Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Nejžhavější recept měsíce června, BUBLANINA

25. června 2007 v 14:08 | © Šárka / www.gurmanka.cz |  Sladká kuchyně
V těchto dnech uzrává, a když ji neutrhnete, tak si budete muset počkat zase na další rok. Když se začervená, musíte být rychlejší než špačci a vyskočit do koruny stromu nebo si o něj opřít pořádně vysoký žebřík. Větve nízko u země si většinou již všiml někdo před vámi. Třešně mají právě teď svou zralou sezónu. Jestliže to vážně chcete stihnout, tak vykročte směrem k obsypanému stromu a vybavte se funkčním receptem, který určitě od loňského léta doma máte. Pokud ho náhodou nechcete hledat nebo ho ani nemáte, zkuste tento můj. Není to recept ledajaký! Obsadil první příčku v konkurenci mnoha jiných, které se tlačily do přízně v podobě barvitých obrázků a slibovaly nezapomenutelný zážitek, když ochutnáte právě tu jejich bublaninu. Návodů na zaručeně nejlepší moučník na světě, který v těchto dnech vyskakuje z každé stránky barevného magazínu pro ženy a pro gurmány a návodem se pyšní snad každá kuchařská kniha, bude jich víc než myslíte. Máte-li čas a chuť, udělejte si hitparádu kvality svou vlastní. Chcete-li vsadit na jistotu, hrábněte po tomto receptu a už se vážně nenechte zdržovat. Třešně na stromě nevydrží v tomto horkém počasí věčně. Domácí bublanina je opravdu skvostný letní zážitek.
Třešňová bublanina
Nejlepší recept, který jsem potkala, zlehka vlastní inspirací protkala a o který se s vámi rozdělím, pokud o to stojíte … (promluva k mým dcerám: "tak holky, tady ho máte", 100 % ní úspěch zaručen a není potřeba do toho vrážet spoustu času. Vyloženě moderní receptura, kterou uměla už moje babička. Ingredience odměřeny hrnečkovou metodou; co víc si přát? Za 5minut času vykouzlíte nezapomenutelný třešňový požitek pro každého, kdo ochutná)
  • 3 celá vejce
  • 1 čtvrtlitrový hrnek pískového cukru
  • 1 čtvrtlitrový hrnek tekuté šlehačky
  • 2 čtvrtlitrové hrnky polohrubé mouky (kdo chce, nechť použije celozrnnou jako já)
  • 1 prášek do pečiva
  • třešně - jsem pro "vypeckovat", ale plivat pecky může být taky zábavné ;)
  • tuk a hrubá mouka na vymazání koláčového velkého plechu
Vejce prošleháme s cukrem (metličkou či vidličkou), vlijeme šlehačku, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a těsto promícháme. Vymažeme plech tukem, vysypeme moukou a předehřejeme troubu na 180 °C. Těsto vlijeme do koláčového velkého plechu, poklademe třešněmi a vložíme do předehřáté trouby. Za rovných 20 minut (při dodržení doporučené teploty) je pečeno. Skoro neznám jednodušší recepturu … a to jste ještě neochutnali. Nechte se svést tímto hitem měsíce června, zakousněte se do třešní.


Třešně: nejen chutná, ale snižuje hladinu kyseliny močové v těle a preventivně působí proti dně. Je to osvědčená přírodní medicína proti zánětům, paradentóze a artritidě, obsahuje mnoho vitamínu C, kyseliny listové (pro nervy a mozek), vápníku (pro kosti a zuby), železa a též velké množství draslíku (zabraňuje zadržování vody v těle) a jódu. Dbejte na to, ať třešně nejsou přezrálé. Budete-li je trhat bez stopky, mají poloviční trvanlivost. Nejchutnější jsou samozřejmě naprosto čerstvé. Snězte jich kolik hrdlo ráčí. Vše co je z přírody, našemu tělu prospěje.



Nepůjde-li vám přímo o třešně, počkejte klidně na višně, borůvky nebo jiné sezónní ovoce. Bublanina nikdy nezklame. Dokonce ani v zimě, když sáhneme po kompotu.
Tip jak omezovat bílou mouku: Zkuste v každém receptu nahradit 1/3 bílé mouky moukou kukuřičnou nebo pohankovou. Též můžeme ze základního receptu odebrat 100 g mouky a přidat mleté ořechy (cca 150 g). Proč omezovat bílou mouku? Zatěžuje trávení, zalepuje střeva, zahleňuje a nepřináší žádné živiny. Ubírá nám vitalitu a pociťujeme únavu. Omezte hlavně v domácím pečení bílou mouku i cukr a tělo vám skutečně poděkuje. Průmyslové výrobky jsou cukry a bílou moukou hojně zásobeny a způsobují množství civilizačních chorob. Pokud máte možnost o sobě rozhodovat sami, myslete na to, co je pro vaše zdraví vhodné a co nikoli.
Tento recept musel přeskočit všechny mé jiné dobré úmysly a musela jsem mu jednoduše dát přednost. Za chvíli bude po třešních :-) Všechny mé ostatní dané sliby splním později. Tato informace patří těm, kteří vědí :-)

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 pixy pixy | Web | 25. června 2007 v 14:33 | Reagovat

Cheche, máme nakoupený pytel třešní a zrovna se chystáme na "bublačku" taky :)  Ale já jdu opět experimentovat bezlepkově, tak držte palce.

A jinak třešně, stejně jako jakékoli jiné ovoce do litého těsta doporučuju obalit nejprve v mouce. Zůstanou pak nahoře a neklesnou tak snadno ke dnu ;)

2 Šárka Šárka | E-mail | 25. června 2007 v 14:44 | Reagovat

pixy :-) držím palce! Díky za kuchařské finesy s obalením ovoce :-) Zapomněla jsem to uvést pro ty, kteří to nevědí. Ty moje třešně na plechu pohodlně seděly a těsta bylo jen do půle. Jako každá správná bublanina, těsto pěkně vyběhne /nasufluje. (P.S. - tato bublanina je z mouky celozrnné, přirozeně bezlepkové - mohu jenom doporučit).

3 Bali Bali | Web | 25. června 2007 v 16:39 | Reagovat

hmmmmmmm, taky bych si "zabublala". Nedavno jsem mela bublaninu ve Francii, pani ji pekla i s peckama, protoze pry dodaji tu spravnou chut! Byla dobra, ale ja nikdy "nebublala" po tak malych kouscich. Trochu mne utesovalo jen to, ze v Cechach mame docela levnou zubarskou peci. Bez nejakeho toho zubu bych tam ten pobyt vydrzela ;-)

Sarko, muzes nakouknout k nam. Nejde sice o tresne, ale je to take dobre! http://olivovakucharka.webgarden.cz/

4 pixy pixy | Web | 25. června 2007 v 17:36 | Reagovat

Coto? Jaká to je mouka, prosím? Celozrnná, a přitom přirozeně bezlepková? To mi zní jako nějaký podivný protimluv. Přirozeně bezlepkové je to, co neobsahuje přirozený zdroj lepku, tj. pšenici, žito, ječmen a patrně i oves (u aveninu semoc neví) - jiné zdroje lepku než tyto čtyři obiloviny známy nejsou. Co to je tedy za mouku, to mě pochopitelně extrémně zajímá (pokud to ovšem není omyl)?

5 Terka Terka | 25. června 2007 v 17:50 | Reagovat

Toto nejlepší blog s recepty,který jsem zatím viděla.A letos sem dělala bubličku z třešní a zítra už asi z višní! Máme jich na stromě plno a jsou už přezralé a černé.To bude paráda! :-D

6 Šárka Šárka | E-mail | 25. června 2007 v 20:19 | Reagovat

Bali :-) s peckama či bez pecek, pokaždé je to pochutnání. Mám chytrou mašinku, co pecky z třešní vybrnká opravdu za chvilku. Osobně musím říct, že chuť bublaniny s peckami a bez pecek nějak nedokážu rozlišit. Obě dobré, jen ta s peckami mě trochu přivádí k šílenství, když nemohu ty pecky plivat někam do trávy a jsem nucena způsobně u stolu jednu po druhé z pusy lovit :-) V tom případě si tu bublaninu dám raději někde za rohem a plivu pecky do dálky :-) Jdu kouknout na váš web :-)

7 Šárka Šárka | E-mail | 25. června 2007 v 20:22 | Reagovat

pixy :-))) takto to vypadá, když se vypaří to správné slovo! To bude asi tím dnešním vedrem ... tak opravuji, resp. doplňuji: ... přirozeně POUŽITÍ bezlepkové (myšleno mouky) - mohu jenom doporučit :-) Díky za korekturu mého článku a upozornění na nesmysl, který se tam vyskytl ;)

8 Šárka Šárka | E-mail | 25. června 2007 v 20:25 | Reagovat

Terka :-) díky za kompliment a snad občas tento můj blog poslouží v nouzi, když bude chybět nápad, na co se vrhnout v kuchyni a pochutnat si :-) Višně jsou senzační, ale těch se mi nějak nedostává, čehož fakt lituji. S višněma by to byla taky paráda! :-D

9 Petruška Petruška | E-mail | 26. června 2007 v 10:54 | Reagovat

No to je zase pokušení, mami! To mi děláš schválně. Sedím tady v kanceláři, je parno, musím cvakat na klávesnici a dělat tisíc dalších věcí. A pak vidím fotku té bublaniny a něco se náhle ve mně změní... dostala jsem na ní chuť. Bublanina společně s koblížky a borůvkovým koláčem je můj absolutní hit mezi dezerty. A když uvážím, že jsem ani jedno ani druhé (ani třetí) neochutnala už více než dva roky, uvědomím si, že už se takhle trápit nemůžu. Zkrátka a dobře začnu doma vařit občas jída z české kuchyně. Samozřejmě ne knedlo-vepřo-zelo, to bych byla pak blokovaná na půl dne na gauči, ale občas nějaký ten koláček si upeču. A jak jsem slíbila - tento víkend udělám poprvé pro Italy české menu, tak uvidíme, jak to dopadne (snad ne jako s Robertem pokaždé o Vánocích:-))).

10 Šárka Šárka | E-mail | 26. června 2007 v 12:26 | Reagovat

Petruška :-) Tak to jsem tedy zvědavá, jak to dopadne :-) Nevymýšlej žádnou českou hutnou klasiku, protože to by každého jižana přišpendlilo na hodně dlouho ke židli a nebylo by mu do skoku :-) Snaž se to trochu (co nejvíc) odlehčit, aby ta česká kuchyně udělala alespoň nějaký dojem. Šla bych na to s rajskou omáčkou, protože k té má každý Ital velmi kladný vztah :-) Určitě poinformuj slovy i v barvách. Na borůvkový koláč přijeď domů !!! U stolu je pro tebe pořád místo :-) Jinak ti budu muset jenom nachystat recept tady na webu. Tak zatím pa a ať se ti podaří s českou kuchyní zazářit :-)))) Nemožné by to nebylo, ale myslím si, že je to sousto trochu větší a omáčkový začátečník by se v tom hrnci klidně mohl utopit vzteky, když to nebude chutnat tak, jak má :-) V každém případě s chutí do toho, jako Bridget Jones se svou "modrou" provázkovou polévkou a kaparovou omáčkou :-) Ty to zvládneš s bravurou!

11 pixy pixy | Web | 26. června 2007 v 13:27 | Reagovat

U nás bezlepkově dobubláno a je to skvělé. Hrnek pohankové mouky a hrnek bezlepkové směsi (Unimix), třešně obaleny pohankovou moukou, postup stejný. Jen po 20 minutách bylo po špejlovém testu těsto uvnitř ještě skoro tekuté, přidáno tedy ještě 10 minut a pak ještě 10. Celkem tedy nakonec pečeno skoro 3/4 hodiny. Ale jinak paráda, piškot je dobrý a krásně nadýchaný (i když pochopitelně znatelně hutnější než s normální moukou). Recepis ukládám do zlatého fondu. :-)

12 Terka Terka | 26. června 2007 v 15:12 | Reagovat

Tááák a já jsem asi vybublala:-D. Dneska ráno jsem dělala bublišku z těch višní a teďka jsem si kousek ukrojila a uvařila k tomu kávičku.No prostě super!! A tady je to ta taky super:-P.

13 mari mari | 26. června 2007 v 15:14 | Reagovat

Milá Šárko, už se peče. Je to hrůza, ale když vidím ty nádherné fotky u Tvých skvělých receptů, začně na mě působit ,, kuchyňská přitažlivost " která mě vtáhne do kuchyně a vařím a vařím....

Samozřejmě ne vždycky podle Tvých receptů, protože nemám tak vybavenou špajz, abych mohla vařit kdykoliv cokoliv, ale už jsem se často nechala inspirovat.  Bublaninka bude třešňová. Díky za recepty a fotky, už se těším na další.

14 Šárka Šárka | E-mail | 26. června 2007 v 22:52 | Reagovat

pixy :-) skvělý záznam celého pracovního procesu. Jistě ocení ti, kteří mlsají bezlepkově :-) Pokud se vrátím k tomu časování, tak je možné, že pečení s moukou bezlepkovou je trochu jiné než s moukou běžnou. To osobně nemám vyzkoušené, ale těch mých doporučených 20 minut (za předpokladu, že se použije plech o stejné velikosti a daná teplota) vážně stačí - je to můj dosti frekventovaný letní recept, který funguje. Jak na bezlepkovou bublaninu od pixyho je rada k nezaplacení. Račte tedy vyzkoušet. Díky za komentář ;)

15 Šárka Šárka | E-mail | 26. června 2007 v 22:58 | Reagovat

Terka :-) Tááák mám radost, že se s bublaninou vyblbneme :-)

16 Šárka Šárka | E-mail | 26. června 2007 v 23:04 | Reagovat

mari :-) velmi milá a potěšující zpráva od tebe! Kuchyňská přitažlivost nás tady všechny spojuje :-) I když nejsou na všechno ty správné ingredience, alespoň si tu vzájemně děláme chutě. Když se vezme do hrsti inspirace, tak za pomoci kuchyňské přitažlivosti se vždy něco vyčaruje. Třešňová bublanina je hitem dnešním dnů, jsem ráda, že nejsem sama, kdo si na ní rád pochutná. Milá Mari, snad i příště se trefím do chuti s nějakým dalším receptem. Měj se hezky a díky za tvé řádky.

17 marek marek | Web | 27. června 2007 v 17:27 | Reagovat

u tohodle typu receptů by se měla nabízet i nějaká demoverze k stažení :)  ...já jsem na to fakt ulítlej :D

ad bílá mouka - ta kukuřičná je ale fakt fuj :(

18 Šárka Šárka | E-mail | 28. června 2007 v 11:58 | Reagovat

marek :-) jsou tací, kteří i v kukuřičné mouce najdou její mocné kouzlo - já osobně ji ve své kuchyni neprotěžuji, ale například italskou polentu mám ráda. Vše záleží na přípravě! Donedávna jsem si myslela, že skopové maso až tak moc nemusím. Návštěva Orientu mě přesvědčila o opaku. Tak skvostně připravené skopové maso (vnitřnosti nevyjímaje) jsem opravdu ještě nejedla! To samé by mohlo platit i o mouce kukuřičné. Asi se jí brzy podívám na "zoubek" :-) Celé kouzlo vaření je ukryté ve správné přípravě a akurátním poměru všech základních i kořenících surovin, což ví každý! Ovšem ne vždy se to "každému" povede dát do chutného celku / profesionály nevyjímaje. Gurmánství je vlastně zábavné hledání dokonalosti chutí, hledání té nejlepší kompozice skvostného receptu. Tak přeji mnoho nezapomenutelných chuťových zážitků :-)

19 Terka Terka | 28. června 2007 v 15:49 | Reagovat

Ke kukuřičné mouce nemá výhrady a doma peču dětem k snídani z žitné mouky takové dalamánky a do nich dávám rozinky a sušené,krájené meruňky.Je to vynikající a zdravé. :-)

20 Terka Terka | 28. června 2007 v 15:52 | Reagovat

Kdo chce,tady je recept. PS: Doufám,že se Šári nezlobíš:-)).

Ingredience

250 ml mléka, 50 g rozpuštěného rostlinného tuku, 1 žloutek, 1 lžička soli, 20 g cukru, 300 g žitné mouky, 200 g  hladké mouky, 1 lžička sušeného droždí,rozinky a krájené sušené ovoce(podle Vaší chuti)

Postup

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí(i rozinky a suš,ovoce) do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 16 kousků,  a děláme dalamánky.Skládáme na plech vyložený papírem na pečení. Před vložením do trouby a hned po vytažení potřeme každý dalamánek trošku vodou. Pečeme asi 10 - 15 minut při 200°C.

21 Šárka Šárka | E-mail | 28. června 2007 v 18:14 | Reagovat

Díky Terko :-) - recept vypadá velmi zajímavě! Dokonce si umím představit tyto dalamánky jako skvostný doprovod k sýrům typu Camembert, Brie atd. Tuto kombinaci mám moc ráda. V jedné fajn restauraci ve Francii pekli takové zajímavé pečivo se sušenýma švestkama (máčeli je v koňaku) a ořechy. Se sýrem po dobrém jídle to byla harmonie chutí. Díky za bezva recept z žitné mouky. Určitě to Terko zkusím :-))

22 Orange Orange | 30. června 2007 v 11:23 | Reagovat

Dobubláno, s borůvkama :-), mňam. Dělám podobnou, ale tahle je taky supr.

23 Vladěna Vladěna | E-mail | 2. července 2007 v 9:59 | Reagovat

Dobrý den, když mi při prvním čtení pomalu nabíhal obrázek, tak jsem si uvědomila, že slintám a polykám :). Bublaninu jsem udělala s borůvkami a recept se dařil přesně podle popisu. Tohle těsto jsem zatím neznala a nic rychlejšího (a přitom tak dobrého) si už nedovedu představit. Z pouze kukuřičné mouky dělám podle Delia Smith "Polenta cake" (nemám pro to vhodný český výraz). Hezký den.

24 Šárka Šárka | E-mail | 2. července 2007 v 10:32 | Reagovat

Orange :-) borůvková je ještě o kus lepší, to ti dávám za pravdu.

25 Šárka Šárka | E-mail | 2. července 2007 v 10:37 | Reagovat

Vladěna :-) velmi potěšující komentář !! Jsem ráda, že máme stejný názor na rychlost tohoto receptu. Je to opravdu minimum práce a velký požitek. Delia Smith má skvělé recepty, tento kukuřičný (polentový) koláč neznám, ale věřím, že bude parádní. Jsem ráda, že se tento můj recept na bublaninu dostal i do tvé kuchyně :-)

Díky opravdu všem ostatním, že našli chuť, čas, odvahu zaexperimentovat zase s něčím jiným, protože věřím, že každý má doma ten svůj oblíbený "zaručeně nejlepší" recept na tyto domácí dobroty.

26 Terka Terka | 2. července 2007 v 17:46 | Reagovat

Čauky,by mě zajímalo,jak chutná bublanina s banány. Nezkoušela jsi to,Šári??!

27 Falka Falka | E-mail | 4. července 2007 v 9:12 | Reagovat

Tak jsem se taky připojila k testerům bublaniny.  :-) Zrovna jsem vypeckovala asi tak tunu višní, naskládala do mrazáku a přemýšlela, který z osvědčených receptů použiju na bublaninu. Tak jsem se rozhodla pro tento, dala jsem polovinu mouky špaldové. Jenom musím říct, že mám asi nějaký extra veliký plech, protože se mi na něj těsto v malé vrstvě podařilo rozetřít asi tak 4 cm od bočních okrajů. Nicméně to v troubě začalo slibně nabývat, tak jsem nechala pečení volný průběh. Výsledek byl výborný, špalda dodala bublanině zajímavou příchuť, a když se to celé velmi lehce pocukrovalo, jedl to i manžel, který má normálně oblíbených deset jídel a na každou novotu hledí s podezřením.  :-)  

Když jsem se pak zpětně koukala na použité ingredience, zjistila jsem, že se to velmi podobá mé oblíbené hrnečkové bábovce, jen tam chybí citronová kůra. A myslím, že když ji tam příště přidám, s tou špaldovou moukou to bude výborná kombinace chutí.

Jo, a ta hrnečková bábovka má rozpis: 2 vejce, hrnek mléka, 1/4 hrnku oleje, hrnek cukru, prášek do pečiva, vanilkový cukr, citronová kůra a na závěr 2,5 hrnku polohrubé mouky. Jak říkám, je to skoro to samé...

28 Šárka Šárka | E-mail | 5. července 2007 v 16:24 | Reagovat

Falka :-) díky za testování a taky za recept v závěru komentáře :-) Kdysi dávno asi bylo jedno univerzální těsto a dnes si to komplikujeme stovkami receptů s malými obměnami :-) Důležité je, že tato sladká dobrota se povedla a přitáhla pozornost i ostatních členů rodiny. Pokud se po ní brzy zaprášilo, splnilo toto pečení svůj účel. Pokud se týká plechu, tak je pravda, že každý má trochu jiný rozměr. Já mám troubu Siemens a používám plechy, které byly dodány jako příslušenství, rozměr pečící plochy 38 cm x 34 cm. Díky za čas, který padl na oltář této bublanině a komentáři :-)

29 Šárka Šárka | E-mail | 5. července 2007 v 16:26 | Reagovat

Terka :-) Tento experiment jsem nezkoušela. Ona ta bublanina je vždy lepší z pevnějšího ovoce, ale fantazii se meze nikdy nekladou a ve vaření je právě té fantazie zapotřebí co největší díl :-)

30 moajli moajli | E-mail | 9. července 2007 v 10:04 | Reagovat

Dobrý den, mám tyto stránky velmi ráda pro jejich kultivovanost a proto, že si nepřečtu jenom recept ale i krásné povídání okolo, tímto moc děkuji Šárce :), uchyluji se sem k tobě vždy, když mám mizernou náladu z lidí  a vždy to tu zabere.

Jinak jsem pekla o víkendu bublaninu a bohužel jsem asi jediná, komu se nepovedla. Zádrhel by mohl být v tom, že jsme ji jedli až druhý den a nebo v tom, že jsem neměla po ruce klasickou šlehačku ale pouze rostlinnou Rama Cremefine na šlehání. Dělala jsem poze z bílé polohrubé mouky a zkrátka bubla byla tuhá, trupelnatá, vůbec ne nadýchaná.....já ač sním cokoliv hlavně že je to sladké tak jsem to neustála a bubla zkončila v koši na odpadky.....

31 Šárka Šárka | E-mail | 9. července 2007 v 10:34 | Reagovat

moajli :-) tak to je mi opravdu líto s tou nepovedenou bublaninou, ale kde byl zádrhel fakt nevím ... používám šlehačku čerstvou na šlehání a je to raz dva hotové a opravdu vždy dobře dopadne. Důležité je, nenechat se případnými nezdary odradit :-) Kdybych věděla, že pisatelka tohoto milého komentáře bydlí blízko mě, tak jí v rámci odškodnění na tu bublaninu pozvu :-) Podezřívám prášek do pečiva, že nesplnil svou kypřící službu tak, jak měl - co když to byl veterán? V tomto případě datum výroby též moc nesleduji. Měj se hezky moajli a pro zlepšení nálady si dej něco sladkého na zub, nemusí to zrovna být ta bublanina ;)

32 moajli moajli | E-mail | 10. července 2007 v 11:32 | Reagovat

Šárko, také jsem si říkala, že jí dám ještě jednou šanci a zkusím to znovu :)) Horší bylo, že jsem ji dělala když měla přijet cérenka s přítelem, no a ona minule přivezla kynutou bublaninu, kterou dělal právě její přítel s kamarádem. Mimochodem byla výborná (já kynuté těsto nedělám, vyhýbám se mu kde můžu) a tak jsem si řekla, že mu udělám luxusní nekynutou z višní.........zkrátka když se nejvíc snažíš tak to většinou nevyjde :))))))))))))))

33 Šárka Šárka | E-mail | 10. července 2007 v 12:36 | Reagovat

moajli :-) ale to mě tedy mrzí dvojnásob! nechat se pokořit přítelem od dcery je mizerná situace :-) Na druhou stranu dostal přítel pocit světovosti a v konečném efektu, kdy není vyloučena možnost sňatku s tvou dcerou, se to může vyplatit. Skvělý muž, který umí navíc vařit, to je vážně "dobrá partie" :-) Já bych nezoufala. Ostatně, nebyla to náhodou taková chytrá taktika od tebe? :-))))

34 Míša Míša | E-mail | 20. června 2009 v 11:22 | Reagovat

Milá Šárko, hledala jsem na webu recept na dobrou bublaninu. Našla jsem ten Tvůj. Už se mi bytem line nádherná vůně čerstvě pečeného koláče a už se jen těším, jak ochutnám. Vypadá skvěle. Děkuji, přeji hodně spokojených labužníků ;-)

35 Šárka Šárka | E-mail | Web | 20. června 2009 v 17:11 | Reagovat

[34]: Míša :-)

Já děkuji za "horkou" zprávu z tvé kuchyně. U nás se bublanina letos ještě nepekla, ale třešňová úroda vypadá slibně :-) Přeji hezký víkend, Šárka

36 bridesmaid dresses 2012 bridesmaid dresses 2012 | E-mail | Web | 31. října 2012 v 14:52 | Reagovat

Q. Why did Tommy throw the clock out of the window?
http://www.standdress.com/

37 knee length wedding dresses knee length wedding dresses | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 6:22 | Reagovat

A. He wanted the lesson to be very clear!
http://www.queweddingdresses.org/

38 strutting strutting | Web | 17. června 2015 v 20:11 | Reagovat

Je to legrační, ukázala přátelům :D

39 Anka Anka | 7. dubna 2016 v 12:03 | Reagovat

Velmi zajímavé recepty z obilovin:

http://www.recept-y.eu/rubrika/obiloviny/

40 Vladěna Vladěna | E-mail | 23. září 2016 v 20:21 | Reagovat

Dobrý den, tento báječný recept jsem tu objevila už v roce 2007. Od té doby dělám s různým ovocem. Dnes jsem do těsta přidala hrubě strouhanou mrkev, zázvor, pomerančovou šťávu a kůru, rum, polít citronovou polevou. Těsto se hodí i pro tuto kombinaci, chutná mi, tak se chci podělit o radost.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama