Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Masarykovy koláčky / Test receptu

16. prosince 2006 v 23:07 | Šárka |  Recepty známých
Test receptu! - bylo vyzkoušeno, tak rozšiřuji o fotografie a krátký komentář. Z uvedené dávky se vyrobí jeden celý plný plech tohoto pečiva. Troubu rozpálíme na 170 °C a pečeme 20 minut (pokud budete mít plátky stejně vysoké jako já!, jinak pamatujte na nějakou tu minutku navíc). Když se těsto zpracovává, nemá moc velkou soudržnost. To se však změní v momentě, kdy do těsta vhodíte mírně vlhká jádra lístkových ořechů, které se máčely ve vodě (vodu přirozeně slít). Potom se těsto propracuje celkem dobře.
V receptu je doporučení obalit ještě teplé koláčky v moučkovém cukru. Jak patrno z fotografie, udělala jsem to přesně tak, ale můj názor je takový, že to ničemu nepomohlo, spíše se celý vjem pohoršil a nevyniká vlastní struktura tmavého těsta a světlých ořechů. Efekt je "tentam". Pečivo je chutné, voní příjemně, ale po pravdě řečeno, kdybych měla ohodnotit bodovým systémem, kdy nejvyšší počet by byl 10 - recept by dostal 5. Jsou to výborné máslové sušenky s kakaovou příchutí (použila jsem opravdu kvalitní holandské) a příjemnou ořechovou chutí. Čekala jsem však trochu víc.
(obalení v cukru neshledávám šťastným řešením, neobalený kousek má o něco větší šmrnc :-)

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Petruška Petruška | E-mail | 18. prosince 2006 v 17:54 | Reagovat

Ahoj. Na první pohled to vypadá zajímavě. Jsem s tebou zajedno v názoru, že obalení v cukru je zbytečné a celkový efekt je poněkud kýčovitý. Když jsem ty koláčky ukazovala Robertovi, hned utrousil poznámku, že by si ten "čokoládov salám" rád ochutnal. Je to pravda, vypadá to vlastně jako cukrářský salám, kde místo bílých kousků tuku jsou chutné oříšky. Z fotografie však nedokážu odhadnout strukturu koláčků - jsou to tedy sušenky, jak píšeš (a měly by být tedy tvrdé) či jemné plátky (měkké)? Ať tak či tak, brzy už budu mít možnost ten "čokoládový salám" ochutnat:-)

2 edy edy | E-mail | 21. prosince 2006 v 12:30 | Reagovat

Jen jestli ti to všechno nese....., je to totiž pravá mňamka.

3 Karel Karel | 21. prosince 2006 v 17:53 | Reagovat

Edo - jak to víš ? Vánoce ještě nezačaly ...

4 Didi Didi | 27. prosince 2006 v 16:47 | Reagovat

ahoj,my delame masarykovo bez kakaa,takze je svetle a zasadne neobalujeme,aby vynikly orechy.jinak je to super cukrovi,ktere je hotove vcuku letu:-)

5 Šárka Šárka | 27. prosince 2006 v 18:28 | Reagovat

Říkala jsem si, že by to tak mohlo být lepší! Tak děkuji Didi za tento komentář. I když moc překrásně nevypadají, o to více chutnají. To musím uznat. Příště je udělám podle tebe, moc díky za dobrou radu a pěkný zbytek letošního roku :-)

6 Ajina Ajina | E-mail | Web | 24. ledna 2007 v 7:26 | Reagovat

Jsou dobré. Jsou křehké.

Zkoušela jsem z vlašských ořechů a jsou taky výborné.

7 Šárka Šárka | E-mail | Web | 24. ledna 2007 v 8:27 | Reagovat

Díky za zkušenost ;)

8 Dorota Dorota | E-mail | 1. prosince 2008 v 14:01 | Reagovat

Toto cukroví dělám snad pátý rok, jednu dávku s kakaem a druhou bez něj, místo lískových, používám vlašské a je to výborné :-P Hotové neobaluji, nýbrž lehce cukruji cedníčkem. A díky tomu, že se nevyvalují, je hotové v cuku letu :-)

9 Šárka Šárka | E-mail | 3. prosince 2008 v 1:03 | Reagovat

8 - Dorota

Je to chutná a zajímavá receptura. Když hotové pečivo není načančané cukrem, vypadá lákavěji, to musím souhlasit :-)

10 jana jana | 11. ledna 2009 v 20:41 | Reagovat

dělám je  z vlašáků a jsou výborné,nejleší!

11 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 11. ledna 2009 v 23:02 | Reagovat

10 - jana

Určitě vlašské ořechy dávají prima chuť, ale myslím si, že na samotném řezu se lépe vyjímají lískové ořechy. Proč nezkusit vlašáky? :-)

12 sarlota sarlota | 23. května 2012 v 19:44 | Reagovat

zajímavé

13 tropical wedding gowns tropical wedding gowns | E-mail | Web | 31. října 2012 v 12:56 | Reagovat

A. He felt crummy!
http://www.threedress.com/

14 wedding princess ball gown dress wedding princess ball gown dress | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:05 | Reagovat
15 sheeter sheeter | Web | 20. června 2015 v 8:17 | Reagovat

nebankovni pujcka 100000 :-!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama