Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Domácí štěstí

13. listopadu 2006 v 0:35 | Božena Němcová |  Citáty
Jen v šetrné ruce laskavého zahradníka kvete růže domácího štěstí, v hrubých rukou zvadne.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Rudka Rudka | E-mail | 13. listopadu 2006 v 12:58 | Reagovat

Co k tomu dodat.Snad jen to,že se snažím k lidem chovat tak, jak bych chtěla,aby se ke mě chovali oni.Doufám,že se mi to bude většinou dařit,jako doposud.

2 Petruška Petruška | E-mail | 13. listopadu 2006 v 12:59 | Reagovat

Božena Němcová, jako vždy má pravdu. Někteří se přesto stále mylně domnívají, že za pomocí nátlaku a násilí dosáhnou svého. Možná ano, ale ztratí to, o co usilovali - osobu, kterou milují.

Mami, obracím se na tebe s prosbou o vysvětlení - vyzkoušela jsem včera jeden recept z časopisu Apetit, najdeš ho na tomto linku: http://www.apetitonline.cz/recept/191/dort_s_kocicimi_jazycky.html

Skončilo to však zklamáním - nejen že k přípravě tohoto moučníku je zapotřebí neuvěřitelných 14 vajec, skoro půl kila másla a další suroviny, ale výsledek nebyl takový, jaký recept a fotografie slibovala. Musíš se podívat na ten recept na netu, abys věděla, o čem mluvím. Těsto bylo příliš vysoké, a ne dostatečně jemné. Krém zůstal tekutý. A vše dohromady to byla pohroma. Nemělo cenu stavět výsledné "bloky" těsta na sebe - byly těžké a vytlačily ven veškerý čokoládový krém, takže zbyla jen suchá hromada těsta. Postupovala jsem však perfektně podle receptu, veškeré ingredience, množství, postupy - vše souhlasilo. Tak jak je možné, že to nevyšlo? Ten moučník mě navíc zajímá, chtěla jsem ho udělat i na Vánoce, protože mi chutná. Ale jestliže je výsledným efektem takový horor a navíc se vyplýtvá tolik surovin, přijde mi to skoro škoda. Snad mi poradíš. Budu čekat.  Díky.

3 Šárka Šárka | 13. listopadu 2006 v 17:55 | Reagovat

Je to pravda, že jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá :-)

4 Šárka Šárka | 13. listopadu 2006 v 18:09 | Reagovat

Ahoj Petruško, tak jsem svým neodborným okem na ten receptík koukla, ale jediné co jsem postřehla na první pohled je to, že celý tento zázrak je na přípravu poněkud náročný a ve finále přehnaně kalorický. Vždycky se děsím "ukrutné kopy" vajec a hroudy másla, co musím vrazit do těsta :-) Mám raději takové ty odlehčenější formy pečení, ale design tohoto dortíku vypadá moc pěkně. Mám takový nápad. Vymyslíme jinou versi pro těsto, lehčí krém. Tvar tomuto dortíku ponecháme, neboť mu sluší. Čokoláda na vrchu je lákavá, tak to bych též neměnila. Možná bych uvažovala o čokoládové polevě hořké (jsou tam potom přeci sladké ty jazýčky z mléčné čokolády). Jinak ti doporučuji tento poznatek poslat autorovi receptu, možná to něčemu pomůže. V každém případě máš jistě o něco menší chuť do takových experimentů, ale nevzdávej to. Pokus - Omyl - tě naučí se pro příště nezdarům vyhnout. Kontakt na Apetit najdeš v odkazech na mých stránkách. Já osobně jsem v létě zkoušela právě z tohoto časopisu recept na koláč s angreštem (prý zaručeně nejlepší na světě) a nedopadlo to též moc světově. Záludnosti v těstě jsem odhadla hned zpočátku a malinko to poupravila podle sebe (vyšlo fajn, ale byl moc křehké, což též nebylo až tak žádoucí). Bohužel krém jsem dělala podle originální verse Apetitu a bylo to syrové, tekuté, nevzhledné ... navíc jsem musela při pečení přidat takových dobrých 15 minut. Spokojená jsem moc nebyla. Z nezdaru si nic nedělej a dáme spolu dohromady nějaké ty recepty "co opravdu fungují" !!

5 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 20. listopadu 2008 v 12:05 | Reagovat

Petruška - receptů je tu snad už dostatek, co říkáš? :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama