-tea-length-wedding-dress.html

28 chanced chanced | Web | 20. června 2015 v 14:47 | Reagovat

rychlé půjčky do 50000 :-|

29 compliments compliments | Web | 9. září 2016 v 2:54 | Reagovat

door půjčka kalkulačka splátek :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama