Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Jarní kuřátko v římském hrnci

15. března 2007 v 23:16 | © Šárka / www.gurmanka.cz |  Maso
Rozhodneme-li se pro vaření v římském hrnci, musíme nádobu i s poklicí na několik hodin před samotnou přípravou namočit do studené vody. Kdo přednosti římského hrnce zná, tomu to říkat nemusím. Kdo s římským hrncem teprve kamarádit začíná, tak toho by mohlo zajímat něco víc o tomto starém způsobu pečení. Na konci článku najde pár informaci, jak s takovým hrncem zacházet tak, aby nám sloužil co nejlépe a nejdéle.
na "Jarní kuřátko v římském hrnci" potřebujeme:
  • 1 chlazené kuře
  • vnitřek vyplníme nádivkou a spíchneme párátky, aby zůstala uvnitř
  • kuře pomázneme olivovým olejem, nejlépe grilovacím štětcem
  • okořeníme solí a provensálskými bylinkami
  • křídla založíme a konce stehen stáhneme kuchyňským provázkem
  • kuře bude kompaktnější a bude se nám s ním po upečení lépe manipulovat
na nádivku:
  • 2 jablka
  • 1 sýr Camembert (250 g)
  • sušené brusinky
  • jádra vlašských ořechů
  • lžíce portského vína (sherry)
  • petrželka
  • mletý pepř
  • 3 plátky másla
Na počátku celého receptu stály brambory. Těm novým jsem nemohla odolat ;) V plánu jsem měla pouze kuře grilované, ale to jsem nákupem právě těch nových brambor celé přehodnotila ;) Mé vaření je vždy dílem náhody. Určitě to znáte taky. Ostatní suroviny už můj dům "dal" ;) Nové brambory očistíme a nakrájíme i se slupkou na tlusté plátky, kterými vyložíme dno římského hrnce. Na brambory posadíme naplněné kuře. Do hrnce přidáme kousek nasekaného pórku a brambory osolíme a zakápneme jednou lžící olivového oleje nebo přidáme plátek másla. Tuk dávat nemusíme vůbec, protože princip pečení v římském hrnci je ten, že maso i s přílohou se peče (dusí) ve vlastní šťávě. Z čerstvých bylinek uvážeme svazeček, který položíme na kuře, aby se v páře všechna bylinná aromata uvolnila a provoněla celý pokrm jarní vůní svěžích bylinek. Římský hrnec vkládáme zásadně do studené trouby! Zahřejeme ji na 180 °C a celou 1 a ½ hodiny můžeme na jídlo zapomenout. Troubu neotevíráme, těžkou poklici nezvedáme, nepodléváme. Všechnu práci za nás obstará římský hrnec sám. Až ho budeme z trouby vyndávat, mějme na paměti, že mu neprospěje, když ho položíme na chladný povrch. Posaďte ho tedy na nějakou dřevěnou podložku nebo podložte utěrkou, aby nepraskl.


Pečené voňavé kuře přeložíme na větší talíř či tác, obložíme novými dušenými brambory a polijeme naběračkou výborné vypečené šťávy, která se nám v hrnci utvořila. Zbytek šťávy dejte do omáčníku, je jí opravdu dost. Posypte zbylou petrželkou či jinými jarními bylinkami a můžete s chutí konzumovat.


Římský hrnec z pálené hlíny je založen na principu nasákavosti vypálené hlíny vodou. Před použitím ho namáčíme do studené vody. Díky vodě, která pronikne do pórů hrnce a v troubě se mění v páru, se pokrm nepřipaluje, naopak se peče ve vlastní šťávě. Hrnec dáváme vždy do studené trouby! Nastavíme požadovanou teplotu a pak už se o nic nestaráme. Hrnec peče bez tuku a vystačí si sám, když ho pořádně těžkou poklicí uzavřeme. Během přípravy pokrmu jej neotevíráme ani do něj nepřidáváme další suroviny. Vše vložíme na samém začátku najednou. Maso, brambory i zeleninu. Moderní způsob vaření v prastarém římském hrnci. Můžeme v něm péct též buchty, chleba, lasagne, rýžové nákypy. Vždy dosáhneme dokonalé chuti. Hrnec čistíme snadno kartáčkem a horkou vodou, chemické prostředky nepoužíváme. Pokud ho nemáte, kupte si ho. Získáte vděčný kus nádobí, jako z obrazů starých mistrů. Ten můj není od pohledu kdovíjaký krasavec, je to už starý římský legionář, ale nevyměnila bych ho za žádný jiný. Je to spolehlivý kus nádobí, co má v mé domácnosti privilegované místo a navařil mi už všelijaké dobroty. Poslední dobou jsem ho nechala zahálet, ale dneska mě přesvědčil, proč ho mám začít zase milovat a trochu víc v harému ostatních nablýskaných hrnců protěžovat ;)


Zásady pro pečení v římském hrnci:
  • hrnec i poklici namočíme na minimálně 30 minut do studené vody
  • pečeme vždy pod poklicí
  • hrnec vkládáme vždy do chladné trouby a teprve potom nastavíme teplotu
  • nepodléváme vodou, nepřidáváme tuk, solíme minimálně
  • horký hrnec pokládáme na dřevěnou nebo korkovou podložku, na chladném podkladu by mohl puknout
  • vhoďte do něj něco dobrého, okořeňte vlastní fantazií a římský hrnec si vás získá ;)

Chovejte se k němu důstojně, jeho věhlas a obliba sahá opravdu hodně do minulosti. Římský hrnec vznikl podle předlohy ze starověké Itálie, ale hliněné nádoby jsou daleko starší. Pokud se snažíte vařit zdravě a omezovat tuky, tak je pro vás tím nejideálnějším kusem nádobí.

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.



 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Mánek Mánek | E-mail | Web | 16. března 2007 v 6:55 | Reagovat

Šárko, jako vždy moc hezký recept! O fotkách ani nemluvím, ty mě vždycky dostanou. Moje jsou podle těch tvých ubohé Popelky... Kuře jsem koupil právě včera, tak už jenom ten římák a budu to mít komplet!

2 Bali Bali | 16. března 2007 v 7:37 | Reagovat

hmmmmmmmmm, jeste ze jsem se koukla az PO snidani :-))

Nadhera.

3 Šárka Šárka | E-mail | Web | 16. března 2007 v 12:43 | Reagovat

Díky Mánku za kompliment ;) Fotky jsou to velice akční, foťák statečně trpí a snáší mé fotopokusy, když mi vyjde nějaká fotečka, jsem ráda. Na smazání jich je vždycky moc! Ve tvém případě žádné "ubohé Popelky" nevidím, ale vidím fotky z opravdového vaření a na nich skvěle chutnající jídlo ;) Některé krásné profi fotografie poživatelnost jídla neslibují. Jestli se rozhodneš pro "římák", umím si představit, jaké rybí dobroty se v něm budou dělat. Osobně si myslím, že na to by byl ideální taky.

4 Šárka Šárka | E-mail | Web | 16. března 2007 v 12:50 | Reagovat

Bali ;) snídaně je nejlepší zážitek z celého dne ;) Alespoň v mém případě tomu tak je. Potom se k jídlu dostanu až odpoledne. S úderem dvanácté na stole žádný talíř kouřící polévky nemám a knedlo vepřo zelo se taky na kamnech nehřeje ;) Mnohé české hospodyňky by mě pomluvily, ale já preferuji jen snídani (brunch na vidličku) a potom se těším na nějakou dobrou večeři, kterou si tak kolem páté uvařím. Včera jsem se pustila do toho snadného vaření s římským hrncem, dnes mě čeká večeře v hospůdce. Tak uvidím, zda si pochutnám tak, jako včera na tom kuřeti. Byla to lahoda! Určitě si to zase brzy zopakuji.

5 Florentyna Florentyna | E-mail | Web | 16. března 2007 v 15:55 | Reagovat

Šárko, máš nějaký tip, jak v obchodě poznat kvalitní římský hrnec? Poslední dobou se jich vyrojilo dost levných a já vůbec nevím, jestli má nějaký smysl ztrácet čas druhým a dalším pohledem na ně... Sama totiž ještě takový kousek nádobí nemám, ale rozhodně ho jednou pořídím.

6 Rudka Rudka | E-mail | 16. března 2007 v 16:53 | Reagovat

Zase jsem o něco chytřejší, do našeho bytu se už žádný hrnec nevejde, ale láká mě to móóóóóóc.

7 Petruška Petruška | E-mail | 16. března 2007 v 19:11 | Reagovat

Výborný recept, chválím, i za vizuální doprovod. Stává se z tebe profesionálka, mami. Tu nádivku bych snědla i tak, jak byla v misce, vypadala tak barevně a chutně. Jen si nemysli, já si to všechno ukládám v mysli a když je k tomu příležitost, podle tvých receptů vařím.

8 Šárka Šárka | E-mail | Web | 16. března 2007 v 20:48 | Reagovat

Díky za pochvalu Petruš ;) Nádivka byla dobrá i samotná, ujídala jsem ji taky. Mám od tebe pěkné fotky z kuchařských experimentů, dle mých postupů, např. tvoje fettucine vypadali honosně. Moc mě těší, když si z mnoha receptur vybereš právě ty moje ;) Pořád se mi něco honí hlavou a realizuji jen malý zlomek toho všeho, co bych chtěla. Na hrátky v kuchyni mě moc času nezbývá, tak se snažím vše maximálně zjednodušit. Děkuji za moc milý komentář ;)

9 Šárka Šárka | E-mail | Web | 20. března 2007 v 9:30 | Reagovat

Florentyna - s koupí může být asi problém, protože na trhu je jich spousta. Základním poznávacím znakem kvalitního hrnce by měla být těžká dobře dosedající poklice (lépe řečeno horní víko), okem rozpoznatelná kvalita pálené hlíny, neměl by být jeho vnitřek s glazurou. Vtip vaření v takovém hrnci je jeho poréznost a nasákavost vodou, glazura by toto znemožnila. Originální římské hrnce jsem viděla na německém trhu, přímo s vypáleným dekorativním logem "Römertopf". Po takovém bych se koukala. Když ho někde uvidím, dám vědět. Určitě ti ho mohu Flo doporučit, protože vaření se tím opravdu zjednoduší a není to na úkor jeho kvality.

10 Šárka Šárka | E-mail | Web | 20. března 2007 v 9:36 | Reagovat

Florentyna - www.bottega.cz/roemertopf.htm - na této adrese jsem našla opravdu parádní kousky římských hrnců. V takovém bude radost vařit dvojnásobná!

11 edy edy | E-mail | 22. března 2007 v 8:14 | Reagovat

Pracuji s římským hrncem již více jak 30 roků a mohu opravdu všem doporučit. Takové třeba francouzké brambory nebo zapékané nudle (obojí třeba po neděli co zbylo v lednici atd.) nemají chybu a je to raz dva hotové a vždy povedené!!!

12 Florentyna Florentyna | Web | 25. března 2007 v 22:15 | Reagovat

Jů, děkujůůůů!

13 Šárka Šárka | E-mail | 21. srpna 2007 v 23:22 | Reagovat

edy :-) věřím Ti to !!! Tobě se vždycky všechno povede a může to být na hony vzdálené od kuchyně :-)

14 Evelyna Evelyna | E-mail | 25. prosince 2007 v 9:41 | Reagovat

Včera  mi Ježíšek přinesl římský hrnec - glazurovaný- a je rozdělený

na tři části.

Byla jsem překvapená - takže jsem hned teď otevřela internet

a dívám se, co jsem to vlastně dostala - a co s tím. Jak jsem prostudovala  uveřejněné pokyny, měl to být raději neglazurovaný -

avšak darovanému koni na zuby nekoukej - budu si muset poradit

s tím, co mám. Mám ráda nové způsoby vaření - těším se "chu´tovky" nebo co se mi to v tom podaří - uvidím. Přiložený návod je samozřejně opravdu stručný a nic neříkající - před každým vařením je nutno nádobu a poklici máčet? I u toho s galzurou?

Poklce nijak zvlášť nesedí na prekáč - v návodu píší, že to není závada, že to není tlakový hrnec. Jaký je Váš názor a co byste mi

poradili - čím začít?

15 Šárka Šárka | E-mail | 25. prosince 2007 v 10:00 | Reagovat

Evelyna :-)

Gratuluji k pěknému dárku, který vnese do kuchyně nové postupy vaření masa, zeleniny i jiných pochoutek. Je to pomocník, který šetří čas a může se v něm servírovat rovnou na stůl. Před každým vařením je skutečně zapotřebí hrnec i s poklicí namáčet. V tom je to jeho kouzlo. Při pečení se nasáklá voda do pálené hlíny uvolňuje a jídlo se tak přirozeně bez podlévání dusí a nikdy se nespálí. Určitě takové vaření bude bavit! Protože tento hrnec doma mám, tak se tady v budoucnu nějaký další recept najde. Krásné vánoční svátky a hodně radosti z nových dárků :-)

16 Evelyna Evelyna | E-mail | 26. prosince 2007 v 8:39 | Reagovat

Pro Šárku: děkuji za gratulaci - včera jsem v něm "cvičně " zkusila

ohřát řízky od štědr.večeře - fungoval řekla bych dobře.

S tím máčením to je síla, musím napustit plný dřez, abych měla  pekáč i polici celé ponořené. Nějaké recepty jsem si již přečetla,

už se těším, až dojíme "sváteční zbytky" a budu moci něco zkusit.

17 Helli Helli | E-mail | 15. června 2008 v 14:35 | Reagovat

Moc ráda chodím na tyhle stránky, s nimi mě vaření teprve začalo bavit. Najdu tu všechno hezky popsané, zdokumentované obrázky a podpořené obsáhlou diskusí - to všechno mi pomůže, abych se nedopouštěla některých chyb pramenících z neznalosti či nedostatku představivosti.

Římský hrnec mám ve skříni už řadu let (je stejný, jako na fotkách, akorát o jedno nebo dvě čísla menší), ale teprve po přečtení Šárčiny chvály jsem se rozhodla, že jej vyzkouším. Upekla jsem v něm kousek vepřového masa. Bylo libové, ale po upečení zůstalo šťavnaté, voňavé, hezoučké, dobroučké.

Šárko, díky za inspiraci! Už se těším, až si podle těchhle stránek zase něco uvařím.

18 Šárka Šárka | E-mail | 17. června 2008 v 23:43 | Reagovat

Helli :-)

Jsem ráda, že stránky jsou užitečné a přinášejí někomu malou radost. Římský hrnec je opravdu parádní kousek nádobí a je škoda ho vyřadit z činnosti. Na letní vaření je naprosto dokonalý. Jídla z jednoho hrnce nám šetří čas. O to jde v dnešní době především :-) Taky se těším, až zase něco voňavého v hrnci s pořádnou hliněnou poklicí upeču. Díky za připomenutí, že tento hrnec se mnou bydlí. Už delší čas jsem si na něj nevzpomněla :-)

19 Muminnek Muminnek | 27. června 2008 v 16:19 | Reagovat

Nějak se sem dostávám taky čím dál častěji a souhlasím s Helli.

Ještě dotaz - je kůrčička opravdu křupavá, jak jsem někde četla, nebo se pro dosažení křupavosti musí maso ještě hodit pod gril - samozřejmě ne v římském hrnci, předpokládám?

20 Šárka Šárka | E-mail | 27. června 2008 v 17:06 | Reagovat

Muminnek :-)

Kůrčička na kuřeti není tak absolutně křupavá, jak to dokáže přímý kontakt s teplem právě v grilu. Kuře je ovšem dokonale měkké, dietní a voňavé. Proti kuřeti z grilu je to příjemná změna a samotné pečení v římském hrnci má tu přednost, že můžeme nechat nádobu s masem bez dozoru! :-) Doporučuji vyzkoušet a udělat si názor z praxe. Já vaření v tomto stylu preferuji co nejčastěji. Zdravím a přeji prima léto ;-)

21 Ondřej Ondřej | E-mail | 12. září 2008 v 23:39 | Reagovat

Ahoj Šárko, mojí mamce odešli staré smaltové pakáče  a už se na to nemohu dívat a tak jsem hledal, co ji koupit. Nejprve jsem se koukal po litinovém pekáči, neb jsem mám ted moc dobré zkušenosti s poctivoi litinovou pánví ( http://www.litinove-nadobi.cz/?p=productsList&iCategory=16&sName=Panve ). Jenže by byl moc těžký a tak jsem se koukal dál a narazil na moc pěkné repliky ( http://www.smalt.org/babovky.htm ) smaltových pekáčů s litinovým jádrem. Jenže pak jsem narazil v diskuzích o vaření na hliněné pekáče čili římské hrnce a po pročtení všeho možného jsem jimi přímo nadšený. Bohužel je celkem problém je sehnat a mezi pár možnostmi je i tento z Ikei http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80087711  a rád bych se tě zeptal, neb máš již hodně zkušeností s římskými hrnci, co si myslíš o tomto hrnci, hlavně o jeho tvaru, zda a jak moc na něm záleží. Moc ti děkuji za odpověď a krásnému dobrému vaření zdar :-)

22 Šárka Šárka | E-mail | 13. září 2008 v 17:13 | Reagovat

21 - Ondřej

Ahoj Ondřeji, tak jsem prozkoumala tvé odkazy a musím říct, že ve všech případech se jedná o zajímavé kousky nádobí. Litina, která není nejlevnější, má dost předností, ale vzhledem ke své hmotnosti ji někteří domácí kuchaři nemají moc v oblibě. Předností je to, že litinové nádobí snese vyšší zátěž a je téměř věčné. Ovšem dobrý římský hrnec je určen ke zdravému pečení ve vlastní šťávě, což je vzhledem k upřednostňování zdravého stylu stravování neocenitelné. Tvůj odkaz je skvělý a za tu cenu římský hrnec z IKEA vypadá víc než lákavě. Určitě bych ho zkusila! Samotný tvar mi přijde velmi praktický, protože boční úchyty slibují skvělou manipulaci s poklicí. S mým římským hrncem to není tak jednoduché, když horkou poklici potřebuji sundat. Na samotném tvaru římského hrnce nezáleží. Předpokladem dobré funkčnosti je dobře dosedající poklice, aby vnitřní prostor hrnce či pekáče byl opravdu dobře utěsněn a neunikala pára, která se postará o výjimečné pečení, kdy není potřeba naprosto ničím podlévat. Např. plátky brambor, zeleniny a rybí filety stačí jenom posolit a přidat nějakou aromatickou bylinku a zdravý pokrm je bez námahy na stole. Důležité je, aby materiál hrnce byl z pálené hlíny, tj. porézní. Je důležité před samotným pečením hrnec i s poklicí namočit na hodinku do studené vody a dbát na to, že vkládat ho musíme vždy do studené trouby. Jinak samotné vaření je opravdu snadné. Já bych do toho hrnce z IKEA šla :-) Zdá se mi sympatický cenou i provedením. Ten hrnec má šmrnc a uprostřed prostřeného stolu mu to bude slušet! Ke každému kousku nádobí v domácnosti musí mít člověk osobní sympatie. Pokud to tak není, nikdy se ten který kousek nestane naším spojencem. Moc díky za připomenutí římského hrnce, který jsem po celé léto nevyndala z útrob kuchyňské skříňky, protože jsme dala přednost grilování, ale řekla bych, že podzim je římského hrnce doba! Měj se moc prima a ať v novém kousku nádobí se vaří jen samé neodolatelné dobroty ;-) Šárka

23 toffo toffo | E-mail | 14. října 2008 v 7:27 | Reagovat

Musím se přidat ke chvále římskému hrnci, už několikrát mi vytrhl trn z paty- to když trvám na nedělním obědu, ale nedělní dopoledne  nechci trávit v kuchyni. Naposledy jsem pekla kuře při 150 °C dobře 2,5 hod a místo otáčení okolo plotny jsme si prožili sluníčkovou procházku okolo Štiřínského zámku, u příležitosti jeho dne otevřených dveří.

Šťávu z kuřete si vždy sliju a kuře v otevřeném pekáči posolím a zprudka dopeču pro křupavou kůžičku. Tu rodina na kuřeti miluje a vyžaduje :).

Jednou jsem uspěla, hlavně u tchána, který je milovníkem segedínu. Vepřové kostky jsem spolu s kysaným zelím pekla v římském hrnci, s patřičným kořením. Když bylo maso měkké, nechala jsem opět otevřené probublat se smetanou.

Takže u mě opradu platí chvála římskému hrnci.

24 Šárka Šárka | E-mail | 14. října 2008 v 9:04 | Reagovat

23 - toffo :-)

Takový by měl být správný přístup k neděli. Uvařit, ale nic moc proto nedělat :-) Vyrazit na procházku a vrátit se domů do kuchyně k právě dovařenému jídlu. V tom je ten římský hrnec opravdu geniální! Nevařím v něm pravidelně, ale vždy, když si na něj vzpomenu, tak si to moc pochvalujeme všichni. Tip na segedín se mi moc zamlouvá. Díky za inspirativní komentář a přeji ještě mnoho pohodových nedělních procházek a mnoho doma uvařených nedělních obědů, kdy nemusíme být "u toho" :-)

25 Michlena Michlena | E-mail | 21. února 2009 v 22:15 | Reagovat

Milá Šárko,

Váš blog je skvělý! Vždycky, když hledám recept, jdu nejdřív k Vám :-))

Už dlouho mě láká vyzkoušet římský hrnec (v poslední době jsem nadšená ze skleněného pekáče, tak jsem zvědavá na porovnání ;-)) - teď mi jeden kamarádka půjčila a zítra bude mít i nás premiéru!

Lehce plánuju, že si ho koupím i domů - je totiž krásný :-)), ale jsem poněkud zmatená z toho, jak má vypadat ten pravý :-( Velice mě zaujal ten z Ikea - byla jsem tam právě s tou kamarádkou a nadšeně jsem se k němu vrhla, jenže ona říkala, že ten "správný" má mít zevnitř glazuru... já bych si zase myslela, že když se z něj má uvolňovat pára, tak by mít galzuru neměl...tak nevím :-/

S tím nedělním obědem bych to viděla stejně ;o)) Zrovna jsem objevila recept na pomalu pečenou kachničku (http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14156) aplikovala jsem ho i na kuřecí špalíčky a myslím, že bude fungovat na veškeré maso a taky si myslím, že římský hrnec s ním bude plně kompatibilní :o))

Taky mám ráda, když se všechno uvaří nejlépe najednou (třeba zelí dávám přímo do kachničky) a pak se to tak i servíruje - hezčí nádobu k tomu určitě nenajdu ;o))

26 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 22. února 2009 v 0:39 | Reagovat

25 - Michlena

Děkuji za důvěru v mé recepty :-) Římský hrnec je moc fajn kus nádobí pro zdravé vaření. V diskusi už toho bylo o římském hrnci napsáno mnoho, ale stejně platí zásada, že člověk si to musí vyzkoušet sám. Určitě zaboduje každý římský hrnec už jenom tím, že se v něm upeče pěkně všechno najednou. Čím míň špinavého nádobí, tím lépe :-) Kachničku jsem v něm ještě nepekla, ale dám na dobrou radu a před pečením ji naplním zelím. Určitě bude úžasná! Díky za komentář a přeji hodně dobrých a podařených domácích receptur (nejen) z římského hrnce :o)

27 Roman Roman | E-mail | 7. října 2010 v 10:50 | Reagovat

Mám dotaz. Smí se římský hrnec umývat v myčce na nádobí? Dostal jsem ho k narozeninám a nyní se ho chystám poprvé použít,tak mám trochu obavy z výsledku,abych něco nepokazil.Přečetl jsem si Vaši radu,jak s hrncem zacházet,tak snad to dobře dopadne.Předem děkuji za brzkou odpověď. Děkuji a nashledanou . Roman

28 DolceVita DolceVita | Web | 8. října 2010 v 0:07 | Reagovat

[27]: Roman:

Pokud jde o mytí římského hrnce, nespoléhala bych se v tomto případě na myčku nádobí, ale umyla ho šetrně ručně.
Keramika si to zaslouží.
Přeji skvělé vaření, ten hrnec toho umí opravdu hodně. Díky za dotaz a zdravím :-) Šárka

29 bridesmaid hair accessories bridesmaid hair accessories | E-mail | Web | 24. listopadu 2012 v 9:07 | Reagovat

A. Because it makes you break out!

30 Radovan Marin Radovan Marin | E-mail | Web | 11. června 2013 v 10:08 | Reagovat

Dobrý den,
dovolte mi se představit. Jmenuji se Radovan Marin, narodil jsem se v Ostravě a do mládí žil v Černé Hoře. Postupně jsem dospěl a vystudoval materiálové inženýrství. Mám kombinaci středního zdravotnického vzdělání a vysokoškolského technického vzdělání. Chtěl bych Vám prostřednictvím eshopu www.srbske-vino.cz nabídnout výrobky, které ještě nejsou zasaženy globalizací, mají svou identitu a integritu a to hlavně ve svém složení a kvalitě.

Rád bych Vám nabídl srbská vína, vinjaky a srbské (římské) hliněné hrnce vyráběné starověkou technologií. Věřím, že každá žena,  která ráda vaří a zkouší nové recepty, si vybere ten svůj hrnec. Dále na našich stránkách www.srbske-vino.cz najdete pár vyzkoušených receptů s přesným postupem. Postupně budeme přidávat další recepty. Na našich stránkách www.srbske-vino.cz najdete přesný postup jak takový nový hrnec "uvést do provozu". Tyto hrnce se běžně na Balkáně používají při venkovním vaření, kdy jsou zasypávány žhavými uhlíky. I tyto recepty máme k dispozic na našich stránkách.
Přejeme Vám, aby Vámi vybraný hrnec Vám pomohl uvařit skvělé a chutné pokrmy.
S pozdravem,
Radovan Marin

31 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 11. června 2013 v 13:42 | Reagovat

Radovan Martin:

Děkuji za kontakt, moc ráda se na stránky podívám a zavzpomínám na Černou Horu, kde jsem loňské léto prožila krásné okamžiky, kdy jsem měla možnost zemi poznávat. Hodně jsem cestovala a bylo na co koukat! S pozdravem Šárka Škachová, www.gurmanka.cz

32 Clarice Clarice | Web | 19. června 2015 v 3:53 | Reagovat

online pujcka pred výplatou varnsdorf :-?

33 Luďka Luďka | E-mail | Web | 30. července 2015 v 8:41 | Reagovat

To vypadá moc lákavě, ač by člověk řekl, že třeba sedmikráska je plevel. Dělám z nich doma sirupy, potřebuji doma velké hrnce s dokonale těsnícími poklicemi https://www.dommo.cz/

34 pinners pinners | Web | 9. září 2016 v 1:00 | Reagovat

pujcka pro studenty ihned brno O_O

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama