Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Vepřové medailónky s vůní povidel

11. prosince 2008 v 21:20 | © Šárka / www.gurmanka.cz |  Maso
Co se stane, když se povidla sejdou s vepřovou panenkou? Budete si to setkání v dobrém pamatovat! V předvánočním čase se musíme živit občas něčím pořádným, protože uždibováním vánočního těsta a ujídáním vanilkových rohlíčků, perníčků a jiných sladkých záležitostí může člověk utrpět duševní újmu :-) Problém je jeden. Není čas! Proto vám dávám tip na recepturu, do které investujete minimum času, pár běžných surovin a dostanete maximum labužnických požitků. Nemíním ani sebe zdržovat obšírným popisováním, jak a co se surovinami udělat. Tenhle recept jde vážně rychle od ruky, protože do čtyřiceti minut můžete na stůl prostírat.

Vepřové medailónky s vůní povidel
Pro 4 osoby potřebujeme
  • 2 menší vepřové panenky
  • pikantní hořčici
  • pár kapek olivového oleje
  • pár kapek sojové omáčky
  • mořskou sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • několik lžic švestkových povidel
  • sýr Hermelín
  • hrubě sekané vlašské ořechy
  • rozpálenou troubu (nejlépe s grilem)
Maso odblaníme a nakrájíme na medailónky. Lehkou rukou osolíme, pokapeme olivovým olejem a malým množstvím sojové omáčky. Na každý medailónek dáme lžičku hořčice /zkuste hrubozrnnou, ať máte zábavu při kousání miniaturních hořčičných kuliček/. Na deset minut šoupněte do horké trouby, nejlépe s grilem.
Potom maso vytáhněte a okrášlete ho lžičkou povidel, plátkem hermelínu a posypte hrubě sekanými vlašskými ořechy. Vložte do horké trouby a podle výšky masa grilujte 25 až 30 minut na vyšší teplotu. Medailonky zůstanou uvnitř krásně růžové a šťavnaté. Chuť a vůně povidel vás pobaví ;-)

Klidně si medailónky udělejte úplně jinak a pěkně po svém. Tohle byl můj momentální nápad. Dala jsem si za úkol vymýšlet recepty na téma "povidla". Jak vidíte, povidla toho umějí mnoho a nemusí jít jen a pouze o sladké dobroty.
Nezapomnělo se na přílohu? Nám ke spokojenosti stačila bageta, miska zeleného salátu a láhev červeného vína :-) Myslím, že u vás by to prošlo taky. Ani kapku voňavé vypečené šťávy nenechávejte nazmar.


O kvalitě povidel v prodeji se nemohu zmiňovat, protože já si povidla vařím sama (způsobem bez míchání, tak to není ani tak velká oběť). Pokud je nemáte, zkuste klidně brusinky nebo šípkovou zavařeninu.

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 tomasw tomasw | 11. prosince 2008 v 22:40 | Reagovat

Skvělé! Švestky a maso se vůbec úžasně snoubí. Výborná kombinace s osmahnutým masem (třeba stehení kuřecí plátky) jsou půlky švestek (i sušených, znovu probuzených řádnou koupelí), slaniny a drobných (či půlek větších) cibulek, pěkně potom pohromadě podušených. Když se spojí všechny ty vůně a šťávy, to je lahoda.

2 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 11. prosince 2008 v 23:01 | Reagovat

1 - tomasw :-)

Švestky v jídle opravdu nezklamou. Sušená švestka ukrytá v plátku slaniny, švestková hořčice, švestková marináda na grilování, švestková omáčka k uzenému masu, sušené švestky v zelňačce ... na jejich kouzlo fakt věřím :-) Vzhledem k tomu, že v ovocném sadu máme i několik opravdových švestkových stromů, kterých je dnes po hříchu málo, tak mám dost materiálu na domácí povidla. A když už mám domácí povidla, musím řešit otázku, kam s nimi? Dávat je jenom do buchet nebo koláčů, to je trochu bez fantazie, tak se snažím doma zaujmout občas i něčím jiným :-) Tohle byla dobrá volba! Ten nápad, co čtu v komentáři je taky velmi inspirativní. Díky ;-)

3 Bali Bali | Web | 12. prosince 2008 v 8:51 | Reagovat

Také mám ráda kombinaci masa a švestek. Ale momentálně neřeším problém "není čas", ale "není kde". Já bych vařila, až bych brečela. Jen co bude kuchyň hotova, hned tak mne z ní nikdo nedostane ;-)

4 tomasw tomasw | 12. prosince 2008 v 10:10 | Reagovat

to 2:

Ta švestková hořčice vypadá velice zajímavě, nebyl by recept?

Já dělávám občas švestkovou omáčku ze švestek (jak jinak :-) se strouhaným zázvorem, chilli papričkami a medem. Dá se i uskladnit, ovšem ne na dlouho, sublimuje, potvora :-)

Bohužel letošní (ne)úroda nám příliš nepřála :-(

5 Jandule Jandule | E-mail | 12. prosince 2008 v 11:01 | Reagovat

Mám domácí višňový džem. Ten by asi šel taky, ne?

6 Dv Dv | Web | 12. prosince 2008 v 13:42 | Reagovat

Bali: naprosto rozumím. To samé jsme měli před dvěma lety. Navíc dodavatelé byli na draka, takže montáž se vším všudy a zapojením přístrojů vody a tak trvala  skoro 14 dní. Nejlepší se bylo dívat na hotovou kuchyň, která se však nemohla používat, neb nebyl zapojen sporák, netekla v ní voda, nešla digestoř... Takže hodně stěstí s řemeslníky!

7 luckydina luckydina | E-mail | 12. prosince 2008 v 18:37 | Reagovat

jediný produkt ze švestek, který nemusím je slivovice, dokonce mám někde recept na ovar vařený s trochou povidel, ale to jsem ještě nevyzkoušela

8 Terezka Terezka | Web | 12. prosince 2008 v 19:28 | Reagovat

Mňam, já mám také ráda kombinaci švestek s masem. Dělala jsem takhle krůtí křídla a věřím, že i Slečna povidlová panenka si měla s Panem Hermelínem v oříškovém kabátu co říct :)

http://tege.blog.cz/0809/kruti-kridla-s-cesnekem-limetkou-a-svestkami

9 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. prosince 2008 v 11:42 | Reagovat

3 - Bali :-)

Za tu trochu trpělivosti ta nová kuchyně bude stát! Těším se na tvé nové receptury ve vylepšené kuchyňce :-)

10 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. prosince 2008 v 11:51 | Reagovat

4 - tomasw :-)

Švestkovou hořčici si míchám sama z domácích povidel a dijónské hořčice. Podle chuti doladím medem, zázvorem, chilli, sherry atd. Je báječná k letnímu grilování. Samozřejmě její chuť je ukryta právě v těch dobrých švestkových povidlech. Dělám je nepřeslazená a ne tak hustá, aby se musela zahřívat a ředit vodou. Jednou jsem takovou hořčici koupila, ale byla to limitovaná edice starého hořčičného mlýnu, kde vyráběli "Moutarde de Montjoie". K sehnání byly i hořčice fíkové, ananasové a různě ovoněné bylinkami. Obchod byl ve Švýcarsku v Basileji, ale inspiroval mě k tomu, abych zkoušela báječné hořčičné chutě namíchat sama doma. Základem je samozřejmě dobrá hořčice a ta se dá sehnat i tady u nás :-) Většinou tyhle nápady mám v létě, protože nic neprospěje dobře ugrilovanému masu tak, jako nápaditá hořčice.

11 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. prosince 2008 v 11:55 | Reagovat

5 - Jandule :-)

To určitě! Višňový džem je ideální nejen pro sladké pečení. Např. višňová omáčka ke zvěřině je famózní. Nedávno jsem si pochutnala na rozpečeném kozím sýru s višňovou omáčkou.

Jen ty višně mi chybí :-) V našem sadu neroste ani jeden višnový strom. Určitě bych višně použila, protože úspěch je předem zaručen.

12 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. prosince 2008 v 12:00 | Reagovat

7 - luckydina :-)

Někdo říká, že je trestuhodné, když žena dostane šílený nápad, že ze švestek nebude slivovice, ale povidla :-) Upřímně řečeno, u nás si na slivovici taky nepotrpíme. Palírnu máme od domu jen malý kousek, ale ještě nikdy jsem tam nestála ve frontě s ostatními chlapíky, kteří čekají na první vzorek své švestkové "živé vody" :-)

I když se bez slivovice obejdu, určitě ji řadím do kategorie úžasných vynálezů! :-)

13 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. prosince 2008 v 12:04 | Reagovat

8 - Terezka :-)

Koukala jsem na tu recepturu, švestky si sednou do noty i s krůtím masem :-) Chce to trochu popustit uzdu konzervativnímu myšlení a malinko experimentovat. Jedině tak se obohatíme o nové chuťové zážitky. Když se podaří, budeme ještě stokrát reprízovat. Když ne, stáhneme kuchyňské představení z programu :-)

14 Eva Eva | E-mail | 13. prosince 2008 v 14:00 | Reagovat

Sušené švestky s vepřovou panenkou se dají upravit i jinak. Panenka se dá švestkami  naplnit, naložit do červeného vína, potom rychle zatáhnout na pánvi a

nechat dojít v troubě. Z výpeku, marinády a možno i trochu portského udělat omáčku. Maso možno okořenit pepřem a omáčku zjemnit trochou másla. Úspěch zaručen.

15 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. prosince 2008 v 14:25 | Reagovat

14 - Eva :-)

Sušené švestky jsou zajímavá kategorie receptur. Osobně je mám nejraději obalené slaninou a krátce zapečené v horké troubě. Ráda je přidávám do zelňačky a letos jsem zkoušela takovou zajímavou kombinaci plnění buchet :-) Ve vepřové panence nejen chutnají, ale též ji krášlí na řezu z výtvarného hlediska. Růžové maso panenky a tmavý efekt sušené švestky lahodí oku. Pepř v této omáčce sehraje svou důležitou roli, to souhlasím. Já bych dala růžový nakládaný celý pepř :-) Krásně by zapadl do barvy švestek a portského a pozvedl by omáčku na pikantnosti do vyšších sfér ostřejších chutí. Je jasné, že švestkám to na talíři sluší. Díky za tip a za komentář :-)

16 MaSter iN BlOg MaSter iN BlOg | Web | 14. prosince 2008 v 22:03 | Reagovat

ahoj podivála by se sprosím na můj zatím nový blog a třeba může i naše blogy spřátelit co ty na to? dyžtak písni a prosím koukni na můj blog dekuji mooooocz

17 MaSter iN BlOg MaSter iN BlOg | Web | 14. prosince 2008 v 22:03 | Reagovat

ahoj podivála by se sprosím na můj zatím nový blog a třeba může i naše blogy spřátelit co ty na to? dyžtak písni a prosím koukni na můj blog dekuji mooooocz

18 Papaja Papaja | Web | 15. prosince 2008 v 8:04 | Reagovat

Krása! Moje oblíbená kombinace, ale v jiném skupenství :-))) Často děláme panenku se sušenými švestkami (už to tady zaznělo). Švestky jsou uvnitř a k tomu sýrová omáčka... jedna báseň! Hrubozrnnou hořčici miluju, takže bych se držela Tvého receptu. A bagetka na šťávu... prostě to zase nemá chybu a ještě navíc je to krásné :-)))

P.

PS: Na perníčky skutečně včera došlo, dnes se to pokusím sepsat :-)

19 sucubus sucubus | Web | 15. prosince 2008 v 14:44 | Reagovat

vypadá to lákavě, někdy to zkusím uvařit.

20 Vita Vita | E-mail | 15. prosince 2008 v 23:03 | Reagovat

Velmi se omlouvám za OT dotaz, ale původní článek, týkající se Klasické italské kuchařky M.Hazan  je již příliš vzdálen.

Prosím někoho, kdo podle téhle bezesporu skvělé knihy opravdu vaří - "čo si podľa vás áutorka predstavuje pod takým slovom - ŠÁLEK". V přepočtu 1 šálek = 2 dcl mi vychází dávkování např. konzervovaných rajčat žalostně málo. Děkuji.

21 Zuzana Zuzana | 16. prosince 2008 v 15:11 | Reagovat

Zdravím, prve jsme dojedli - vzhledem k nproste nepritomnosti hortice, jsme udelali krenovou vriantu bez sojovky, .. byla taktez bajecna! I povidla s krenem sou super..

22 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 16. prosince 2008 v 15:31 | Reagovat

18 - Papája :-)

Jednou jsem někde četla, že lidé narození ve znamení Blíženců preferují kombinaci masa a ovoce. Šel mi z toho trochu mráz po zádech, protože i když jsem Blíženec, nikdy jsem to nebrala jako dokonalou souhru chutí na jednom talíři. Dospěla jsem k názoru, jak hluboce jsem se mýlila :-) Ovoce umí překvapovat a je chyba si ho zařadit jenom do sladké kuchyně. Je fajn, že obě na to máme stejný názor. Podobných receptur je na tvém blogu taky dost. Naposledy jsem obdivovala recept s masem a malinami. Nejsi náhodou taky Blíženec ;-)

23 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 16. prosince 2008 v 15:32 | Reagovat

19 - sucubus :-)

Doporučuji! Jedině tak se člověk dozví, jak to chutná právě jemu :-)

24 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 16. prosince 2008 v 15:41 | Reagovat

Ještě jsem z této knihy nic nevařila, ale většinou si pojem šálek spojím s nádobou o bsahu 1/4 litru. I když šálek se spíš tváří jako menší hrnek. Já beru každou kuchařskou knihu jako takový inspiromat, a na recepturu jdu převážně vlastním citem a odhadem. Získala jsem takovou tu jistotu, že vím, co si ke kterým surovinám mohu dovolit a co by jim neprospělo. Ale ta připomínka je rozhodně správná! Podle nepřesných údajů se vařit nedá, to by měla autorka trochu vysvětlit. Kniha je napsaná moc pěkně, ale ty drobné chyby na kráse musí člověk vychytat v praxi :-( Důkladněji se na některé recepty podívám . Pokud vím, tak něco z té knihy zkoušela též Renata / blog Jinozem, je v odkazech na mé oblíbené stránky. I ona měla ke knize věcnou připomínku.

O jaký se jedná recept? Díky ;-)

25 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 16. prosince 2008 v 15:43 | Reagovat

21 - Zuzana :-)

Když se mohou dělat brusinky s křenem, proč ne křenové švestky :-) To je prima nápad a originální přístup. Experimentování je vždycky na tom všem nejzajímavější a zvědavost před prvním soustem je napínavá :-)

26 Papaja Papaja | Web | 18. prosince 2008 v 8:51 | Reagovat

22 - DolceVita:

To nějak letos mne takové chutě přepadly. Maliny, lesní ovoce, fíky... A zjistila jsem, že to je vždy bezva překvápko - ten výsledek.

Blíženec nejsem, ale je to těsně vedle :-))) Resp. před...

P.

:-)))

27 Petra Petra | E-mail | 18. prosince 2008 v 20:09 | Reagovat

Šárko, vypadá to úžasně. Takové netradiční kombinace mě hned lákají do kuchyně. Asi to v sobotu zkusím. Připomíná mi to trošku letní telecí závitky se šalvějí. Ty byly mňamózní. Tak tohle bude určitě taky uchvátné. Děkuji za inspiraci, a dám vědět jak to dopadlo.

28 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 18. prosince 2008 v 23:26 | Reagovat

27 - Petra :-)

Jsem moc zvědavá, jak ti to sedne do chuti :-) Lehce ogrilovaná propečená panenka nikdy nezklame. Telecí závitky voněly bylinkovým máslem a létem - vůní, kterou v zimě nikdo nevykouzlí :-) Jaro a léto působí inspirativně, už aby tu zase bylo!

29 jolanka jolanka | Web | 20. prosince 2008 v 0:59 | Reagovat

Ahojky mas mocinky krasnej blogisek, nechces spratelit?

30 Petra Petra | E-mail | 20. prosince 2008 v 14:19 | Reagovat

Tak moji 3 chlapci právě dojedli a pějí ódy. Šárko, zase jsi jednička a můj muž se nechal slyšet, že kdo tohle vymyslel zasloužil by metál. Bylo sjvělé právě tím netradičním propojením chutí všeho druhu. Dokonce jsem koupila tu hrubozrnou hořčici. Abych si přiblížila to jaro, udělala jsem šťouchané brambory s petrželkou, ale naznali, že i rýže by k tomu byla skvělá, politá tou bezva šťávičkou.

Takže moc děkuji za inspiraci do kuchyně a přeji šťastnou ruku při dalším vymýšlení a zkoušení nových chutí. Je to opravdu mňamózní.

31 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 20. prosince 2008 v 22:27 | Reagovat

30 - Petra :-)

Tak to je tedy pocta, když mužská část tvé rodiny jednohlasně obodovala recepturu nejvyšší možnou známkou :-) Pochvala patří tobě, doufám že byla velká a sladká! Já se na tuhle recepturu chystám v předvánočním shonu taky. Není s tím žádná práce a třeba si i já doma vysloužím pochvalu :-) Díky za milý komentář a měj se moc prima.

32 Petra Petra | E-mail | 21. prosince 2008 v 13:55 | Reagovat

Já totiž zjistila, že právě takové recepty, co hodíš na plech a do trouby, jsou mé nejoblíbenější. A protože jsem toho udělala i na druhý den / znáš to v předvánočním shonu nemám čas vařit každý den / tak jsem to po příchodu z nákupů jen ohřála a bylo to prý ještě lepší. Krásně se ty chutě propojily a uležely a i když ohřívané jídlo není podle gurmánů nic moc, tak tohle chválili ještě i druhý den. Takže určitě všem doporučuji vyzkoušet. Ta povidla jsou tam fakt bezvadnou chuťovou zajímavostí. A já bych jich snesla klidně víc než lžičku na plátek. Šárko moc zdravím , měj se hezky.

33 sucubus sucubus | Web | 22. prosince 2008 v 21:08 | Reagovat

hm...tak tohle vypadá zajímavě

34 Gabriel Gabriel | E-mail | Web | 23. prosince 2008 v 1:38 | Reagovat

Fuha,..   To vypadá dobre.

35 Geo Geo | 23. prosince 2008 v 19:17 | Reagovat

noooo... traxem úplně off topic ... ale chtěl jsem napsat, že jsem tady u nás na vesnici koupil Vaši kuchařku... a to hned 3x za 200,-. Jednu jsem dal šéfové, druhou milence a třetí jsem si nechal.

36 Zdeněk Pekař Zdeněk Pekař | E-mail | Web | 28. prosince 2008 v 10:14 | Reagovat

V kolik hodin obvykle obědváte? Nerad bych přišel pozdě (nemudu riskovat, v 10:30 jsem tu zas.

37 Zdeněk Pekař Zdeněk Pekař | E-mail | Web | 28. prosince 2008 v 10:31 | Reagovat

Jsem tu zřejmě moc brzy. Hezky to voní. No nic, přijdu za hodinu. Těším se, protože máte hezký blog (ta povidla tam nechci)...

38 Zdeněk Pekař Zdeněk Pekař | E-mail | Web | 28. prosince 2008 v 11:32 | Reagovat

Chtěl jsem to bez těch povidel...!  Dobře, sním to jen kvůli Vám...

39 Zdeněk Pekař Zdeněk Pekař | E-mail | Web | 28. prosince 2008 v 11:43 | Reagovat

Jedl jsem už lepší marmeládu (zítra nemudu ani nebudu riskovat a přijdu už dnes večer)! PS: Kam dáváte zbytky?

40 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 28. prosince 2008 v 23:35 | Reagovat

35 - Geo :-)

Tak doufám, že těch vynaložených 600 Kč se Vám nejméně 3x vrátí :o)

41 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 28. prosince 2008 v 23:42 | Reagovat

36 - 39  Zdeněk Pekař

Škoda, čekala jsem vás na oběd a nikdo nepřišel :o) Pro jistotu jsem změnila repertoár, neboť jsem vycítila strach z povidel :-)

PS: Co jsou to zbytky? ;-)

42 Milan Milan | Web | 30. prosince 2008 v 16:29 | Reagovat

Hodně zdraví, štěstí, pohody a lásky v novém roce 2009 přeje Milan

43 expodesign expodesign | Web | 30. prosince 2008 v 23:41 | Reagovat

Zítra je na mém blogu Silvestrovská párty, jestli nikam nejdeš, určitě přijď! Začátek ve 21:00! Přijď!

44 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 30. prosince 2008 v 23:58 | Reagovat

42 - Milan

V Novém roce 2009 přeji i já hodně štěstí, zdraví a to ostatní určitě přijde samo. Šárka ;-)

45 babicovy recepty babicovy recepty | E-mail | Web | 30. ledna 2009 v 1:20 | Reagovat

hmmm, skoda ze jsem ted na koleji. dal bych si rict...

46 Lea Lea | E-mail | 19. února 2009 v 21:19 | Reagovat

Ahoj Šárko :)

tak jsem tu zas a skládám poklonu hned dvakrát - ode mne a od kolegů. Tenhle recept je mňamka. Dělám v řeznictví, takže když jsem si domů brala 2 krásné panenky, hned se vyzvídalo, co bude dobrého. Závěrem jsem si panenky neodnášela 2, ale hned 4 :-D Pánům moc chutnalo a padl nejeden kompliment.

Mám vyřídit jejich pozdravy a obrovský potlesk i pro tebe za tak skvělé recepty (především za ty dvojctihodné koláče)

Úkol splněn:) Měj se krásně.

Tvá věrná "studentka" a čtenářka

47 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 20. února 2009 v 10:02 | Reagovat

46 - Lea :-)

Jé, to je krásná poklona Leo. Mám radost, že chutnalo. Dělat v řeznictví je svým způsobem velmi poetické, protože z pěkného masa se krásně vaří. Mám ráda malé řeznické krámky, ale bohužel jich dnes již mnoho není. Opětuji všechny pozdravy a zdravím tebe i pány :-)

Díky moc, že mým receptům důvěřuješ :-) Tento povidlový recept by se mohl zdát na první pohled poněkud podezřelý. Kdo to riskne, jistě si pochutná na něčem méně tradičním, ale přesto dobrém. I maso snese různé experimenty.

Měj se moc prima  Leo! Zdraví Šárka ;-)

48 Roman Svatoň Roman Svatoň | E-mail | 11. března 2010 v 8:31 | Reagovat

Ahoj Šárko, tak jsem včera dělala tvůj recept k sedmému výročí, které jsme slavili s manželem. Pojala jsem to napůl s panenkou ve slanine pro deti a musim rict, ze ten tvuj recept byl opravdu naprosto perfektní volba.v životě by me nenapadlo,ze hořčice pod povidly nemusí mít agresivní chuť natož že se chutě spojí v takovou lahodu.Dávám 120% a posílám recept do všech koutů příbuzných...:))

49 DolceVita DolceVita | 11. března 2010 v 11:34 | Reagovat

[48]: Roman Svatoň:

Tak to mám vážně velikou radost, že lehce netradiční receptura potěšila a dostala jsem takové fantastické a nadprůměrné hodnocení !!! Toho si považuji :-) Mám ráda experimenty, o to s větší chutí budu zase něco vymýšlet a těšit se, že si takové recepty oblíbí i jiní. Prima den a velké díky za potěšující komentář. Šárka ;-)

50 fake rolex watches fake rolex watches | E-mail | Web | 31. října 2012 v 14:36 | Reagovat

A. He couldn't concentrate!
http://www.writewatches.com/

51 ball gowns 2012 ball gowns 2012 | E-mail | Web | 24. listopadu 2012 v 9:12 | Reagovat

best post. I has been collection in my blog.

52 red bottom heels red bottom heels | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 6:16 | Reagovat

You certainly deserve a round of applause for your post and more specifically, your blog in general. Very high quality material.
http://www.shoesfloor.com/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama