Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Uzené s křenem jako důkaz lásky

17. března 2008 v 15:48 | Šárka |  Maso
Láska nezebe! Proto ani uzený nepodávejte studený :-)
Pokud patříte k vyznavačům rčení, že uzený je nejlepší studený, tento recept má za úkol vám to vyvrátit. Pečené uzené v báječné křenové omáčce bude důkazem toho, že parádní křenová omáčka se dá připravit v jednom pekáči s pořádnou hromadou uzených kotlet. Tento recept začal inspirací na blogu Chutné zakousnutí. Na tuto chutnou návnadu se chytl můj muž a při první cestě do města to vzal přes řeznický krámek. Jak už to tak bývá, chlapi na nějaký ten tučnější kousek nehledí, dokázaly mě ty jeho kotlety trochu vyprovokovat svou bílou tučnou návnadou, která ho zřejmě nalákala :-) Co si kdo nakoupí, to si taky sní! Jen malou chvilku jsem přemýšlela o způsobu, jak je co nejrychleji přeměnit v chutnou večeři. Každý chlap nakupuje maso nejraději vcelku. Tyto kotlety nebyly žádnou výjimkou :-) Potrápila jsem se při vykošťování a sekání kostí, ale při prvním ochutnání jsem musela přiznat, že opravdu chutnají už ve stavu syrovém mimořádně dobře a řezník ani nelhal, když přísahal na jejich šťavnatost a skvělé vyuzení. Info k obrázku: podle mého mínění jsou ty kotlety trochu moc tučné! podle mínění řezníka a mého muže jsou úžasně sexy! Nechte občas nakupovat svého muže a zjistíte, že je několik kategorií, ve kterých se neshodnete :-) Toto zjištění využijte ve svůj prospěch a klidně bez řečí i z takto "úžasných" surovin připravte dobrotu, která mu utkví v paměti :-) S tímto receptem to jde snadno a nemusíte ani sahat na dno svých kuchařských schopností. Je to jednoduchost sama.
Uzené s křenem jako důkaz lásky
  • uzených kotlet nebo plátků z krkovice (kolik sníte :-)
  • cibule podle chuti
  • olej
  • smetana na šlehání
  • křen (smetanový křen, např. Krenex)
  • špetka pepře (ten čerstvě mletý je už rutina a nad něj není)
  • lžíce hořčice
  • špetka bylinkové soli (vegety)
  • a už nic víc
Uzené kotlety nebo plátky uzené krkovice naskládáme do pekáče, který můžeme lehce vymastit. Použila jsem 6 kotlet a 4 velké cibule. Cibule oloupejte a nakrájejte na plátky, které je třeba na oleji osmahnout jen tak lehce, aby se kraje tvářily malinko karamelově, ale jinak by cibule měla zůstat měkká, poddajná a sklovitá. Na každou kotletu dáme hromádku připravené cibule a můžeme přistrouhnout černého voňavého pepře.
Ve smetaně rozmícháme několik lžic krenexu (nebo čerstvého štiplavého křenu), okořeníme bylinkovou solí (třeba dobrou vegetou) a já přidávám na doladění chuti a mírné okyselení pěkně velkou lžíci staré dobré české hořčice. Přelijeme přes kotlety a necháme v křenové smetaně maso pěkně odpočinout. Miluji tyto úžasné recepty, které se dají připravit s předstihem několika hodin.
Potom už stačí jenom necelá hodinka na zapečení v dobře vyhřáté troubě a můžeme servírovat. Po 5ti minutách se z trouby nese opravdu lákavá vůně, která umí nastolit dobrou náladu a okolí se třese nedočkavostí až ochutná (kuchaře nevyjímaje). Nejlepší volbou budou vařené brambory. Třeba nové jarní, které už jsou na pultech. Jak to celé dopadlo - to vám povím za chvíli. Začnu jíst až po prvním fotu :-)
Určitě tímto receptem udělám radost všem, kdož milují uzené a křen! Recept je báječně jednoduchý a připravit ho lze s časovým předstihem. Každý kuchař nechť tomuto skvostnému receptu vtiskne svůj rukopis! Dobrý tip pro začínající kuchaře, nedá se na tom absolutně nic zkazit. Všichni pokročilí to mohou vzít jako lekci, že parádní kuchařské kousky se podaří i bez zvláštního kuchařského nadání. Fantazii se meze nekladnou, proto není vyloučeno, že si recept ještě šmrncovně upravíte. Nezapomeňte však na to, že právě v jednoduchosti se krása ukrývá!
(Všechna slova jsou zbytečná, křenová kotletka je výtečná!)
P.S.
Alence děkuji za vynikající receptový nápad z archivu její maminky. Jistě mi odpustí, že jsem si ho trochu málo upravila, ale takový je osud všech báječných receptů :-) Všimla jsem si komentářů pod článkem, tak snad "někdo" pochopí, proč lze brát uzené jako důkaz lásky :-) Je jedno, kde si chlap udělá chuť, ale důležité je, aby jedl doma! Neplatí to jen v jídle :-) To dneska každá chytrá "holka" ví. To už s receptem na uzené nemá nic společného. Buďte diplomatkou i ve své kuchyni. Tak tedy "Dobrou chuť miláčku!" ;-)

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Bali Bali | Web | 17. března 2008 v 16:49 | Reagovat

to je jako ten začátek té diety? Tož to ji budu držet s tebou ;-)

To fakt vydržím :-))

2 Julie Julie | Web | 17. března 2008 v 17:12 | Reagovat

Poslušně hlásím, že se přidávám k chlapům a veřejně a skromně prohlašuji, že tyhle kotlety jsou TAK UKRUTNĚ SEXY, AŽ TO HEZKÝ NENÍ. :))) Naštěstí můj muž není doma a nesedí u PC, takže až si tam sedne, doufám, že uzené kotletky zmizí pod něčím, co se jmenuje: vařená zelenina na vodě, jáhly nasladko nebo vegetariánský těstovinový salát...jinak budu muset k řezníkovi a rychle kopat křen :)

3 olu olu | Web | 17. března 2008 v 18:10 | Reagovat

škoda, že nemám ráda křen :-( Ale kdyby mi toto papu někdo podstrčil, asi bych svou averzi i překonala :-))

4 tessa tessa | 17. března 2008 v 18:20 | Reagovat

křen miluju,uzené zase můj muž, a když jsou tihle dva řádi v troubě, výsledek musí být jak jinak než horoucí..:))

5 Šárka Šárka | E-mail | 17. března 2008 v 19:25 | Reagovat

Bali :-)))

Tomu se říká nekázeň a nedisciplína :-) V naší domácnosti je momentální nedostatek dietních potravin. Zítra vyrazím nakoupit já a zlepším situaci :-)

6 Šárka Šárka | E-mail | 17. března 2008 v 19:29 | Reagovat

Julie :-)

Když na jednoho přijde chuť, těžko se ubránit :-) Na potvoru to bylo šíleně dobré a ještě zbylo na zítra :-) Těším se na sobotu v rytmu kuskusu. Nemáš taky chuť na kuskus a na Prahu?

7 Šárka Šárka | E-mail | 17. března 2008 v 19:30 | Reagovat

olu :-) byla by to dobrá křenová terapie a křen by dozajista v této roli svou čest uhájil :-)

8 Vlaďka Vlaďka | E-mail | 17. března 2008 v 19:33 | Reagovat

Úžasné jako vždy:) A po čertech jednoduché, takže přidávám na seznam co se bude vařit během příštích 14 dnů a nastavuji prioritu na "nejvyšší":) A jinak já si taky myslím, že jsou trochu moc tučné a chlapi je považují za úžasně sexy. Ale ten křen... už se těším, jen co zlikviduju dnešní pečenou zeleninu.

9 Šárka Šárka | E-mail | 17. března 2008 v 19:34 | Reagovat

tessa :-)

Na první dojem tyto kotlety u mě propadly. Druhá šance oslnit byla na talíři a tam se to opravdu podařilo nebezpečně hladce. Začlo to už jejich vůní a to nemluvím o šťavnatém a křehoučkém masu :-) Musím doporučit všem milovníkům uzeného a křenu!

10 Šárka Šárka | E-mail | 17. března 2008 v 19:37 | Reagovat

Vlaďka :-)

Zelenina u mě taky hraje prim, ale občas musí mé chutě ustoupit těm mužským :-) Divila jsem se, že tuk se na kotletách vytratil do křenové šťávy s lahodnou smetanou a marně jsem ho hledala, abych odkrojila čtyřnožcům v naší domácnosti. Nebylo co okrajovat :-)

11 Julie Julie | Web | 17. března 2008 v 19:51 | Reagovat

Šárko, jela bych hned! Už jenom proto, že bychom se setkaly. Jenže kuskus mi zase naopak tak moc sexy nezní (sorry rachade :). A navíc jedu do Prahy ted v týdnu a v sobotu už by to bylo trochu moc, ale jsme domluveni s Michalem: jakmile bude maso na arabský či středomořský způsob, přicválám...Snad nedotáhne zase nějakou obludu jako třeba "sumečka" (aneb desetikilový macek na jemný způsob, který zvládne doma každá hospodyňka s mininožíčkem na drobné krájení jarní zeleninky) :)))

12 Šárka Šárka | E-mail | 17. března 2008 v 20:04 | Reagovat

Julie :-)

Všechno nemusí být sexy! Občas je potřeba zapojit do života i to "zdravé" :-) To je můj důvod, proč si hodlám i kuskus zamilovat :-) Jakmile bude maso na arabský voňavý způsob, jedu taky! Sumeček je opravdu macek, ze kterého jde pomalu strach :-)))

13 Alena Alena | Web | 17. března 2008 v 21:25 | Reagovat

Šárko, to je úžasné! Kdo Umí, ten Umí. Jsi jednička * a to nelichotím!

Můj muž po přečtení Tvého uzeného s křenem prohlásil, že jde zítra nakupovat sexy uzené. :-)))

P.S. S hořčicí a pepřem vyzkouším. Tyhle dvě ingredience tomuto receptu určitě dodají na pikantnosti.

14 Yva Yva | Web | 17. března 2008 v 22:42 | Reagovat

Šárko, můj muž Ti děkuje, udělalas mu radost -- sexy maso a ještě k tomu uzené! Už vidím, jak mi v obchodě dává argument, že "Šárka přeci říkala..." ;o)

15 Šárka Šárka | E-mail | 18. března 2008 v 0:06 | Reagovat

Alena :-)

Všechno to začalo na tvých stránkách tím úžasným křenovým receptem vonícím po uzeném. Můj muž se chytil na udičku a potom už bylo jenom otázkou času, kdy budu muset tuto dobrotu doma připravit (zvláště když i hlavní surovinu obstaral podle svého gusta). Díky za námět, jak si užít dobrou večeři a díky za milý komentář ;-)

P.S.

Ať se nákup tvému muži vydaří podle jeho gusta :-)

16 Šárka Šárka | E-mail | 18. března 2008 v 0:08 | Reagovat

Yva :-)

Naši muži mají smysl pro humor :-)))

a to je činí velmi sexy, neboť humor je tím nejlepším a nejvzácnějším kořením ;o)

17 j j | Web | 18. března 2008 v 1:13 | Reagovat

tak tenhle blog je velmi propracovaný!!!!  jen tak dále.

18 Šárka Šárka | E-mail | 18. března 2008 v 8:47 | Reagovat

j. :

Psát o jídle je záludné počínání :-) Pro pisatele i čitatele :-)

19 Mánek Mánek | E-mail | Web | 18. března 2008 v 8:55 | Reagovat

Koukám a nestačím se divit! Právě jste všechny jistily, že pro chlapa je kousek toho "tuku" sexy a hned kontrujete dietami ze zeleniny a jdete ze sebe dělat modelky? Dámy, dámy... :-D

Moc hezké, křen i teplé uzené můžu, i když ani to studené není od věci. Jdu si koupit kousek sexyuzeného a budu držet dietu svorně s Bali (ta jediná pochopila, že TOHLE je ta nejlepší dieta pod sluncem!). :-D

20 Šárka Šárka | E-mail | 18. března 2008 v 9:02 | Reagovat

Mánek :-)

Aby si člověk kusu uzeného uměl vážit, musí ho občas prostřídat s pečenou zeleninou, brokolicí (vím že ji nemáš rád :-) ... a potom si ho teprve bude vážit :-))) I občasná dieta má své kouzlo :-)

21 Vědma Vědma | 18. března 2008 v 19:41 | Reagovat

Tak jsem to právě dovečeřeli s pečenými bramborami. Byla to obrovská mňamka a všichni jsme společensky znemožněni (prostě přežráni) .. Děkuji za báječný recept :P

22 Šárka Šárka | E-mail | 18. března 2008 v 20:09 | Reagovat

Vědma :-)

"Obrovská mňamka" je ten správný termín! Dneska jsme s chutí dojedli poslední zbytky ze včerejší večeře. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo se nechal "uzeným s křenem" společensky znemožnit :-)

23 Vita Vita | 19. března 2008 v 9:49 | Reagovat

Recept je opravdu výborný.

PS : Většinou se jí doma, ale není nad to si občas zajít do pěkné restaurace. Ta změna, to je na tom to nejlepší.  ;-))

24 Lieselotte Lieselotte | E-mail | 19. března 2008 v 13:28 | Reagovat

Věděla jsem, že tady najdu zase něco úžasného, ale člověk jí i očima a ten slovní doprovod k tomu, nejde tomu odolat. Zase mám nad čím uvažovat, kdy to bude na jídelníčku. Dlouho to trvat nebude.

Zdraví Lotte

25 wrana wrana | 19. března 2008 v 21:32 | Reagovat

velmi zajímavé. U nadpisu jsem si představila křenovou omáčku, u surovin jsem se podivila, proč tam nejsou mandle. A ono je to zatím všechno jinak. Ale takové uzené s křenovou omáčkou a knedlíkem v ubrousku také není marné. O Velikonocích se u nás dělá křen se zředěným  octem, mírně přisolený a přislazený, do toho nakrájená vejce natvrdo a nakrájené uzené, lepší trošku tlustější, třeba rolovaná plec. Je to krásně barevné a moc dobré. Doma pečený chleba to jistí.

26 Šárka Šárka | E-mail | 20. března 2008 v 10:20 | Reagovat

Vita :-)

Každá změna je prospěšná :-) Člověk si udělá jasno, co je interesantnější. Pěkné restaurace mám moc ráda (obzvláště ty, kde se dobře vaří ;-) Ale pozvání k přátelům na báječné domácí jídlo je taky nezapomenutelná záležitost. Naposledy jsem byla v Mariánských Lázních - to je téma na některý z mých příštích článků :-)

27 Šárka Šárka | E-mail | 20. března 2008 v 10:23 | Reagovat

Liselotte :-)

Určitě doporučuji tuto chutnou jednoduchost vyzkoušet. Samozřejmě ty kotletky se mohou tvářit daleko více "libověji", i tak to bude frajerský recept, který bude hoden obdivu. Chce to mít ovšem potřebnou lásku ke křenu :-)

28 Šárka Šárka | E-mail | 20. března 2008 v 10:26 | Reagovat

wrana :-)

Křenová omáčka s mandelmi a nadýchaným knedlíkem je taky velký požitek! Toto je chutné uzené maso, které je fajn podávat s bramborem. Ta šťáva s křenem a smetanou se s bramborami zasnoubí velmi snadno. Není radno toho vařit moc, protože je tu riziko, že se od chutného jídla jen tak neodtrhneme :-) Bylo to nebezpečně dobré!

Křen sám o sobě je velké téma!

29 marmelada marmelada | Web | 20. března 2008 v 17:31 | Reagovat

Šárko - úžasná dieta! Sexy uzené, na to můj muž určitě skočí. Asi mu brzy dokážu svoji lásku! :))

30 Šárka Šárka | E-mail | 20. března 2008 v 18:03 | Reagovat

marmelada :-)))

Je to přesně taková dieta, jakou si naši muži dokáží naordinovat dobrovolně :-) Samozřejmě beru na vědomí vegeteriány a jiné asketické osobnosti, které mají můj obdiv. Já bohužel podlehla taky a ochutnala. Nakonec jsem si to uvařila, tak právo prvního sousta má ten, kdo vaří. Je to láskotvorná receptura pro domácí klid a pohodu :-)

31 Pavla Pavla | 20. března 2008 v 23:55 | Reagovat

Milá Šárko, děkuji za pravidelnou dávku receptů a fotek, u kterých se mi totálně svírá žaludek... Oči by jedly... A jak!!! Už se těším, až tuhle dobrotu naservíruji příteli, který křen i uzené miluje k zbláznění... A tak trošku sobecky doufám, že mi pak zase bude skládat komplimenty za to, jaká jsem dobrá kuchařka :-) a já se budu chlubit cizím (Šárčiným) "peřím".

32 Florentyna Florentyna | Web | 21. března 2008 v 23:37 | Reagovat

Pokaždé, když sem nakouknu, tak přiberu dvě kila, a to ještě dřív, než vůbec začnu vařit! Ty tvé recepty mě stále víc utvrzují v názoru, že první michelinská hvězdička pro českou šéfkuchařku jednou poputuje do Jižních Čech za tebou :-) Teď ještě aby měli zítra v obchodě kousek toho sexyuzeného...

33 Šárka Šárka | E-mail | 23. března 2008 v 10:17 | Reagovat

Florentyna :-) při otevření Gurmánu a čokoládových dortů jsem taky přibrala :-))) To se ti povedlo! Gratuluji ;-)

34 lydia lydia | 23. března 2008 v 16:01 | Reagovat

Právě jsem předala  Aleně na Chutné zakousnutí kompliment. Měla jsem velký úspěch  s tímto receptem. A to manžel ještě nevěděl, že je to sexy uzené :-)

Já jsem uzené trochu povařila a potom na trošce oleje opekla. Tím opečením dostane nesmírně dobrou chuť. Potom jsem v tom tuku opekla cibuli. Křen jsem měla čerstvý. Děkuji Alenčině mamince za recept a Aleně za zveřejnění tohoto jednoduchého, ale velmi dobrého receptu:-)

35 Šárka Šárka | E-mail | 23. března 2008 v 16:47 | Reagovat

lydia :-)

Díky za komentář a za poděkování Aleně, neboť si ho zaslouží. Já zvolila záměrně u uzeného masa variantu "neopékání", neboť se šťáva v mase neuzavřela, ale předala všechny své vůně výborné křenové smetaně. Samozřejmě obě varianty jsou použitelné. To už je jen a pouze na kuchařce samotné. Jsem ráda, že manžel recept ocenil :-)

36 Grace Grace | 4. dubna 2008 v 9:48 | Reagovat

Byla to superbašta, drahá polovička i můj děda se oblizovali až za ušima - každý teda za svýma :-D . Děda si nechal zbyteček i studeného. Já se jen přimlouvám za více cibule a více smetany, ta šťávička, co se vytvoří, je dokonalá tak, že já snad ani nepotřebuju to maso :-))

37 šárka šárka | E-mail | 4. dubna 2008 v 10:39 | Reagovat

Grace :-)

Napadla mě stejná myšlenka, protože z té šťávy jsem byla tak unešená, že jsem ještě druhý den do zbytku nadšeně potopila pár rozmačkaných brambor. Rozhodně příště víc cibule a smetany! Jsem pro :-) Díky za domácí test receptu a ať se stane tato úprava uzeného u vás doma stálicí. Co si budeme povídat, je to jednoduchá příprava a velké nadšení u stolu. Takových receptur není nikdy dost :-)

38 Naďa Naďa | E-mail | 5. dubna 2008 v 20:50 | Reagovat

Milá Šárko, tak jako ostatní přede mnou jsem neodolala a dnes udělala křenové kotletky (8), pozvala dceru s přítelem a na zítra pro druhou dceru bude zbytek.Myslela jsem,že jsem to přepískla se šlehačkou, bylo jí dosti,ale po upečení ta šťávička - no, balada.Jsem ráda,že je jí dost,protože jsem noční můra, určitě si až půjdu okolo pekáče smočím brambůrku.Bylo to vynikající a kupodivu ač jsme to zapíjeli bílým, má v titulu Tramín červený, suché,výběr z bobulí a s přívlastkem , ročník 2003 to nemělo chybu,chutnalo nám bílé k této pochoutce víc, než Frankovka.Můj dík Ti také patří za bezva nápad s vinnou zavařeninou.Před měsícem jsem dělala " husí paštiku " a k ní tvoji zavařeninu,přiznám se, že jsem si ji "vylepšila" o trochu pepře, skořice,mletého nového koření,zázvoru a soli.K paštice to bylo bezvadné, velikou chválu které se mi dostalo  doma i ve vinném klubu,však patří  především Tobě. Moc zdravím.

39 Šárka Šárka | E-mail | 5. dubna 2008 v 21:10 | Reagovat

Naďa :-)

To mám radost, že jsme na stejné chuťové vlně! Mě ten recept na uzené s křenem absolutně nadchnul. Jednoduché na přípravu a opravdu efektní a extra chutné na talíři. Zase jeden báječný recept, který lze tak snadno aplikovat ve své kuchyni a nakrmit třeba celou početnou partu kamarádů. Příště budu dělat na velké plechu a šlehačkou taky nebudu šetřit. Ona ta šťáva je vážně náramně dobrá!

Vinná zavařenina byl takový momentální nápad a nestačila jsem vychytat "vinné mušky" :-) Tvůj přístup je naprosto bezva a parádně odvázaný - to vylepšení tomu muselo jenom prospět. Když na to přijde, zavařit se dá kdeco. Naposledy jsem dělala mandarinkovou zavařeninu, protože jsem se zásobila mandarinkami, co měly tolik pecek, že nás to odradilo od konzumace v syrovém stavu. Zavařenina se povedla a teď si každé ráno mažu na toustík mandarinky :-) Zdravím tebe i vinný klub. Dobrých nápadů není nikdy dost. Díky za ty tvé a hlavně za milý komentář. Zdravím a přeji báječný večer a ještě lepší neděli. Šárka *

40 Bakalka :-) Bakalka :-) | 12. dubna 2008 v 20:29 | Reagovat

Lenka Požárová and discussion about the best cook dabbler in the world:

http://ona.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A071210_120241_recepty_ves

41 Bakalka :-) Bakalka :-) | 12. dubna 2008 v 20:33 | Reagovat

Lenka Požárová and discussion about the best cook dabbler in the world - part 2:

http://ona.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A071210_102815_recepty_ves

42 Diana Diana | E-mail | 25. dubna 2008 v 12:16 | Reagovat

Ahoj Šárko, přicházím s tupym dotazem:) Právě dělám tuhle lahůdku a chtěla bych se tě zeptat na kolik stupňů jsi to pekla, a jestli odkryté nebo zakryté. Díky za odpověď:)

43 Diana Diana | E-mail | 25. dubna 2008 v 19:16 | Reagovat

Tak tupej dotaz vyřešen, pekla jsem odkrytý a na 200:)

A teď k manželovi - dojedl a zeptal se jak se to jmenuje, tak jsem po pravdě odpověděla, že uzený s křenem. Usmál se a řekl:"To je kouzelný"

Takže máš můj další dík za skvělý recept, bylo to opravdu ...kouzelný... :)

44 Šárka Šárka | E-mail | 26. dubna 2008 v 9:31 | Reagovat

Diana :-)

Než jsem si stihla dotaz přečíst, už znáš odpověď :-) Dělá se to opravdu odkryté a je to takové pěkně vypečené a voňavé, extra křenové :-) Jsem ráda, že chutnalo všem :-) Měj se hezky a krásný víkend *

45 Romča Romča | 25. září 2008 v 22:34 | Reagovat

Nenechte si ujít mimořádnou příležitost, kdy by měla zapálená kuchařka Lenka Požárová v převlečení za velký žlutý banán podepisovat své jedinečné kuchařky plné kreativity a humoru :-)))

Marketingová firma prý vykoupila za 375 tis Kč s DPH všechny její spirálové knížečky a teď je nabízí zdarma v rámci marketingové průzkumné akce!

Místa a časy ochutnávek jsou uvedeny zde:

http://www.chiquita.cz/cz/nej-kuchar/index.html

Neprošvihněte neopakovatelnou příležitost.

46 Recept Losos smažený Recept Losos smažený | Web | 13. ledna 2009 v 18:31 | Reagovat

Velice zajímavý recept - vyzkouším! díky

47 keltan keltan | E-mail | 6. října 2009 v 21:00 | Reagovat

U tohoto receptu se mi líbí, jak si u nás začal žít vlastním životem. Z původní koncepce uzeného, zapečeného s křenovo-smetanovou "omáčkou" s bramborovou kaší se postupem času vytratilo to uzený i kaše a zbyla jenom omáčka(a cibulka na vrchu). Uzený nahradila kuřecí prsa a kaši rýže. Kuřecí mi v tomhle receptu připadá mnohem chutnější a v kombinaci s rýží sem dokázala okouzlit i přítelovu babičku...:-) Díky za inspiraci...

48 Šárka Šárka | Web | 7. října 2009 v 0:03 | Reagovat

[47]: keltan: Taková nespoutaná kreativita se mi líbí :-))) Křen je jedinečný, proto se u nás na vánoční svátky chystá i vídeňská křenovka s dušenou šunkou.
Kuřecí s křenem též nemůže být špatné :-)

49 HanaS HanaS | 5. listopadu 2009 v 15:19 | Reagovat

Mńam mňam mňam!
Paní Šárko, tento recept rovněž neměl chybu. A ta omamná vůně...
Manžel si náramně pochutnal. I když říkal, že ta Vaše jatýrka v jablečném těstíčku, co byla včera, byla bezkonkurenční.  
Opět mi nezbývá než velmi poděkovat za vynikající recept.

50 Jirka Marek Jirka Marek | E-mail | 25. dubna 2010 v 7:58 | Reagovat

Vynikající, byl to orgasmus. Jirka

51 replica rolex watches for men replica rolex watches for men | E-mail | Web | 31. října 2012 v 15:01 | Reagovat

Q. Why did the one-handed man cross the road?
http://www.writewatches.com/

52 ball gowns for sale ball gowns for sale | E-mail | Web | 24. listopadu 2012 v 9:30 | Reagovat

I bookmarked it.

53 Pavel Pavel | Web | 29. listopadu 2012 v 15:26 | Reagovat

Hmm...vypadá to extrémně dobře, rozhodně t o taky někdy zkusím uvařit. Uzené mnaso už jsem neměl ani nepamatuju, pokud tedy nepočítám semtam nějaké to uzené koleno v restauraci.

54 DolceVita DolceVita | Web | 3. prosince 2012 v 1:01 | Reagovat

[49]: HanaS:

Na jatýrka v jablečném těstíčku jsem se dlouho nedostala. Rozhodně ta doprovodná fotka není moc lákavá, ale o to víc mě těší zjištění, že se povedlo a moc chutnalo. Děkuji :-)
Uzené s křenem v této úpravě je dobré a těší mě, že se recept setkává s tak kladnými reakcemi. Přeji příjemný adventní čas a díky za zprávu. Šárka

55 cheap christian louboutin cheap christian louboutin | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 6:32 | Reagovat

Wow! I cant believe I have found your blog. Very useful information.
http://www.shoesfloor.com/

56 mermaid dresses for 2013 mermaid dresses for 2013 | E-mail | Web | 2. května 2013 v 10:04 | Reagovat

A. Because it saw a lolly pop!
http://www.caredresses.org/prom-dresses.html

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama