Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)


Komentáře

1 toffo toffo | E-mail | 3. prosince 2008 v 6:44 | Reagovat

To je ale náhoda, od včerejška mi v lednici odpočívá těsto a dnes si mastím svaly na svojí první perníkovou chaloupku. Ještě si musím zmenšit šablonu, nechci se hned poprvé snažit o monstrózní stavbu a taky se bojím, abych jí vůbec slepila dohromady. :) Díky za nový článek, už  jsem se těšila.

2 Lenka Lenka | Web | 3. prosince 2008 v 8:43 | Reagovat

Krásný starodávný recept. My se na perníčky chystáme dnes. Nechala jsem si holky doma ze školky, ať můžou dělat "pomocníčky". To zas bude dílo :) Recept mám velice podobný tomu uvedenému zde.

3 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 3. prosince 2008 v 13:24 | Reagovat

1 - toffo :-)

Ať perníková chaloupka stojí pevně v základech! Chce to opravdu pevnou ruku. Objevila jsem jednu bezva perníkovou architektku, která prodává perníkové chaloupky na klíč (viz odkaz)

www.medovepernicky.wbs.cz/Pernikove_chaloupky.html

4 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 3. prosince 2008 v 13:34 | Reagovat

2 - Lenka :-)

S takovým týmem bude radost pracovat :-) Dům bude plný pracovního úsilí a perníčkové vůně. Krásná představa. I já se chystám, ale chybí mi ten správný tým, tak budu uždibovat sama :-)

5 Annet Annet | Web | 3. prosince 2008 v 20:44 | Reagovat

Mě se nikdy nepovede ta poleva... Vždycky je málo hutná a taková prúsvitná... :(

6 Dv Dv | Web | 3. prosince 2008 v 21:00 | Reagovat

Já nikdy nevím, jak tlustě ten plát vyválet...Letos se chci pokusit vedle české klasiky ještě o perníčky švédské, pepparkakor jako z ikea:)

7 Ivanka Ivanka | 5. prosince 2008 v 8:29 | Reagovat

Jé, to je krásné povídání pro adventní rozjímání.

8 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 5. prosince 2008 v 9:35 | Reagovat

5 - Annet

Perníčky, to je opravdu vyšší cukrářská :-) Jednou se člověk dopracuje i k té dokonalé polevě. Věřím tomu ;-)

6 - Dv

Já mám zase ráda basilejské perníčky (Basler Leckerli), ale do domácí přípravy jsem se ještě zatím nepustila :-)

7 - Ivanka

Advent je pěkný sám o sobě :-) Díky

9 Terezka Terezka | Web | 5. prosince 2008 v 22:59 | Reagovat

Šárko, tak perníčky jsou už v krabici, dovolila jsem si nafotit postup a uveřejnit u sebe.

Jsou opravdu krásně měkké, tedy přesně takové, jaké mají být.

10 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 5. prosince 2008 v 23:40 | Reagovat

9 - Terezka :-)

Díky za test receptu, podařily se ti náramně. Už jsem šoupla odkaz na tvé perníčky přímo do textu. To tvé zdobení bílkovou polevou je šmrncovní a trendy. Zrovna to tu obdivuji :-) Měj se moc prima a ať se ti všechno daří (nejen v kuchyni ;-)

11 Terezka Terezka | Web | 6. prosince 2008 v 10:55 | Reagovat

Šárko, děkuju mockrát. Více v mailu...:)

12 expodesign expodesign | Web | 6. prosince 2008 v 16:29 | Reagovat

good blog!

13 Kartáček Kartáček | 6. prosince 2008 v 18:08 | Reagovat

čeho se na mě dopustí perníčky, s tím už se nějak vyrovnám :), horší je to s tím, čeho se já dopustím na perníčkách, potřebovala bych nějakou zdatnou zdobičku, tím to vždycky celý zkazím :(

14 Terezka Terezka | Web | 6. prosince 2008 v 18:25 | Reagovat

13: já se hlásím :)

15 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 6. prosince 2008 v 18:56 | Reagovat

12 - expodesign

Tvůj taky!

16 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 6. prosince 2008 v 18:57 | Reagovat

13 - Kartáček :-)

Operativně tedy přidávám recepturu na nejslavnější perníčky na světě a ty se (světě div se!) zdobit nemusí :-)

Když se hlásí Terezka, neodmítla bych tu její pomoc :o)

17 Terezka Terezka | Web | 6. prosince 2008 v 21:04 | Reagovat

16: Šárko, basilejské jsou děsně chic, příští týden je budu mít také, z Lausanne :)

A pokud Mr. Kartáček perníčky doveze, tak není problém :)

18 Papaja Papaja | Web | 8. prosince 2008 v 13:10 | Reagovat

Šárko,

rozhodla jsem se, že perníčky letos vyzkouším. Poprvé. Když jsem viděla ještě navíc u Terezky tu nádheru, řekla jsem si, že to snad dokážu! Jsem na to sama zvědavá a neboj, že to nebude na fotkách :-)))

Díky za fajn recept a Terezce za názornou realizaci.

P.

:-)))

19 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 8. prosince 2008 v 15:37 | Reagovat

18 - Papaja :-)

Ať se ti ta sladká premiéra podaří! Co je poprvé, to se většinou podaří úplně bravurně :-) Těším se na tvé pěkné fotky z perníkového bitevního pole.

Š.

:-)))

20 28061962 28061962 | E-mail | 10. prosince 2008 v 14:56 | Reagovat

Šárko-smekám,jsi opravdu jednička a s velkým DÍKEM za tvoji GURMÁNKU.Tvoje letitá kamarádka Dáša

21 28061962 28061962 | E-mail | 10. prosince 2008 v 15:00 | Reagovat

určitě i díky EDOUŠKOVI-je to nej chlap cos mohla potkat v životě......jen tak dále

22 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 11. prosince 2008 v 18:15 | Reagovat

Ahoj Dášo :-) Ráda tě vidím a raději ti zavolám :o) Měj se fajn, snad tě dárek potěšil. Pa Šárka

23 Sabi Sabi | Web | 12. prosince 2008 v 16:33 | Reagovat

hmm všechny recepty tu vypadají opravdu lákavě, tak aspoň ty perníky jsme už doma dělali =D

24 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. prosince 2008 v 11:23 | Reagovat

23 - Sabi :-)

To je fajn, že recept na perníky dostal šanci i ve vaší domácí kuchyni :-)

25 Martina Martina | 15. prosince 2008 v 11:58 | Reagovat

Přeji hezký den,  děkuji za recept na perníčky. Těsto odpočívá v ledničce a vypadá (i chutná) výborně. Jen prosím ještě o informaci, jak se to má péct. Děkuji.

26 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 16. prosince 2008 v 15:25 | Reagovat

25 - Martina

Perníčky pečeme při teplotě 165 - 170 °C. Jak začnou zlátnout, jsou hotovy. Používám horkovzdušnou troubu, za 12 minut je hotovo :-) Díky za dotaz, ale asi jsem s odpovědí přišla pozdě a perníčky již odpočívají v celé své kráse někde doma v tajném úkrytu, aby je rodina nesnědla ještě před Vánoci :-)

27 Zdenka Zdenka | E-mail | 19. listopadu 2010 v 18:44 | Reagovat

Dobry den,chtela jsem se zeptat jak dlouho pred vanoci bych mela tyhle pernicky pect? Ctela bych si je povesit na stromecek je tento recept k tomu v hodny nebo je tu nejaky jiny? Dekuji Zdena

28 DolceVita DolceVita | Web | 20. listopadu 2010 v 1:56 | Reagovat

[27]: Zdenka:

Na perníčky už je pomalu čas. Aby byly pěkně rozleželé, můžeme se do nich s klidem pustit už teď. Doporučuji navštívit rubriku "o perníčkách a všem možném, co s tím souvisí", která je na mém webu Gurmánka.cz - přidávám odkaz. Najdete tam mnoho rad a doporučení přímo od perníkářek.

http://www.gurmanka.cz/rubrika/recepty/z-vasi-domaci-kuchyne/jak-se-pecou-pernicky

29 zdenka zdenka | E-mail | 20. listopadu 2010 v 4:22 | Reagovat

dekuju moc za opoved,tak se asi do nich pustim neb mi moje dcera neda pokoj,myslela jsem ze to padne az na ten prosinec a jsem rada ze uz muzu zacit ted mam dve male sikovne pomocnice takze to do toho prosince v klidu stihneme:-))Jinak vam vase stranky moc rada obcas nakouknu a uz nekolik let(asi tak 3 nebo uz 4 rok podle vas zkousim nove recepty a skoro vzdy s uspechem,preji hodne stesti at se vam nadale dari!a nejen v kuchyni :-)

30 DolceVita DolceVita | Web | 20. listopadu 2010 v 11:21 | Reagovat

[29]: zdenka:

Děkuji za milé přání :-)

Pečení perníčků je první vánoční vůně, která se nese domovem, tak si ty letošní přípravy krásně užijte i s malými pomocnicemi :-) Krásný víkend! Šárka

31 plus size sequin dress plus size sequin dress | E-mail | Web | 24. listopadu 2012 v 7:40 | Reagovat

This is most certainly the best most informative website I've seen yet,I am thrilled I unearthed .

32 Šárka Šárka | E-mail | 3. dubna 2015 v 21:57 | Reagovat

Dobrý večer, nemáte v receptu chybně uvedenou gramáž másla? Dělala jsem podle vašeho receptu a vznikla mi tvrdá neforemná hmota z které nešlo nic udělat. Zkusila jsem obdobný recept, kde však bylo více másla a těsto tak má správnou konzistenci...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.