Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Velký den jedné knihy

11. prosince 2007 v 19:40 | Šárka |  Gastronomické zajímavosti


"Tato sympatická kniha od pohledu" se mi včera dostala do rukou i s milým věnováním autorky Jany Zatloukalové. Nakladatelství Smart Press mělo opět šťastnou ruku, když se postavilo za tuto mladou autorku a pomohlo její knize přijít na svět. Kniha to není sympatická jen od pohledu! Je to kniha s duší. K tomu profesionální fotografie a naprosto dokonalý foodstyling s moderní grafikou. Je to kniha, která uspokojí ze všech stran. A to těch stran je rovných 400.

Včera jsem měla šťastnou ruku já, když jsem při zvažování způsobu cesty do Prahy zvolila variantu B), tedy cestovat a mít při tom volné ruce. Po dlouhé době jsem využila železnici a cestou z mé rodné Prahy do mých milovaných jižních Čech jsem tu knihu přečetla. Mám právo tedy hodnotit těch báječných 400 stran "ze všech stran" :-) I když já nejsem ta cílová skupina, pro kterou kniha byla napsána; i když nejsem ani matka, která tuto knihu věnuje své dceři, musím tuto knihu doporučit. Byla psána s velkou láskou a je patrné, že touto knihou se splnil autorčin sen. S kuchařským talentem se nikdo z nás nenarodí. Ovšem může v sobě objevit talent, který je k umění kuchařskému potřeba jako sůl. Jak známo, solit je třeba též s talentem pro správnou míru potřebné špetky. Myslím, že Jana Zatloukalová touto první knihou svůj talent objevila a tím to pro ní všechno začíná. Řemeslo kuchařské je voňavé umění a kdo jednou do jeho tajů pronikne, ten s tím nedokáže přestat :-) Bohužel vím naprosto přesně o čem mluvím … Jídlo může být nutná všednodenní věc, které nebudeme věnovat čas ani přílišnou pozornost. Ale proč se ochuzovat o všechno příjemné, co nám s láskou připravené jídlo může dát? Radost z jídla je spjata s radostí těch, pro které jsme jídlo připravovali, z vychutnávání atmosféry uvolněné pohody, přátelství, milých rozhovorů, protože u stolu se dějí ty nejbáječnější věci. Nechť vás radost z dobrého pokrmu provází na všech stranách této knihy a kdo se necítí být kuchařským začátečníkem, může knihu věnovat těm, kterým pomůže v těch nesnadných začátcích, když stojí nesměla na prahu své "první" kuchyně a přemýšlejí, z kterého konce začít.

Nakladatelství Smart Press se postaralo zase o dobrý důvod, proč si koupit knihu. Nejen jednu!

Do konce roku 07 vyjde "Mořská (nejen) kuchařka" autorské dvojice Lenky Světové a Dagmar Derré. Pokud budete mít štěstí a objevíte milou knihu Hany Michopulu s názvem "Zpátky domů", bez přemýšlení investujte. Pokud rádi vaříte, tak se spolehněte, že Nakladatelství Smart Press Vás vrátí zpátky do domácí kuchyně nejméně na celý příští rok. Delší dobu byl po českých kuchařských knihách hlad, ale období temna je pryč. Nebudete-li mít štěstí v knihkupectví, objednejte pohodlnou cestou přímo v nakladatelství.

Pokud z nějakých důvodů to s knihami u vás nevyjde, tak mohu slíbit, že na mých stránkách se vařit bude :-) Určitě vyberu nějaký báječný recept ze všech nových českých kuchařských knih a zrealizuji ho ve své kuchyni. Každá nová dobrá česká kuchařka za to stojí! Jsem ráda, že českému domácímu vaření se poslední rok prostě daří. Ať už je to kvalitní foodblogerská scéna, které nic neujde a hrozí se nejeden majitel restaurantu a nejeden mistr (nemistr?) kuchař, tak naprosto úžasné knihy, které jsou (a budou) v těchto dnech k mání. Dík všem, kterým není gastronomie lhostejná! … kuchtíkům, jedlíkům, pisálkům, vtipálkům, jednoduše těm, kteří dokáží nad talířem jídla "vážně" přemýšlet.

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Major Milčák Major Milčák | E-mail | 11. prosince 2007 v 20:04 | Reagovat

No, někdo už to napsat musí: A co ty, Šárko, nemáš chuť tady z toho "bložího" materiálu taky vydat knížku? Recepty netradiční, erudovaně vymyšlené, velmi chutné, zdravé a vždycky několikrát vyzkoušené, moc pěkně nafocené... Ono mít je v knižní podobě je něco jiného než v počítači. V knížce se líp listuje, můžeš si ji vzít přímo do kuchyně, je přehledná. Tady na blogu recept spíš zapadne, když ho člověk nevyzkouší hned.

2 Orange Orange | 11. prosince 2007 v 20:12 | Reagovat

Taky mne napadlo, jestli se na něco, Šárko, nechystáš... Knížku od Florentýny už mám vyhlédlou, asi ji dostane ségra od taťky na vánoce (to se hodí, musím za něj kupovat dárky, tak tohle je ideální :-)...

3 Janina Janina | 11. prosince 2007 v 20:57 | Reagovat

přesně, souhlasím s výše uvedenými !!! ta otázka se uplně nabízí :))

4 renata renata | 11. prosince 2007 v 22:36 | Reagovat

Ano, ano!!!! přidávám se k prvním třema!!!!

5 Šárka Šárka | E-mail | 11. prosince 2007 v 22:55 | Reagovat

Pro všechny 4 :-)

Díky za důvěru v mé recepty! Je to od vás všech moc milé. Blog je zábavný právě tím, že dostávám jistotu, že mé recepty zaujmou a dokonce jsou snadno zrealizovatelné i v jiné kuchyni, než jen v té mé. Všichni jste ta nejbáječnější testovací skupina a toho si já mimořádně vážím. Zdejší komentáře by vydaly na zajímavou knihu :-)

Když o tom přemýšlím, tak cílová skupina mé "neexistující" knihy je složená z náročných gurmánů s vytříbeným vkusem. Jste to VY :-) Nebyla by to lehká práce ... ale je to příjemná myšlenka.

6 mari mari | 12. prosince 2007 v 7:58 | Reagovat

Milá Šárko, já se taky přidávám a doufám, že tu příjemnou myšlenku budeš realizovat.  Byla by velká škoda, kdyby tak skvělé recepty, moc milé povídání a nádherné fotky někde zapadly. Vím, že s knížkou je spousta práce, ale prosím, zkus to, dej se do toho. Budeme se těšit !

7 Lada Lada | E-mail | 12. prosince 2007 v 9:58 | Reagovat

Také se připojuji - nebylo by troška té chuti mrsknouti pár skvělých myšlenek, pocitů, receptů, zkušeností a fotek na papír a obšťastniti s nimi nás obyčejné lidi? :-)

A myslím, že nemusí vůbec jít jen o titul vyloženě zařaditelný do kolonky "kuchařek". Vždyť každá milá kniha, kterou autor-ka psali

s láskou a fantazií a vtisknuli do ni svoji duši, je tím nejkrásnějším dárkem. V dnešní době to platí dvojnásob!

A abych nezapomněla k tématu - autorka výše zmiňované kuchařky má i svůj blog - tak můžete - zvládnete-li - mrkat jedním okem do knihy a druhým na web! :-))))

http://www.florentyna.cz/blog/index.php

Mějte se krásně a přeji Všem nádherné svátky, hodně klidu, pohody, zdravíčka a trošku (minimálně!!) toho štěstí! Lada

8 Jindra Jindra | E-mail | 12. prosince 2007 v 10:11 | Reagovat

Milá Šárko,

vezmu to zkrátka, těším se na kuchařku !

9 alauda alauda | E-mail | 12. prosince 2007 v 12:32 | Reagovat

Přidávám se  k předchozím - taková kniha by se mi taky moc líbila.

Tenhle blog je mým denním potěšením.  Každý den se jdu zvědavě podívat, jestli Šárka náhodou zase něco nejen dobrého, ale i pěkného nepřipravila.

Tak dlouho jsem četla a četla, až mi to nedalo a několik receptů jsem vyzkoušela a měly opravdu úspěch. Takže moc děkuji a těším se, že dojde i na listování i v knížce s jejími  krásnými obrázky, kdy se sliny jen sbíhají. :-)

10 Mirka Mirka | 12. prosince 2007 v 13:09 | Reagovat

Ahoj Šárko,

výše zmíněnou knížku mám od minulého týdne objednanou i zaplacenou, tak už jen čekám, až jí modré auto doručí;) No - jsem zvědavá, jestli vydržím nerozbalit a nadělit si jí pod stromeček:))

Jinak se přidávám k ostatním tady, tvou knihu bych si se stejnou chutí koupila a podle ní vařila:)

Jako dneska - chystám se na švédské kuličky;) Pak napíšu, jak se povedly:)

Mirka

11 Míša Míša | 12. prosince 2007 v 14:46 | Reagovat

Taky s napětím čekám, kdy už mi konečně knihu pošťák přinese. Objednala jsem si jak "Kuchařku pro dceru" /dostane ji syn :-) /, tak "Zpátky domů" /tu dostanu já :-) /. Ale pořád nic... ach jóó!

12 Shira313 Shira313 | E-mail | 12. prosince 2007 v 19:52 | Reagovat

Pridávam sa k všetkým predchádzajúcim ohlasom. Vašu kuchársku knihu by som bez najmenšieho zaváhania kúpila nielen seba ale aj celej rodine a všetkým známym :o)) Byť tak vydavateľom, už Vás prehováram. Veď nielen recept od Vás ponúka zaujímavé kombinácie, ale Vaše fotky nás priam nútia variť a piecť a ani nehovoriac a vedomostiach súvisiacich s gastronómiou o ktoré sa s nami delíte. Je úplne jasné, že keď ste pripravovala jedlá v Moulin Neuf pridávali ste aj srdce. Neláka Vás to pokračovať aj v ČR?

Inak aká paralela, dnes som si zadovážila kuchársku knihu "Hneď to bude". Napísal ju odborník na zdravú výživu Igor Bukovsky spolu so šefkuchárom. Garantujú, že príprava nepresiahne viac ako 20 minút a suroviny nane sú dostupné aj pre bežných "smrteľníkov". Trochu mi chýbajú fotky ku každému jedlu, no čo už, aspoň zapojím fantáziu.

13 Papaja Papaja | E-mail | 12. prosince 2007 v 21:47 | Reagovat

Milá Šárko,

já se nepřídávám :-))) Moc hezky (zase) jsi napsala to Tvoje povídání a myslím, že i všechno ostatní jsi vzala pevně za ten správný konec. Každý musí do určitého stádia prostě dospět. A kdyby pak už náhodou byla kuchařka a nebyl by blog, něco by tu chybělo. Ale obojí? Proč ne?

Měj se fajn,

P.

:-)

14 Papaja Papaja | E-mail | 12. prosince 2007 v 21:49 | Reagovat

PS: Na razii do knihkupectví se teprve chystám. . .

P.

:-)

15 Bali Bali | Web | 13. prosince 2007 v 8:09 | Reagovat

Šárko, vidíš! Já už ti to říkám dávno ;-)

16 Šárka Šárka | E-mail | 13. prosince 2007 v 10:28 | Reagovat

Mari, Lada, Jindra, alauda, Mirka, Míša, Shira313, Papaja, Bali :-)

Na všechny komplimenty v komentářích říkám díky :-) Můj blog je příjemná oáza s vysokou koncentrací milých lidí a navíc všech, kteří mají vztah k dobrému jídlu a nejsou odpůrci domácího vaření :-) Pro každého gurmána je vrcholným zážitkem absolvování báječného degustačního menu ve věhlasném restaurantu! Pro každého blogera je milý komentář honorářem! Můj honorář je tím pádem velmi vysoký a já vám všem za takovou odměnu děkuji :-)

17 Šárka Šárka | E-mail | 13. prosince 2007 v 10:33 | Reagovat

Bali :-)

Těšíme se na všechny knihy, které byly s láskou napsány! Ta od Jany Zatloukalové je toho důkazem.

Bali, VAŠE knihy z edice Jídlo jako lék jsou už na českém trhu stálicí. Já doufám, že se z nich stane nekonečně dlouhá řada. My všichni fandíme dobrým českým kuchařkám.

18 Bali Bali | Web | 13. prosince 2007 v 10:53 | Reagovat

díky, já bych se ráda těšila i na tu tvoji ;-)

19 Julie Julie | 13. prosince 2007 v 12:31 | Reagovat

Šárko, vidíš, já to taky říkám pořád :)

20 Iva Iva | 13. prosince 2007 v 12:48 | Reagovat

Šárko, já taky, už jsem si v minulosti v komentářích stoupla do pomyslné fronty na tvou kuchařku, no a stojím trpělivě dál............

21 Rudka Rudka | 13. prosince 2007 v 16:27 | Reagovat

Koukám, že už vše bylo napsáno, a tak není co bych dodala. Snad jen to, že budeme trpělivě čekat, kdy nás mile překvapíš.

22 Evča Evča | E-mail | 14. prosince 2007 v 0:57 | Reagovat

Internet je fajn, ale kniha je kniha! Pro mě u kuchařek dvojnásob!

:-)

Až vyjde ta Vaše - jistě pečlivě, s láskou  a noblesně napsaná -   bude mít  u nás  místo mezi knihami : M. Janků- Sandterové, H. Koškové ( obě knihy předválečného vydání, zažloutlé a ohmatané  častým používáním ) Achille Gregorem nebo Auguste Escofferem.  :-)

23 Šárka Šárka | E-mail | 14. prosince 2007 v 1:02 | Reagovat

Bali, Julie, Iva a Rudka :-) tak už mě nezlobte holky

24 Šárka Šárka | E-mail | 14. prosince 2007 v 1:07 | Reagovat

Evča :-)

V tomto žánru máme podobnou skladbu knihovny :-)

Místečko mezi posledně jmenovanými muži je tedy opravdu noblesní (prvně jmenované dámy se neurazí). Díky za moc milý a vtipný komentář ;-)

25 Pirate Pirate | E-mail | Web | 5. ledna 2008 v 3:03 | Reagovat

Pěkné stránky :-) Moc zajímavé info o knihách.

26 Šárka Šárka | E-mail | 5. ledna 2008 v 8:20 | Reagovat

Pirate :-) Díky! Knihy je potřeba ctít, neboť se nám ze života začínají pomalu vytrácet. Pohyblivá knížka o "pirátce K." vypadá zajímavě. Přeji knize dlouhý život a hodně dětské pozornostï :-)

27 llama llama | Web | 21. června 2015 v 10:01 | Reagovat

bankovní půjčka 400000 O_O

28 jailer jailer | Web | 21. června 2015 v 22:38 | Reagovat

jaroslav zeman půjčky [:tired:]

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama