Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

100.000 se nedá mlčky přejít

2. září 2007 v 23:28 | Šárka |  O autorce blogu
Kontakt na autorku blogu = gurmanka@gurmanka.cz / www.gurmanka.cz
VŠEM, kteří byli u toho - posílám velký dík. Těm, kteří mě přišli navštívit a kousek svého času zhmotnili do komentáře, ještě navíc hlubokou a uctivou poklonu. Připíjím na zdraví všech, kteří se o magické číslo "100.000 návštěvníků" postarali svou osobní přítomností na této mé virtuální adrese.

Mnozí stálí návštěvníci jsou moji kamarádi, tak chápu, že mě chtěli svou účastí zde potěšit :-) Díky! Mnozí ostatní jsou náhodní kolemjdoucí, které sem zavál vyhledávač patrně nějakého receptu. Hlavní náplní mého blogu je skutečné vaření v domácích podmínkách. Rychlé pořízení fota, sepsání receptu, slovní doprovod k tomu a článek má šanci se za krátkou dobu narodit. Oceňuji vaši toleranci ke všem překlepům, špatně voleným literárním obratům, zbytečným fotografiím a slovům, která nejspíš nikdo nečte :-) Pojala jsem to jako soukromou zábavu, která je takovým mým receptovým fotoalbem, protože opravdu nejraději vařím dle vlastní inspirace v závislosti na surovinách, které mám momentálně po ruce. Jako správný kuchařský nadšenec toho mám ve své spíži určitě dost, tak svou fantazii moc krotit nemusím. Radost mám ze všech komentářů, které popisují skutečnou realizaci mých receptů u vás doma. Ujištění, že recepty fungují i jinde, je tou nejlepší reklamou.

Co se vaření týká, je to můj dlouholetý koníček a též profesionální zkušenost. Několik let jsem žila ve Švýcarsku. Vlastnili jsme hotel s restaurantem Moulin Neuf v kantonu Jura. Stála jsem před šancí splnit si vlastní sen, mít restaurant a provozovat ho tak, jak jsem si vždy snila. Sen se stal skutečností, byla ze mě na pár let šéfkuchařka :-) Byly to nejlepší, ale nejtvrdší roky mého života. Uspokojení z dobře vykonané práce bylo maximální. Kuchařské řemeslo je nadmíru kreativní záležitost a zůstává mou láskou na celý život. Proto taky existuje tento blog.

Současně s prací hoteliéra a restauratéra měl můj muž závazky ke své firmě v ČR, která si jeho pozornost postupem doby vydupala natolik, že jsme se stěhovali. Náš prosperující podnik získal snadno nového majitele. Stala jsem se Jihočeškou. Tento blog je taková má soukromá terapie, aby nebylo smutno při vzpomínkách na báječné chvíle, které mě osobně tak krásně poznamenaly.

Co říci závěrem?
Přicházely mi zvědavé maily, v kterém že restaurantu dnes vařím? Snad nikoho nezklamu, když řeknu, že v žádném :-) Má profese je od vaření dosti vzdálená, ale nikoli na míle. Když se nad tím zamyslím, tak reprezentuji firmu, která gurmánům zcela reálně nahrává :-)
Výroba čokolády se bez nás neobejde, což každý průměrný čokoholik může ocenit; s kvalitou piva by to taky nebylo ono :-) S námi to máte v suchu. Když se nad tím zamyslím, tak to není vůbec špatné, být odborníkem přes tak životně důležité věci, bez kterých se velké procento národa neobejde :-)

Co se změnilo od doby, kdy jsem začala kamarádit se svým blogem?
Od tohoto dne se změnilo mnohé.
  • Zkrátily se mé noci
  • Spotřeba kávy vzrostla o +2 šálky
  • Optometrista mi nasadil na nos brýle (má slepota je v počínajícím stádiu, ale nemám si dělat starosti! pravidelné noční vysedávání u pc mě přivede do stavu, kdy se bez brýlí neobejdu)
  • Konfekční velikost se o jedno číslo zvětšila
  • Pes si mlčky stěžuje, že mu méně rozumím (zkrátil se čas jeho vycházek)

Začalo to tak nenápadně:
Zpočátku jsem chodila obhlížet jejich stránky a nakonec jsem byla infikována tím foodblogovým bacilem taky a založila blog vlastní. Mimořádné poděkování patří majitelům adres www.cuketka.cz & www.gurmetklub.cz . Tam se ta myšlenka narodila. Tak vám tedy pánové pěkně děkuji! Měla bych snad tyto dvě foodblogerské celebrity žalovat? :-)

Díky Vám všem za milou společnost
Šárka (www.gurmanka.cz)

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

Zobrazit vše (154)
Zobrazit starší komentáře

101 rybička rybička | E-mail | 14. dubna 2008 v 22:57 | Reagovat

Šárko, opravdu super!

Držím palce, aby Váš blog byl nekonečný, objevila jsem ho dnes diky odkazu na livingu, ve vlakne - jak jinak o jidle :-D (www.living.cz, cast "Ostatni a ...", vlakno "Zase to jidlo")

V cestine jsem tak skvely foodblog jeste neobjevila, pravda, zamerne jsem nehledala, takze se jeste dodatecne kouknu na ty dve Vase puvodni inspirace. Kdyz neco hledam, zatim vzdy hledani konci na nejakem cizokrajnem blogu, zactu se a vareni se ten den uz vetsinou nekona :-D

Vzdy jsem obdivovala vsechny, kdo timto zpusobem priblizi jidlo a kulturu sve i cizich zemi, protoze krom jidla je zde vsechno mozne i nemozne a tak to ma byt! Opravdu skvele cteni.

Drzim palce a preju hodne napadu!

rybička

102 Šárka Šárka | E-mail | 14. dubna 2008 v 23:06 | Reagovat

rybička :-)

Díky za milá a povzbudivá slova. Hovořit o jídle je nekonečné téma, ve kterém se snoubí kreativita, vtip i potřebná špetka talentu. Vždycky se mi moc líbilo, když to někdo dokázal všechno dát vkusně dohromady a tak jsem si jednoho dne troufla taky :-) Moc mě těší, když mé recepty a povídání na nekonečné téma gastronomie dokáže zaujmout. Snad bude stále dost času, inspirace i ta špetka talentu, abych s tímto započatým dílem mohla pokračovat. Ještě jednou díky a na www.living.cz se skočím podívat ;-) S pozdravem Šárka *

103 Miluše Kořínková Miluše Kořínková | E-mail | 15. dubna 2008 v 1:40 | Reagovat

Milá Šárko,díky rybiččině odkazu,se i já zařazuji do zástupu obdivovatelů Vašeho blogu! Spojení ingrediencí jako recept + naprosto profesionální fotografie + poutavé vyprávění o poznaných cizích zemích + z každé řádky dýchající radost z vaření i lásky k lidem, dalo vzniknout naprosto dokonalým gastronomickým stránkám.Zatím mám přečteny 4 měsíce roku 2006, a jsem úplně ztracena...přeji Vám hodně elánu,inspirace ,úspěchů a v neposlední řadě hodně spokojených návštěvníků Vašich stránek.

Mějte se moc hezky,těším se na ráno,až se pustím znovu do čtení a kochání se  :-))))

104 rybička rybička | E-mail | 15. dubna 2008 v 7:57 | Reagovat

PS: Šárko, to teď byla mikori, náš gastronomický anděl livingu... Zajidi se tam podívat... http://forum.living.cz/viewtopic.php?f=151&t=1722870&st=0&sk=t&sd=a&start=2648

105 Šárka Šárka | E-mail | 16. dubna 2008 v 16:43 | Reagovat

Miluše Kořínková :-)

Díky moc za milá a povzbudivá slova, která mi dávají zase další elán na vymýšlení a zkoušení nových domácích receptur. Je to příjemná relaxace v kuchyni, a navíc když vím, že tím i někoho dalšího potěším. To potom ani nelituji toho času, který takový blog spolkne :-) Ještě jednou díky a těším se na další tvou návštěvu na mém blogu. Když někdy dojde inspirace, třeba se jí kousek najde u mě. Měj se hezky a díky *

106 Šárka Šárka | E-mail | 16. dubna 2008 v 16:44 | Reagovat

rybička :-) díky za pozvání, podívat se zajdu :-) určitě se tam vaří něco moc dobrého!

107 Mirka Mirka | 17. dubna 2008 v 16:38 | Reagovat

Milá Šárko, náhodou jsem včera "zakopla" o tvé stránky, upadla jsem a zůstala ležet celé odpoledne. Dneska pokračuji a študuji. Věř, že jsem se toho za svůj život navařila dost. (Jsem už důchodkyně), ale teď z tvých stránek se zase spoustu věcí učím. Všechny recepty máš psané velice zajímavým, zábavným způsobem. Do které rubriky se podívám, tam jsou úplně fantastické, skvělé recepty. Přeji ti hodně dalších dobrých nápadů a receptů, které pak budeš předávat nám. Jsi prostě kuchařka par excellence. To se musí nechat. Samozřejmě teď mám tvé stránky v oblíbených na 1.místě.

108 Šárka Šárka | E-mail | 17. dubna 2008 v 16:58 | Reagovat

Milá Mirko, tomu se říká pochvala par excellence! Od dámy, která toho o vaření ví opravdu mnoho, nabývá pochvala na větším významu. Jsem ráda, že mé stránky nezůstaly v pavučinkách internetu utajeny a našla je další spřízněná duše. Z toho mám nefalšovanou radost. Snažím se vařit se špetkou nové inspirace a proto mě to tak baví :-) Každé připravované jídlo se v mé kuchyni stává laboratorním pokusem, který se snažím zapamatovat si a potom patřičně sepsat pro blog, aby recept mohl posloužit i ostatním :-) Jsem ráda, že si dokáží všimnout i skuteční profíci, kteří se už něco navařili a mají vlastních nápadů víc než dost. Myslím, že se ti tady mezi námi bude líbit a když se ti netrefím do chuti, zkus prozkoumat všechny mé doporučené a oblíbené stránky. Budu se těšit zase někdy příště na kus řeči s tebou. Měj se hezky a zdravím, Šárka *

109 Izabel Izabel | E-mail | 5. května 2008 v 13:00 | Reagovat

Dobry den pani Sarka. A nec hcete nahodou niekedy vydat knihu? :) Mate tu perfektne recepty, najviac ma potesili  tie s morskymi plodami, ktore velmi milujem a Vy mi ponukate inspiraciu a perfektne chute priamo do rodiny :) O knihu by som mala obrovsky zaujem :) Pekny den zelame Izabel a rodina

110 Šárka Šárka | E-mail | 5. května 2008 v 14:09 | Reagovat

109 - Izabel :-)

Díky za důvěru v knihu a za pochvalu udělenou mým receptům. Jsem ráda, když se mé osvědčené recepty dostanou i do jiné kuchyně. Ráda se o ně kamarádsky rozdělím :-) Až jich bude ještě o něco víc, dalo by se přemýšlet o tom, co s nimi dál. Má testovací skupina jsou čitatelé a když dostanu zprávu, že se jim podařilo mou recepturu zrealizovat bez problémů, mohu recept brát jako "vhodný" k dalšímu použití. Díky moc za komentář a za to, že jste zde našla malou inspiraci pro své domácí vaření :-) Krásné voňavé jaro přeje Šárka *

111 Alena Alena | 9. května 2008 v 12:18 | Reagovat

Milá pani Šárka, máte veľmi príjemnú a poučnú stránku. Nápad s vlastnou knihou je veľmi dobrý. Pouvažujte nad tým. Držím palce.  Alena

112 Šárka Šárka | E-mail | 10. května 2008 v 17:39 | Reagovat

111 - Alena :-)

Díky za komentář a za milou podporu ;-)

113 raiNy raiNy | Web | 6. června 2008 v 17:56 | Reagovat

máme to tady fakt báječný.. zrovna si lámu hlavu nad tím, jakým pokrmem zítra poctím kamarádky, a vypadá to, že si tu vyberu.. :o) tak ať se vám dál daří.. :o)

114 Šárka Šárka | E-mail | 9. června 2008 v 14:07 | Reagovat

raiNy :-) Tobě taky a kamarádky ať si pochutnají :-)

115 Diana Diana | E-mail | 19. června 2008 v 11:14 | Reagovat

Milá Šárko,teprve nedávno jsem objevila tyto stránky,plných báječných receptů a určitě hned je přepošlu svým známým,aby z nich taky mohly dělat báječné mňamky.Mějte se fajn.

116 Šárka Šárka | E-mail | 19. června 2008 v 20:49 | Reagovat

Milá Diano, jsem ráda, že přichází nová čtenářka mého blogu mezi nás, labužníky a milovníky dobrého jídla. Myslím, že zde budete v té nejlepší společnosti prima lidí, kteří si umějí života užívat a všímají se všech jeho krás. Tím je bezesporu i "dobré jídlo". Mějte se moc fajn a krásné pohodové léto. Šárka

117 Mydlica Mydlica | E-mail | 5. července 2008 v 18:40 | Reagovat

Milá Šárko, taky už pár roků vařím, ale Váš web mě srazil do kolen. Dávám si ho do svých oblíbených a ty metry kuchařek, co mám v knihovně, zahazuju :-)) Těším se na vaření s Vašimi skvělými recepty.

118 Šárka Šárka | E-mail | 5. července 2008 v 21:57 | Reagovat

117 - Mydlica :-)

Tak to je naprosto dokonalá poklona! Stydím se ji jen tak odbýt slovem "děkuji" :o) Ze zkušenosti vím, že od každé ženy, která vaří s láskou se mám co učit! Budu se těšit na vaše další návštěvy a snad vás alespoň občas něčím novým překvapím. S pozdravem Šárka

119 Jana Pechová Jana Pechová | E-mail | 8. července 2008 v 13:13 | Reagovat

Zdravím z horácké metropole a vysekávám nejhlubší poklonu!

Milá paní Šárko, Váš web jsem objevila zcela náhodou při vyhledávání konkrétního receptu podle jména. Ohromil mě způsob podání receptů, proložených fotografiemi z fází přípravy (což jsem leckdy až doposud při zkoušení nových laskomin citelně postrádala), ale i řada dalších detailů. Do poslední tečky naplňujete výstižný text písně, která doprovázela Dietlův seriál Rozpaky kuchaře Svatopluka. Zpívá se v ní: "Kuchař je umělec a psycholog a stratég, když plné mísy občas vmísí do šarvátek..." Děkuji Vám zejména za tu radost, s jakou vaříte a zároveň se dělíte o zkušenosti, protože ta je zásadně motivující. Moc Vám fandím a vznikne-li někde skulina, v níž bych mohla nějak prospět i já Vám, ohromně ráda vyjdu vstříc! Jana

120 Šárka Šárka | E-mail | 9. července 2008 v 14:07 | Reagovat

119 - Milá Jano!

Komentář mě velmi potěšil a vzpomínka na Dietlův seriál Rozpaky kuchaře Svatopluka Kuřátka jsem mívala ráda, na tu písničku bych si ovšem ani při nejlepší vůli nevzpomněla. Díky za to, že jste mi ji tu tak krásně zanotovala :-) To je opravdu nejhlubší poklona, které se mi tímto komentářem dostalo. Moc díky s úklonem až ke kotníčkům! Vždy mě moc potěší, když si čtenář najde čas a sdělí mi své pocity. Vaše řádky jsou z těch nejpříjemnějších a mám velmi dobrý pocit, že je nás "holek zapálených do vaření" víc! Nějaké plány do budoucna mám a tak bych ráda potkala všechny spřízněné duše. Budete-li mít cestu po jihu Čech, ráda vás pozvu na kus řeči při kávě. Mějte se moc krásně a ještě jednou velký dík a ještě větší poděkování. Šárka

121 Zuzana Zuzana | E-mail | 17. července 2008 v 18:01 | Reagovat

Vážená paní Šárko,dnes ráno jsem hledala inspiraci k jednomu určitému receptu a náhodně jsem se dostala na vaše stránky.Teď je 17:45 a já jsem u nich(s malými přestávkami)strávila celý den...Začetla jsem se nejen do receptů s radostí,kterou jsem už dlouho nezažila ani u čtení knihy.Zvědavost mi nedala,přečíst si něco o vás a proto také píši těchto pár řádek.Smekám hluboce před vaším nadáním,talentem,humorem,znalostmi a lehkostí s kterou vše předáváte.Moc vám držím palce a budu se těšit na další počtení a inspiraci.Teď ještě musím napsat o vašich stránkách kamarádovi do Kanady a jeho sestře do Sao Paula(posíláme si mezi sebou různé recepty,tak to velice ocení).Děkuji za hezký den a brzy zase "na čtenou"vaše nová čtenářka a fanynka Zuzana

122 Šárka Šárka | E-mail | 18. července 2008 v 0:46 | Reagovat

Milá paní Zuzano,

díky za náhodu, která vás zavedla na mé stránky a do říše všech dalších gurmánů a gurmánek, kteří se tu scházejí. Jsem vždy velmi potěšena, když mezi nás zabloudí další milá duše, které dobré jídlo a věci s ním spojené nejsou lhostejné. Snažím se občas vnést do vaření nový svěží vítr a poté zase navázat starými a osvědčenými recepturami, které svedly již ruce našich babiček :-) V současné době jsem se pustila do psaní knihy, která mi trochu znemožňuje psát nové články na svůj blog, ale již brzy se to změní a mám nachystané další nové nápady, které bych zde chtěla pro potěšení své i ostatních prezentovat. Snad se vám něčím trefím do noty. Kamaráda z Canady a jeho sestru ze Sao Paula již předem vítám a snad si na mých stránkách najdou též kus inspirace a odnesou si alespoň malou porci dobré nálady. Moc díky za milý a povzbuzující komentář a vítám vás Zuzano mezi námi :-)

123 Kateřina Kateřina | E-mail | 18. července 2008 v 23:14 | Reagovat

Dobrý večer Šárko,moc Vás zdravím a jen zdravím,je to zvláštní,musím na Vás myslet,dnes jsem nic nepekla,ale vzpomínala..jen tak.Jak stíháte odpovídat tolika čtenářům a to docela rychle,v tolika sekcích,co času  a práce je za těmito stránkami atd..Nemůžu se jen tak nepodívat,co nového na dolcevita,když otvírám PC..není to nějaká malá závislost...?Nesetkala jste se již s tím?Dobrou noc a mějte se krásně.K.

124 Šárka Šárka | Web | 19. července 2008 v 10:19 | Reagovat

Kateřina :-)

Každý, kdo se do psaní blogu pustil, měl přání, aby stránky nezůstaly bez povšimnutí. Není tak samozřejmé, že tolik čtenářů mými stránkami projde a je obdivuhodné, že najdou ve své zaneprázdněnosti čas na nějaký ten milý a poučný komentář. Vážím si toho a snažím se svůj čas rozdělit mezi každodenní povinnosti a vyšetřit si taky něco na blog a odpovědi :-) V posledních dnech moc nových blogových příspěvků nemám, ale je to proto, že dokončuji svou knihu a ta mi bere opravdu všechen čas. Alespoň jeden nový článek týdně bych měla zvládnout a už na něm pracuji. Doufám, že v pondělí už ze stránek nebude na mé čtenáře koukat borůvkový koláč, ale spravím jim chuť něčím jiným. Přeji pěkný víkend a letní pohodu. Zdraví Šárka ;-)

125 Kateřina Kateřina | E-mail | 20. července 2008 v 8:53 | Reagovat

Hezkou neděli Vám přeji a děkuji za odpověd.Já jsem ještě celý Váš blog nepřelouskala,mám ještě co dělat,je toho hodně,článků i info..Přeji úspěšné dokončení knihy a mějte se fajn.Mě ten borůvkový koláč na titulní stránce vůbec nevadí:),na nové nápady se ale těším taky.Fandím Vám.K.

126 Šárka Šárka | E-mail | 20. července 2008 v 20:56 | Reagovat

125 - Kateřina :-)

Díky a přeji pěkný nový týden a zbytek dnešní (deštivé) neděle :-) Šárka

127 Petra Petra | E-mail | 15. srpna 2008 v 9:01 | Reagovat

Je to závislost.Každé ráno s hrnkem kávy,louskám tyto a Julčiny stránky.Jsou prima a jsem moc ráda,že jsem na ně narazila.Jen mi bude delší čas trvat,než to pročtu vše.Právě sháním buřty pečené v pivu,tak budu brouzdat dál.Přeji hodně dalších čtenářů a kulinářské inspirace.A závidím to bydlení v jižních čechách.Je to kraj co mi učaroval.

128 Šárka Šárka | E-mail | 15. srpna 2008 v 12:03 | Reagovat

127 - Petra :-)

Buřty pečené v pivu, to je nostalgická receptura. Až je budeš dělat, určitě použij tmavé pivo, protože je sladší a výsledek bude chutnější. Stačilo nalít pivo a promíchat ho s dobrým kečupem. Dostatek cibule a nasekaný česnek, pro tvrďáky nějaká ta feferonka a vše se mohlo šoupnout do trouby a do hodinky byla dobrota na stole. Dnes mám problém sehnat dobré a poctivé "buřty".

129 Nepřehlédněte!! Nepřehlédněte!! | Web | 6. září 2008 v 23:37 | Reagovat
130 Jana Zegga Veselá Jana Zegga Veselá | E-mail | 16. září 2008 v 16:56 | Reagovat

Náhodou jsem včera při googlení receptíku na raclette objevila tyhle stránečky. Jejich odkazíky už jsem poslala svým kamarádkám a sama je každou volnější chvilku pročítám. Inspirující nádhera. Díky Šárinko :-)

131 Šárka Šárka | E-mail | 17. září 2008 v 10:06 | Reagovat

130 - Jana :-)

To mám velkou radost Jani! Snad si tady nějaký ten šikovný receptík do tvé kuchyně vybereš a najdeš tu i trochu gastronomického potěšení, kterého ve světě chutí a vůni zvaném gastronomie je opravdu požehnaně. Díky za reklamu u kamarádek a měj se krásně. Zdraví Šárka ;-)

132 Šárka Šárka | 17. září 2008 v 14:12 | Reagovat

Moc Vás Šárko zdravím a díky za super tipy na vaření.jsem v domácnosti a tak se vaření stalo mou zálibou.rádi jíme a když ostatním chutná.je to dvojnásobná radost.na Vašich stránkách objevuji bezva neokoukané recepty.vše nej a hodně nápadů

133 Šárka Šárka | E-mail | 17. září 2008 v 17:39 | Reagovat

132 - Šárka :-)

Taky moc zdravím a jsem ráda, že zde nacházíte trochu nové inspirace pro domácí vaření. Moc mě to těší! Šárka

134 Simona Simona | E-mail | 18. září 2008 v 0:03 | Reagovat

Tímto zdravím Šárku, skvělou kuchařku, spisovatelku, fotografku a hlavně štědrou dárkyni, která nám na naše stoly cestou Šárčiny "školy" vaření věnuje všechny ty super dobrůtky... ráda se sem budu vracet, přeji pevné zdraví, elán a stálý přísun energie k psaní nových a nových receptů... Simona

135 Šárka Šárka | E-mail | 18. září 2008 v 13:53 | Reagovat

134 - Simona :-)

Díky za pěknou porci chvály! Budu se těšit na další návštěvy a doufat, že vás mé recepty budou stále bavit ... Šárka

136 Anicka Anicka | 19. prosince 2008 v 15:01 | Reagovat

Jak to děláte, že máte takovou návštěvnost?

137 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 19. prosince 2008 v 20:30 | Reagovat

136 - Anicka

To netuším, co lidé na tom jídle mají :-) Jsem ráda, že zajdou právě na ty mé stránky, protože na netu jich je milión.

138 Ctibor Ctibor | E-mail | 8. ledna 2009 v 16:38 | Reagovat

Milá krásná úžasná Šárko,

chvilku před vstupem na tuto stránku, jsem si četl o křenu s jablky jako o velkém afrodiziaku. Poté, co jsem naklikal tuto stránku a uzřel Vaší fotografii, křen zaručeně nepotřebuji.

Vaše šikovné ručky jsou noblesní součástí těla antické bohyně... Prosím, kontaktujte mě, musím Vás osobně poznat. Děkuji, nedočkavosti mě přepadá nespavost...

139 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 9. ledna 2009 v 0:25 | Reagovat

138 - Ctibor

Díky za kompliment, na který mohu jen těžko něco odpovědět ;-)

Snad jen ... psát o gastronomii je vědomý útok na všechny smysly. Pokud jsem dokázala zasáhnout alespoň některé z nich, mohu to brát jako výhru ;-)

140 Ctibor Ctibor | E-mail | 9. ledna 2009 v 8:53 | Reagovat

Děkuji za reakci skutečné damy ;) V prvém komentáři jsem se "trochu" nechal unést okamžitým prožitkem... nicméně Váš vědomý smyslově smyslný atak je více než účinný ;)

Přeji věčnou krásu a neutuchající invenci - plody Vaší práce nelze než hltavě a bezhlavě vychutnávat postupně :-D

141 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 9. ledna 2009 v 23:49 | Reagovat

140 - Ctibor :-)

"Smyslově smyslný" - to je úžasný slovní obrat. Nechat se unést okamžitým prožitkem je bezprostřednost, a tu se snaží každý ovládat. Kdo ji v sobě nemá, ten ji nikdy nezahraje. Kdo ji v sobě má a dokáže ji ventilovat, má hned 4 esa v rukávu :-D

142 george george | Web | 6. února 2009 v 15:27 | Reagovat

Přeji, aby aktivní, skvělý a šťastný život, který je funkční i s rafinovanou foto a zajisté bude i ta hlavička bohatá na myšlenkovou činnost.

george

http://amicuswebsite.blogspot.com

143 Irena Irena | 6. března 2009 v 13:51 | Reagovat

Milá Šárko,

mě opravdu na Vaše stránky zavál vyhledávač náhodně.Moje sbírka kuchařek je veliká a tak jsem se zařekla, že už ani jednu!Ovšem po dvou dnech listování na Vašich stránkach jsem neodolala a objednala jsi Vaši , také v knižní podobě, protože nebylo receptu, který mě nenadchnul a myslím ,že skusím skoro všechno.Těším se na ni a věřím , že budete pokračovat dál , jak ve Vašich stránkach, které jsou skvělé, tak ve psaní nové knížky.

Těším se na vaření s Vašimi skvělými recepty Vaše nová čtenářka  Irena

144 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 7. března 2009 v 11:19 | Reagovat

143 - Irena

Milá Ireno, děkuji za komentář a moc si toho považuji, že má kniha dostane šanci objevit se v té vaši knihovně, kde v podstatě už na žádnou další kuchařskou knihu není místo :-) Jsem moc ráda, že se vám recepty líbí a jsou zdrojem nejen chutného potěšení, ale snad i té tolik potřebné zábavy a rozptýlení. Občas si něco dobrého uvařit je ta nejlepší duševní terapie. Jsem moc ráda, že ve vás mám novou čtenářku a je mi ctí vás na mých stránkách přivítat. Šárka

145 Eva Eva | 13. března 2009 v 21:35 | Reagovat

Dobrý večer,Śárko,všemi možnými i nemožnými obklikami, přes Vaše dobrůtky i cestou odkazů na dobrůtky jiných, jsem se proklikala přímo sem. Navštěvuji Váš web pravidelně asi 2 měsíce a musím říct, že kromě senzačních receptů (např.vepřové dušené v mléce, špenátové rizoto a úžasný snídaňový Sauvignon)-to mám zatím vyzkoušené,nabízíte i příjemný relax u pročítání Vašich textů. A koneckonců,  se i lecčemu přiučím.Manželovi se  kroutily i knoflíky u kalhot, když jsem mu na otázku, co že bude v sobotu k obědu ,odpověděla: slupky z pomela :0).Źe je  zkusmo přiložím k pečené rybičce, jsem mu neřekla . Vážená paní Šárko,moc se těším, že receptů i textů bude přibývat.Budu zkoušet a zkoušet, až do roztrhání těla.Krásný víkend  přeje Eva

146 Helli Helli | 1. dubna 2009 v 13:43 | Reagovat

Před 1,5 rokem se nedalo mlčky přejít 100.000 návštěv. Dneska padne 1.000.000! No není to nádhera?

Šárko, když si vzpomeneš na začátky, pomyslela jsi tehdy, jaký budou mít tvoje stránky úspěch?

147 Helli Helli | 1. dubna 2009 v 15:19 | Reagovat

Tak už je to tady, máš právě 36 nad 1.000.000!!!

Šárko, přeji ti  nekonečné řady spokojených a nadšených návštěvníků a souběžně s tím i stálou radost a potěšení, které nejspíš ze své práce máš. Jinak by přece tvoje stránky nebyly tak úspěšné, čtivé, milé a laskavé a veření podle nich tak moc dobré! :-)))

148 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 2. dubna 2009 v 9:49 | Reagovat

145 - Eva

Milá Evo, moc děkuji za milý a vtipný komentář, který jsem bohužel nějakým nedopatřením přehlédla. Jsem moc ráda, že jste si tu našla trochu inspirace a odnesla ji rovnou do své kuchyně :-) Díky! Šárka

149 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 2. dubna 2009 v 9:52 | Reagovat

146 - Helli

Koukám na to, jak se ten milión nastrádal rychle :-) Upřímně řečeno jsem v začátcích nepomyslela ani na to, že si se stránkami vydržím hrát tak dlouho. To, že to i někoho druhého zajímá, je opravdu příjemné zjištění a za tu vysokou návštěvnost se sluší poděkovat všem, kteří na mou adresu zajdou :-) Tak Helli, osobně tobě MOC děkuji!

150 tory burch boots tory burch boots | E-mail | Web | 31. října 2012 v 13:08 | Reagovat

Q. What goes up when the rain comes down?
http://www.shoesgreat.com/

151 plus size wedding dresses plus size wedding dresses | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:14 | Reagovat

I just book marked your blog on Digg and StumbleUpon.I enjoy reading your commentaries.
http://www.threedress.net/

152 LarryteR LarryteR | E-mail | Web | 3. září 2017 v 0:35 | Reagovat

Приобрести сироп Mangoosteen можно на веб-сайте http://mangjoo77.mangoosteen.com

Хотим предложить нашим покупателям удивительное средство для снижения веса Mangoosteen. С его помощью реально сбросить около 10 килограмм за 14 суток.

Дерево мангкут растет в Таиланде. Плоды этого растения имеют потрясающие особенности. В банке содержится более 25 плодов этого замечательного растения. Плоды дерева мангкут помогают сжечь излишнею жировую ткань. Также отлично влияют на человека в комплексе. Специфика производства препарата, и уникальная упаковка помогают сберечь все удивительные свойства мангостана.

Главным веществом сиропа Мангустина являются плоды с растения мангостан, в которых имеется большое число питательных элементов. Благодаря компоненту окиси дифениленкетона, которое в громадных количествах содержатся в плодах, значительно замедляются окислительные процессы в теле. Окись дифениленкетона признана одним из самых мощных антиоксидантов. В плоде дерева мангостан также содержатся разные витамины и микроэлементы. Купить сироп Mangoosteen можно на сайте http://mangjoo77.mangoosteen.com.

153 LarryteR LarryteR | E-mail | Web | 3. září 2017 v 12:09 | Reagovat

Приобрести сироп Mangoosteen можно на веб-сайте http://mangjoo77.mangoosteen.com

Хотим предложить нашим покупателям потрясающее средство для похудения сироп Мангустина. С его помощью можно избавиться от 10 кг за 2 недели.

Дерево гарциния растет в Таиланде. Плоды этого дерева обладают замечательными свойствами, которые были положены в основу сиропа Mangoosteen. Во флаконе содержится более 25 плодов этого удивительного дерева. Плоды растения гарциния помогают сжечь излишнею липидную ткань. А также отлично влияют на организм в целом. Технология производства средства, и специальная упаковка помогают сохранить все удивительные свойства плодов.

Главным компонентом сиропа Mangoosteen являются фрукты с дерева мангостин, в них имеется большое число питательных микроэлементов. Благодаря компоненту окиси дифениленкетона, которое в больших дозах содержатся во фрукте, значительно замедляются окислительные процессы в организме. Ксантон признается одним из наиболее сильных антиоксидантов. В плоде растения мангустин вдобавок имеются различные витамины и элементы. Приобрести сироп Мансустина можно на интернет-сайте http://mangjoo77.mangoosteen.com.

154 WilliamHaf WilliamHaf | E-mail | Web | 4. září 2017 v 16:36 | Reagovat

Приобрести сироп Mangoosteen можно на веб-сайте http://mangystin.bxox.info

Именно поэтому титан гель отзывы форумы включена в состав Titan gel. врачей, указывающие на проявившиеся в ходе употребления геля отрицательные эффекты. к записи Сироп Мангустина для похудения Отзывы LadyAge к записи Титан гель реальные отзывы Ольга Отзывы все таки не врут.   www.moykrest.ru/sirop-mangustin

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama