Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Cabernet Sauvignon si každé ráno mažu na chleba

6. září 2007 v 14:09 | Šárka |  Gastronomické zajímavosti
Snídani šampiónů v supermarketu nekoupíte, ale můžete si ji dopřát i z trochu unavenějšího vína, které malým trikem pozvedneme na chuti i vůni a dáme mu úplně jiný rozměr. Nebudeme svou snídani šampiónů začínat se sklenkou v ruce, ale Cabernet Sauvignon si zhusta namažeme na svůj ranní krajíc chleba! Jen mám trochu problém, jaký nápoj zvolit k této netradiční snídani :-)




Když jsem psala komentář, že to "rozhodně zkusím", neměla jsem na mysli že to bude hned. Žádný recept nevlastním, nikdy jsem něco podobného neochutnala, ale uměla jsem si to představit naprosto dokonale. Připravit dobrou zavařeninu není až tak těžká disciplína, nějakou zkušenost mám a navíc spoustu vlastního hroznového vína, které mě děsí svými obtěžkanými hrozny a řeším otázku "co já si s ním jenom počnu?" Tímto mám vyřešeno a toto byl jen malý prototyp báječné vinné zavařeniny z celé láhve červeného vína, pro efekt pár čerstvě utržených hroznů a nezbytného želírovacího cukru. Rozhodnout se, zda chci husté želé na lžičku nebo jen delikátně středně hustý vinný zázrak roztírat na křupavé pečivo a královsky posnídat víno v netradiční podobě, bylo prvotní. Husté třaslavé želé nemám ráda! Zvítězila varianta zavařeniny.


(horká tuhnoucí vinná zavařenina - už v tomto stavu jsem tušila, že to bude něco extra)

Přeměnit víno v zavařeninu znamená udržet podstatu vína. Cukru nesmí být nikdy tolik, aby chutí ovlivnil celé toto dílko. Uchovat charakter vína je přímo žádoucí a proto věnujeme pozornost i těm nejmenším detailům, jinak nedocílíme té jemné originální chuti, která přesahuje dosud známé chuťové tóny. Je to něco zcela netradičního, chuťová extratřída.

Použitou láhev červeného vína Cabernet Sauvignon jsem zredukovala varem na pouhou polovinu. Víno změnilo svou podobu a vykřesala jsem z něj všechny tóny vůně, které by při běžném pití zůstaly jistě hodně vzadu. Víno to nebylo z těch nejjakostnějších, odborník by na něm našel spoustu hříchů, ale tento proces ho zušlechtil a katapultoval blíž ke gurmánskému nebi, stal se z něj téměř božský lektvar. Přidáním želírovacího cukru, kdy do hry se zapojilo pár čerstvých hroznů vína a všechny přítomné pektiny, vznikl originální prototyp zavařeniny, na které já začínám od tohoto objevu usilovněji pracovat, protože to je něco, co za to "pánové a dámy" stojí !!!

(už mě nebude tolik trápit, co s těmi hrozny z naší domácí letošní úrody. Je to hrozné, když se to ovoce přemnoží)
Díky vinným blogům (o kterých se zmiňuji v úvodu článku), jsem své včerejší odpoledne věnovala práci s vínem a mohu konstatovat, že to nebyl promarněný čas. Dnes ráno jsem si mohla dopřát opravdovou snídani šampiónů, protože jsem nad vínem zvítězila a jeho přeměna v tuhle hustě rudou a nebesky chutnající záležitost byla podrobena testu konzumace a pečlivé degustace. Prošla bez absolutní ztráty bodu :-) Z tohoto důvodu neputoval tento skvost do sklenice pod víčko a do temného sklepa. Je určena k okamžité likvidaci. Už si představuji, jak báječně chutná se zvěřinovou paštikou, chuťově nadzvedne všechny omáčky ke zvěřině, se sýrem se přímo snoubí, pečivu prospívá, ... Vidím to její široké uplatnění …

Nemáte taky chuť si pohrát s vínem trochu jinak? Skýtá netušené možnosti, o kterých já už něco málo tuším :-)
Tímto oznamuji: "Mé milované brusinky, narostla vám převeliká konkurence" :-)

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 mari mari | 6. září 2007 v 14:43 | Reagovat

Šárko, to je geniální !!! Při nejbližší příležitosti MUSÍM VYZKOUŚET !  Klobouk dolů a díky !

2 J.Č. J.Č. | Web | 6. září 2007 v 15:20 | Reagovat

Tak to ovšem gratuluji k úspěchu! :) Až dorazím domů, nejspíš dojím to  želé :-D

U nás se včera zase smažila cuketa, ty blogy mají něco do sebe :o)))

3 J.Č. J.Č. | Web | 6. září 2007 v 15:22 | Reagovat

A ještě drobnost... brusinky konkurenci nemají! S paštikou a lahví Pinot Noir je jejich pozice neoohrozitelná ;-)

4 Bali Bali | Web | 6. září 2007 v 15:23 | Reagovat

toto želé, v bílém, jsem si kdysi zakoupila v Saumur. Dlouho nevydrželo, a to doma snídám jenom já :-))

5 Šárka Šárka | E-mail | 6. září 2007 v 15:34 | Reagovat

mari :-) díky, rozhodně doporučuji k vyzkoušení. Stojí to za to!

6 Šárka Šárka | E-mail | 6. září 2007 v 15:41 | Reagovat

J.Č. :-) díky za inspiraci! ty blogy vážně mají něco do sebe :-)

K těm brusinkám jenom tolik, že ani já na ně nedám dopustit :-) Zásobuji se hojně těmi ručně trhanými, extra velkými z Finska, rafinovaně naloženými, tak akorát sladkými a kysele provokujícími. Jsem na ně zatížená, tak si je vozím z cest. Ale zcela vážně musím říct, že "ta moje vinná zavařenina" za brusinkama nekulhá :-) Ještě vychytám ty drobné mušky (hroznové pecičky obsahoval jen tento prototyp, příště je důsledně odstraním) a brusinky třeste se!

Souhlasím, že brusinky nic nenahradí, ale tato záležitost je může všude vhodně zastoupit. Je to zrovna tak delikátně pikantní dobrota :-)

7 Šárka Šárka | E-mail | 6. září 2007 v 15:46 | Reagovat

Bali :-))) to máš výhodu. K nám všichni rádi jezdí právě kvůli těm snídaním, tak u nás asi nic dobrého dlouho nevydrží. Ve Francii jsem viděla vinné želé, ale dalo se krájet nožem na kostky. Bohužel jsem ho neochutnala a tak nemohu posoudit, jestli ten můj produkt je lepší. V mém případě jsem vyrobila nefalšovanou zavařeninu, která se líně a elegantně na krajíčku bagety či chleba roztéká. Až udělám pořádně tu druhou várku, máš u mě vzorek :-)

8 Bali Bali | Web | 6. září 2007 v 17:37 | Reagovat

kdybych měla vzorek doma, tak bych ti ho poslala. Ale nemám :-(

Do Francie se chystám až začátkem listopadu na gastro-veletrh do Dijonu ;-) (Už si píšu to želé!)

Já si snídaně užiji právě s návštěvou. Ne že bych si jindy tu hubu nějak ošidila! Já musím začít den příjemně a chutně ;-)

Ráda si přivstanu, nemohla bych sníst jen rohlík v letu.

Frantíci co tu byli o prázdninách byli z těch snídaní mimo! Oni si namáčejí jen croissant do kafe a tady měli hody :-))

Prý v tom stylu budou doma pokračovat.

9 Julie Julie | E-mail | 6. září 2007 v 20:22 | Reagovat

Šárko, strašně moc Tě lituju, že máš tak nevychovanou úrodu...Kdybys s ní nemohla vydržet, dej vědět :-))))

Skvělý nápad ke snídani, báječné provedení a tu chuť úplně cítím :-)

10 dyžon dyžon | E-mail | Web | 7. září 2007 v 0:05 | Reagovat

tedy dámy, jsem úúúplně paf, snad je to víno škoda pít??? Smekám před Vaší aktivitou, zahanbeně dopíjím a jdu spát - Šárko, jak je to možné, že k té Vaší práci ještě experimentujete s těmato substancema, Vy snad musíte mít tryskový pohon... hlásím se do fronty na oblíznutí lžičky s želé.

11 Šárka Šárka | E-mail | 7. září 2007 v 8:18 | Reagovat

Bali :-) gastro veletrh v Dijonu, to bude něco! Byla jsem na  prestižní světové kulinářské výstavě IGEHO, konané jednou za 6 let v Basileji. Tam jsem byla v sedmém nebi :-) V té době jsem měla v hlavě jenom gastronomii a navíc jsem kousek od Baslu žila :-) Ale bylo to náročné odolávat všem těm degustačním menu a vstřebat všechny ty nové trendy a technologie. Nyní mě čeká víkend v Praze. Rovnou dvě akce. Kladu si otázku: "dá se to vůbec přežít?" :-) ... to poznám v pondělí.

12 Šárka Šárka | E-mail | 7. září 2007 v 8:22 | Reagovat

Julie :-))) s tou úrodou je to přesně tak, že "čím blbější sedlák, tím větší brambory" :-) Ono to vážně funguje! To si ani nestěžuji, co všechno nám letos v zahradě přerostlo přes hlavu :-) Svým způsobem je to romantika, kvůli které bydlím právě zde. Tak dobře mi tak :-)

13 Šárka Šárka | E-mail | 7. září 2007 v 8:32 | Reagovat

dyžon :-) na určité věci snad i tryskový pohon mám, ale z druhé strany jsou záležitosti, pro které mi dochází palivo :-) Experiment s vínem mi přišel tak vzrušující, že jsem mezi ranní kávou a prvním obchodním dopisem stihla postavit na plotnu i to víno ke zredukování :-) Zbytek byl dílem okamžiku.

Je výhodou, když člověk má svou kancelář doma. Ale z druhé strany mám neustálý pocit, že jsem v práci pořád :-)

... zápal pro věc se musí realizovat hned, jinak by ten nápad vychladl.

Díky za komentář :-)

14 Bali Bali | Web | 7. září 2007 v 11:48 | Reagovat

tak tato tvá dobrota by určitě šla k té mé dobrotě:

http://olivovakucharka.webgarden.cz/recepty/hmmmmmmm-kachnicka.html

15 Líba Líba | E-mail | 11. září 2007 v 7:14 | Reagovat

Skvělé..... Přes víkend jsem dělala paštiku z teleciho masíčka s piniovými oříšky a švestkovou omáčkou. Omáčka se snědla a paštika ještě ne, Tak jsem včera vyzkoušela, místo švestkové omáčky, Tvůj recept.....Prostě, vinný sen. A dnes je k snidani s pečivem, ale musím se přiznat, že jsem včera musela trochu tajně schovat, protože by na dnes už nezbyl

16 Šárka Šárka | E-mail | 11. září 2007 v 11:16 | Reagovat

Líba :-) to je báječné! Taky se chystám svůj prototyp vinné zavařeniny nenechat stát v koutě a budu vařit tuto dobrotu pro kamarády, protože si tu chuť prostě nedokážou vybavit :-) Jsem ráda, že jsme na stejné chuťové vlně - je to opravdu vinný sen :-) Díky za komentář Líbo.

17 Bali Bali | Web | 12. září 2007 v 18:39 | Reagovat

Šárko, tak si tak hledám na netu co určitě neminout při blížící se návštěvě Francie a narazila jsem na fr web, který je dokonce i česky!

http://www.ot-nuits-st-georges.fr/site/site_cz/_index.php

už se těším na tyto vinařské vesničky a skvosty, které tam na nás čekají ;-)

nemáš tam nějaké oblíbené místo?

Kdysi jsme navštívili  Chateau de Pommard. Paráda. Ty sklepy, ta ochutnávka, to vínko co jelo s náma domů! Už není :-(

18 Šárka Šárka | E-mail | 13. září 2007 v 21:38 | Reagovat

Bali :-) díky za zajímavou adresu! Vinařské vesničky a skvosty si určitě vychutnáš a vezmete si na to hooodně času. Návštěvy vinařů pro nás tenkrát byly pracovní cestou a tak jsem si to vychutnávala moc ve spěchu. U švýcarských vinařů jsme byli víc jak doma, protože jak známo, co si Švýcar na vinici vypěstuje, to si taky doma vypije :-) Vína od Salgesch jsou prvotřídní. Moc si to tam užijte, hodně pij a hodně foť :-) ... ať z toho taky něco máme!

19 Bali Bali | Web | 14. září 2007 v 8:45 | Reagovat

hihi, když budu hodně pít, tak toho moc nenafotím;-)

20 Šárka Šárka | E-mail | 14. září 2007 v 12:00 | Reagovat

Bali :-) všechno se nedá dělat pořádně :-) ale rozhodně si užij obojí!

21 lukáš lukáš | E-mail | 18. září 2007 v 14:26 | Reagovat

díky za inspiraci, mám taky tip:

před pár lety jsme pravidelně dělali marmeládu z mahonie, byla hodně podobná svou skladkotrpkostí brusinkovému džemu, doporučuji

22 Šárka Šárka | E-mail | 18. září 2007 v 14:39 | Reagovat

Díky za tip Lukáši! Sladkotrpké zavařeniny mám ze všeho nejraději, protože nejsou v chuti fádní. Miluji rebarboru s jahodami, broskve s mučenkou a určitě marmeláda z mahonie mě osloví taky :-) Díky moc a zdravím, Š.

23 lida lida | E-mail | 16. listopadu 2007 v 14:06 | Reagovat

tak jsem pred chvílí skončila s tímhle zázrakem..je to teda opravdu něco,,ale kriticky musim poznamenat, že příště musím lépe pracovat s tím cukrem,, opravdu toho nechce moc,, měla jsem pocit že to porad nic nedělá..( i když chvilkama jsem měla pocit že už mám vyhráno)nicméně pocit víz¨tězství nad tak neobyčejným ( pro mě) receptem zůstal:))))))) báječné

24 Šárka Šárka | E-mail | 16. listopadu 2007 v 14:20 | Reagovat

lida :-) toto vítězství je fantastické! :-) Ono to zpočátku vypadá, že se nic neděje, ale když to všechno vychladne, tak se hmota pěkně semkne dohromady. Já s cukrem šetřila, chtěla jsem mít tu fantastickou vinnou chuť v popředí, což se podařilo. Ale do poslední chvilky jsem netušila, jak to vlastně dopadne! Byl to experiment a první pokus nedopadl špatně. Dnes mám v plánu upéct z lineckého těsta košíčky, vyložit je jemným kozím sýrem a v troubě pod grilem trochu zapéct a potom na horký sýr dám lžičku tohoto vinného želé. K tomu "božolé" - včera těch pár skleniček nestačilo.

Klobouk dolů a velká poklona, že jste se do toho pustila taky :-))) Můžeme si předávat poznatky z reálu :-) Mám z toho radost. Ono to vaření je zábava. Dělat pořád jenom to, o čem jsme přesvědčeni, že bravurně zvládneme, je pěkná nuda :-) Díky za komentář a bezva pátek a celý víkend. Zdravím ;-)

25 lida lida | E-mail | 18. listopadu 2007 v 14:49 | Reagovat

Dík,,:)) popravdě jsem kuchař začátečník a ke všemu samouk, ale zjistila jsem že čím víc je recept nečím neptradiční, tím víc se mi líbí..no a vinná zavařenina ta prostě vede..tuším že nebude nikdy chybět.

Mmj. napadlo mě při tom míchání jestli by šla varianta z bílého vína.

Nakonec musím napsat že vaše stránky jsou perfektní a podařilo se jim probudit mé kuchařské bunky:)

26 Šárka Šárka | E-mail | 18. listopadu 2007 v 19:40 | Reagovat

lida :-)

Díky za to, že "kuchařské buňky" sympatizují s tímto blogem. Myslím, že je skromné, říkat si "kuchař začátečník" - ale v této disciplíně je možnost učit se stále něco nového. I já se cítím být na startovní čáře :-)

Varianta vinného želé z bílého vína by jistě proveditelná byla, ale nebyla by tak efektní, jako ta z vína červeného (ta se báječně hodí pro vaření se zvěřinou!). Již jsem něco zkoušela a výsledky jsou famózní. Přeji hodně další inspirace a chuti do vaření. Nakonec i láska prochází žaludkem, tak ať se daří nejen v kuchyni ;-)

27 Eva Eva | 21. února 2009 v 21:00 | Reagovat

Dobrý večer ,Śárko, s vděčností píšu tyto řádky.Víno v této podobě je prostě bomba!Mám v kastrůlku cosi, konzistence řídšího, čerstvě stočeného medu.Barvy modrofialové(po přidané hrstičce mražených borůvek),chuti po maně nebeské (duo :Cabernet Sauvignon + nějaké italské bio víno,které mi moc samotné nejelo),+dva hřebíčky,trochu cukru.Chuť nádherně kysle svírá,na patře mírńoučká dřevitá tříslovinka-mńam! Mohlo by to ještě trošku zhoustnout, ale nevím, protože pokaždé, když jdu okolo, musím ochutnat alespoń lžičku.Už to vidím s grilovaným Hermelínem, ale taky vidím počáraný bílý šlehačkový povrch  nějakého dezertu.Tentokrát toho je málo a jenom na zkoušku,tak to sním samotné .Možná zbyde na ráno na sladký toustík.

28 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 22. února 2009 v 0:28 | Reagovat

27 - Eva

Je to dobrý způsob, jak si víno kuchyňsky zušlechtit a zakomponovat ho tam, kam by ve své prapůvodní tekuté podobě použít nešlo :-) Jsem ráda, že jste to zkusila. Je to materiál pro další experimenty, protože vinná zavařenina je neprobádaná oblast. Kdo tam jednou vkročí, ten jen tak neodejde :-) Vím to podle sebe. V hlavě mám další vinné nápady, které bych ráda uskutečnila. Nevšední avařenina se mi osvědčila i na zvěřinu, díky ní omáčka získala velmi zajímavou chuť. Přeji hodně bezvadných nápadů a hlavně dobrou chuť k tomu nedělnímu sladkému toustíku :-)

29 Eva Eva | 22. února 2009 v 12:51 | Reagovat

Tohodle způsobu se  už nevzdám a Vaše stránky,Śárko, budu pečlivě sledovat.Občas se ozvu, jak jsem dopadla s dalším pokrmem podle Vás.Máte tady totiž hodně lákadel vábících krásnými fotkami.A to je ono.Díky za krásnej web a už se těším na další vínové překvapení.Zdravím Eva /: k toustíku jsem si vínovou zavařeninu naservírovala do kalíšku na vejce a malou lžičlou .....

30 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 22. února 2009 v 13:06 | Reagovat

29 - Eva

Dobrou snídaní se neděle krásně nastartuje :-) Vajíčko do kalíšku jsem si dnes dopřála i já. Jen ta dobrá zavařenina z vína chyběla. Budu ráda Evo, když se tu zase pod nějakým receptem potkáme. Krásnou neděli ;-)

31 Pivli Pivli | E-mail | Web | 1. října 2009 v 22:23 | Reagovat

Skvělé, skvělé, skvělé! Zavařeno pět skleniček, co zbylo jsme ochutnali k plísňovému sýru. Výtečné. Děkuji Šárko za další užitečný, fungující a výborný recept.

32 Šárka Šárka | Web | 2. října 2009 v 23:19 | Reagovat

[31]: Pivli: a já jsem zatím pořád u švestek, na řadě jsou hrušky a potom teprve přijde na řadu víno :-) Díky za vyzkoušení, prima víkend.

33 Pivli Pivli | E-mail | Web | 4. října 2009 v 20:23 | Reagovat

:-)
Na plotně se schyluje k další várce vinného želé. To se prostě nedá.
Švestky a ž příští rok. Loňský rok jsem povidel (podle Tvého receptu) udělala dost. :-)

34 Šárka Šárka | Web | 4. října 2009 v 23:49 | Reagovat

[33]: Pivli:

Také si dělám zimní zásoby :-) Na to hrozno ještě letos asi dojde. Ve skleníku jsme sklidili nějaké miniatury hroznového vína, ale co mu chybí na velikosti, to má v chuti :-) Jsem zvědavá, jak se zachová ve vinném želé. Myslím, že mu víno prospěje ;-)

35 katka katka | E-mail | 3. srpna 2012 v 9:58 | Reagovat

Na mé hektarové zahrádce mám i hrozny, ale stejně úžasné se ukázalo být jablečné želé z jablek z našeho sadu (matčino a jiné skvělé sladké staré odrůdy): když jsem loni moštovala 800 kilo jablek, napadlo mě nějaký ten mošt hodně zredukovat varem (za přítomnosti celé skořice a několika hřebíčků) a pak zahustit želírovacím cukrem. Tou dobou by se hodilo přihodit klidně i něco jader vlašských ořechů, ale loni pomrzly. Tak letos. Úroda všeho možného bohužel láme celé větve. Z jiného soudku: Máte zkušenost s ačokčou?

36 DolceVita DolceVita | Web | 3. srpna 2012 v 10:23 | Reagovat

[35]: katka:

Staré ovocné odrůdy jsou moc fajn a na jablka nikdy nezanevřu. V tuto chvilku peču z letňáků skořicový koláč s vanilkovým krémem a ukrutně to voní. Na zpracování úrody se též chystám a protože máme poměrně dost jablek tak i letos budeme moštovat. Moštová redukce je vynikající a znám ji i s přidáním kapky alkoholu, ale jsem raději pro její naturální verzi. Voňavé koření nic nezkazí, tak bych se nerozpakovala zapojit do hry i badyán. Loni úroda vlašáků pomrzla i u nás, ale letos se větve jen prohýbají. V kuchyni si s takovou bohatou úrodou jistě užijeme :-)

Ačokča:
Malou zkušenost mám. Jak s pěstováním, tak s následným kuchyňským zpracováním. Pěstovala jsem ji stejným způsobem jako okurky a celkem se zadařilo. Zkoušela jsem ji podle doporučení plnit masovou směsí, ale upřímně řečeno, nebylo to až tak ono. Její naložená sladkokyselá verze se vzdáleně podobá paprikookurkám, ale skvělým znojemským okurkám konkurovat nemůže. Od pěstitelských pokusů jsem upustila, ale každému doporučuji vyzkoušet. Naše chutě se různí a ačokča jistě stojí za pozornost.

Mějte se krásně a ať zahrada vzkvétá, bují a plodí :-) Šárka

37 katka katka | 3. srpna 2012 v 22:14 | Reagovat

[36]:Šárko, děkuji za odpověď. Mám radost, že jsem při hledání možností, jak ještě využít dými Hokkaido (nějak jsem to přepískla a je jich plný kompost o velikosti obvyklé zeleninové zahrádky) objevila Váš web, hned skončil v položce oblíbených. Já z letňáků pekla včera čtyři šály štrúdlu - dva s mákem, dva bez, a teď večer už jsem jen umyla poslední plech.

Moštová redukce - šla by taky vylepšit nastrouhaným citronem i s kůrou, nebo jiná varianta, která mě láká: utopit v ní meduňku.
Taky ráda v kuchyni experimentuji a vařím většinou a celoročně z toho, co dá zahrada. Vy nejen tvoříte, Vy se o výsledky své tvorby i dělíte, a to půvabným jazykem s osobitým stylem. Za to děkuji.
Katka

38 sexy evening gowns sexy evening gowns | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:37 | Reagovat

You make a lot of fine arguments with this blog post however it is tricky in my opinion to focus on the content because of the broken page design!.
http://www.untildress.net/mother-of-the-bride-dresses.html

39 Peta Peta | 20. června 2013 v 10:48 | Reagovat

Dobrý den, Šárko,
dnes při hledání inspirace na steak na hroznovém víně jsem našla tento recept a naprosto mě fascinuje, jak tento poklad vypadá... Nedávno jsem doma improvizovala nad marmeládou z rebarbory (s vanilkou, jahodami a citronem) a mám pocit, že tohle bych asi mohla zařadit na podobnou úroveň dokonalosti :)
Chci se Vás prosím jenom zeptat, jak to vypadá s alkoholem po té redukci? (jsem abstinent a ve svém okolí mám jen samé 100% abstinenty), mám ráda ty tóny vína ve vaření, ale někteří by mohli mít s tím alkoholem problém. Jak moc se vypaří, je v tom ještě trochu cítit? :)
Díky za odpověď, ať se Vám daří v této skvělé práci :)
Péťa

40 lena lena | 24. listopadu 2014 v 23:22 | Reagovat

[39]: myslím, že než zredukujete víno na půlku, tak tam nebude žádný alkohol!
vždyť i svařák se musí stáhnout těsně před varem, jinak alkohol vyprchá..

41 lena lena | 24. listopadu 2014 v 23:25 | Reagovat

[39]: ale zajímalo by mě, kde žijete;)– protože já snad 100% abstinenta znám jen jednoho z několika set lidí..

42 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 25. listopadu 2014 v 14:59 | Reagovat

[39]: Peta:

Tak tento dotaz mi bohužel unikl :-( Tóny vína jsem v této zavařenině velmi potlačené, alkohol tam jistě není, ale přeci jenom to chutná lehce po víně, což ocení milovníci vína. 100% abstinenti většinou k vínu vztah nenašli, tak těžko mohu hodnotit, jak by jim to chutnalo, ale nám (milovníkům vína) to krásně sedne do všech chuťových pohárků a zejména v kombinaci se zajímavým sýrem je to vážně lahůdková záležitost. Děkuji za komentář a zdravím. Omluva za zpoždění v odpovědi. Šárka ;-)

43 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 25. listopadu 2014 v 15:00 | Reagovat

[41]: lena:

Díky moc do zapojení se do diskuze :-) Dávám vám za pravdu, alkoholu tam už moc být nemůže, jak píši v komentáři výše. Mějte se krásně. Šárka ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama