Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Mandarinkový krém

14. prosince 2007 v 0:48 | Šárka |  Sladká kuchyně
Recept na tuto jednoduchou záležitost mě ohromil svou komickou přípravou. Potřebujete mít rytmus v ruce a systémem hry na rumba koule je za pár minut hotovo. Pusťte si k tomu muziku a hejbejte se. Hráč na rumba koule má zpravidla rytmus v celém těle. Tomuto receptu to náramně prospěje.
Mandarinkový krém
  • 1 tekutá smetana na šlehání (250 ml)
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 2 mandarinkové kompoty (2 x 175 g)
  • 1 vanilkový puding bez vaření
  • 1 plastová dóza nebo velká sklenice, do které se všechno vejde a dá se dobře uzavřít
Všechny ingredience nalijeme do dózy a uzavřeme víkem. Dóza by měla být tak velká, aby byla naplněná do ½ . Mandarinky necháme vcelku a sladkou šťávu potřebujeme do krému taky! Puding bez vaření je běžně k mání, ale pro všechny případy je tady i foto. Dózou pořádně rytmicky třeseme až všechno utřeseme v jeden chutný krém. Mandarinky se rozpadnou na menší kousky a krém získá rustikální charakter. Když jsem se s ním setkala prvně, byl nanesen na jemném piškotovém těstě a posypán hoblinkami hořké čokolády. Chutnal skvěle.



Vidím tu hned několik možností, jak ho použít i jinak. Náplň piškotové rolády se přímo paralelně nabízí. Ale co třeba zkusit variantu věnečků z odpalovaného těsta nebo lineckých košíčků se svěžím mandarínkovým krémem? Nakonec nemusí ty mandarinky být jen kompotované. Kousky čerstvých plodů a k tomu trochu mandarinkové šťávy by v tomto krému sehrály báječnou hlavní roli taky. A nakonec v té hlavní roli nemusí být obsazeny jen mandarinky. Je to téma na pokus ve vaší domácí kuchyňské laboratoři. Tanečních receptů moc není, tak si můžete i bez talentu pro "latinu" střihnout rumbu s tímto mandarínkovým krémem :-) Nemáte-li nohy temperamentního latináře / latinářky, nezoufejte a hejbejte se klidně jen horní polovinou těla.

Vaření je někdy psina a tento recept mě osobně pobavil i chuťově nadmíru uspokojil. U svíčkové s knedlíkem jsem se tak nikdy nenasmála. Každý recept nemá holt smysl pro humor a svíčková je přeci jenom velmi seriózní receptura.

Nedávno jsem četla úvahu o vaření narychlo: "Pokrok feminismu způsobil krizi v technice vaření. Moderní žena se pokouší co nejvíce vaření zjednodušit, ne-li je odstranit vůbec!" :-)

Tímto receptem slova nevyvrátím, ale vinu bych hodila na Dr. Oetkera za jeho "Puding bez vaření".
Užijte si taneční kroky po kuchyni a ať se vám to za rytmu dobré hudby povede :-) Vařit se má s humorem a v tomto receptu je to přímo žádoucí ingredience. Výsledek je zaručen.
Zkušenost je taková, že se nemusíte ani moc namáhat a krém je natřesený dokonale za velmi krátkou chvilku. Zvládne to i netančící jedinec :-)

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Rudka Rudka | 14. prosince 2007 v 8:30 | Reagovat

Už je tady zase taková nádhera a hned po ránu. Ráda peču, ráda tančím, tak proč do toho nejít.

2 Mánek Mánek | E-mail | Web | 14. prosince 2007 v 9:14 | Reagovat

To se mi líbí, jenom mi vadí ten pudink od Dr. Oetkera... Nějak jsem na pana doktora alergický, už jen to jméno mi ježí chlupy po těle. Není k mání i jiná značka??? :-D

3 Šárka Šárka | E-mail | 14. prosince 2007 v 9:21 | Reagovat

Rudka :-)

Tak to je báječná kombinace :-) Přebytečné kalorie po konzumaci se dají vytancovat. Určitě bych do toho šla :-)

4 Šárka Šárka | E-mail | 14. prosince 2007 v 10:57 | Reagovat

Mánek :-)

V případě pudingu se domnívám, že jiný výrobce nebude mít jinou recepturu. Pana "Doktora" já beru na milost, neboť jeho výrobky tak nějak tradičně kupuji (želatina, prášek do pečiva, puding, želírovací cukr, vanilkový cukr). Existuje vůbec jiný výrobce, který se specializuje na tyto drobnosti, bez kterých se de facto neupeče? :-) Jinak puding se dá připravit i jinou domácí cestou, ale od vynálezu tohoto prášku se to opravdu moc nedělá.

Pudink nebo Puding? Ani tady nevidím jednotný názor :-) Na obalu pro český trh je psáno "g", ale tak nějak mi to "k" přijde přijatelnější.

Créme patissiére = cukrářský krém

V kuchařském lexikonu najdete asi toto: Lidově vzato jde o pudink. Odborně vzato o flameri. Francouzi mu však říkají cukrářský krém. Původně se připravoval ve vodní lázni, ale vynález pudinkového prášku před sto lety původní označení flameri zcela vytlačil.

5 Florentyna Florentyna | E-mail | Web | 14. prosince 2007 v 11:20 | Reagovat

Šárko,

byla jsem na ten tvůj slibovaný mandarinkový recept moc zvědavá - a nezklamala jsi (jak taky jinak!). Něco podobného už jsem kdesi slyšela, ale nevyzkoušela, tak mám aspoň motivaci. To bude nedělní dortík jedna radost! Jen se obávám, že mě kvůli němu čeká výprava do obchodu skrz vytrvalé sněžení...

6 Jitka Jitka | 14. prosince 2007 v 11:21 | Reagovat

Mimochodem, funguje to i bez pudinku :))

7 Vladěna Vladěna | E-mail | 14. prosince 2007 v 11:39 | Reagovat

Dobrý den, já se musím zastat i ostatních výrobců "drobností", teď se mi vybavuje jenom Vitana nebo Labeta, jsou i další; ale od každého kupuji jenom něco, co mi vyhovuje. Dr. Oetkera taky moc nemusím, ale zrovna tento vanilkový puding bez vaření mi chutná (na rozdíl od všech ostatních druhů, které jsem si nadšeně dovezla z Německa a podle mě jsou hrozné).

Hlavně mi ale dělá starosti ten tanec, jsem absolutně pohybově nenadaná, nedalo by se to jenom prošlehat metlami? Tohle mi přijde moc pracné. Vyzkouším to až po svátcích, teď už nic dalšího sladkého nemohu :). Hezký den.

8 Šárka Šárka | E-mail | 14. prosince 2007 v 11:42 | Reagovat

Florentyna :-)

Velmi líně sněží i u nás. Pokud to bude vytrvalé, tak je do večera venku tenká sněhová peřina. Určitě vyzkoušej a možná objevíme nové možnosti tohoto netradičního krému. Máš doma 4 pomocníčky, tak je tím zabavíš a sladká odměna je nemine :-)

Ladný vídeňský valčík asi fungovat nebude, ale dětičky na nějakou temperamentní muziku přijdou :-)

9 Šárka Šárka | E-mail | 14. prosince 2007 v 11:44 | Reagovat

Jitka :-)

Teda Jitko !!! ... toto je velmi cenná informace :-) Tím pádem pana "doktora" můžeme poslat k šípku a bez jeho pudinkového prášku se obejdeme. Ono na tom rčení, že ženy si to vaření umějí zjednodušit opravdu něco bude :-) Díky *

10 Šárka Šárka | E-mail | 14. prosince 2007 v 11:50 | Reagovat

Vladěna :-)

Určitě Vitana a Labeta na trhu jsou, ale nevidím vůbec žádný rozdíl mezi výrobky od všech jmenovaných výrobců. Nejsem specialista na hotové produkty: sem tam koupím nějaký ten pudink, kypřící prášek poslední dobou kupuji ve zdravé výživě a bež želírovacího cukru se někdy neobejdu. Každý ať zůstane u svého oblíbeného produktu, ale v těchto sypkých směsích já moc rozdílu nevidím. Díky za každou radu :-) S tím tancem to neberte vážně. Já když mohu kuchyňské spotřebiče sem tam vyřadit, snažím se na to vaření jít ručně. To je jeden ze způsobů, jak si vystačit s minimem námahy a vlastníma rukama. Každý další způsob je též povolen. Díky za komentář :-)

11 Jana Jana | 14. prosince 2007 v 14:44 | Reagovat

Šárko,

našla jsem Tvou stránku včera a okamžitě jsem se do ní zamilovala - už ji mám v RSS. Je to tady takové krásně útulné a diskuse nejsou plné zlých a zatrpklých lidí jako jinde na internetu. :)

Chtěla jsem se zeptat na toto:

"Pana "Doktora" já beru na milost, neboť jeho výrobky tak nějak tradičně kupuji (želatina, prášek do pečiva, puding, želírovací cukr, vanilkový cukr)."

V Brazílii Oetker prodává skvělou ovocnou želatinu s mnoha příchutěmi. Mňam. Skvělý zákusek, zejména na parné dny. A netloustne se po něm. Já zbožňuji limetku, ananas, ostružinu, hroznové víno a třešni. http://www.expobrazil.com/br/fotos/599-599.jpg

V Brazílii je k dostání více značek.

Ale v Evropě ji nemohu sehnat. Dopisovala jsem si s Oetkerovic německou centrálou a odpověděli mi, že v Evropě ji bohužel neprodávají. Nevím proč! Tady je plno tlustých lidí, kterým by dělala dobře na klouby i na žaludek. :) Příprava trvá tři minuty + pár hodin tuhnutí v lednici.

Nevíš o nějaké jiné, zde dostupné značce? Nebo o nějakém kutilském způsobu, jak ji vyrobit z dostupných surovin?

12 Jitka Jitka | 14. prosince 2007 v 19:09 | Reagovat

Raději jsem teď doma hledala recept, protože jsem ho už chvilku nedělala. Aby byla jistota, lze použít ztužovač šlehačky, ale šťáva v mandarinek na "želírování" stačí. Je fakt, že asi bude dost záležet na kompotu.

13 Mánek Mánek | E-mail | Web | 15. prosince 2007 v 9:07 | Reagovat

Šárko, puding a pudink tě nemusí nijak trápit, protože jsou správně obě varianty. Jenom je častěji používaná s "k". :-D

Jitko, díky za info! To jsem rád, že to jde i bez pudinku! :-D

Proč jsem na pana "doktora" alergický? Někde jsem to už jednou vysvětloval. Kdysi dávno, za dob kdy ještě byl jogurt jogurtem, jsem si cosi od něj pořídil. Všichni po tom šíleli a pěli na "západoněmecký" výrobek chválu, jenže jaksi mě se po tom udělalo silně nechutně. Ne vyloženě špatně, ale nechutně... A tak jako psi pana Pavlova slintali na povel, mě od té doby stačí vidět značku a mám opět ten odporný pocit v puse. Možná mu křivdím a od té doby se zlepšil, ale pomleté petflašky opravdu nemusím. :-D

14 Šárka Šárka | E-mail | 15. prosince 2007 v 10:44 | Reagovat

Jana :-)

Vítám tě v pohodové debatě mezi pozitivně naladěnými lidmi, protože dobré jídlo dělá nejen dobrou náladu, ale i dobré vztahy :-) Díky za pěkný komentář a jeden tip na želatinu. V době fitness a lehkých pokrmů je rozhodně želatina nezanedbatelná součást jídelníčku. Co zkusit želatinové bonbony HARIBO. Jsou z kvalitní potravínářské želatiny (perfektní zdroj aminokyseliny potřebné pro tvorbu kolagenu, který pozitivně působí na kvalitu nehtů, vlasů, kloubní chrupavky, šlachy, vazivové tkáně i cévy). Firma vyrábí tyto bonbony  bez tuku a cholesterolu. "Zlatí medvídci" jsou leštěni včelím voskem.

Od této chvíle podnikám útok na tuto zdravou dobrotu a místo mých oblíbených kávových bonbonů si do auta nachystám slušnou zásobu zdravých želatinových medvídků. Řada "Forever fun" dokonce obsahuje vitamíny a minerální látky. Téma želatina by si zasloužila samostatný článek :-) Děkuji Jano, že jsem byla tebou přivedena na tuto báječnou myšlenku. Přijď zase na kus řeči mezi nás "spokojené gurmány" :-) Zdraví Šárka *

15 Šárka Šárka | E-mail | 15. prosince 2007 v 10:48 | Reagovat

Jitka :-)

Chce to vyzkoušet. Určitě podniknu nějaký experiment. Když jsem tento mandarinkový krém prvně ochutnala, tak byl vytvořen podle uvedeného receptu, ale každý recept se dá podle potřeby upravit -"vylepšit", kaloricky odlehčit a umělecky ztvárnit. Budeme na tom společně pracovat. Víc hlav víc ví :-) Díky

16 Markéta Markéta | 15. prosince 2007 v 10:53 | Reagovat

Zdravím Šárko,

tento moučník znám pod názvem HRK- HRK buchta a je velmi dobrý.Jen místo mandarinek používám plechovku drobně krájeného ananasu.Chuť ananasové šťávy se smetanou a pudinkem je famózní.Krém nanáším na korpus z hrníčkového těsta.Taková ta klasika dvě vejce, hrnek mléka, hrnek cukru písek, půl hrnku oleje, dva hrnky pol.mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr a vyšlehat ve vláčné lité těstíčko:-) vršek moučníku zdobím čokoládovou polevou, ale nalitou velmi jemně jen tak jako cik cak do mřížky:-)

Ani mě nepřekvapuje, že se tento krém objevil na Tvých stránkách, jsou báječné, nádherné ale nebezpečné.Staly se pro mne drogou a někdy zapomínám co se děje kolem mě.

17 Šárka Šárka | E-mail | 15. prosince 2007 v 10:58 | Reagovat

Mánek :-) nesnesitelná volba výběru s tou češtinou

Máš pravdu v jednom, že padat na zadek před "západoněmeckou" kvalitou smysl vždy nemá :-) Já koukám jen na "kvalitu" -ať už je odkudkoli. Výborný jogurt umíme udělat taky a nakonec i v domácích podmínkách to jde tak snadno (viz tento můj starší článek)

http://dolcevita.blog.cz/0705/krehke-platky-v-jogurtove-marinade

Pokud se mám vrátit k německé kvalitě, tak nedám dopustit jen a pouze na kvalitu německých aut :-) Tam jsem ani po opakovaných pokusech nebyla zklamaná, ale to je tak nějak všeobecně známá věc. Tomu "doktůrkovi jménem Oetker" bych odpustila :-)

18 Šárka Šárka | E-mail | 15. prosince 2007 v 12:18 | Reagovat

Markéta :-)

Děkuji za zmínku o záměně mandarinek za ananas! Taky jsem si říkala, že by to byla cesta, jak tento krém příště udělat. Představuji si v horkém létě vychlazený piškotový dortík s tímto krémem (čerstvé jahody s čerstvou jahodovou šťávou a nebo úplně jiné čerstvé ovoce), určitě tato dobrota nezapadne a jsem ráda za tvůj recept, který se k tématu hodí. Těší mě, že se ti tu líbí! Měj se fajn a hezký víkend *

19 Orange Orange | 15. prosince 2007 v 22:44 | Reagovat

Šárko, od té doby, co tady chodím (no, a i na blogy tvých "kolegů"), se mi opravdu, ale opravdu nedaří hubnout, protože nemohu potlačit nutkání inspirovat se těmi dobrotami, a vařit, a vařit... a tohle vypadá stejně tak "inspirativně".

Jana: já jen vím, že v Polsku mají velký výběr ovocných želatin, které u nás nejsou, tam je to léta populární a říkají tomu kisiel http://pl.wikipedia.org/wiki/Kisiel, tak nevím, kdyby to bylo ono, tak je to tam blíž než do Brazílie.

20 Papaja Papaja | E-mail | 16. prosince 2007 v 9:32 | Reagovat

Když je diskuse o želatinách, já koupila minulý týden v Německu toto:

http://muj.labuznik.com/zaznam_denicku.php?c=3675&l=Papaja

Měli ještě zelenou, ale tu příchuť si nepamatuji. Ještě stále člověk jinde najde něco, co zde na trhu chybí. :-(

A k debatě o želatinových medvídcích? Moje babi - je jí 87 - je baští moc ráda. Teď jsem jí dovezla ze "značkového obchodu" Bear´s & Friends. Mají tam možná i stovku příchutí a tvarů. A na adventním trhu měl pán, který prodával medové víno i medové medvídky. Já si občas také jednoho ochutnám. :-)))

P.

:-)

21 Šárka Šárka | E-mail | 16. prosince 2007 v 11:23 | Reagovat

Orange :-)

To je fajn, že se nám daří být "provokatérem chuti" :-) Osobně taky musím hodně odolávat a o nějaké dietě nemůže být ani řeč :-) Řekla bych to tak, že foodblogeři nemají soucit ani disciplinu! Myslím tím všechny mé kolegy, protože publikují jen "prudce poživatelné" dobroty. Vyhraje jenom jedinec s extra silnou vůlí. Tak čest všem poraženým :-) Vánoce jsou zdraví škodlivé svátky / stres a kalorie :-)

22 Šárka Šárka | E-mail | 16. prosince 2007 v 11:30 | Reagovat

Papaja :-)

Želatinové bonbóny jsou opravdu zdravotně prospěšná potravina :-) Tu značku, kterou zmiňuješ, by měli mít i v lékárně :-) Babi se vyzná! Na klouby je to lepší než Gelacan či jiné kloubní preparáty. Tak preventivně doplnit domácí lékárny pytlíkem zdravých želé bonbónů je přímo žádoucí :-)

23 Jindra Jindra | E-mail | 17. prosince 2007 v 10:22 | Reagovat

Dr. Oetkera už používala moje babička, tak mi nevadí.

Na tuto rychlovku je tato značka nejlepší. Recept znám, dělala jsem i s ananasem. Mandarinky jsou ale lepší. Dík za připomenutí.

24 Šárka Šárka | E-mail | 17. prosince 2007 v 11:11 | Reagovat

Jindra :-) "staré" recepty nepatří do "starého železa" a tak jsem ráda, že jsem se k tomuto zajímavému receptíku dostala :-) Dík za preferenci mandarinek a za komentář *

25 Evelyna Evelyna | E-mail | 29. března 2008 v 5:50 | Reagovat

Ježíši, už se těším, jak zkusím ten mandarinkový, ananasový, jahodový atd. krém. Je to pro mne úplná novinka.

Zatím dělám vždy krém s pudinkem a podle toho, co s ním plním, přidávám máslo.

Tento krém mne před lety naučila známá a jeho výhoda je v tom, že po přidání podinku k máslu utřenému s cukrem v jakémkoli množství a krém tzv. nesrazí.

Princip tohoto pudinku je v tom: do studeného půllitru mléka zamícháme trošku cukru, jeden vanil. pudink /na značce nezáleží/

a jedno celé vejce. Postavíme na plotnu a za stálého míchání  přivedeme do varu. Když se pudink začne vařit, začnou se tvořit hrudky /žmolky/, odtáhneme z plotny a  mícháme dále, žmolky se rozmíchají a pudink zůstane hladký. Dáme chladit - do utřeného másla s cukrem přidáváme zchladlý - ne ledový- i třeba malinko

vlažný pudink a to nejen po lžičkách , krém se nikdy nesrazí a jak jsem výše psala, podle toho do čeho krém mám, tolik utřeného másla použiji. Např. do žloutkových řezů utřu jen  12.5 dkg másla,

zrovna tak do věnečků. Do dortu dám celé máslo k tomu  pudinku

z půl litru mléka.  A ješte jsem zapoměla na rum, ten do krému zašlehávám společně s pudinkem  v množství, které uznám za vhodné , krému neškodí, naopak jeho chuti prospěje.

Možná že toto již všichni znáte, ale nějaké mladé hospodyňce by

moje rada mohla pomoci tak, jako tenkrát mně. Podle poměru másla a pudinku používám ktémi do košíčků pod ovoce, do rolády piškotové atd.

26 Šárka Šárka | E-mail | 29. března 2008 v 16:54 | Reagovat

Evelyna :-)

Díky za dobrý tip na výrobu domácího krému z pudinku. Je to opravdu snadné a výtečné. Jistě to nezkušené hospodyňky ocení! Ještě jednou díky za dobré rady a měj se moc fajn. Šárka

27 Veronika Veronika | E-mail | 7. dubna 2008 v 14:44 | Reagovat

ahoj těch 175 g je i se šťávou z kompotu nebo nebo 175 g samotnýho ovoce, krém mi vůbec neztuhl tak nevím kde se stala chyba

28 Šárka Šárka | E-mail | 7. dubna 2008 v 15:02 | Reagovat

Veronika: je to 2 x 175 g = 2 celé kompoty i se šťávou. Když jsem ho připravovala já, tak stačilo jenom 4x zatřást a bylo hotovo a naprosto vše ztuhlé. Netuším, kde by mohla být chyba, pokud v krému bylo vše, co je uvedené v receptu.

29 Evelina Evelina | 29. července 2008 v 9:48 | Reagovat

Dobrý den Šárko,

moc Vám děkuji za výborný recept. Jsem trochu v časovém presu, a tak jsem ocenila hlavně jednoduchost a rychlost. Výsledek narozeninového dortíku, který jsem navíc ozdobila šlehačkou a jahodami (aby byl víc slavnostní :) ) byl úžasný. Víc mi dalo práci odpovědět na otázku: "Kde na to prosím Tě bereš čas? Je to fakt skvělý.... " :). Ještě jednou díky.

30 Šárka Šárka | E-mail | Web | 29. července 2008 v 16:08 | Reagovat

29 - Evelina :-)

Díky za obtížnou otázku :-) Mám pocit, že nestíhám nic a nikde pořádně, ale když se za měsíc či dva ohlédnu, tak se sama divím, že přeci jenom něco se stihnout dalo. Kradu čas po nocích a doma servíruji studené jídlo, protože pořád fotím :-) Když potom přijde komentář, jako teď od tebe, tak mám radost, že recepty v praxi poslouží a dokonce "ušetří čas", kterého máme všichni fakt zoufale málo. Co jsem vyměnila město za romantickou vesnici, učím se čas investovat do vlastního potěšení. Tím pro mě ten blog zatím je a doufám, že pořád bude :-) Ale to "příjemno" zde vytvářejí milí návštěvníci. Díky Ti Evelino! - za zastavení právě na těch mých stránkách, protože recepty všeho druhu se to jenom hemží. Šárka

31 Dana Dana | 7. srpna 2008 v 13:55 | Reagovat

Díky za prima recept, vyzkoušela jsem varianty s ananasem i mandarinkami a obě byly moc dobré!

32 Šárka Šárka | E-mail | Web | 7. srpna 2008 v 15:38 | Reagovat

31 - Dana :-)

Tak to je parádní zpráva! Mě osobně tento šíleně jednoduchý krém nadchnul :-)

33 jana jana | E-mail | 11. listopadu 2008 v 18:50 | Reagovat

Tekutou šlehačku v rámci odtučňovací kůry nahrazuji stejným množstvím polotučného mléka a je to též výborné. Také jsem použila i jahodový kompot a taktéž výborné...

34 Šárka Šárka | E-mail | Web | 12. listopadu 2008 v 10:35 | Reagovat

33 - jana

Dobré zjištění! Díky ;-)

35 yannka yannka | 7. března 2009 v 17:35 | Reagovat

Diky za skvely tip, zase jsem jednou diky vam byla za hvezdu:) Zkusila jsem i variantu s kyselou smetanou nebo jogurtem  a je to taky vyborne, takove svezi.

36 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 8. března 2009 v 7:23 | Reagovat

35 - yannka

Budu muset taky zase po delší době vyzkoušet. Tenhle krém je prostě zárukou spokojenosti a blaženosti, učiněná rychlovka :-)

37 Pražačka Pražačka | 28. března 2010 v 18:58 | Reagovat

Krém jsem vyzkoušela přesně podle receptu a byla jsem mile překvapena, ten se opravdu musí povést každému i jinak nešikovnému.
Zkusila jsem ten recept v dalším pokusu "maličko" pozměnit, vzala jsem místo obyčejné pařížskou šlehačku a místo vanilkového pudingu čokoládový a jsem NAPROSTO NADŠENA a uchvácena a obávám se, že jsem si právě vybudovala novou závislost...
Vřele doporučuji. ;-)

38 DolceVita DolceVita | Web | 30. března 2010 v 1:40 | Reagovat

[37]: Pražačka:

Tak to je sakramentsky dobrý nápad :-))) Jsem uchvácena též a podle doporučení vyzkouším! Na vaření je krásné, že se dá experimentovat ve velkém. Díky za dobrou (hříšnou!) radu. Pařížskou šlehačku miluji a recept je to tak jednoduchý, že kdo nevyzkouší, ten se ošidí o mnohé rozkoše ;-)

39 faarfalla faarfalla | 27. května 2010 v 16:05 | Reagovat

ted jsme videla v tescu ruzne zeletiny ruznych(i tesco) znacek a prichuti, nemiluji je, ale je to tip:-)

40 Ali Ali | 9. července 2010 v 15:14 | Reagovat

poradíte v čem to nejlépe míchat???

41 DolceVita DolceVita | Web | 9. července 2010 v 16:46 | Reagovat

[40]: Ali:

Vhodná je plastová dóza s dobře těsnícím víčkem.

42 yannka yannka | 5. srpna 2011 v 16:14 | Reagovat

Na tomto receptu je nejlepší, že se jedná o koncept, s kterým si lze libovolně hrát. Hlásím aktuální sezonní variaci: sladké višně! Tentokrát se však nekonalo třepání ani jiné prostocviky, jelikož třešně bylo za účelem získání tekuté složky třeba lehce rozmixovat, takže byl v mixéru dokončen celý krém. Přidána špetka cukru, citr.šťávy a van.extraktu. Krémem potřený koláč obložen dalšími čerstvými višněmi. Moc dobré, osvěžující a efektní! (A ta barva!:))

43 DolceVita DolceVita | Web | 6. srpna 2011 v 1:19 | Reagovat

[42]: yannka:

Zní to fantasticky :-) Tento postup je vážně zdařilý a dá se aplikovat na všechny ovocné chutě, což ho činí geniálním :-) Sladké višně ... zní mi v uších rajská hudba.

44 christian louboutins christian louboutins | E-mail | Web | 31. října 2012 v 13:13 | Reagovat

Very informative post. Thanks for taking the time to share your view with us.
http://www.shoesgreat.com/

45 christian louboutin shoes christian louboutin shoes | E-mail | Web | 31. října 2012 v 13:38 | Reagovat

I just sent this post to a bunch of my friends as I agree with most of what youre saying here and the way youve presented it is awesome.
http://www.shoesgreat.com/

46 special occasion cocktail dresses special occasion cocktail dresses | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:00 | Reagovat

A. When you're eating a watermelon!
http://www.untildress.net/

47 royal wedding dresses royal wedding dresses | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:17 | Reagovat

I have been following your blog for three days now and I should say I am starting to like your post. Now how do I subscribe to your blog?.
http://www.threedress.net/

48 halter cocktail dress halter cocktail dress | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:35 | Reagovat
49 junior bridesmaids dresses junior bridesmaids dresses | E-mail | Web | 2. května 2013 v 8:02 | Reagovat

A. Because his parents were in a jam!
http://www.untildress.net/simple-wedding-dresses.html

50 popel popel | Web | 26. března 2014 v 11:22 | Reagovat

http://hardgold.cz/ fitness magazín o hubnutí, zdraví, sportování, sport, jak nabrat svaly, kulturistika, svalovina, velke svaly, běhání, fitness

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama