Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Rozinky a mandle

12. března 2008 v 17:53 | Šárka |  Povídání (nejen) o jídle
Některé chvíle v životě zavoní po hořkých mandlích a některé jsou sladké jako rozinky, … život je už takový. Jste hledači tisíce chutí a vůní? Najděte si chvilku na báječný seminář s Michalem Hromasem.
Téma: Třikrát kuskus
datum konání: 22. 3. 2008 (od 10.00 do 13.00 h)
v relaxačním klubu Mandarinka (viz. www.mamacare.cz)
Program: Kuskus na tři rozličné způsoby, podle tradičních Severoafrických receptur
Seminář vede bývalý šéfkuchař Dahab Mezze restaurantu, šéf studené kuchyně a cukrárny restaurace Aromi, lektor na judeo-arabskou a středozemní kuchyni, Michal Hromas.
Cena: 500 Kč/osoba (info: +420776690082, přihlášky zasílejte na rachad@email.cz).
Pojďte ochutnat Orient a vnést do svých všedních dnů trochu pohádkové atmosféry, vůně skořice a šafránu, chutě rozinek a mandlí. Vytvořte si láskyplný vztah ke kuchyni, která dokáže rozehrát fantastickou paletu vůní, chutí a barev. Je sladká a pikantní zároveň. Je prostá i rafinovaná. Chudá i okázalá. Jako život sám.
Jako rozinky a mandle ...
Ráda se tam s někým z vás potkám :-)

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Bali Bali | Web | 12. března 2008 v 18:56 | Reagovat

škoda převeliká že nemůžu! Tuto voňavou a barevnou kuchyni bych si ráda prubla ;-)

2 rachad rachad | E-mail | 12. března 2008 v 19:51 | Reagovat

Jééé. To jsem si ani nezasloužil! Stačila by malinká zmínka, dole pod čarou! Děkuji Sladká životo!:-)

3 Cutie Cutie | 12. března 2008 v 23:06 | Reagovat

Jééé, tak to je seminář přesně pro mě...kuskus je moje oblíbená záležitost a ráda se něco nového přiučím...

Jsou ještě volná místa?

4 Dv Dv | 12. března 2008 v 23:10 | Reagovat

Chybí mi tam ještě hodina a jak dlouho to celé trvá, tuhle část Prahy mám lán světa. Ale jako pro velkého fanouška arabských jídel je to tedy velké, velké pokušení :) Jen nevím, jak moc složitě se bude vařit ten kuskus, když se to dělá správně a tradičně, je to hotová věda a trochu se jí obávám..

5 Cutie Cutie | 12. března 2008 v 23:14 | Reagovat

Dv: na www.mamacare.cz jsem se dočetla, že to má být 10-13 hodin.

6 Yva Yva | Web | 13. března 2008 v 2:25 | Reagovat

Doufám, že se jednou shodneme na čase i zeměpisné šířce a délce, abych si Vaše umění užila do sytosti a zároveň se potkala s Dolce Vitou ;o) Přeji hodně příznivců na bezpochyby zajímavém semináři! :o)

7 rachad rachad | E-mail | 13. března 2008 v 8:07 | Reagovat

6 Yva : Dobrýtro! To je setkání!

  Víte, já v souvislosti s vařením hrozně nerad používám slovo umění. To zavání trochu bohémstvím, příliš silnou individualitou. Já bych řekl, že taková praktická architektura (domy na bydlení) kovářství( vrata a kování), truhlařina(skříně) a kuchařina (každodenní jídlo) jsou spíš poctivé řemeslo než umění.

   Nepovažuji se rozhodně za umělce a věnuji se spíš jídlům z ulice a venkova (lidové kuchyni) než vyšší gastronomii. Tu rád a ochotně přenechávám skutečným umělcům :-) Já jsem jen obyčejný kuchař.

   Asi zase trochu slovíčkařím viďte? ;-)

8 rachad rachad | E-mail | 13. března 2008 v 8:09 | Reagovat

4. Dv: Kuskus není až taková věda, ale je pravda, že když má být skutečně dobrý a se vším všudy, zabere to nějaký čas. Proto jsem pro nás vydyndal tři hodiny!

9 Bali Bali | Web | 13. března 2008 v 8:17 | Reagovat

můj manžel vaří výborný kuskus, kde je jehněčí, hovězí, slepice, merguez, cukety, vodnice, cizrna,...

Je to pokrm na celý den; nejdřív se to půl dne vaří a pak půl dne jí.

10 rachad rachad | E-mail | 13. března 2008 v 8:44 | Reagovat

9: Tak tohle bude pochopitelně skromnější verze"jen" z kuřete a zeleniny. Jde hlavně o princip přípravy.Ale i tak je toho na tři hodiny až až. Samozřejmě, že většinu věcí připravuji předem - to co by nás jen zdržovalo a každý to zná - vaření cizrny, škrabání mrkve a brambor apod. A taky vysvětlení že kuskus není jen příloha, která se prostě udělá na vodě :-) S ním se dá dělat věcí!

11 renata renata | Web | 13. března 2008 v 8:57 | Reagovat

vzhledem, k tomu, že teď kuskusem žiju, tak jen vítám příležitost, jak to dělá profík. Já tam budu. Moc a moc se těším na setkání... ;-)

12 Míša Míša | 13. března 2008 v 9:04 | Reagovat

Rachad: A jak to vypadá s rozběhnutím nového foodblogu? Hořím nedočkavostí :-)

13 rachad rachad | E-mail | 13. března 2008 v 9:10 | Reagovat

12: Je aktivní, ale ještě vám neřeknu adresu - chybí pár obrázků a písmenek :-) Doufám že se vám bude líbit - až bude připraven.

14 Šárka Šárka | E-mail | 13. března 2008 v 13:01 | Reagovat

Budu se těšit na sobotu s vůní kuskusu :-)

I když musím překonat vzdálenost z 15° meridiánu až do Prahy, jistě to bude stát za to. V mé kuchyni není kuskus pevně zabydlen, ale odhodlala jsem se to změnit :-)

15 rachad rachad | E-mail | 13. března 2008 v 13:05 | Reagovat

14: Děkuji vám! Jen váš optimismus a dobrá nálada způsobili že se na tu sobotu už opravdu těším! Myslím že si to hezky užijeme...

16 Šárka Šárka | E-mail | 13. března 2008 v 13:23 | Reagovat

rachad : S tím počítám :-)

17 mari mari | 13. března 2008 v 13:36 | Reagovat

Tak jsem včera jásala a těšila se, ale jen do chvíle, než jsem zjistila, že

22.3. je sobota před Velikonočním pondělí  a  my nebudeme doma. Jsem z toho moc smutná, kuskus je náš oblíbený a chtěla jsem se dozvědět něco víc  a taky bych vás ráda osobně poznala. Užijte si to a snad někdy příště :-)

18 rachad rachad | E-mail | 13. března 2008 v 19:20 | Reagovat

17: Pravděpodobně bude opáčko. Jestli to bude stát za to...:-)

19 Šárka Šárka | E-mail | 13. března 2008 v 20:24 | Reagovat

mari :-)

Taky jsem byla zaskočena předvelikonoční sobotou. Naplánujeme příště něco podobně interesantního a v přijatelnějším termínu. Budu se těšit někdy příště :-)

20 Iris Iris | 16. března 2008 v 22:06 | Reagovat

Ráda bych ochutnala kuskus,ale bohužel mám pracovní víkend a navíc stálou odpolední. To by musela být náhoda,že bych začínala až kolem 16hodiny. Zdravím a přeji příjemný zážitek.

21 Šárka Šárka | E-mail | 16. března 2008 v 22:07 | Reagovat

Iris :-) díky! Určitě kuskus bude naprosto famózní a rozhodně podám o celém dění zprávu :-)

22 Cutie Cutie | 17. března 2008 v 12:09 | Reagovat

Také se chystám, tak se budu těšit na setkání:-)!

23 Šárka Šárka | E-mail | 17. března 2008 v 12:33 | Reagovat

Cutie :-) já taky!

24 Mánek Mánek | E-mail | Web | 18. března 2008 v 9:16 | Reagovat

Njn, na Velikonoce jedu domů, jinak bych o tom hodně nahlas uvažoval. :-(

25 Šárka Šárka | E-mail | 18. března 2008 v 10:44 | Reagovat

Mánek: velikonoční termín je trochu nešťastný! Snad příště, až bude na programu dne "maso & ryby"!

26 rachad rachad | E-mail | 18. března 2008 v 13:00 | Reagovat

Aha!Takže příště bude maso a ryby?!:-)Máte někdo velkou kuchyň a chuť jí obětovat jednou za měsíc na oltář kulinárního setkávání?

27 Šárka Šárka | E-mail | 18. března 2008 v 13:51 | Reagovat

rachad :-)

Mám hned 2 velké kuchyně :-) pokud nejsou jižní Čechy z ruky, dávám je k dispozici pro "dobrou věc".

28 Šárka Šárka | E-mail | 18. března 2008 v 13:56 | Reagovat

Pokud by 2 kuchyně "se střechou" nad hlavou byly málo, je k dispozici ještě letní kuchyň s nebem nad hlavou :-)

http://dolcevita.blog.cz/0706/zhavy-bestseler-leta-bbq

29 Cutie Cutie | 18. března 2008 v 15:32 | Reagovat

Šárka: 2 velké kuchyně, to zní jako výzva! Nechcete Šárko uspořádat také nějaký seminář:-)?

30 Šárka Šárka | E-mail | 18. března 2008 v 20:02 | Reagovat

Cutie :-) skoro by se o něčem takovém dalo uvažovat :-)

31 rachad rachad | E-mail | 19. března 2008 v 7:24 | Reagovat

To zní jako velká letní výzva! Tahle myšlenka by neměla jen tak zapadnout! :-)

32 Cutie Cutie | 19. března 2008 v 11:34 | Reagovat

Šárka, Rachad: Také si myslím ;-)

33 Šárka Šárka | E-mail | 20. března 2008 v 10:08 | Reagovat

rachad & Cutie :-) zapadnout ji nenecháme! :-)

34 Bali Bali | Web | 22. března 2008 v 18:17 | Reagovat

tak už máte uvařeno a snězeno?

35 Šárka Šárka | E-mail | 23. března 2008 v 10:20 | Reagovat

Bali :-)

Už jsme doma, bylo to fajn, budu referovat :-) Nyní budu velikonočně relaxovat.

Prima Velikonoce Vám všem ;-)

36 klara klara | 29. března 2008 v 20:45 | Reagovat

no pokud by se realizovalo jihoceske setkani, naskocim do naseho pidiatomobilu a vyrazim:))) to by se mi mooooc libilo:) jizni cechy jsou samy o sobe nadherne a jeste v tak prijemnem spojeni....) nevahala bych:) jak tak brouzdam dneska po vsech tech food strankach a ctu co jsem zameskala, narazila jsem nekde na stiznosti moravaku, ze jsou prilis vzdaleni od centra deni, a tak me napadlo dat v lete k dispozici velkou kuchyn a zahradu na morave, konkretne v tesne blizkosti ostravy. takze kdyby meli moravaci zajem, je mozno...:) takove letni grilovani vseho mozneho, to je taky celkem prijimna zalezitost:)

37 Cutie Cutie | 30. března 2008 v 10:28 | Reagovat

klara 36: začíná to vypadat na takové malé foodblogerské turné :-)

38 cheap prom dresses cheap prom dresses | E-mail | Web | 24. listopadu 2012 v 9:27 | Reagovat

It posts like this that keep me coming back and checking this site regularly, thanks for the info!.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama