Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Čekanka nepočká

4. ledna 2008 v 11:30 | Šárka |  Zelenina
Na nic nečekejte a dejte si čekanku. Jedná se o superpotravinu na neduhy naší moderní doby. Čekanka salátová čili Chicorée (čekankové puky) je zelenina gurmánů. Je škoda, že používání čekanky v naší kuchyni nemá tradici. Dají se z ní připravovat velmi chutné gurmánské pokrmy. Nejčastěji se s ní setkáte v zeleninovém salátu. Můžeme s ní naložit úplně jinak. Podávat ji zapečenou je báječná volba. Přesně takový recept pro vás dnes mám. Ve světě je celkem běžné, že se čekankové puky zapékají. Čekanku jsem zpracovala tak, aby bylo možno použít nám dostupné suroviny a výsledek hodnotím velmi pozitivně :-) Názor si udělá každý sám, až toto jídlo zkusí připravit. Já mohu doporučit.
Gratinované čekankové puky s ořechovo sýrovou omáčkou
  • 1 balíček čekankových puků (4 ks)
  • 16 plátků dušené šunky (jemné drůbeží nebo krůtí)
  • 100 g sýru s modrou plísní
  • 200 ml smetany
  • hrst mletých vlašských ořechů
  • plátek másla
Čekankové puky vložíme do mírně osolené vody a necháme přejít varem. Povaříme 5 minut a necháme čekanku okapat.
Odstraníme svrchní listy (pokud je to potřeba) a každý puk přepůlíme podélně.
Půlky čekanky zabalíme do šunky (2 plátky šunky na jeden díl) a naskládáme je do máslem vymazané ohnivzdorné misky.
Na pánvičce rozpustíme sýr s modrou plísní (roquefort nebo naši českou nivu). Sýr je dostatečně slaný, proto pokrm solit nebudeme.
K sýru přidáme smetanu a mleté ořechy.
Vzniklou ořechovo sýrovou omáčkou přelijeme čekankové puky.
Necháme 15 až 20 minut zapékat v troubě nastavené na teplotu 190 °C.
Servírujeme ještě horké s pečivem a sklenkou červeného vína. U nás z takto připravených čekankových puků byla příjemná a lehká večeře.
Typická, lehce nahořklá chuť čekanky v této úpravě byla delikátní a pokud si chcete dát s čekankou svou první schůzku, udělejte to právě tímto způsobem :-)
Pokud si již s čekankou tykáte, tak rozhodně víte, co s ní máte dělat. Nechť se stane vaší oblíbenou pochoutkou. Nejen pro svou zajímavou chuť, ale též pro její unikátní schopnost posílit naše zdraví. S čekankou si dávejte rande na svém talíři co nejčastěji.
Čekanka salátová, tzv. čekankové puky, toho umí opravdu mnoho.
Když pomineme gurmánské opojení při konzumaci nazelenalých, křehkých a křupavých čekankových puků, zůstane nám ještě dlouhá řada důvodů, proč ji do svého jídelníčku zařadit.

Tato salátová zelenina není extra bohatá na vitamíny, ale působí detoxikačně. Má vysoký obsah vlákniny s blahodárným vlivem na naše zažívání. Zlepšuje průchodnost střev a zabraňuje zácpě. Umí snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Její konzumace pomůže zabránit mnoha civilizačním chorobám moderní doby. Je účinnou prevencí proti kornatění cév, vysokému krevnímu tlaku, infarktu, mrtvici. Zamezuje ukládání nebezpečných těžkých kovů v našem těle. Během procesu trávení na sebe váže těžké kovy (olovo, rtuť, kadmium apod.) a odvádí je z těla ven zrovna tak, jako to umí v případě tuků. Hovoří se o ní v souvislosti s prevencí rakoviny střev, což je nejrozšířenější typ rakoviny u nás. Čekanka čistí střeva a ozdravuje střevní sliznice a mikroflóru. Při pravidelné konzumaci čekanky se stane opravdu úžasným pomocníkem našeho metabolismu na mnoha úrovních. Nechť se stane vaší zdravou a oblíbenou pochoutkou.

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Bali Bali | Web | 4. ledna 2008 v 12:54 | Reagovat

jóoo, tak čekanka má u nás zelenou. Nejradši do salátu, ale i zapékanou nebo jako lodičky na různé pomazánky atd. Vždy než se udělá vinaigrette, tak schroupu půlku bez zálivky. Jsem žlučníkář a čekanka mi dělá dobře ;-)

2 Papaja Papaja | E-mail | 4. ledna 2008 v 13:54 | Reagovat

Krása... Čekanku jsem ještě nikdy neochutnala - nevím, jak je to možné. Tenhle recept je jednoduchý v povánočním odlehčovacím čase je přesně to pravé.

P.

:-)

3 Lásková Lásková | E-mail | 4. ledna 2008 v 14:01 | Reagovat

Zajímavé, určitě vyzkouším, po těch svátečních "orgiích" určitě prospěje tělu i duši. Přiznám se, že ač masožravec, přesně na něco podobného mám chuť.

4 Shira313 Shira313 | E-mail | 4. ledna 2008 v 14:22 | Reagovat

Hmm... S čakanku som sa zoznámila v Belgicku (považujú ju za svoj vynález, na ktorý sú aj patrične hrdí) pred 15 rokmi a odvtedy nedám na ňu dopustiť. Neraz sa mi potom v obchode na Slovensku stalo, že ma pri jej kupovaní niekto oslovil s otázkou ako sa má pripravovať a akú má chuť. Cez Váš recept a priam umelecké fotky si určite nájde veľa priaznivcov :o))

5 Shira313 Shira313 | E-mail | 4. ledna 2008 v 14:26 | Reagovat

A ešte si dovolím pridať radu ako ju nakupovať. treba si prezrieť reznú hranu na hlúbiku, mala by byť biela maximálne ružovkastá. Tmavšia farba už svedčí o zvädnutosti a dlhšom skladovaní ...

6 Evča Evča | E-mail | 4. ledna 2008 v 15:46 | Reagovat

Už jsem držela párkrát v obchodě balíček s touto zeleninou, ale zase jsem ho zbaběle vrátila zpět. :-)

Já někdy potřebuji to správné nakopnutí,  abych něco nového vyzkoušela, a čekanka na mě zatím opravdu jen čekala. Recept je příjemně jednoduchý, takže jsem zvědavá na chuť; jestli to bude první a poslední pokus nebo budu mít další evergeen do kuchyně.

7 Jenoféfa Jenoféfa | 4. ledna 2008 v 15:49 | Reagovat

Čekanku milujeme, hlavně jako salát, jenom mne mrzí, že (ačkoliv se má uchovávat přikrytá, zabalená, aby na ni nemohlo světlo) ji v těch případech, že je vůbec na trhu nabízena, vystaví na plné světlo reflektorů. Takže vzorně zabalená bednička s tmavou folií je rozhrnuta a čekankové puky se naaranžují na světlo. Mírně nahořklá chuť čekanky nám moc vyhovuje, ale pracně vybělené puky takhle kazit, to mi přijde líto.

8 renata renata | 4. ledna 2008 v 19:28 | Reagovat

Koukám, že máte na kontě dalších 100.000. To byla ale rychlost!!! Blahopřeji.

My děláme něco podobného (bez ořechů), ale s malým čínským zelím (podélně rozčtvrceným)...

9 Šárka Šárka | E-mail | 4. ledna 2008 v 22:43 | Reagovat

Bali :-) čekanka je na mnohé neduhy a pro žlučník je to balzám; obzvláště v podobě zdravého salátu s lehkou vinaigrette :-)

Papaja :-) tak to jsem zvědavá, jak ti bude chutnat! Má tu svou decentní hořkost, pro kterou ji jedni milují a druzí ji zatracují :-)

Lásková :-) s tou chutí jsme na tom podobně. Můj žaludek se po vánočním hodokvasu domáhá přechodu na dočasnou vegetariánskou stravu :-) Asi v tomto duchu budu ještě chvilku pokračovat.

10 Šárka Šárka | E-mail | 4. ledna 2008 v 22:52 | Reagovat

Shira313 :-)

Tento recept je opravdu chutný a na seznámení s čekankou docela vhodný :-) Díky za nákupní rady, neboť ty jsou velmi důležité a ovlivňují velkou měrou kvalitu této zeleniny. Pěstování čekankových puků je opravdu vynález belgického zahradníka, který v bruselské botanické zahradě nechal přezimovat kořeny listové čekanky pod vrstvou zeminy. Ke svému velkému překvapení za nějakou dobu byly v zemi krásné čekankové bílé puky. Listová čekanka je známá již z Antiky; čekankové puky od konce 18. století. A přesto je dnes ještě mnoho těch, kteří ji ani neochutnali. Tím pádem nevědí, zda jim chutná či nikoli :-)

11 Šárka Šárka | E-mail | 4. ledna 2008 v 22:59 | Reagovat

Evča :-)

Tak to je dobrá příležitost ochutnat. Já jsem zvědavá, jak ti bude chutnat :-) Při nákupu dbej rad Jenoféfy !!! Je to opravdu tak, že světlo reflektorů jí škodí a čekanka hořkne.

Jenoféfa :-)

Tento nešvar je potřeba vymýtit. Bohužel je problém očekávat správné zacházení od lidí, kteří mnohdy ani nevědí, jak se která zelenina jmenuje a přesto ji prodávají. Setkávám se s takovou špatnou informovaností u prodavačů celkem často. Hlavně v supermarketu je to zcela běžný jev. Tím se vysvětluje to špatné zacházení a přesvědčení, že každá zelenina se musí pořádně nasvítit, aby se krásně zelenala :-) Kéž se to jednou změní a i méně známá zelenina bude mít zase v české kuchyni "zelenou".

12 Šárka Šárka | E-mail | 4. ledna 2008 v 23:05 | Reagovat

Renata :-)

Taky jsem si té cifry všimla a říkám si, že tentokrát ten nárůst byl opravdu sakra rychlý. Jsem ráda, že tobě i druhým mé stránky stojí za nejednu návštěvu :-) Díky!

Malé čínské zelí je taky zázračná zelenina mnohostranného použití. Trochu se té zelenině musím víc podívat na zoubek :-) Zdravá lehká jídla za to stojí.

13 luckydina luckydina | E-mail | 5. ledna 2008 v 20:51 | Reagovat

Čekanka, ořechy a smetana to bude dobrota.o pěstování čekankových puků jsem se před lety pokoušela, ale vrozená lenost zvítězila a já pěstuji přes léto listovou čekanku,endivii.V tom mám trošku zmatek, co je čekanka co endivie, co štěrbák.Páni obchodníci ještě pořád nepochopili, proč se čekanka dodává v bedničkách s černým papírem.Jo a čínské zelí je fakt úžasná věc, při obchůzce zahrádky tu ulomím list, a hned je na salát a rostlinka dál obrůstá.Tento blog je vynikající, moc se mi líbí.

14 sigrid sigrid | E-mail | 5. ledna 2008 v 23:28 | Reagovat

Jestli se to vůbec dá hodnotit, pak čekanka je na žebříčku zeleniny na jednom z prvních míst. Tohle je další výborný recept do sbírky. Hlavně pro rodinu, která miluje složitější úpravy. Já můžu čekanku klidně obden a nejraději jen spařenou horkou vodou a rychle opečenou na olivovém oleji, ještě tak se snítkou tymiánu. Jen škoda, že kromě špatného způsobu prodeje, je na menších městech skoro nedostupná. Obchody ji neobjednávají, protože by ji neprodaly.

Už se moc těším na další jednoduché, zeleninové nápady na novoroční odlehčení :-))

15 Šárka Šárka | E-mail | 6. ledna 2008 v 0:14 | Reagovat

luckydina :-)

Taky se chystám na experimenty s pěstováním listové zeleniny, které je nepřeberné množství druhů a tak málo jí je na pultech obchodů. Je pravda, že se to lepší, ale kde není poptávka, tam není nabídka. Každé jídlo by mělo začínat malou miskou salátu. Vlastně takový talíř plný salátu a trochu masa, je naprosto ideální oběd :-) V české kuchyni by měla zelenina přestat hrát roli Popelky. Myslím, že to není beznadějné :-) Díky za milý komentář! Jak tak čtu o tom, co všechno pěstujete na zahradě, těším se na jaro :-)

16 Šárka Šárka | E-mail | 6. ledna 2008 v 0:20 | Reagovat

sigrid :-)

Moc lidí u nás čekanku zrovna v oblibě nemá. Možná je to tím, že je odrazuje ta lehce nahořklá chuť, která se ve finále stává tím mimořádným požitkem. Prodejci tomu nepřidají, když ji vystavují na světlo. Už jsem se setkala i s praktikami prodeje, kde se toho moc vytknout nedá, ale jsou to spíše výjimky :-) Jednoduchá úprava s olivovým olejem je zdravá a moc chutná. Tento snadný čekankový tip se dá doporučit všem. Díky :-)

17 Rudka Rudka | 6. ledna 2008 v 17:09 | Reagovat

Och, to je nádhera, zrovna toho zdravíčka bych moc potřebovala. Čekanku jsem asi také nejedla, ale když se tak dívám na fotky a čtu suroviny, které se do tohoto receptu přidávají, tak bych si určitě pochutnala. Niva, to je něco vynikajícího a dá se právě přidávat do různých pochoutek. Jak to bude jen možné, tak začnu s realizací této mňamky.

18 Šárka Šárka | E-mail | 6. ledna 2008 v 19:29 | Reagovat

Rudka :-)

Dokud člověk neochutná, neví co mu chutná! Určitě bych s čekankou nečekala. Za realizaci to stojí :-)

19 lukáš lukáš | E-mail | 7. ledna 2008 v 14:06 | Reagovat

díky za pěkný recept, chci poprosit o recepisy na podobnou "netradiční" zeleninu, třeba kterak na fenykl.

mám s čekankou příhodu: viděl jsem v Makru jak paní láduje do vozíku asi 10 balení čekanky, tak jsem se jí zeptal jak ji připravuje a paní se úplně vyděsila, že vařit ani neumí, že má na lístečku od kuchaře napsáno, co má koupit a o nic víc se nestará :-)

20 Šárka Šárka | E-mail | 7. ledna 2008 v 14:22 | Reagovat

lukáš :-) Každý recept, který této superpotravině pomůže, je hoden toho, aby se dostal do povědomí. Jsem ráda, že se recept líbil. Určitě něco z fenyklu se zde taky objeví, ale recepty píši jen tehdy, když je nejprve sama uvařím. Zatím jsem na fenyklové téma moc pilná nebyla. Mohu slíbit, že se to změní. Ta paní ze supermarketu měla vtipnou odpověď :-)))

21 Orange Orange | 7. ledna 2008 v 22:22 | Reagovat

Vloni jsme si v hospůdce, spíš kavárně, v Belgii dali polévku, jedinou, kterou měli :-) a protože si nás majitelé během pěti minut značně oblíbili (uměli jsme asi 10 francouzkých slov, které jsme statečně používali), tak nejdřív se paní majitelka a kuchařka v jedné osobě ptala, jestli chutná a když uslyšela, že jo, tak přiběhla ukázat, z čeho polévku vařila... doteď jsem váhala, ale teď díky tobě Šárko už vím, že to byla čekanka :-). Polévka byla rozmixovaná, krémovitá a moc dobrá, podávaná s chlebem s máslem... a jistě měla beaucoup vitamines, to nás ta paní ujistila :-).. no po tomhle předvádění čekanky se s námi pak loučila celá hospoda...

22 Šárka Šárka | E-mail | 7. ledna 2008 v 23:57 | Reagovat

Orange :-) Polévka z čekanky byla jistě specialita té belgické hospůdky. Vlastně jsem polévku z čekanky ještě nejedla. Umím si představit, že byla opravdu nezapomenutelná. Tvůj komentář tomu dává jasný signál. Díky!

23 Bali Bali | Web | 8. ledna 2008 v 14:58 | Reagovat

fenykl jsme dělali jako Šárka čekanku ;-)

24 Grace Grace | 8. ledna 2008 v 16:58 | Reagovat

Šárko,

nemáš nějaký nápad na použití jiného sýru, než plísňového? Přemýšlím sama, který by se hodil k šunce a ořechům, ale nějak mě nic nenapadá. Snad jen Lučina, ale zase to nebude výrazné. Drahý totiž plísňové fakt nesnáší, ale čekanku máme moc rádi, zatím tedy jen v salátu, ale ráda bych vyzkoušela i tenhle recept :-). Ani mě nenapadlo ji tepelně upravovat, v salátu udělá medvědí službu :-)

25 Šárka Šárka | E-mail | 8. ledna 2008 v 20:09 | Reagovat

Grace - co zkusit Camembert, Brie či český Hermelín? Je na chuti jemný a s ořechy si vyloženě rozumí :-)

26 Ludmila Ludmila | E-mail | 8. ledna 2008 v 22:08 | Reagovat

Zatímco lilek u nás neprošel ani díky receptu na tomto blogu,čekanka se u dospělých a skoro dospělých ujala.Nejdřív opatrně koupená v mírné slevě a pečená natentoblogový způsob,podruhé už odvážně i zasyrova.Žlučníky máme všichni přepychový,takže zvítězila zřejmě trochu nezvyklá chuť,po vánocích velmi vítaná.A na rozdíl od lilku to má vlastní výrazný "ksicht".Zařazuju do jídelníčku...

27 Šárka Šárka | E-mail | 8. ledna 2008 v 22:44 | Reagovat

Ludmila :-)

Hezká žaloba na lilek a moc mile vyřčená pochvala pro čekanku :-)

Vypadá to, že lilek prohrál na celé čáře, ale já bych mu "možná" ještě nějakou tu šanci dala. V každém případě povedu jeho obhajobu. To, že nemá svůj výrazný "ksicht" je právě tou jeho velkou výhodou. Je to vyloženě týmový hráč a umí být naprosto geniálně přizpůsobivý. Umí do sebe nasát vůni koření a olivový olej mu moc dobře svědčí taky. Je to taková zelenina, která se umí "upozadit", ale i tak hraje na talíři prim. Já na něj nedám dopustit, tak proto ho hájím :-) Určitě za nějaký čas budu zase provokovat nějakým jiným lilkovým (baklažánovým) receptíkem.

Čekanka nečeká na to, až jí někdo chuťově zabarví. Je to dokonalá sólistka a ta její chuť ji naprosto všude prozradí. Svou tvář nemění. Lilek je král chuťových převleků :-) Ale to co lilek, cuketa umí taky.

Moc hezky jsi to Ludmilo napsala a je fakt, že každému všechno nechutná. Svou vlastní chuť musíme respektovat, protože se jí jednoduše nedá poručit :-) Díky *

28 Grace Grace | 11. ledna 2008 v 7:55 | Reagovat

Šárko :-) z teplého hermelínu se zase šoufl dělá mě ... :-)))) musím se smát, i díky Ludmile, jak každý má ty chutě úplně jiné. my lilek milujeme, nedám na něj dopustit, stejně jako ty.

ale s tou zapeknutou čekankou, koukám, to bude boj :-)

29 Šárka Šárka | E-mail | 11. ledna 2008 v 9:48 | Reagovat

Grace :-)

Vyškrtni ji z domácího jídelníčku :-))) Je tolik jiných dobrot, které stojí za ochutnání. Máš pravdu, chutě se nám různí, ale proto je svět tak různorodý a barevný a každý najde ten svůj protějšek, který mu dokonale rozumí. Stejné je to s chutí. Svou hitparádu si sestavuje každý sám :-)

30 Grace Grace | 13. ledna 2008 v 16:52 | Reagovat

Vyškrtnout??? ani za nic :-))) komu není rady, tomu není pomoci ;-). udělám to tedyk asi nadvakrát, jednou s plísňovým a jednou s hermelínem, do dvou misek a zapeču každé zvlášť. a budeme spokojení oba! díky za odpovědi :-))

31 Šárka Šárka | E-mail | 13. ledna 2008 v 23:08 | Reagovat

Grace :-)

To je diplomacie :-) Je fajn, že se čekanka dočká i změn oproti mnou navrženému receptu! Nechť se tedy dočká i pochvaly při samotné konzumaci. Díky :-)))

32 ouhrabko ouhrabko | 25. ledna 2008 v 17:11 | Reagovat

čekanka je moje oblíbená věc na salát. Vyzkoušela jsem tenhle recept, ale přijde mi škoda chuť čekanky přebíjet nivou a šunkou.

Zůstanu u syrové.

33 Šárka Šárka | E-mail | 25. ledna 2008 v 19:57 | Reagovat

ouhrabko :-)

Čekanka salátové se opravdu v salátu velmi dobře vyjímá. I já ji mám moc ráda. Ovšem i její tepelná úprava není k zahození a variant existuje několik. Toto je jenom jedna z nich. Díky za komentář :-)

34 Jura Jura | E-mail | 18. prosince 2008 v 17:04 | Reagovat

Tak jsem dnes-čírou náhodou-zavítal na tyhle nádherný stránky.Už u toho sedím asi dvě hodiny a listuju a listuju..  Skvěle provedeno,fotky opravdu umělecké,recepty nesmírně inspirativní.

  á konto čekanka: 1:1 s pomerančem(dělený na dílky),krájeno na kostičky,zalito jogurtem s troškou zakysané smetany=MŇAM !! :-)

  Takže se tímto nejspíš stávám pravidelným navštěvovatelem Vašeho blogu..  Díky,díky,díky za sqěllé receptisy

35 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 18. prosince 2008 v 23:18 | Reagovat

34 - Jura :-)

Jsem ráda, že mé recepty dokázaly přitáhnout i vaši pozornost. Díky za bezva tip na čekanku s pomerančem, v této variantě ji mám taky moc ráda. 3 čekankové puky už pár dnů čekají u nás, až si jich někdo všimne :-)

36 Shira313 Shira313 | 2. ledna 2011 v 13:43 | Reagovat

Neviem čím to je, ale začiatkom januára máme vždy chuť skôr na niečo ľahšie ;o)
Dnes som rada opäť zavítala na tieto gurmánske či gurmetské (znie to divne, asi ostanem verná prvému "nepresnému" označeniu) stránky...
Po otvorení chladničky bol dnešný výber jasný, zapekaná čakanka so šunkou a gorgonzolou a ľahši dezert predurčili jabĺčka.
Zajtra idem do práce a nebude to oddychovka. Silu mi určite dodá obed z domu: morčacie (krůtí) rezne plnené mozarellou a bazalkou :o)

37 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 6. ledna 2011 v 2:52 | Reagovat

[36]: Shira313:

Také přemýšlím o odlehčení jídelníčku. Tradičně byly české Vánoce poměrně kalorické a tak hledám únik k něčemu lehkému a chuťově zajímavému. Čekanku mám doma a tak bych si ji mohla podobným způsobem zase připravit. Docela dávno jsem ji pečenou nedělala. A chystám se na obyčejná plněná jablíčka pečená v troubě. To je dezertík podle mého gusta :-) Měj se krásně v novém roce!

38 Premysl Premysl | E-mail | Web | 24. října 2011 v 17:51 | Reagovat

Pěkný....

39 Helena Helena | 10. listopadu 2011 v 22:42 | Reagovat

S cekankou jsem se setkala loni ve Francii poprve a to ve forme vanocni polevky, tak jak ji Orange popisuje z belgicke hospudky. Je to celkem caste jidlo v severni Francii.
Jeste k lilku, u nas vyhrava podle upravy itala v kuchyni s mozarellou a rajcaty. Zkuste, fakt to stoji za to.

40 DolceVita DolceVita | Web | 14. listopadu 2011 v 14:48 | Reagovat

[39]: Helena:

O čekankové polévce jsem slyšela jenom velkou chválu. Lilek na všechny způsoby mohu, tak určitě vyzkouším. Mozzarellu a rajčata milujeme.

Pokud jde ještě o čekanku, mám tady ještě jeden čekankový nápad, který možná stojí za vyzkoušení též. Doporučuji :-)

http://dolcevita.blog.cz/0910/kotleta-ponekud-vystredni-navic-s-kapkou-luise-bunuela

41 mother of the bride dresses mother of the bride dresses | E-mail | Web | 31. října 2012 v 12:29 | Reagovat
42 bridesmaid dress bridesmaid dress | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 4:45 | Reagovat

A. Because it makes you break out!
http://www.queweddingdresses.org/

43 Jarmila Gunther Jarmila Gunther | E-mail | 20. února 2015 v 18:07 | Reagovat

Čekanku mám velice ráda, i jen na pánvi opečenou se lžičkou medu , trocha  soli ,

44 Vlasta Vlasta | E-mail | 3. června 2016 v 14:55 | Reagovat

Čekanku jsem vyzkoušela, byla jsem překvapena jak chutná . Určitě doporučím
všem. Zapékala jsem jen se žampióny, šunkou a navrh jsem pokrájela mozzarelu a pórek.Výborné.
   Budu používat v jídelníčku hlavně
pro své zdraví.   Vlasta

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama