Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Výborný koláč nejen na neděli

2. listopadu 2007 v 21:46 | Šárka |  Sladká kuchyně
Snadný recept na koláč vláčný, šťavnatý, nadýchaný - prostě senzace. Zůstává jenom na vás, zda se do pečení pustíte taky. Já mohu jenom doporučit!


Koláč z vláčného piškotového těsta s tvarohem
  • 250 g tvarohu
  • 180 g másla nebo Hery
  • 200 g pískového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 vajíčka
  • prášek do pečiva
  • ovoce (strouhaná jablka)
  • žmolenka

Změklé máslo, vejce a cukr ušleháme. Přidáme tvaroh a znovu rozšleháme. Nyní zapracujeme stejným způsobem mouku s práškem do pečiva. Těsto přemístíme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, pokryjeme ovocem a posypeme žmolenkou. Vložíme do rozpálené trouby na 180 °C. Až povrch žmolenky zezlátne, koláč je hotový. Doba 30 až 40 minut je jistě dostačující, ale záleží samozřejmě na troubě a výšce samotného koláče. Doporučuji použít klasický čtverhranný koláčový plech.
Žmolenka / drobenka: universální recept neexistuje, ale základ je vždy téměř stejný.

(recept na velký koláčový plech)
  • 150 g hrubé mouky
  • 150 g cukru
  • 80 g másla
(recept na malé množství)
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce másla
Z hrubé mouky a cukru krupice je žmolenka křupavější. Použijeme-li mouku polohrubou či hladkou a cukr moučkový, žmolenka je jemnější. Někdo přidává špetku skořice, mleté ořechy, strouhaný kokos, obyčejný cukr zamění za přírodní třtinový. Důležité je, aby se žmolenka chovala jako "drobenka" :-) Musí se vám mezi prsty krásně drobit. Máte-li na programu koláčové období, udělejte si drobenku do zásoby a ona vám uskladněná v chladu báječně vydrží týden. Máte-li rádi hojnost sladké drobenky, tak určitě uvedené množství poměru surovin znásobte.

Použít lze i jiné ovoce, ale jablka mě nadchla. Koláč je skvělý vlažný, ale do druhého dne proleželý někde v chladu je naprosto vynikající. Piškotové těsto díky přidanému tvarohu získá na vláčnosti a lepší dojem na mě žádný druhý koláč "v poslední době" neudělal :-) Až ho nějaký jiný přetrumfne, tak sem receptík určitě dám. I když koláč na první pohled nevypadá nikterak zázračně, nepodceňujte ho. Je v něm kouzlo "koláčové osobnosti", to vše umocněné chutí tvarohu a jablek.
Rychlá receptura do Vašeho kuchařského zápisníku, kterou si oblíbíte.
Příjemnou změnu přinese recept na tento Jablkový moučník ještě jednodušší.

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

10 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 jednorožec jednorožec | 3. listopadu 2007 v 10:08 | Reagovat

Prosím uctivě, co je to žmolenka? Mám takový dojem, že asi něco jako mouka, cukr, tuk? V jakém poměru?

Visí na tom dost: "Až povrch žmolenky zezlátne, koláč je hotový."

Přibližný čas by nebyl? (Každá trouba peče jinak, to vím.)

Nejsem u koláčů pevný v kramflecích, ale tohle bych rád zkusil. Už jenom proto, že jsem momentálně přímo zavalen jablky z vlastní zahrady. Bohužel nejsou "keepers", nevydrží dlouho, scvrkávají se a vatovatí.

Předem díky za doplnění!

2 Šárka Šárka | E-mail | 3. listopadu 2007 v 11:28 | Reagovat

jednorozec :-) informace jsem doplnila, díky za upozornění.

Nekompletní recept je opravdu nanic a já sama je nemám ráda. Někdy podlehnu dojmu, že věci, které dělám "od oka", nestojí za řeč. V případě žmolenky / drobenky / posýpky ... či jak se tato sladká koláčová nezbytnost dá ještě nazvat? ... je to trochu problém, neboť každý ji připravuje opravdu trochu jinak. Některé dobré tipy čtenářů jsou ukryty v komentářích pod receptem na Borůvkový koláč, který se snadno najde v rubrice "Sladké kuchyně" na tomto blogu. Osobně jsme doma taky zavaleni jablky, které moc nevydrží a tak je potřeba s nimi rázně zatočit hned po sklizni. Nejčastěji to řeším přípravou báječného jablečného křenu. Recept se tu taky ukrývá a patří do kategorie "Staročeských receptů".

Zdravím a přeji dobrou chuť ke sladkému koláči, který se určitě hodí k víkendové náladě a pohodě :-)

3 jednorožec jednorožec | 3. listopadu 2007 v 12:00 | Reagovat

Velké Ď!

4 Šárka Šárka | E-mail | 3. listopadu 2007 v 12:12 | Reagovat

jednorozec:

v receptech má být pořádek ;) Velké Ď za zjednání kázně!

5 Bali Bali | Web | 4. listopadu 2007 v 7:42 | Reagovat

nebyl by kousek ke snídani ;-)

6 Šárka Šárka | E-mail | 4. listopadu 2007 v 8:18 | Reagovat

Bali  

Jen se po něm zaprášilo ;)

7 Rudka Rudka | 4. listopadu 2007 v 17:51 | Reagovat

Tomu, že se po koláči zaprášilo věřím, a to jsem u Vás ani nebyla na návštěvě. Výjimečně jsem tento víkend nic sladkého nepekla, tak teď závistivě koukám na fotku. Ale trouba nezahálela, protože se v ní usadila kachnička na celé dopoledne. Koláček určitě přijde na řadu co nejdřív, protože chuťové buňky nemůžou zahálet.

8 Bali Bali | Web | 4. listopadu 2007 v 19:31 | Reagovat

od zítřka je nenechám zahálet po celý týden, dostanou pořádně zabrat :-))

Copak si asi dám dobrého na večeři v Dijonu? Už se těším,papapapapa ;-)

Držte mi tu místo a zachovejte mi přízeň :-))

9 Rudka Rudka | 4. listopadu 2007 v 19:49 | Reagovat

Bali: krásně si to užívejte a ve zdraví se nám vraťte zpátky.

10 Bali Bali | Web | 4. listopadu 2007 v 21:14 | Reagovat

oh,oui, merci ;-)

11 VoY VoY | 4. listopadu 2007 v 22:11 | Reagovat

Dobrej. Skoda, ze nejsou boruvky, hned bych ho zkusil s nima znovu.

12 Šárka Šárka | E-mail | 4. listopadu 2007 v 22:51 | Reagovat

Rudka :-) pečená kachnička je jiná kategorie :-) To chápu, že koláč neměl šanci se do trouby dostat.

13 Šárka Šárka | E-mail | 4. listopadu 2007 v 22:54 | Reagovat

Bali :-) užij si to na cestách a vrať se do vydání Mořské kuchařky !!! Ať ti můžeme gratulovat - bude to už brzy ;-)

14 Šárka Šárka | E-mail | 4. listopadu 2007 v 22:57 | Reagovat

VoY:

borůvky ... kde je tomu letošnímu létu konec? Babí léto se taky moc nepředvedlo a vypadá to, že skočíme rovnýma nohama do zimy. Když je nejhůř, tak i koláč s jablky zvedne náladu. Ovšem borůvky jsou borůvky! ;-)

15 jednorožec jednorožec | 5. listopadu 2007 v 18:46 | Reagovat

Koláč je v troubě!

Držel jsem se přesně receptu na těsto, k jablkům jsem nastrouhal dvě malé hrušky, coby spestření. Jsem už takový nenechavec.

Koukám na to sklem trouby - plech nemá velký rantl a koláč se podezřele nadouvá a rozlejzá. Více později...

16 Šárka Šárka | E-mail | 5. listopadu 2007 v 19:57 | Reagovat

jednorožec :-) tak to mě zajímá! ... počkám na finále

17 jednorožec jednorožec | 5. listopadu 2007 v 20:02 | Reagovat

Výborný výsledek na první pokus!

Příště použiji plech s vyšším okrajem, abych mohl nasypat jablka "ode zdi ke zdi". Takhle koláč má pizzově prázdné kůrky, na kterých si ale pochutnávají psíci.

Na drobenku jsem musel použít jemnou krupičku, neb o hrubou mouku v Anglii nezavadíte. Mírně chřupavé, ale s jablkovou vrstvou to tvoří příjemné duo - s koláčem pak triumfální trio.

Díky za recept!

18 Šárka Šárka | E-mail | 5. listopadu 2007 v 21:59 | Reagovat

jednorožec:

To mám vážně radost! Jsem ráda, že se dílo podařilo, protože každá marná práce mě osobně štve. Pokud zanechal dobré dojmy koláč teplý, tak kousek studeného a odleželého tomuto koláči ještě zvýší renomé.

Triumfální výsledek = poklona pro kuchaře :-)

Tak tedy jednu ode mne máte. Zachránil jste čest mému receptu a má chvála byla potvrzena.

Díky! :-)

19 jednorožec jednorožec | 6. listopadu 2007 v 12:29 | Reagovat

Dílo se podařilo a koláč je druhý den opravdu skvělý.

Ale trápí mě svědomí. Toho másla tam! Prakticky celá kostka, s drobenkou. To nám normálně vystačí na týdny! (Jsme olivoví).

"Zarovnávám" koláč na prkýnku, zároveň se mrskám virtuálními důtkami a přemýšlím, zdali by to pracovalo - dejme tomu - s poloviční dávkou tuku?

20 Šárka Šárka | E-mail | 6. listopadu 2007 v 15:20 | Reagovat

jednorožec :-) to máme stejné výčitky!

Beru takový koláč jako malý nedělní hřích. Kolem a kolem vzato, ta drobenka by tam nemusela být :-) Ovšem se sníženou kvalitou chuti se musí počítat.

21 Falka Falka | E-mail | 7. listopadu 2007 v 9:35 | Reagovat

No ne, co se všechno člověk nedoví... :-) takovéhle podobné těsto dělám jako bábovku už dlouhá léta, protože manžel nesnáší "dusivky". Ale dozdobit ovocem a drobenkou... to nemá chybu! Díky! V mrazáku čeká spousta vypeckovaných višní... a pro zpestření chuti zkusím dát hrst špaldové mouky do těsta...

22 Šárka Šárka | E-mail | 7. listopadu 2007 v 11:25 | Reagovat

Falka :-) rozhodně je to bezva nápad! Ono to pečení není žádný zázrak, receptur jsou všude kvanta, ale já upřednostňuji opravdu ty, které fungují. Toto je jeden z nich. Obyčejný, nenápadný, prostě recept "Popelka" :-) Skoro by ho jeden přehlídl. Byla by to škoda, on vážně stojí za to. Pečení tohoto těsta v bábovkové formě je super. Mám ráda např. těsto olejové. Zkusím podle tvé rady změnu :-) Špaldová mouka ... ta nic nezkazí!

23 jednorožec jednorožec | 7. listopadu 2007 v 11:28 | Reagovat

Paní Jednorožcová vzala kus koláče do práce. Výsledek = musel jsem recept pro její kolegyně přeložit do angličtiny.

24 Šárka Šárka | E-mail | 7. listopadu 2007 v 14:02 | Reagovat

jednorožec:

Je vidět, že recept je to "užitečný" a má před sebou "možná" dlouhou budoucnost ;-)

25 Falka Falka | E-mail | 8. listopadu 2007 v 9:11 | Reagovat

Tak jsem dlouho přemýšlela, kdy ten koláč s višněmi stihnu upéct, až jsem včera cestou domů byla tak vymrzlá a naštvaná, že jsem se stavila v obchodě pro máslo a jablka a upekla ten koláč přesně podle návodu beze změny. Šárko, slavnostně prohlašuju, že jste měla pravdu - vlažný je výborný... i v půl desáté večer :-)

Netroufám si odhadnout, jak bude chutnat dneska rozleželý... ale určitě skvěle, pokud tam na mě něco zbude.

26 Šárka Šárka | E-mail | 8. listopadu 2007 v 9:49 | Reagovat

Falka :-) tak to je nejlepší zpráva mého dnešního rána :-) Nemohu jinak, upeču ho taky! Komentář mě nalákal a všechny ingredience mám de facto doma. Proč vymýšlet nějaké novinky, když recept mám tady a navíc vím, že mi moc chutnal. Není s ním žádná práce, odpoledne jdu na něj. Hezký den a ať doma alespoň kousek zbude na Falku :-)

27 Iveta Iveta | E-mail | 8. listopadu 2007 v 13:28 | Reagovat

Původně jsem na Šárčiny stránky ráno nakoukla,abych si osvěžila recept na božskou rajskou...Rajská už čeká na strávníky a jako závdavek dostanou jablkový koláč....Už se těším ,jak mě budou chválit:-)

Šárko,díky za inspiraci.

28 Šárka Šárka | E-mail | 8. listopadu 2007 v 14:11 | Reagovat

Iveta :-) I já přidávám jednu pochvalu k tomu :-) I když jsem neochutnala, vůně rajské a koláče je cítit z tohoto komentáře opravdu zcela reálně. Rajská omáčka je nejoblíbenější jídlo mého muže :-) Doufám, že tento komentář přehlídne (už delší čas jsem ji nedělala). Nutím ho testovat stále nové a nové dobroty, ale "klasická česká rajská" omáčka dokáže nadchnout nejenom toho mého chlapa ;-)

Je to přesně jedna z omáček, kdy musíme umět poslouchat chuťové buňky naprosto dokonale. Doladit tu správnou chuť kořením a ostatními nezbytnými ingrediencemi  je skoro tak velký kumšt, jako naladit pořádně klavír :-) Pochvala pro kuchařku! * Zdravím a díky za komentář.

29 timino timino | 8. listopadu 2007 v 17:42 | Reagovat

Prosim o pomoc, aj ja chcem spravit tento kolacik. Ale cim nahradit tvaroh? Tu ho nedostat. A slinky sa uz zbiehaju. Prosim heeeelp.

30 Šárka Šárka | E-mail | 8. listopadu 2007 v 18:07 | Reagovat

timino :-) zkusila bych créme fraiche (ev. nějakou kysanou hustou smetanu), možná ricottu. Zajímá mě, zda to bude fungovat, ale v zásadě by to mohlo být OK! :-) Zdravím a s odvahou do toho! :-)

31 Šárka Šárka | E-mail | 8. listopadu 2007 v 18:09 | Reagovat

timino: hustý řecký jogurt by taky mohl fungovat :-)

32 timino timino | 9. listopadu 2007 v 1:57 | Reagovat

Uz sa pecie, ale ten Vas cucoriedkovy - proste som neodolala a isla na istotu. Cez sobotu to skusim s tou ricottou - uz caka v chladnicke. Podam podrobnu spravu. O jednom aj druhom. A dakujem za rychlu odpoved. A dakujem, ze ste taka mila. A dakujem za tieto super recepty a krasny pokec.

33 timino timino | 9. listopadu 2007 v 2:40 | Reagovat

Uz sa pecie, ale ten Vas cucoriedkovy - proste som neodolala a isla na istotu. Cez sobotu to skusim s tou ricottou - uz caka v chladnicke. Podam podrobnu spravu. O jednom aj druhom. A dakujem za rychlu odpoved. A dakujem, ze ste taka mila. A dakujem za tieto super recepty a krasny pokec.

34 Šárka Šárka | E-mail | 9. listopadu 2007 v 9:27 | Reagovat

timino :-) já děkuji tobě, že si najdeš čas na komentář a na tyto stránky :-) Každá nová zkušenost s receptem pomůže všem ostatním, když se do vaření podle "našich společných" rad dají. A taky děkuji za milé komentáře a děkuji za zprávu "jak to dopadlo?". Měj se báječně a krásný den.

35 Lucie Lucie | E-mail | 9. listopadu 2007 v 13:31 | Reagovat

Teda,odskocila jsem si na par dni do Prahy a tady se pripravuji tak uzasne dobrutky.Jeste ze jsem se na tohle dobre pripravila a privezla si  v kufru same nezbytnosti,jako hrubou a polohrubou mouku,opravdove maslicko a vsechno,o co jak psal Jednorozec v Anglii nezavadime. Jen dotazek,na jak velky je to plech?Mam pocit,ze mam nejak maly,tak jen aby se mi to vsechno pekne veslo.

36 Šárka Šárka | E-mail | 9. listopadu 2007 v 15:06 | Reagovat

Lucie :-) Plech by měl být klasický s vyšším okrajem, který bývá příslušenstvím trouby. Pokud bude o něco menší, vadit by to nemělo. To chutné tvarohovo-piškotové těsto bude o trošku vyšší. Je třeba s tím počítat :-) Kulatá koláčová forma se na tuto gramáž surovin nehodí. Byly by z toho 2 kulaté koláče. Proč ne? :-)

Krásný páteční den a celý nadcházející víkend. Ať to doma voní chutným koláčem! Zdravím ;-)

37 Rusalka Rusalka | 9. listopadu 2007 v 15:28 | Reagovat

Dobra zprava pro vsechny 'domestic gods/goddesses' trvale ci prechodne zijicimi ve Velke Britanii: tvaroh se tu da sehnat pomerne snadno, Anglicane mu rikaji 'quark' (nazev, tusim, pochazi z nemciny) a lze jej zakoupit ve vsech velkych retezcich (Sainsbury's, Tesco, Asda, Waitrose...). Nahradit by se dal i tzv. curd cheese, ktery prodavaji vazeny v lahudkach v Sainsbury's, a ktery je vyborny na pripravu cheesecake.

Polohruba ci hruba mouka tu skutecne k mani neni. Ja si pomerne snadno vystacim s moukou hladkou (mockrat jsem pekla babovku ci kolac, kde se uvadelo pouziti polohr. mouky, ale hladka na kvalite ci chuti nijak neubrala). Pripadne, jak radil jednorozec, lze smichat hl. mouku s detskou krupickou.

Sarko, chtela jsem se zeptat, jestli mate nejakou zkusenost s pecenim s moukou spaldovou? Ja ji prozatim pouzila jen na pripravu zasmazky, k peceni s touto 'starodavnou pribuznou' psenicne mouky jsem zatim nenasla odvahu...

Jinak tento jablecny kolac byl skutecne vynikajici, nechala jsem se inspirovat jednorozcem a nastrouhala na nej krome jablek i hrusky, do drobenky pridala hojne skorice (pro kombinaci jablek a skorice mam zvlastni slabost)...vune, ktera se linula domem, byla tak neuveritelna, ze jsme pul kolace sporadali takrka ihned po vytazeni z trouby. Diky Sarko za skvelou inspiraci, Vase stranky po nekolik mesicu pravidelne navstevuji a musim uznat, ze zadny z Vasich receptu nezklamal. Muj anglicky pritel si zvlast oblibil cerny houbovy gulas (dokonce jsme tu sehnali v supermarketu tmave krusovicke pivo, aby byl gulasek maximalne autenticky) a krehke kureci rizecky.

Jak by rekli Anglicane - Keep up the good work! Krasny vikend preje Rusalka

38 Šárka Šárka | E-mail | 9. listopadu 2007 v 21:22 | Reagovat

Rusalka :-)

Díky za ty drahocenné rady! To jistě kdekdo ocení, protože sehnat adekvátní suroviny se vždycky nedá. Pokud jde o špaldovou mouku, tak s ní experimentuji při pečení často a některé recepty zde mám. Používám špaldovou mouku jemně mletou a snažím se ji vždy do receptu zakomponovat tak, abych alespoň část bílé mouky nahradila. Funguje to báječně a tato mouka má na rozdíl od mouky bílé i příjemnou nezaměnitelnou chuť. Nemám dostatek času na to, abych recepty zde uveřejňovala ve stejném tempu, ve kterém je stihnu navařit. Receptů v archivu mám celou řádku a snad si své čitatele najdou. Snažím se o jednoduché vaření, tak i takový snadný chutný koláč sem prostě patří. Jsem ráda, že má tolik komentářů a dokonce i reálných vyzkoušení. Takové komentáře jsou ty nejcennější :-)

Díky za tak krásný komentář Rusalko "dobrá vílo" :-) Jsem opravdu ráda, že mé recepty přinášejí potěšení i někomu jinému. A pokud opravdu chutnají a navíc dostanu ještě tak mimořádný a dlouhý komentář, nemohu si opravdu už nic víc přát. Jsem ráda, že se scházíme na kus řeči u dobrého jídla a jsem vděčná za všechny další rady, nápady a zkušenosti. Zdravím tebe i přítele a zase někdy přijď na kus řeči :-) Krásný víkend přeje Šárka

39 Shira313 Shira313 | E-mail | 11. listopadu 2007 v 12:48 | Reagovat

Včera som upiekla a trochu sami chytili okraje, ale dá sa.

Nebolo špecifikované množstvo jabĺk a tak som pridala 3, zdá sa mi to málo, nabudúce dám 6. Jablká som poszpala škoricou, lebo je to výborná kombinácia aj vyhľadom na dnešné zasnežené počasie. Ďakujem za Vaše inšpirácie.

40 Šárka Šárka | E-mail | 11. listopadu 2007 v 13:20 | Reagovat

Shira313 :-)

V tomto zasněženém počasí každý horký koláč chutná výtečně. Počet jablek jsem neuváděla, neboť záleží taky na jejich velikosti. Poradila jste si skvěle. Skořice rozhodně neublíží a s jablky ji většinou dávám opravdu všude. Množství jsem nechala na rozhodnutí kuchaře :-)

Díky za komentář a jak se tak na to koukám, sněží opravdu všude! Do rána bude u nás pěkná sněhová peřina. Přeji krásný zbytek nedělního dne ;-)

41 zdenka zdenka | E-mail | 24. listopadu 2007 v 20:52 | Reagovat

A kolac se mi povedl jupiii a k memu prekvapeni byl opravdu tak vyborny jak se tu pise! ja bych spis napsala vynikajici kolac!Diky za recept(jak by asi chutnal jeste s tvarohem navrch misto jablek?)

42 Šárka Šárka | E-mail | 25. listopadu 2007 v 15:31 | Reagovat

zdenka :-) jupiiii - mam radost :-)

S tvarohem by byl báječný určitě taky! Prima zbytek neděle a díky za komentář.

43 timino timino | 27. listopadu 2007 v 21:12 | Reagovat

Slubena sprava - pri nedostatku tvarohu je pouzitie ricotty genialny tah. Cesto sa krasne spracovava a je nadýchané a vláčne. Vdaka za radu, na Den vdakyvzdania jednoznacne najlepsi jablkový kolac. Dakujem

44 Šárka Šárka | E-mail | 27. listopadu 2007 v 23:20 | Reagovat

timino :-)

Báječná zpráva! Díky za ni ;-)

45 toffo toffo | E-mail | 7. února 2009 v 14:31 | Reagovat

Moc, moc chutný, výborný koláč. A také hodně sytý, doporučila bych ho jako moučník pro větší rodinný oběd. V létě určitě s rybízem, borůvky budou myslím nej. Na recept jsem se dostala přes Terezky blog. Tak díky  Šárce i Terezce.

46 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 7. února 2009 v 19:04 | Reagovat

45 - toffo

K dobrému receptu si člověk vždycky cestu najde :-) Pečivo s tvarohem je zárukou šťavnatosti, to mám moc ráda. Terezky blog je moc fajn. Obdivuji ji, jak to všechno zvládá, když má pod nohama aktivní dvojčátka V+B :-) Díky za vyzkoušení a za milý komentář. Prima víkend!

47 Dana Dana | E-mail | 13. března 2009 v 16:21 | Reagovat

Vynikajici kolac! Tento recept jsem objevila v lete, uz jsem kolac delala od te doby x-krat a stale se k nemu vracim, stal se mym nejoblibenejsim :))) Posypku na buchty jsem delala drive od oka, tady jsem nasla poprve recept a musim rict, ze je to presne ono - posypka je krasne krupava, vonava, skvela :) Moc dekuji!!! Dana

48 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. března 2009 v 16:27 | Reagovat

47 - Dana

Mám radost :-) Připomíná mi to dobu, kdy jsem já sama neuměla nikdy udělat posýpku takovou, aby se krásně na koláč sypala a po upečení byla křupavá. Moc díky za komentář a za vyzkoušení receptu na tento chutný koláč :-) Dlouho jsem ho nepekla, tak bych si na něj mohla zase vzpomenout a dát mu šanci, aby u nás doma zavoněl. S pozdravem, Šárka

49 Kiki Kiki | 16. října 2009 v 22:47 | Reagovat

[29]: Pokud jste v Anglii, tvaroh se da sehnat pod jmenem QUARK, v USA FARMER'S CHEESE.

50 jirka jirka | 19. srpna 2010 v 21:45 | Reagovat

úžasný koláč,fantastická vůně mě donutila si ho dát ještě teď vlažný o půl desáté večer:-) laskomina,díky

51 DolceVita DolceVita | Web | 21. srpna 2010 v 1:33 | Reagovat

[50]: jirka:

Úžasný koláč by si zasloužil lepší fotoprezentaci :-) Dlouho jsem ho nepekla, ale faktem zůstává, že jsem jím byla okouzlena a nerozpakovala bych se dát si ho i teď - a to je hodinu a půl po půlnoci :-) - občas se dopustit drobného hříchu je dovoleno ;-)

52 Marie Marie | E-mail | 25. září 2010 v 12:01 | Reagovat

Tak jsem koupila tvaroh na farmářském trhu a právě hledám inspiraci co s ním provedu:) A už vím:))
A taky jsem Vám chtěla poděkovat, už jsem podle Vás pekla skvělý borůvkový koláč a ráda si ve Vašem blogu čtu jen tak...je vidět, že pečete a vaříte s láskou a krásně o to umíte psát, Váš blog je radost číst!

53 DolceVita DolceVita | Web | 25. září 2010 v 19:27 | Reagovat

[52]: Marie:

Stejnou radost mám i já, když čtu takový milý a pochvalný komentář :-) To mi dodává chuť do psaní a zkoušení dalších receptů. Díky, ta pochvala je opravdu moc krásně napsaná. Pěkný víkend, zdraví Šárka

54 Monča Monča | 8. května 2011 v 15:23 | Reagovat

Dnes jsem se inspirovala Vašim receptem a mohu Vám říci, že takhle jednoduchý a hlavně výborný koláč jsem ještě nejedla!  Děkuji za inspiraci :)

55 DolceVita DolceVita | Web | 10. května 2011 v 0:15 | Reagovat

[54]: Monča:

Z této zprávy mám velkou radost :-) Díky za vyzkoušení a za podání reference. To každému dobrému koláči udělá to nejlepší jméno :-)

56 Hannu Hannu | E-mail | 21. července 2011 v 15:18 | Reagovat

Šárko, myslíte, že koláč bude dobrý i se švestkami? Od rána slídím na internetu a sháním nějaký super receptík se švestkami, jelikož můj přítel projevil o ně zájem :-)

57 DolceVita DolceVita | Web | 24. července 2011 v 13:57 | Reagovat

[56]: Hannu:

Určitě bude dobrý i se švestkami. omlouvám se, že jsem reagovala tak pozdě. Touto dobou je možná koláč už upečen a nezbyl po něm ani drobeček :-)

58 Mia Mia | 27. července 2011 v 13:44 | Reagovat

Tak je v troubě, jsem moc zvědavá :)

59 DolceVita DolceVita | Web | 28. července 2011 v 1:32 | Reagovat

[58]: Mia:

Také jsem zvědavá ;-)

60 žena doma žena doma | 9. června 2012 v 14:14 | Reagovat

Luxusní! Dělala jsem s rebarborou a těsto má velmi dobrou chuť.

61 DolceVita DolceVita | Web | 10. června 2012 v 16:59 | Reagovat

[60]: žena doma:

Máte pravdu, že těsto je opravdu parádní, proto se k němu moc ráda vracím.

62 Káča Káča | E-mail | 14. srpna 2014 v 23:01 | Reagovat

Dělala jsem buchtu s hruškami, přidala nasekané ořechy a taky hodně skořice a neměla chybu. Všichni si čvachtali. :) Určitě ji budu dělat častěji, i s jiným ovocem. Opět - děkuji za recept.

63 mrslate mrslate | Web | 20. června 2015 v 14:28 | Reagovat

pujcky dohnalek brno :-!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama