Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Jak udělat z kuřecích prsíček ta nejšťavnatější sousta?

23. července 2007 v 16:34 | Šárka |  Maso
Pro někoho nemožné, ale já na to recept mám. Vyzkoušíte a nikdy už nebudete chtít tento kousek kuřecího masa jinak. Recepturu na tyto řízečky mám ve svém domácím archivu už opravdu hodně dlouho. Dokonce se toto prosté jídlo stalo jídlem zamilovaným pro několik členů mé rodiny. Tento recept si zaslouží malou reklamu, protože tímto jídlem většinou nikoho nezklamu. Třeba si ho taky oblíbíte.

Řízečky z kuřecích prsíček
Původně jsem jim říkala řízečky "Orient", neboť jsem je značně ovonila orientální směsí koření. Genialita tohoto receptu tkví v tom, že můžou pokaždé chutnat malinko jinak. Ovšem základ receptu je neměnný a zní takto:

  • ½ kg masa z kuřecích prsíček (bez kůže) nakrájíme na drobné kostičky
  • 1 cibuli jemně nasekáme a přidáme k masu
  • 3 vejce
  • 3 lžíce maizeny (kukuřičného škrobu)
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru na zjemnění
  • nasekané zelené bylinky (petrželka, tymián, koriandr, pažitka, atd.)

Vše promícháme, necháme v chladničce odležet, aby se chutě spojily a smažíme na nízké vrstvě kvalitního oleje v teflonové pánvi po každé straně 2 minutky. Nesmažte dlouho, maso by se vysušilo! Dodržte mnou doporučovanou dobu smažení a tyto řízečky se budou na vašem jazyku jenom rozplývat.


Doporučení:
co lze ještě do směsi přidat? Po pravdě řečeno téměř cokoli. Platí však zásada, že čím méně tím lépe. Někdy přidám kari koření, jindy jen provensálské bylinky či špetku chilli nebo červené papriky. V každém případě používám čerstvé bylinky a tak se chuť tohoto pokrmu mění podle ročního období. Pokud budete připravovat z větší dávky masa, což ostatně i já dělám, tak si pamatujte, že na 1 celé vejce počítejte 1 lžíci maizeny (event. solamylu, tj. bramborového škrobu). To mám vyzkoušené a použitý škrob je základním stavebním kamenem těchto řízečků. Chuť jemně krájené cibule je tam famózní a určitě bych ji nevynechávala. Na jaře sáhněte po proutku jarní cibulky, ta cibulovou vůni i dojem barvou ještě víc umocní. Parádně vše drží pohromadě a všechna šťáva z masa zůstane uvnitř voňavých masových placiček. Doporučuji smažit menší hromádky a lžící je rozetřít do tvaru "bramboráčku" velikosti dlaně. Má-li někdo dlaň větší než použitou pánev, nechť uzpůsobí velikost daným možnostem. Tento recept zvládne realizovat do podoby chutně vypadajícího jídla opravdu každý! Na chuti jsou tyto řízečky delikátně jemné, doporučuji k tomu adekvátní přílohu. Bramborová kaše je ideální, doplnit tímto jídlem salátový talíř je taky dokonalé a jíst je jenom tak s kouskem pečiva a sklenkou vína nemá absolutně žádný nedostatek.


Pokud chcete, použijte např. libové vepřové maso nebo krůtí. Ani tak vás výsledek nezklame. Pokud chcete mít maso co nejkřehčí, zvolte mnou doporučená kuřecí prsa. Dostanete je hned do jiného světla! Budete mít při konzumaci různé pocity, ale určitě ne ten, že kuřecí prsa jsou tuhá a suchá. To vám mohu slíbit :-)
Podivuje-li se někdo nad přidaným cukrem do masa, má tam opravdu svou nezastupitelnou roli. Umí maso zjemnit dokonale. Naloženou směs na tyto řízečky můžete připravit několik dnů dopředu. Dobré proležení jim jenom prospěje. Nenechávejte je však déle než 3 dny.

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

6 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Julie Julie | E-mail | 23. července 2007 v 16:53 | Reagovat

Milá Šárko :-) Sotva jsem se vzpamatovala z karfiólových hnízdeček a chystala komentář - hups - a je tu další recept! A zrovna tak lákavý! Dneska mi dáváte zabrat - Ondra na GurmetKlubu s těmi obrazy a tady řízečky orientální :-) Díky za další inspiraci!

2 Šárka Šárka | E-mail | 23. července 2007 v 17:09 | Reagovat

Julie :-) moc díky, že tento recept vyprovokoval k milému komentáři :-)

3 Iva Iva | 23. července 2007 v 20:42 | Reagovat

Šárko, díky za recept:-), když jsem se na něj ptala, netušila jsem, že to bude tento starý známý, u nás jim  říkáme  prostě "masové placičky" a nejčastěji přidávám kari a pórek, máme je moc rádi - teplé i studené, nikdy nezklamou :-)  jěště jednou díky - každá návštěva na tomto blogu vždy stojí za to

4 Šárka Šárka | E-mail | 23. července 2007 v 21:41 | Reagovat

Iva :-) některé staré známé věci každým rokem získávají na hodnotě :-) tento recept patří do této kategorie - u nás patří do síně slávy :-)

5 pixy pixy | Web | 23. července 2007 v 21:42 | Reagovat

Šárko, gratuluji ke zcela bezlepkovému receptu *) a děkuji, hned ho vyzkouším. Vypadá to velmi lákavě.

*) jen bacha na sojovku, ta běžná se navzdory svému jménu dělá z pražené pšenice :(  Ale jsou výjimky, třeba japonská Tamari bývá pouze ze soji.

P. S.: Musím přiznat, že první, co mě napadlo hned po přečtení titulku, byly kuřecí plátky naložené v jogurtu - protože TO byla zatím nejlahodnější, nejšťavnatější a nejkřehčí kuřecí prsa, co jsem kdy jedl. Takže na tohle jsem hodně zvědav.

6 Julie Julie | E-mail | 23. července 2007 v 22:00 | Reagovat

Musím říct, že s maizenou je to zajímavá obměna oproti klasickému těstíčku, které dělám do omrzení já :-) - i když se snažím o inovace ve stylu "jednou žbrdnu do těstíčka pivo a podruhé víno". A naprosto sdílím stejnou nechuť k trojobalu - jeden z mých nejhorších gastro zážitků je ten, když jsem pomáhala u kamarádky v hospůdce, místní kuchařka i servírka v jednom v klidu vytáhla z lednice tři letité talíře zaklesnuté v sobě, do protředního přiklepla další vajíčko, přimíchala do směsi okoralé okraje a v klidu obalovala hostům další a další "smažáky". Ale tímto příspěvkem zde nechci kazit chuť, tyto dozlatova vypečené řízečky si to rozhodně nezaslouží. Hezký večer!

7 Šárka Šárka | E-mail | 23. července 2007 v 22:17 | Reagovat

pixy :-) díky, jsem zvědavá, jak tato receptura obstojí pod drobnohledem odborné i laické veřejnosti :-) Specielně tvůj názor mě zajímá. Myslím si, že tuto recepturu každý může nastřelit do své vlastní chuti velmi snadno - prostor pro výběr koření je zcela otevřen.

Jedna z mých oblíbených variant ochucení je: hořčice/česnek/provensálské bylinky.

8 Šárka Šárka | E-mail | 23. července 2007 v 22:25 | Reagovat

Julie :-) přimícháním maizeny do masového základu se směs parádně prováže a není problém rovnou na pánvi tvarovat dobře vypadající řízečky. Na zahuštění omáček i polévek je nepřekonatelná a navíc má v sobě "zdravého ducha". Historka z hospůdky je děsná! A to jsem byla přesvědčená, že na "smažáku" se toho nedá moc zkazit :-) Hezký večer a díky za komentář!

9 pixy pixy | Web | 24. července 2007 v 0:36 | Reagovat

Zrovna jsem dneska přemýšlel, co bych zítra udělal z kuřecího a pokud možno s nějakým bramborem, který už jsme pěkných pár dní neměli. A zrovna jako z udělání tenhle krásný recept...

Takže je naloženo. Vajíčka byla velká, dal jsem jen dvě, za bylinky vyhrála petrželka s koriandrem a protože pepř kvůli malé nedávám, lehoučce jsem maso zaprášil sušeným česnekem, měl by tomu dodat jen takový nenápadný tón. Nu, a zítra budu velmi zvědav na výsledek ;)

10 Dívkožena z Jeseníku Dívkožena z Jeseníku | 24. července 2007 v 12:29 | Reagovat

Ještě se to smaží a já ochutnala malý kousek, který se mi ulomil a utíkám s čerstvými pocity přímo sem!!!!Něco tak jednoduchého a přitom chutného jsem už dlouho nevařila...Uvidím, co na to muž, ale mám takový pocit, že tato delikatesa napevno ukotví v našem jídelníčku:)děkuji moc...

11 Bali Bali | Web | 24. července 2007 v 18:26 | Reagovat

Šárko, zdravím tě a jak víš, mám tu hordu Francouzů a tak nestíhám žádné tvé  mňamky! A nejen tvé. Už se těším až si to tu pěkně projedu.D

12 Šárka Šárka | E-mail | 24. července 2007 v 22:39 | Reagovat

pixy :-) i já jsem zvědavá - spoléhám na kouzlo tohoto receptu a věřím, že tento první pokus nezůstane posledním  ...  Končí nadvláda kuřecích stehýnek! - budou se svádět bitky o šťavnatá kuřecí prsíčka :-)

13 Šárka Šárka | E-mail | 24. července 2007 v 22:43 | Reagovat

Dívkožena :-) Díky za ty žhavé zprávy rovnou od pánve :-) Snad i muž tento "jednoduchý receptík" ocenil a kuchařka dostala velkou pochvalu! ... díky za moc milé zprávy z Jeseníku ;)

14 pixy pixy | Web | 24. července 2007 v 22:48 | Reagovat

Vyzkoušeno, prověřeno, do zlatého fondu uloženo! Díky, kuřecí řízky už navždy takhle. ;)

A navíc je to nadmíru plodná receptura - už teď mě napadá spousta dalších variant (co nějaká bílá ryba s trochou kopru? co losos a smetana? nebo k tomu drůbežímu přidat kousek jater, pár rozinek a lžíci portského?)... A co tak ty placičky nesmažit, ale upéct v troubě? Co to napůl upéct v tenké vrstvě na plechu, potřít vrstvou bešamelu se sýrem (nebo jinou omáčkou - těch možností!), zamotat do rolády a dopéct? Pole neorané, obzory široké... Hmmm, vážně díky, Šárko :)

15 Šárka Šárka | E-mail | 24. července 2007 v 22:54 | Reagovat

Bali :-) Zdravím moc a s partou francouzských kamarádů si užívej hlavně u prostřeného stolu :-) U vás se mooooc dobře vaří, proto se nedivím, že je u vás doma pořád tak plno ;) Šetři se! ... Zdraví a sílu najdeš ve francouzském sýru ... k tomu sklenku červeného vína ... nemůže být jiná "lepší" laskomina ;)

16 Šárka Šárka | E-mail | 24. července 2007 v 23:17 | Reagovat

pixy :-) dejte muži recept a během chvilky ho dokáže ve své fantazii přeměnit do ještě zajímavějších chuťových rozměrů - BRAVO !!

Zkoušela jsem též různé obměny s úspěchem :-) přidat restované hříbky na másle, použít lososa s koprovou hořčicí, atd. ;) ... ještě něco zajímavého chystám na někdy příště! Díky za geniální přístup - v tom tkví síla mužského vaření. Nebát se experimentovat a gurmánské myšlení nechat volně poletovat po kuchyni = vždycky vznikne něco famózního. Já sama tak vařím nejraději. Díky za komentář, na který jsem čekala ;) Nyní půjdu klidně spát

17 edy edy | E-mail | 24. července 2007 v 23:18 | Reagovat

Musím jako člen rodiny jenom potvrdit, že tyto šťavnaté řízečky patří mezi moje nejoblíbenější jídla a jsou výborné i studené. V našem švýcarském Moulin Neuf si na něm svého času pochutnávali hosté z celého světa.

18 zuzka zuzka | 25. července 2007 v 0:43 | Reagovat

Kdysi jsem tyto řízečky dělávala dost často ale v trochu jiné podobě. Pak , nevím proč, se na ně pozapomnělo a najednou tu jsou zase. Moc děkuji za připmenutí tak dobrého a tak jednoduchého jídla.

19 LATECOMER LATECOMER | E-mail | 25. července 2007 v 2:08 | Reagovat

Čauky Šárko,je pravda,že tento recept je jednoduchý,ale mohu konstatovat to,že je božský.Doma ho připravuji již spousty let a stále je v oblibě jak k obědu tak i na různé večerní dýchánky:-)K pivku nebo láhvince vína doporučuji nasekat troška chili.Měj se krásně,ahojky.

20 Šárka Šárka | E-mail | 25. července 2007 v 11:19 | Reagovat

edy :-) v jednoduchosti je krása a o tom ten recept je. Díky za připomenutí splněného "gastronomického snu" :-)) Něco takového se vážně každému nepodaří. Když se nad tím zamyslím, tak já "nejoblíbenější jídlo" snad ani nemám. Chutná mi pokaždé něco jiného a to jsem ještě mnoho jídel ani neochutnala. Mám před sebou ještě hodně dlouhou cestu :-)

21 Šárka Šárka | E-mail | 25. července 2007 v 11:23 | Reagovat

Zuzka :-) zdánlivě podobných receptur je jistě milión. Ani na tu českou slavnou svíčkovou omáčku neexistuje jeden jediný "správný" recept. Co kuchař, to originál. Toto jídlo je kreativní záležitost a já jsem si ho dotáhla do podoby "nejméně pracné" a chuťově střídmé. Je geniální, když kuřecí prsíčka chutnají opravdu po kuřecím mase a nesnažíme se tu hlavní ingredienci přehlušit devatero kořením. Určitě i podoba toho tvého podobného receptu stojí za to, aby se toto jídlo ve tvé kuchyni rozvonělo mnohem častěji, protože do šuplíku zapomnění toto jídlo vážně nepatří :-)

22 Šárka Šárka | E-mail | 25. července 2007 v 11:31 | Reagovat

Čauky LATECOMERE :-) s trochou chilli je to takové "chlapské" a zároveň "božské". Mám doma čerstvé chilli z orientálního trhu - dávám ho všude, kam to jen jde. Ta jeho vůně je opravdu nepřekonatelná. Bohužel jsem si nenakoupila dostatečnou zásobu, tak uvažuji, že na podzim pojedu do Istanbulu a zásobu koření ve své domácnosti doplním o opravdové místní unikáty :-) Kouzlo tohoto 2000 let starého města musí každého okouzlit. Největší místní zastřešený bazar na světě má rozlohu 200.000 m2. Tam se dá už i zabloudit :-)

23 JANA JANA | 25. července 2007 v 13:40 | Reagovat

Konečně jsem se odhodlala také připsat pár řádek již několik měsíců sleduji vaše stránky a jsou prostě super. K vašemu receptu na kuřecí řízečky něco podobného také připravuji a do směsi dávám místo sojové omáčky pikatní hořčici a někdy čerstvé houby moje děti to přímo milují, a abych nezapoměla solamyl - bramborový škrob je bezvadný používám ho raději než mouku.

24 Bali Bali | Web | 25. července 2007 v 21:59 | Reagovat

Šárko, u nás se teď jí velmi česky! Nebudu přece krmit Francouze jejich sýry! A tak jedí a chválí syrečky, Jadel, Pepin, Král sýrů camembert, uzené sýry...

Moc jim chutná naše pečivo, hlavně když je na něm nějaké zrní atd. A veškeré koláčky atd. s mákem. Lázeňské oplatky.

Kluky nadchla Kofola, želé v čokoládě a Tatranky.

Rodiče Becherovka, Bohemia regia-sec a pivo!

A veškerá jídla v restauracích. Propečená kachnička, pečené kolínko, řízek, uzené, klobásy na Václaváku. Jen knedlíky moc nemusí.

Jen vína pijem francouzská ;-)

Nadchla je moje typická snídaně. Ne krosánt namočený do kafe, ale šunčička, debrecínka, salámek, několik druhů plátkových sýrů, vajčka, různé pečivo slané i sladké atd.

Bon appetit

25 Šárka Šárka | E-mail | 25. července 2007 v 22:42 | Reagovat

JANA :-) jsem ráda za odhodlání napsat komentář :-) Vítám tě Jano v diskusi a musím konstatovat, že dobrá hořčice je nepostradatelná v mnohých mých receptech. Jsem ráda, že pro ni nemám slabost sama :-) Určitě tuto variantu zkusím taky. Děkuji za pochvalu uštědřenou stránkám a snad se vám něco z mých nápadu bude hodit. Moc díky za radu, jak tuto recepturu chuťově ozvláštnit hořčicí a voňavými houbami. Zdravím ;)

26 Šárka Šárka | E-mail | 25. července 2007 v 22:57 | Reagovat

Bali :-) tomu rozumím :-))) Takový uzený tvrdý sýr, to je pro mnoho cizinců učiněná exotika. Tatranky, Fidorky, lázeňské čokoládové trojhránky, skořicová či ořechová medovina, kremžská hořčice ve svém odporném kelímku leč se zajímavou chutí, ta je prostě dostává :-) Koláčky či buchty s mákem, u nás luxusně bramborové šišky s mákem a polité máslem, to taky nikde jinde nedostanou. Co teprve ABSINTH? Na konci 19. století tolik oblíbený nápoj celé Francie (zvláště její umělecké části). Od počátku minulého století byl jeho prodej po celé Evropě i Americe zakázán. U nás je tento mystický zelený nápoj běžně k mání a je to skvělý suvenýr, který se též jen tak nesežene :-)

http://www.napoje-online.cz/absinth-hills-07l-p-242.html

Myslím si, že kamarádi z Francie si od tebe povezou tolik dojmů, že na ně nikdy nezapomenou :-)

27 Bali Bali | Web | 26. července 2007 v 12:22 | Reagovat

ano dojmů spousta! Dobré i špatné. Nejhorší zážitek jsou čeští řidiči,a pak stav silnic. Další včerejší pokuta v Praze. A dnes zlodějský prepočet euro v Tabáku při nákupu cigaret.

Dnešní jehněčí grilovačka, české zákusky a sekt to snad dá do pořádku ;-)

28 Šárka Šárka | E-mail | 26. července 2007 v 12:49 | Reagovat

Bali :-) dobré jídlo vždycky všechno srovná :-) Kdyby se jednalo u prostřeného stolu vždy a o všem - polovina problémů by byla rázem pryč :-) Dobrá taktika, jak zvednout náladu a zapomenout na všechny špatné dojmy ;)

29 Petruška Petruška | E-mail | 26. července 2007 v 14:58 | Reagovat

Jelikož dnes musím vyrazit na nákup, jinak bych k večeři zobala zbytky chleba a kostičku ztvrdlého sýru, musím si napsat na lístek seznam všech ingrediencí pro přípravu tohoto receptíku a už je jasné, co si dnes večer naservíruji. Tento recept mám zamilovaný už odmala, a často jsem si ho pro inspiraci nalistovávala ve stolním kalendáři Frekvence 1, kde tento Šářčin recept vyšel před několity lety. To jsem byla poprvé na svojí mamku opravdu pyšná a byl to pro mě důkaz toho, že její inspirace je nekonenčá a že jí jen chyběl prostor k seberealizaci. Teď už jej má, i díky tomuto blogu. A jsem ráda, že díky všem vám, kteří píšete, se stává stále oblíbenějším. A kvalitnějším.

30 Šárka Šárka | E-mail | 26. července 2007 v 15:19 | Reagovat

Petruška :-) trochu nostalgie nezaškodí :-))) Když se cokoli dělá s láskou, výsledek za to stojí :-) Tak s láskou přistup k tomuto receptu a večeře nebude mít chybu ;)

31 Petruška Petruška | E-mail | 29. července 2007 v 11:06 | Reagovat

Ahoj mami,

včera jsem dělala k večeři řízečky orient, musím říct, že se opravdu povedly. Byl to příjemný chuťový zážitek. Servírovala jsem je jen se zeleninou a pár plátky sýra; dva mi ještě zbyly v ledničce, tak si je dám pak asi na sváču. Díky za recept, který funguje.

32 Šárka Šárka | E-mail | 29. července 2007 v 18:23 | Reagovat

Ahoj :-) pochvala od tebe mě moc těší - a ještě víc mě těší to, že podlé mé "kuchařky" vaříš :-))) Je to komfortní způsob, ne? Ovšem komfortnější pro tebe zase bude, až se z toho světa vrátíš domů :-) ... alespoň na skok. Nějaká oblíbená dobrota tě určitě nemine!

33 Vladěna Vladěna | E-mail | 30. července 2007 v 16:20 | Reagovat

Dobrý den, tak jsem si po přečtení věty "Tento recept zvládne realizovat do podoby chutně vypadajícího jídla opravdu každý!" dodala odvahy a pustila se do řízečků (na kulaté kroketky z květáku jsem si netroufla). Udělala jsem tu úplně základní variantu a nic dalšího už nepřidávala; jenom jsem se divila, že tam není hořčice :). Opravdu vznikly pěkné placičky (a dobré). Příště je zase zkusím ochutit nějak jinak, viděla bych tam česnek, možností je hodně. Schovala jsem si dva na druhý den do práce a zdály se mi ještě lepší. Děkuji za nový recept.

34 Šárka Šárka | E-mail | 30. července 2007 v 19:34 | Reagovat

Vladěna :-) Já díky za odvahu to zkusit. Je to recept, který se bude měnit dle momentální fantazie a podle toho, co bude zrovna po ruce :-) Takové zábavné vaření s podařeným koncem. Hlavně děkuji za komentář přímo s poznatky z vlastní realizace :-)

35 Jitka Jitka | 4. srpna 2007 v 15:09 | Reagovat

Doma je umí udělat všichni :) a říkáme jim "čínské biftečky" a místo cibule, kterou syn přímo nesnáší dáváme pórek. Mimochodem budou zítra k obědu.

Jsem zde na návštěvě poprvé a budu se vracet. A ráda.

36 Věra Věra | 4. srpna 2007 v 20:50 | Reagovat

Milá Šárko,koukám co zítra ukuchtím a zvítězil tenhle recept...díky za něj určitě zase nemá chybu!

Tvoje stránky jsou bezva...jsi šikulka!!!!!

37 Šárka Šárka | E-mail | 5. srpna 2007 v 0:24 | Reagovat

Jitka :-) je to recept, co neomrzí. S pórkem je to taky prima záležitost. Když nemám čerstvou jarní cibuli, tak ho tam šoupnu též. Jsem ráda, že se ti na mých stránkách líbí a díky za "první" komentář. Přeji příjemnou neděli :-)

38 Šárka Šárka | E-mail | 5. srpna 2007 v 0:25 | Reagovat

Díky Věrko :-) zdravím a přeji skvělé nedělní pochutnání ;)

39 Věra Věra | 5. srpna 2007 v 19:42 | Reagovat

Milá Šárko,bylo to něco nepopsatelného...moc nám to chutnalo!!!

40 Šárka Šárka | E-mail | 5. srpna 2007 v 21:51 | Reagovat

Milá Věrko, mám opravdovou nefalšovanou radost :-) Takový komentář (s pochvalou) potěší a recept tím získá na vážnosti. Díky ;)

41 Zdenka Zdenka | 8. srpna 2007 v 15:03 | Reagovat

p. Šárko vřera jsem dělala podle Vás rájskou byla super   manžel si moc pochutnal i když ji nemá  rád  , řizečky taky udělam utčitě diky moc   jsem ráda  že  můžu čist Váše recepty

42 Šárka Šárka | E-mail | 9. srpna 2007 v 9:15 | Reagovat

Zdenka :-) já jsem moc ráda, že se vám vaření podle mých receptů daři. Díky moc za pozitivní zprávy a zdravím vás :-)

43 Dlabka Dlabka | 4. září 2007 v 13:43 | Reagovat

Děkuji za zajímavý recept!

Včera jsem maso připravil na dnešní večeři, ale už jsem nevydržel a dvě malé placičky osmažil a maso je opravdu skvostné:) Přidal jsem hodně  cibule, čerstvý rozmarýn a petžel. Maso nakrájel na malé kostičky, tak jsou placičky slabounké a stačí smažit do 3 minut na hodně rozpálené panvi. Na povrchu se udělá slabounká krustička!

Jen nevím co zvolit jako přílohu, bramborová kaše se mi moc nezdá, tak asi jen zelenina a pečivo.....

Jinak chválím super stránky! Příště bude burgundský guláš, tak napíšu, jak se vše povedlo:)

44 Šárka Šárka | E-mail | 4. září 2007 v 14:05 | Reagovat

Díky za senzační komentář :-) Někdy k těmto kuřecím placičkám dělám bramborovou kaši, ale nejraději je mám jako přílohu k talíři listového salátu s nějakou pikantní zálivkou. S dobrým pečivem a sklenkou bílého vínka si to taky umím představit. Děkuji za pochvalu stránkám a hodně zdaru při přípravě burgundského guláše. Budu se těšit na zprávy, jak to s ním dopadlo :-)

45 lucka lucka | E-mail | 1. října 2007 v 20:46 | Reagovat

Milá Šárko,DĚKUJI za úžasný recept.Včera náhodou jsem našla Vaše stránky,na nich tento receptík a dnes jsme si opravdu pochutnali.Stanu se Vašim pravidelným návštěvníkem.Jste super, jen tak dál.Škoda že jsem Vás nenašla dřív,až tady jsem se dozvěděla o bioakcích,které jsem  bohužel propásla. Mějte se krásně .

46 Šárka Šárka | E-mail | 1. října 2007 v 21:10 | Reagovat

Díky Lucko za slova chvály a vítám tě na mých stránkách. Snad občas nějaký ten můj receptík pozvedne náladu a zavoní ve tvé kuchyni :-) děkuji za komentář a přeji příjemný večer, Šárka *

47 Blanka Blanka | E-mail | 5. října 2007 v 22:03 | Reagovat

Ahoj Šárko, dnes jsem našla tenhle recept a musím ti opravdu poděkovat,prošel u celé naší rodiny a to už je co říct. Dokonce i děda, který má připomínky ke všemu, si liboval.Moc ti děkuji a určitě vyzkouším i další báječné receptíky. Je to jednoduché a geniální.

48 Šárka Šárka | E-mail | 5. října 2007 v 22:17 | Reagovat

Potěšení na mé straně Blanko :-) U nás je tento recept taky v oblibě a dělám ho už roky. Pořád dokáže oslnit. Ta zmínka o dědovi mi udělala radost :-) Díky za moc milý komentář a vítám tě tady.

49 zdenka zdenka | E-mail | 25. listopadu 2007 v 20:46 | Reagovat

Tak,toto jsem delala vcera,mnaaam.Vypadato ze uz zadnou jinou kucharskou knihu neotevru:-).A v blizke dobe udelam ty platky v jogurtu,a jablecny kolac a dynovou polevku a ten indiansky pokrm succotash a burgundsky gulas a cukety na oba dva zpusoby..........;-)

50 Šárka Šárka | E-mail | 25. listopadu 2007 v 21:24 | Reagovat

zdenka :-)

Tak jsem zvědavá, zda i v jiných recepturách budeme mít stejné chutě :-) Budu se moc těšit na komentář ... až bude uvařeno a snědeno ... ať je to cokoli ;-) Díky

51 Mirka Mirka | 29. listopadu 2007 v 15:53 | Reagovat

Šári, právě jsem dumala co k večeři, v lednici připravená kuřecí prsíčka - tak už jdu na to:) Jen nakukuju do ingrediencí, abych na nic nezapomněla:) Pak vám písnu, jak se povedlo, ale už teď se těším:)

Jako přílohu asi spáchám brkaši:)

Díky za další prima tip (teprve se vašema stránkama prokousávám, proto jsem na tento recept narazila až dnes:)

Mirka

52 Šárka Šárka | E-mail | 29. listopadu 2007 v 16:40 | Reagovat

Mirko :-)

To je moc prima nápad! Toto jídlo nám fakt chutná a je to "raz dva" hotové. S bramborovou kaší to nebude mít chybu. Už se těším na zprávu, jak to dopadlo. Díky Šárka

53 Mirka Mirka | 29. listopadu 2007 v 19:04 | Reagovat

Šárko,

nemělo to prostě chybu!!:) Díky moc za inspiraci:)

O víkendu se chystám zase na nějakou ňamku od vás, pak písnu, na co padl los;)

Mirka

54 Šárka Šárka | E-mail | 30. listopadu 2007 v 8:37 | Reagovat

Mirka ;-)

Tak to jsem moc zvědavá, na co padne los a hlavně! ... jak to dopadne. Užij si víkend a dobrou chuť :-)

55 Cutie Cutie | 16. ledna 2008 v 21:05 | Reagovat

Šárko,

díky moc za tento recept. Právě jsem dojedla asi šest řízečků a zbytek masa nechám odležet na zítřek:-) Opravdu výborné, chválím a řadím do fondu oblíbených receptů!

56 Šárka Šárka | E-mail | 16. ledna 2008 v 23:33 | Reagovat

Cutie :-)

Báječné! Taky na ně sázím a mají vždy úspěch. Jednoduché receptury jsou těmi nejlepšími pod sluncem. Díky za pochvalu receptuře a zdravím *

57 Gusto Gusto | 20. ledna 2008 v 17:44 | Reagovat

Vytecne. Diky.

58 Šárka Šárka | E-mail | 21. ledna 2008 v 0:06 | Reagovat

Gusto :-) Díky*

59 Jana Jana | 3. února 2008 v 16:02 | Reagovat

Směs odpočívá v ledničce, ale mám z toho smíšené pocity: Díky lžíci sojové omáčky to dost zhnědlo a navíc je to dost řídké. Má to tak být nebo mám něco špatně?

60 Šárka Šárka | E-mail | 3. února 2008 v 22:15 | Reagovat

Jana :-) Určitě to bude OK, nebála bych se toho. Budu držet palce, aby se to podařilo :-)

61 Iris Iris | 11. března 2008 v 2:55 | Reagovat

Výborné!!!! Ještě jsem přidala koření SATAY a  do porcí pro sebe česnek na plátky a nemělo to chybu.  Ať žijí mé oblíbené stránky!!!

62 Šárka Šárka | E-mail | 11. března 2008 v 7:36 | Reagovat

Iris :-)

Upravovat receptury dle své chuti je přímo žádoucí! Ať žijí odvážní experimentátoři v kuchyni :-)

63 Diana Diana | E-mail | 19. března 2008 v 18:02 | Reagovat

Milá Šárko, právě jsem dojedla vaše řízečky a musím říct, že jsou přímo famózní!  Prvotně jsem přišla pro recept na velikonoční nádivku, ale teď vím, že nezůstane zdaleka jen u toho:) Jo a mimochodem - krásný fotky:)

64 Šárka Šárka | E-mail | 19. března 2008 v 18:48 | Reagovat

Diana :-)

Díky za pochvalu! Jsem ráda, že recept zafungoval a podařil se tak, že z toho bylo pochutnání :-) To ovšem není jen má zásluha, ale zásluha toho, kdo jídlo vařil. Tak tedy i já gratuluji k dobrému výsledku a zdravím ;-)

65 pavel pavel | E-mail | 3. dubna 2008 v 12:50 | Reagovat

Dobrý den, Vaše stránky sleduji delší dobu a musím říci, že je děláte naprosto perfektně a nemají chybu.

Dnes jsem dělal kuřecí prsíčka které jinak moc nemusím, ale po dnešku už to neplatí. Byly vynikající! Vařil jsem přesně dle receptu, pouze jsem přidal trochu hořčice. Také víno potom velmi chutnalo!

Děkuji!

66 šárka šárka | E-mail | 4. dubna 2008 v 10:47 | Reagovat

Pavel :-)

Mám ráda experimenty v kuchyni a s tou hořčicí zcela nadšeně souhlasím. Je to má velmi oblíbená ingredience Jsem ráda že chutnalo a na obhajobu kuřecích prsíček (o kterých se neprávem říká, že jsou suchá), chystám pár opravdu famózních receptur, které mají za úkol tuto malou nepravdu vyvrátit. Doufám, že se budou příště hodit, když budete mít náladu v kuchyni trochu experimentovat. Nebude to nic, co zabere mnoho času, ale za výsledek již předem ručím :-) Díky za milý komentář a za uštědřenou pochvalu, Šárka

67 jennick jennick | E-mail | 21. prosince 2008 v 16:35 | Reagovat

Ted jsem to dojedl, místo cukru jsem tam dal sladkou papriku a musím říct, že to byla mnamka, díky za nápad

68 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 22. prosince 2008 v 1:53 | Reagovat

67 - jennick :-)

Díky za vyzkoušení a díky za zprávu!

69 EasyVamp EasyVamp | E-mail | 2. března 2009 v 13:50 | Reagovat

Musím konstatovat že je to geniální věc. Právě jsme doobědvali a všem to moc a moc a moc chutnalo. Díky za recept.

70 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 2. března 2009 v 16:09 | Reagovat

69 - EasyVamp :-)

Díky za pochvalu. Když se receptu chopí šikovný kuchař/kuchařka = zaručeně dobrý výsledek :-)

71 yannka yannka | 9. března 2009 v 11:39 | Reagovat

Strucne receno - diky receptum jako je tenhle zacina muj muz pomalu ziskavat dojem, ze umim varit:))

72 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 9. března 2009 v 12:15 | Reagovat

71 - yannka

Nepodceňuj se! :o) Vařit umíš, protože tě to baví a je to jenom cvik, aby člověk získal větší odvahu pouštět se i do těch nejsložitějších receptur. Nejlepší jsou recepty, které vypadají velmi složitě, ale člověk se s nimi popere během chvilky a potom už sklízí jenom pochvalu. Tohle je jeden z nich :o) Takové mám nejraději.

73 Martin Martin | 11. května 2009 v 20:27 | Reagovat

Nevedel jsem co k veceri. Uz se mi zase zda, ze varime porad podobne...
tak jsem znovu otevrel Vasi kucharku a tohle kuratko nam opravdu udelalo k veceri radost. Super recept, coz me jiz neprekvapuje. Ted se chystame na pecenou PinaColadu. Hezky vecer

74 Šárka Šárka | E-mail | Web | 12. května 2009 v 11:33 | Reagovat

[73]: Martin:

Tak to mám radost, že mé stránky jsou sázka na jistotu :-) Díky!

75 Ivuška Ivuška | E-mail | 7. dubna 2010 v 12:49 | Reagovat

Mila Sarko, dnes mam na navsteve pritelovu sestru z Australie. Vsazim na jistotu = na tve recepty. Tohle kuratko dostane kazdeho  :o) Jako mnamku pecu zemlovku. V svych 31 letech po prve , drz mi palce. A dekuji za tve stranky, hladi nejen po zaludku, ale i po dusi.

76 DolceVita DolceVita | Web | 9. dubna 2010 v 16:58 | Reagovat

[75]: Ivuška:

Ivuško, tak snad to všechno dobře dopadlo a jestli se to povedlo na jedničku, tak za to si pochvalu nezaslouží jen recept, ale šikovné ruce toho, kdo jídlo připravoval :-) Doufám, že návštěva z Austrálie to ocenila a pořádně pochválila :-) Měj se krásně a díky za milý komentář!

Prima víkend.
Šárka

77 Martin Martin | 10. listopadu 2011 v 11:35 | Reagovat

Kam zmizely obrazky? Sirim slavu techto stranek dal a tady uz mi chybi ten krasny "ilustrovany" doprovod...

78 DolceVita DolceVita | Web | 10. listopadu 2011 v 17:50 | Reagovat

[77]: Martin:

Tak to je mi záhada! Žádný zásah do článku jsem neprováděla. Tak to budu muset urychleně zjistit a napravit. Děkuji za upozornění, Martine.

P.S.
Zítra všechno nejlepší k svátku! :-)

79 Clar Clar | E-mail | 6. srpna 2012 v 14:20 | Reagovat

Skvělé, prostě skvělé. Do kuchařky (za kterou velmi děkuji) putovala poznámka "prudce jedlé". Příště musím udělat z většího množství masa, tentokrát jídlo zmizelo bleskovým tempem. Díky!

80 DolceVita DolceVita | Web | 7. srpna 2012 v 9:55 | Reagovat

[79]: Clar:

Děkuji za poznámku "prudce jedlé" :-))) To je přímo vyznamenání. Díky!

81 cheap louboutin shoes cheap louboutin shoes | E-mail | Web | 31. října 2012 v 12:48 | Reagovat

Q. Why did the computer squeak.
http://www.shoesgreat.com/

82 Jirka Jirka | 17. března 2013 v 20:35 | Reagovat

Opravdu dobré a co se týče přípravy, tak pohodové. Je to můj první zářez na vařečce z kuchařky. Škoda, že teď ještě nemám čerstvé bylinky. Sušená provensálská směs to ale taky nezkazila. A děti si jako přílohu vyprosily hranolky.

83 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 19. března 2013 v 7:52 | Reagovat

[82]: Jirka:

Na první recept z kuchařky to byla moc dobrá volba :-) Tento recept se dá krásně obměňovat přidáním koření a zvláště bylinek. Jaro si na nás už brousí zuby a bylinkami šetřit nebude :-) Díky za zprávu, jsem ráda, že se vaření podařilo :-)

84 cheap bridal dresses cheap bridal dresses | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:00 | Reagovat
85 Bozek Bozek | 2. srpna 2014 v 13:15 | Reagovat

Zdravim a dekuji za recept. Mohl by mi prosim nekdo poradit co jsem delal spatne? Dodrzel jsem mnozstvi surovin, jen masa jsem mel cca 800g a nakrajel jsem kousky cca 4x4x1cm, nicmene na panvi mi vajicka s cibuli vytvorily podivne se pripalujici smes a k masu se teplo prilis nedostalo :( Nakonec misto 2x 2minuty jsem to musel delat cca 10 minut. Maso sice bylo mekke a stavnate, ale vajicka byly nemastny neslany a pripaleny :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama