Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Jak chutná na jiném světadíle? Foto 10, Argentina, Buenos Aires

29. listopadu 2006 v 9:40 | Šárka (foto na cestách ulovil Dan Erb) |  Gastronomické zajímavosti
Jídlo v Argentině nemá chybu, hlavně argentinské steaky, ty jsou skutečně nejlepší na světě. Kromě steaků je také výborná "parillada" - různé druhy masa, klobásy a párečky pečené na grilu. Podává se většinou s bílým pečivem a salátem. V restauracích se nabízí i pizza, různé druhy těstovin, kuře, zkrátka vše na co si jen pomyslíte. V levnějších restauracích se porce jídla dá pořídit za 1,5 - 3 dolary. Co je rovněž výborné je argentinské víno. Už za dolar koupíte v obchodě láhev dobrého argentinského moku. Dobré je i argentinské pivo. Zvláštností je, že se prodává pouze v lahvích o obsahu 970 ml. V obchodě ji koupíte zhruba za dolar. Další argentinskou specialitou jsou tzv. "facturas" - různě plněné a zdobené šátečky z listového těsta výborné na snídani. Většinou se prodává v balení čtyř až šesti kusů za půl dolaru, pekárny jsou skoro na každém rohu. Dvoulitrová minerální voda stojí čtvrt dolaru, ochucené nápoje jako je cola, mirinda apod. jsou dvakrát dražší. Co můžeme dál doporučit je argentinská zmrzlina, v "Heladerii" koupíte čtvrt kila za dolar.
Když Argentina, tak steak. Když je na něj chuť, tak proč ne ten největší? Vegetariáni prominou.
Argentinské steaky "Bifé do ternera" (60,- Kč i s přílohou), či hovězí panenka "Bifé de lomo" (80,-Kč!) nám kapsu nezruinují, platí to však jen v Argentině samotné. V českém restaurantu, pokud takový steak formátu A4 mají, bude přeci jenom podstatně dražší.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 manek manek | E-mail | 29. listopadu 2006 v 11:26 | Reagovat

Chuť by byla, ale ten steak se nedostává!!! :-)

A já při pohledu na fotku docela dostávám hlad...

2 Šárka Šárka | 29. listopadu 2006 v 12:07 | Reagovat

Taky jsem dostala inspiraci něco pojíst :-) Steak to taky nebude, v dosažitelné vzdálenosti ho nemám a do Argentiny daleko :-) Nevím nakolik je to rozumné, zveřejňovat tyto provokativní fotografie. Až budu koukat na talířu na pizzu (kterou mám k obědu), přijde mi to docela líto ...

3 pan Cuketka pan Cuketka | E-mail | Web | 29. listopadu 2006 v 15:45 | Reagovat

neprozradíte nějaké podrobnosti? cena/druh masa?

4 Šárka Šárka | 29. listopadu 2006 v 17:10 | Reagovat

Tyto informace zatím nevím, dostávám jen čerstvé fotografie z cesty kolem světa jednoho našeho člena rodiny, bohužel žádný komentář k tomu. Až budu mít možnost ho vyzpovídat, obrázky doplním, dřív jak na jaře to však nebude. Osobně mě taky vadí, že nevím nic bližšího, nějak to z něj vytáhnu po emailu, zajímá mě to. V tomto ohledu je reportáž ze Španělska par excellence, prostě jako vždy "cuketkově dokonalá" :-) Pokusím se ty záhady trochu objasnit dřív než na jaře - díky za věcnou poznámku

5 Petruška Petruška | E-mail | 30. listopadu 2006 v 17:57 | Reagovat

Formát A4, vtipné přirovnání :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama