Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

O lásce k vaření

22. listopadu 2006 v 0:23 | Jaroslav Hašek |  Citáty
Nezáleží na tom, jak se vaří, ale s jakou láskou se to dává dohromady.

Dobrý tip: Pokud máte rádi recepty v knižní podobě, můžete si je pořídit jako kuchařskou knihu a objednat si ji přímo od autorky.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 edy edy | E-mail | 22. listopadu 2006 v 8:03 | Reagovat

Dávám panu Haškovi plně za pravdu a mohu to dokreslit jedním příkladem z naší praxe v Moulin Neuf. Okolnosti nás tam přinutili, pro pocestné, hladové turisty podávat i obyčejný obložený chléb neboli "Eingeklemmtes", jak se ve Švýcarsku říká. Ale to by nebyla naše Šárka aby s láskou a důvtipem neudělala z tohoto nejprostšího jídla hotovou specialitu, za cenu "normálního" sendviče. Časem nám bylo od našich hostů řečeno, že právě podle toho, jak se podává to nejprostší jídlo se pozná pravá kvalita restaurace. A díky těmto sendvičům jsme si získali i mnohé pravé gurmány, kteří si potom u nás objednávali větší hostiny/ svatby atd. Proto vařte s láskou a budete mít vždy úspěch.

2 Rudka Rudka | E-mail | 22. listopadu 2006 v 11:21 | Reagovat

Touto poslední Tvou větou Edo se řídím a většinou se jídlo podaří,ale taky někdy ne a můžu se snažit,jak chci.Většinou,když o něco jde,tak se nedaří.Mám na toto takovou pomůcku-vařit jen osvědčené recepty a žádné experimenty.Poslední dobou nemám úspěch,když něco nového zkouším.

3 Šárka Šárka | 22. listopadu 2006 v 11:37 | Reagovat

Nenech se odradit Rudko :-) Já ze zkušeností vím, že každá nová inspirace se (bez nadsázky) podaří. Potom ji chci vylepšit a druhý pokus bývá častěji horší než ta premiéra! Brzy připravím tu roládu podle tebe, fotky jsou bezvadné, tak si s tím pohraji a hned všichni uvidí, jak excelentní jsi kuchařka :-)

4 edy edy | E-mail | 22. listopadu 2006 v 11:49 | Reagovat

Já si osobně myslím, že když vaříš a experimentuješ s láskou a ten pro koho to vaříš to ví, tak pro něho to bude vždy vydařené. Věř mě a experimentuj klidně dál, jednou to vyjde a stojí to za to. Jsi přeci kreativní žena a žádná kuchařinka ze závodky:) Recepty na těchto stránkách jsou opravdu vyzkoušené a vždy doložené x-fotkami, takže vařit či experimentovat podle nich je velice usnadněné. A nebuď tak skromná!

5 zuzka zuzka | 22. listopadu 2006 v 22:32 | Reagovat

Já mám stejný problém jako Rudka,když potřebuji aby to dobře dopadlo,tak to někdy nevyjde a to to dělám opravdu s láskou.Ale teď mám záchranu v Tobě a tak se budu držet tvých vynikajících receptů a snad to bude dopadat dobře.

6 Šárka Šárka | 22. listopadu 2006 v 23:51 | Reagovat

Díky za důvěru Zuzko :-) Nebuď skromná, jsi výborná kuchařka a k tomu ještě ovládáš dalších tisíc věcí. Důležité je, nenechat se znervóznit z žádné činnosti. Co se týče vaření, tak právě nové kuchařské objevy vznikly tehdy, když kuchař něco zbabral! I omyly jsou ve vaření moc důležité :-)

7 Karel Saffin Karel Saffin | E-mail | 23. listopadu 2006 v 23:33 | Reagovat

Milé dámy,

pokoušel jsem se opakovaně postavit k plotně s láskou  a nic...Řeknu Vám - trpká zkušenost !

8 Šárka Šárka | 24. listopadu 2006 v 0:08 | Reagovat

Milý Karle, tak to došlo s největší pravděpodobností k výjimce, která potvrzuje pravidlo :-)

9 Šárka Šárka | Web | 20. října 2009 v 16:03 | Reagovat

Karle, ani do dnešních dnů se nic nezměnilo? Chce to pravidelný trénink :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama