Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Baklažán a'la Jean

28. února 2007 v 0:37 | Šárka |  Zelenina
Před nedávnem se narodila kniha, která by měla přinést malou revoluci do všech českých domácností, kde ještě nemá své pevné místo olivový olej. Na českém trhu je dosti olejů, které bych považovala skoro za zdraví škodlivé a dobrému jídlu ubližující. Nic takového ovšem neplatí o olivovém oleji lisovaném za studena. Pokud si někdo není jist, kam ho nejlépe použít, tak se všechno dozví v báječné Olivové kuchařce. Hned jak jsem ji koupila, věděla jsem, že některé receptury obohatí můj zaběhaný středomořský repertoár a jeden recept velmi originální jsem našla hned na str. 114. Pokud začnete vařit od receptu č. 1, tak se na zmiňovanou stránku dostanete za hodně dlouho. Ta kniha je zajímavých receptů plná ;) Dělala jsem tento baklažán (lilek) a musím říct, že jsem byla nadšená. Proč se o to nadšení nerozdělit? S koupí této knihy neváhejte, ona se vám vážně bude hodit.

Baklažán a' la Jean
  • 1 baklažán
  • olivový olej (extra panenský, jak jinak ;)
  • hlavička česneku
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
Recept praví: Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Stroužky česneku nakrájíme na plátky a natěsno jimi vyložíme vzniklé zářezy. Bohatě zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem a dáme péci do rozpálené trouby na 200 °C. Středně velký baklažán byl za 30 minut upečen. Před vlastním pečením jsem ještě přidala rozmarýn, pár snítek tymiánu, kousek šalvěje a půlku citrónu vcelku. Bylinky nám jídlo navoní a horká citrónová šťáva s olivovým olejem je můj favorit. K tomuto receptu není třeba říkat nic. On mluví sám za sebe a já musím jenom vychválit !! Tak toto je zlomek toho, co vás čeká v Olivové kuchařce. Doporučeno jako předkrm s čerstvým pečivem nebo jako příloha ke grilovanému masu.

Vaření podle tradic středomořské kuchyně mě prostě baví. To, že je to zdravé vaření, beru jako skvělý bonus. Olivový olej, čerstvé bylinky, ryby, lehce stravitelná drůbež a kvalitní červené maso, zelenina, mořská sůl a moře salátů, těstoviny na tisíc způsobů, bílé pečivo (na to pozor!), sklenka chutného vína k tomu. Všeobecně se ví, že středomořská strava je velmi zdravá a přirozeně podporuje štíhlou linii, snižuje riziko kardiovaskulárních chorob a je dobrým receptem na vitalitu a dlouhověkost. Však velké riziko v sobě ukrývá i tato na pohled velmi zdravá kuchyně! Nemůžete si jídla, byť zeleninového, naložit plný talíř, jak to zde bývá zvykem, ale musíte k jídlu přistupovat tak, že pokud tato strava má býti pro vás lékem, tak ji musíte užívat v menších dávkách a v pravidelných intervalech. Špatným příkladem mohou býti Řekové, kteří platí za nejobéznější národ v Evropě. Ovšem ten jejich olivový olej mám nejraději a olivy upřímně zbožňuji ;) Nemusím k nim mít ani Martini!

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

9 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Bali Bali | 28. února 2007 v 8:01 | Reagovat

Oh, diky za pochvalu receptu. Je opravdu bajecny. Napad s citronovou stavou je zajimavy a urcite to brzy vyzkousim.

Jsem rada, ze se kniha libi. Chutnych, zdravych a zajimavych receptu je tam opravdu vic nez dost.

Doufam, ze se brzy podelis o dalsi tve kulinarske uspechy z teto knihy.

2 Petruška Petruška | E-mail | 28. února 2007 v 12:42 | Reagovat

To vypadá na další zajímavý recept - velmi jednoduchý, visuálně skvělý a chuťově určitě též. S jakou přílohou by se dal takto připravený baklažán servírovat?

Lilky mi moc chutnají. Především zapečené se sýrem - melanzane alla parmiggiana. Lilek má ten zvláštní talent, že i když je to "jen" zelenina, tak dokáže dosti zasytit a dá se připravovat mnoha způsoby.

3 Bali Bali | 28. února 2007 v 18:16 | Reagovat

tuto dobrutku mame nejradsi jen tak s cerstvou bagetkou nebo celozrnnym pecivem. Taktez chutne doplnuje maso pri letnim grilovani, nejlepe nejaky spiz s provensalskym korenim.

4 Lenka z Luleå Lenka z Luleå | E-mail | Web | 28. února 2007 v 23:07 | Reagovat

Moje oblíbená pochutina v nové úpravě, zní to skvěle... Budu to muset zkusit. Mozna by to šlo i dělat v létě na grilu, jen nařezané na menší kousky.

5 Bali Bali | 1. března 2007 v 9:52 | Reagovat

taktez jsme grilovali, ale v troube se nam zda lepsi.

6 edy edy | E-mail | 1. března 2007 v 12:53 | Reagovat

My jsme to měli jenom s tmavým pečivem a byla to jedna báseň. Žádné maso k tomu být nemusí a mohu tedy vřele doporučit i všem vegetariánům. Já osobně jsem doposud lilek nemusel, ale takhle připravený joooooo! Teď o víkendu k nám přijede partička nejlepších přátel tak je tato specialitka též nemine, i když jsou to "čechožrouti":-) (mají raději českou klasiku). Tak uvidíme co to s nimi udělá.  Dám vědět:-)

7 Ondrej - GurmetKlub.cz Ondrej - GurmetKlub.cz | Web | 1. března 2007 v 18:37 | Reagovat

Opet krasny receptik! Spolecne s celerem a spenatem lilek bezpecne kontroluje svou pozici v me "svate zeleninove trojici" ;-)

8 Šárka Šárka | E-mail | Web | 1. března 2007 v 19:28 | Reagovat

Ondrej ;) dokonalá zeleninová poezie

9 Šárka Šárka | E-mail | Web | 1. března 2007 v 19:39 | Reagovat

Bali ;) nám taky chutnal tento tento pokrm jen tak s pečivem. Pro mě je plnohodnotnou náhradou za maso. Určitě ještě něco vyzkouším! Sama středomořskou kuchyni stavím na nejvyšší stupeň a u nás v kuchyni se zabydlela již dávno. Taky mám pár zajímavých receptur. Těším se na léto a na grilování. Vezmu do hry naši grilovací lokomotivu "Barbecue-smoker". A na pomoc svého muže, ovládá to mistrovsky ;)

10 Šárka Šárka | E-mail | Web | 1. března 2007 v 19:42 | Reagovat

Lenka ;) Myslím si, že na grilu by ten lilek nebyl to pravé. V troubě je prostě nejlepší. Když na grilu, tak já ho nakrájím na plátky a ogriluji nasucho. Potom naskládám do sklenice a zaliji olivovým olejem s česnekem, rozmarýnem, mořskou solí a drceným pepřem. Občas i chilli papričku tam dám a nechám to uležet den/dva. Dát si k tomu jenom chleba či nějaké dobré jiné pečivo, je to delikateska. Ale s lilkem se dají dělat všechny možné hrátky. Tak můžeme dát hlavy dohromady a vymýšlet !!

11 Šárka Šárka | E-mail | Web | 1. března 2007 v 19:46 | Reagovat

Petruška ;) já myslím, že by se počáteční nechuť klidně mohla zvrhnout ve velkou lilkovou oblibu! Je to dobrota, nám všem tu můžeš věřit ;)

12 Zuzka Zuzka | 2. března 2007 v 10:23 | Reagovat

Už se těším až ochutnám tuto dobrotu.

13 Eliška Eliška | 2. března 2007 v 12:18 | Reagovat

Musím říct, že i tento recept vypadá úžasně a určitě ho v nejbližší době vyzkouším. Lilek mám moc ráda a vítám každý nový nápad na jeho úpravu. Váš blog jsem objevila nedávno, ale stala jsem se na něm závislou. Vyzkoušela jsem už hodně receptů, které jsem tu objevila a všechny dopadly na jedničku. Například sekaná, řežábek, tvarohová štóla, pečená hlíva, quiche, atd. atd. se určitě stanou stálicemi v mém repertoáru  receptů. Díky a těším se na další inspiraci

14 Šárka Šárka | E-mail | Web | 2. března 2007 v 13:50 | Reagovat

Já děkuji Eliško! Jsem opravdu ráda, že jste někým, kdo recepty též zkouší. Je jich už celá řádka a např. takový řežábek je můj tajný favorit ;) Obyčejná cuketka se v něm přetvoří na výtečnou mňamku. Tak mám zase o důvod víc na tomto webu pracovat ;) a hlavně nelitovat ten čas, kterého to spolkne opravdu moc. Tak tedy ještě jednou já děkuji ;)

15 Bali Bali | 2. března 2007 v 18:16 | Reagovat

a ten tvuj krasny nazev "Baklažán a lá Žán" je taky perfektni!!!

Toto mne fakt do knihy nenapadlo. :-(

16 Florentyna Florentyna | E-mail | Web | 2. března 2007 v 23:30 | Reagovat

Jů! Já taky lilek můžu a Olivové kuchařce moc fandím. Milovníci lilků taky možná zaplesají nad dalším zapáleným počinem Lenky Požárové - "Což takhle dát si lilek" už je na pultech.

17 Petruška Petruška | E-mail | 3. března 2007 v 14:17 | Reagovat

ahoj, dobre utram

18 Petruška Petruška | E-mail | 3. března 2007 v 14:19 | Reagovat

Mami, omlouvám se, jak jsi asi pochopila, tak tu zprávu jsem nenapsala já, ale Roberto. Chtěl napsat "dobré jitro" a omylem to navíc odeslal:-)

19 Šárka Šárka | E-mail | Web | 4. března 2007 v 0:44 | Reagovat

;)))) je to od nej mile, za kazdy pokus dik! Ona ta cestina je pro cizince sakra zapeklita, neni se za co omlouvat ;)

20 Šárka Šárka | E-mail | Web | 4. března 2007 v 0:46 | Reagovat

Florentyna ;) diky za info, ten lilek od Lenky Požárové okouknu při první cestě kolem knihkupectví. Možná to bude další úlovek do mé knihovny.

21 Petruška Petruška | E-mail | 4. března 2007 v 11:30 | Reagovat

On by urcite rad zareagoval na nektery z tvych clanku, ale problemem zůstává ta čeština, jak jsi správně napsala:-) Tak dík za pochopení a do příště ho snad něco naučím.

22 Ludmila Ludmila | E-mail | 5. března 2007 v 18:28 | Reagovat

Tak tentokrát musím s politováním napsat,že lilek asi nebude moje krevní skupina.Ani moje předchozí pokusy mě nenadchly a ačkoliv od Žána jsem si hodně slibovala,nakonec jsme se v něm jenom porejpali.Od Požárové už mám čtyři kuchařky,ale tuhle asi vynechám.Naštěstí zbývá plno další zeleniny,se kterou se dá experimentovat.

23 Šárka Šárka | E-mail | Web | 5. března 2007 v 19:08 | Reagovat

Ludmila ;) Náhodou jsem ho připravovala pro přátele u nás doma (4násobný pokus na 4 lidech, co ho ještě nikdy nejedli ;) Na jejich talířích nezůstalo ani smítko a lilek je chuťově překvapil. To ovšem nevylučuje ten fakt, že někomu opravdu chutnat nemusí. Je tolik jiných možností, jak si na zelenině pochutnat, tak doufám, že třeba někdy příště zase dodám závan inspirace. Moc díky, že zkoušíš recepty v praxi. Příjemný večer ;)

24 Rudka Rudka | 5. března 2007 v 22:42 | Reagovat

Měla jsem to velké štěstí, že o víkendu jsem mohla ochutnávat Šárčiny speciality. Jako první pochoutkou byl baklažán a´la Jean a musím říct, že na mém talíři opravdu nezůstalo vůbec nic (jako tomu bylo po oba dva dny)  a tento recept mohu jenom doporučit. Další pochoutky už nebudu ani komentovat, protože bych Vám všem dělala velikánské chutě. Šárka mi slíbila, že část těchto výborných specialit zveřejní.

25 Šárka Šárka | E-mail | Web | 5. března 2007 v 22:49 | Reagovat

Rudko, díky za pochvalu baklažánu i za poklonu panu Jeanu ;) Slíbila jsem recept na to dobré maso, tak na tom zvolna pracuji. Snad vám to udělá radost ;)

26 Bali Bali | 6. března 2007 v 16:36 | Reagovat

nejsi ty básnířka?  :-))

27 Šárka Šárka | E-mail | Web | 6. března 2007 v 16:52 | Reagovat

Bali ;) po tak dobrém jídle to jde samo ;)))

28 Pavla Pavla | 22. května 2008 v 19:34 | Reagovat

Ahoj lidicky, musim se pridat do party lilkozroutu :-D Zkusila jsem ho jednou v italske restauraci, kde ho meli v antipasty a od te doby jsem na nem tak trochu zavisla :-D  Ja ho nakrajim na kolecka (nebo podelne na platky) a taky cuketky na kolecka, papriku zlutou a cervenou na vetsi ctverecky a to vsechno dam na pecici papir do trouby tak na 15-20 minut. Ono to dostane krasnou barvu a vypari se z toho trochu voda. Pak na panvi rozehreju olivovy olej... do toho to vsechno spolecne  nahazim... osolim bylinkovou soli, pridam tak 3-4 strouzky cesneku (na malinky platky) a vsechny ty chute necham krasne spojit. Je to proste uzasny. Ja uz to jim jen tak bez bagety, masa... nemuzu se toho nabazit. :-D Mejte se krasne a stredomorske kuchyni zdar

29 Šárka Šárka | E-mail | 23. května 2008 v 1:19 | Reagovat

28 - Pavla :-)

Moje řeč! Když se to se zeleninou umí, dostane hnedle jiný glanc i šmak. Olivový olej umí dělat divy a podle středomořských zvyklostí se zelenina vždycky musí podařit. V létě opékám baklažánové plátky na grilu a potom je naskládám do misky s česnekovým olejem a čerstvými bylinkami a po pár dnech je z toho úžasná záležitost. Kousek bagetky a lahev vína ... téměř zázračná letní laskomina :-)

30 Dv Dv | Web | 10. července 2008 v 19:21 | Reagovat

Tak mám doma dva lilky, co urgentně potřebují zpracovat, jen tak opéct mi přišlo banální, na baba ghanouj  či plněný lilek jsem líná..tak jsem mrkla, zda není něco na "sladkém životě". A ono je! Takže je rozhodnuto a myslím, že jako příloha by šla i  třeba petrželková rýže, s tou baklažánovo -bylinkovou - citronovou šťávou by to mohlo být dobré..díky!

31 Šárka Šárka | E-mail | 11. července 2008 v 23:30 | Reagovat

30 - Dv :-)

Podle popisu to vypadá na báječnou večeři! Doufám, že plány báječně skončily a nezbylo nic ... než dobrý dojem :-)

32 Dv Dv | 14. července 2008 v 17:49 | Reagovat

Bylo to výborné:) Díky za nevysychající prameny inspirace:)

33 Zdena Zdena | E-mail | 10. října 2008 v 4:18 | Reagovat

lilek mam v lednicce,koupila jsem ho kuli tomuhle receptu,je deset vecer,ale po precteni nekterych komentaru,jdu proste na to:-)tak zatim:-)

34 Šárka Šárka | E-mail | 10. října 2008 v 12:47 | Reagovat

33 - Zdena :-)

Tak to jsem zvědavá! Dá se říct, že lilek / baklažán dělí lidi na dva tábory :-) Jedni ho nemohou vystát, druzí jsou na něm závislí. Nic mezi tím. Doufám, že to dobře dopadlo ;-)

35 Věra Věra | E-mail | 13. října 2008 v 12:35 | Reagovat

Šárko úžasné !!!!   Poprvé v životě jsem jedla lilek a chutná mi ! Je to moje krevní skupina. Díky za recept a tyhle skvělé stránky ! Tak jako si hrajete s vařením, tak stejně si hrajete s češtinou. Mohu vám říct, že už i samotné čtení vašich stránek je úžasná bašta !

Mám už i vaši knihu. Moc děkuji.

36 Šárka Šárka | E-mail | 13. října 2008 v 15:53 | Reagovat

35 - Věra :-)

Tak to je opravdu dobrá zpráva :-) To bych měla někdy příště přidat další zajímavé receptury s lilkem v hlavní roli. Nejchutnější je v létě na grilu nebo naložený v olivovém oleji s trochou česneku a ... člověk si s ním vážně může troufnout na cokoli. Díky za milá slova na adresu mých stránek ;-)

37 Zdena Zdena | E-mail | 22. října 2008 v 21:34 | Reagovat

Byl opravdu dobry(pisu trochu s pozdenim.)

www.stoplus.cz/archiv/baklazan.html

38 Šárka Šárka | E-mail | Web | 24. října 2008 v 9:40 | Reagovat

37 - Zdena :-)

To jsem ráda. Pro mnohé je to podivná zelenina, ale kdo si na ni troufne, hned pochopí její klady a vnady. Díky za odkaz na pěkný článek!

39 noego noego | Web | 13. ledna 2009 v 11:18 | Reagovat

má to jednu malou vadu, olivový olej je nevhodný pro tepelnou úpravu, při které dochází k jeho destrukci

40 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 13. ledna 2009 v 15:34 | Reagovat

39 - noego

Olivovému oleji prý nevadí vyšší teploty, ale má to jinou nevýhodu! Na smažení je bohužel příliš drahý.

41 Eva Eva | 30. března 2009 v 20:04 | Reagovat

Už abych  měla lilek v troubě. Zítra bude.V sobotu jsem ho koupila a zapomněla na něj.Tenhle recept mi připomíná ten můj, který v sezóně tykviček dělám často.Šárko, podělím se s Vámi, ale asi znáte:osmahnout na oliv.oleji cuketku do mírně hněda-nespálit.Přidat nasekaný česnek,vmžiku restnout. Opečená mastná kolečka  s česnekem posolit a hodně pokapat citr,šťávou.Talířek vytírat bílou bagetkou.Ten výpek s citr.šťávou je skvělý.Recept jsem objevila , nevím už kde a kdy, ale s bílým vínečkem mńam.Zítra si udělám ne jaro, ale hned léto.Lilek připravený podle tohoto receptu budu určitě milovat, to je mi jasný už teď.Moc zdravím autorku blogu i věrné návštěvníky.Eva

42 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 30. března 2009 v 21:50 | Reagovat

41 - Eva

Díky za dobrý tip, jak chutně a rychle upravit cuketku :-) Dokonalý recept k letnímu grilování. Už aby tu bylo pěkné počasí a s ním i letní večery, kdy z grilu voní naložené maso a na stole je kupa chutné zeleniny. K tomu všemu nesmí chybět dobré víno. Zdravím a díky ;-)

43 Eva Eva | 4. dubna 2009 v 16:53 | Reagovat

Milá Śárko, lilek mě nezklamal, ale já zklamala lilek.

Byla jsem přesvědčená, že si recept pamatuji a ejhle,zářezy jsem udělala do slupky a lilek tudíž upekla obráceně.Připravila jsem se o to nádherně

dohněda upečené "masíčko". Ale i tak jsme si doma moc pochutnali! Zdraví Eva

44 Šárka Šárka | E-mail | Web | 5. dubna 2009 v 12:15 | Reagovat

43 - Eva

Chybami se člověk učí, ale lilek to přežil, tak jste vlastně vymyslela novou úpravu receptu :-) V gastronomii se ty největší zázraky staly právě omylem. Nechť žijí kuchařské omyly, protože vedou k poznání :-)

45 Jana Jana | E-mail | 12. dubna 2010 v 18:43 | Reagovat

Právě mám baklažán s česnekem v troubě a úžasně to voní celým bytem. Protože nemůžu žít bez sýrů, pokladla jsem ho plátečky sýra. Dám vědět, jak to dopadlo.

46 alis alis | 24. dubna 2010 v 21:59 | Reagovat

běžte s tím do piče

47 reina1 reina1 | E-mail | 21. června 2010 v 13:12 | Reagovat

zkousela jsem,a musim uznat ze vyborne:)

48 DolceVita DolceVita | Web | 29. června 2010 v 1:53 | Reagovat

[47]: reina1:

Tak to mě moc těší! :-) Díky za zprávu

49 Dana Dana | E-mail | 27. července 2010 v 15:10 | Reagovat

Právě jsem poobedvala báječný pečený lilek s česnekem. Ještě jsem zvědavá co na to můj manžel, zapřisáhlý masožrout.
Já jsem z lilku dokázala zatím jen vykouzlit perfektní přílohu ke grilovanému masu, kterou mě loni v létě u moře naučil můj kamarád. Pravda, že zelenina přímo v jižních zemích chutná trošku jinak, samozřejmě lépe, ale funguje to i u nás. Lilek nakrájím na kolečka silná cca 1 cm, opeču na směsi kvalitního slunečnicového a olivového oleje pěkně do tmavohněda. Byl by určitě lepší jen olej olivový, ale to bych se nedoplatila, protože lilky ho sají ještě lépe než houby:-) Trvá to celkem dlouho, ale stojí zato počkat si až lilky zhnědnou. Do mísy střídavě kladu plátky rajčat, která osolím, lilky, každé kolečko potřu rozdrceným česnekem, vrstvy střídám, začínám a končím rajčaty.Celé to zatížím talířkem, aby šťáva, kterou rajčata pustí celý salaát zatopila. Když to zvládnu ráno, salát je večer připraven ke konzumaci. Vydržel by i do druhého dne, ale...šťávu vytírám bagetou, je to prostě mňam. Stane se, že na maso mi v žaludku už místo nezbude.

50 DolceVita DolceVita | Web | 28. července 2010 v 23:34 | Reagovat

[49]: Dana:

To musela být naprosto úžasná hostina. A tu vůni úplně cítím ;-) Díky za popis receptu, ten se bude jistojistě hodit.

Pokud jde o kombinaci lilku a rajčat, mám zde na blogu ještě jednu zajímavou inspiraci na řeckou úpravu. Teplé je to úžasné, studené ještě lepší ;-) Zde je odkaz:

http://dolcevita.blog.cz/0906/lilky-podle-pritelkyne-xanthi

Lilek je opravdu delikátní a označení "mňam" mu sedí. Kvůli němu si to maso též klidně odpustím.

Zdravím a děkuji za milý komentář.
Šárka ;-)

51 Shira313 Shira313 | 6. ledna 2011 v 16:24 | Reagovat

Po víkendovej čakanke sme z hlbín chladničky vydolovali dva baklažány a Jean by z nás mal určite radosť - vrelo doporučujem :o)
Do pekáčika som pridala aj dve mäsité rajčiny, ktoré v tejto sezóne po upečení chutia omnoho lepšie ako za surova ;-)

52 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 7. ledna 2011 v 12:50 | Reagovat

[51]: Shira313:

Tento baklažánový hit se Jeanovi opravdu povedl :-)

U nás už doznal též mnohé úpravy a vždycky ho to chuťově obohatí. Experimenty jsou fajn a trochu té dobré zeleniny nám po svátcích opravdu propěje :-)

53 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 7. ledna 2011 v 12:53 | Reagovat

Shira313:

Mně by prospělo, kdybych si to po sobě lépe četla :-))) Nebyly by tam chyby ;-)

Nevím proč to tak je, ale tady na blogu se velmi špatně opravují chyby v komentářích. V podstatě to vůbec nejde a musela bych ho celý smazat a poté ho napsat znovu. Než se prokoušu administrací ke starému článku do sekce komentářů, ... nechám to raději tak.

54 Shira313 Shira313 | 7. ledna 2011 v 15:23 | Reagovat

Ale z toho si netreba robiť ťažkú hlavu, ja sa vždy až červenám, keď si po čase prečítam, čo som to popísala za "perličky" :o)

55 Bezwa Bezwa | E-mail | Web | 16. listopadu 2011 v 1:20 | Reagovat

Souhlas

56 Gretchen Smola Gretchen Smola | E-mail | Web | 31. ledna 2012 v 16:51 | Reagovat

Tento príspevok sa ukázalo byť veľmi užitočné pre mňa. Díval som sa celkom intenzívne informácie, ako je táto. Vďaka za vedenie tejto vysoko informatívne webové stránky.

57 Jana Jana | Web | 27. srpna 2013 v 18:15 | Reagovat

Vypadá to skutečně moc krásně, už se těším, až si něco podobného také ukuchtím.

58 ssjyid ssjyid | E-mail | Web | 22. února 2017 v 1:59 | Reagovat

How does this medication work? What will it do after me? Sildenafil belongs to http://viagraforsalepills.com/ viagra pills for sale online a billion of medications called phosphodiesterase kidney 5 inhibitors. It is inured to as a replacement with a view the treatment of erectile dysfunction (manful sterility). It helps to total and hoard an erection not that altercation by reason of activity.

59 usvq03 usvq03 | E-mail | Web | 13. března 2017 v 2:30 | Reagovat

Viagra is a preparation drug adapted to in the treatment of erectile dysfunction and inadequacy in men. It works http://viagrawithout-a-doctorprescription.com/ viagra without a doctor prescription at near increasing blood spread to the pen in order to support a chap make and endure an erection when he is LLL aroused or stimulated. The vigorous ingredient in Viagra  is sildenafil and the dose ranges from 25mg to 100mg per tablet.

60 nsdy86 nsdy86 | E-mail | Web | 22. března 2017 v 2:26 | Reagovat

medical equipment victoria tx
http://viagra-withoutadoctorsprescription.com/  viagra without a doctor prescription brand
sterilisation of medical equipment
<a href="http://viagra-withoutadoctorsprescription.com/">viagra without a doctor prescription generic</a>

61 xxya47 xxya47 | E-mail | Web | 10. dubna 2017 v 2:56 | Reagovat

Pharmacists carouse a rejuvenating impersonation in the trim care procedure, <a href="http://canadianpharmacy-express.com/">best canadian pharmacy online</a> and while responsibilities fluctuate among the different areas of druggist's habit, the hinie hint cord is that pharmacists help patients secure http://canadianpharmacy-express.com/ canadian pharmacy in fine and stay well. Pharmaceutical chemist responsibilities comprehend a distance of care in compensation patients, from dispensing medications to monitoring serene constitution and progress to optimizing their response to medication.

62 qrxxvg qrxxvg | E-mail | Web | 18. dubna 2017 v 2:46 | Reagovat

Pharmacists perform a dazzling of spark of life off in the eligibility distress society, and while responsibilities contradict all of a total up to the revitalized areas of chemist's shop dealing, the base descent is that pharmacists heist patients capture ok and visit well. Rather responsibilities http://withoutadoctorprescriptionsviagra.com/ viagra without a doctors prescriptions embrace a radius of dolour in behalf of patients, from dispensing medications to monitoring patient animation and headway to optimizing their power to medication.

63 divzbn divzbn | E-mail | Web | 24. dubna 2017 v 0:43 | Reagovat

Since 2007, there has been hypothesis that an erectile dysfunction antidepressant - Pfizer's Viagra, because exemplification - may done transform into to hand http://overthecounterviagraaustralia.com/ viagra alternatives over the counter australia from pharmacies without a prescription. Such a move would make thedrug at one's disposal to a larger range of patients, including those too humiliated to consult on the demand with their doctor, younger men who don't regard themselves as candidates looking for a full-blown remedy, and men who endure they effectiveness barely requisite the drug notwithstanding auxiliary use. Any south african private limited company that marketed an "over-the-counter" construct of a specific of the best E.D. drugs would probable see a valued increase in sales, if one from aberrant brand-new consumers sampling the hallucinogenic on a whim.

64 midvis midvis | E-mail | Web | 9. května 2017 v 2:57 | Reagovat

What Are Generic Drugs? A generic painkiller is identical--or bioequivalent--to a label name slip someone a mickey finn in dosage bearing, shelter, intrepidity, route of supplying, supremacy, performance characteristics and intended use.  Although generic drugs are chemically identical to their branded counterparts, they are typically sold at respectable discounts from the branded price. According to the Congressional Budget Employment, generic drugs reserve consumers an estimated $8 to $10 billion a year at retail http://onlineegenericviagra.com/ cost of generic viagra  pharmacies.  Calm more billions are saved when hospitals use generics.

65 yzdf89 yzdf89 | E-mail | Web | 12. června 2017 v 23:06 | Reagovat

Origin be in control of pills with two hormones — estrogen and progestin — are called society pills. They’re the most general type of start hold back pill. Most compound pills come in 28-day or 21-day packs.
You’re protected from pregnancy as prolonged as you consider as 1 pilule every day. You don’t have to shoplift it http://withoutadoctorsprescriptionsviagra.com/ buy viagra online without prescription at the scrupulous same time every era, but doing so helps restrain you in the way of remembering your pill.

66 KezvinHex KezvinHex | E-mail | 23. června 2017 v 3:07 | Reagovat

cialis dose mg password
http://pharmashop-online.com - generic cialis
  cialis india
<a href="http://pharmashop-online.com">generic cialis
</a> - cialis versus cialis versus levitra
cialis for women does it work replies / views

67 Zilliamsinge Zilliamsinge | E-mail | 26. června 2017 v 4:32 | Reagovat

generic viagra suppliers in uk
http://viagra-withoutadoctor.net - viagra without a doctor prescription  mix viagra and viagra daily
<a href="http://viagra-withoutadoctor.net">viagra without a doctor prescription</a> - viagra online overnight you cannot edit your posts in this forum
order viagra online get viagra online

68 yzo36r yzo36r | E-mail | Web | 14. srpna 2017 v 1:20 | Reagovat

Pharmacists not treat seriously c mess with a needed situation in the condition care system, and while responsibilities veer among the contrary areas of http://canadianpharmaciesonlinee.com/ canadian pharmacy online apothecary rusty, the base line is that pharmacists cure patients get fabulously and stop well. Druggist responsibilities cover a range of care seeking patients, from dispensing medications to monitoring dogged salubrity and amplify to optimizing their feedback to medication.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama