Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Chléb od Antonína

1. listopadu 2006 v 7:54 | Šárka |  Gastronomické zajímavosti
Kysaný žitný chléb ASON
  • Redukuje váhu
  • Oživuje trávení
  • Uvolňuje zácpu
  • Pročišťuje tělo
  • Zvýší odolnost
  • Zlepší kondici
  • Je ve kvalitě BI0
  • chutná-vyživuje-chrání-uzdravuje
Vcelku náhodou jsem v blízkém mrňavém městečku, na ještě menším náměstíčku a v malinkatém obchůdku objevila tento zajímavý chéb. V hodině téměř zavírací, na prázdné polici, se v rohu krčily tři bochníčky. Každý v originálním papírovém sáčku (což zvykem nebývá) a vedle jen tak ledabyle pohozené letáčky. Nedalo mi to, vzala jsem ten papírek plný informací a začetla se do jeho řádek. Dočetla jsem ani ne půl a tajemný chlebík jsem si šoupla do košíku. Docela jsem se těšila, jak ho doma podrobím delšímu průzkumu a hlavně degustaci. Žitný chléb mám ráda a tak jsem byla zvědavá, zda tento podivně vypadající vypečený "zázrak" předčí chutí můj oblíbený žitný chlebík, který si nosím pravidelně každý čtvrtek od pekaře. Abych to zjistila, je třeba udělat první řez, tak s chutí a očekáváním jdu na to ...
Složení, jak ho uvádí výrobce:
BIO žito, kmín, len, slunečnice, mořská sůl. Vyrobeno přírodním procesem třístupňového kvašení a mléčného kysání bez přidání droždí, fermentů, aditiv všeho druhu a zlepšujících přípravků. Minimální trvanlivost 7 dní od data výroby. Hmotnost: 700 g
Vyrábí: Antonín Kolinger, Husovo náměstí 16, 282 01 Český Brod, tel. 602723076 ...........chutnal skvěle, hned u mě na celé čáře zvítězil ...........
Začetla jsem se ještě do toho přiloženého letáčku, abych zjistila celé Curriculum Vitae tohoto chleba. Ručně vyráběný čistý přírodní žitný kváskový kysaný chléb ASON obsahuje pouze celé žitné zrno v bio-kvalitě, kmín, len, slunečnici, mořskou sůl a měkkou vodu. Nic jiného! Prochází přírodním procesem třístupňového kvašení a mléčného kysání. Tak je část škrobu a lepku rozložena na jednodušší, lépe stravitelné cukry a aminokyseliny. Nejlépe je chléb jíst 2-3 dny po upečení, kdy je ukončen proces fermentace a rozložení vlhkosti. Skladujte ho v prodyšném obalu nebo bez obalu, i po týdnu je dobrý. Na delší dobu se zmrazuje, nejlépe krájený. Rozmrazíte pak jen tolik, kolik potřebujete. Zmrazením neztrácí vůni, chuť, ani ostatní vlastnosti. Můžete z něj udělat polévku a dochutit ji zeleninou a kořením, napařené krajíčky použít místo knedlíků, dobré jsou topinky. Kysaný chléb ASON čistí stěny střev a tak zlepšuje jejich schopnost přijímat i vylučovat škodliviny. Vysoký obsah vlhké vlákniny zajišťuje dostatečnou vlhkost trávené hmoty v tlustém střevu a tak odstraňuje rychle a přirozeně zácpu. Vláknina váže škodlivé látky a odvádí je z těla. Také usnadňuje trávení malého množství žitného lepku sekalinu, který v chlebu zbyl po vykysání. Sekalin je mnohem méně škodlivý, než pšeničný lepek gliadin. Žito narozdíl od pšenice nepřispívá k tvorbě tuku a hlenu a omezuje sklon k přejídání. Přirozeně se hubne. Kysaný chléb ASON má všech pět základních chutí. Společně se zeleninou tvoří dobrý základ jídelníčku a jeho příznivé účinky jsou patrné již po několika dnech. Působí proti nadváze, zácpě, zahlenění, zánětům, zvyšuje odolnost a vitalitu. Doporučujeme omezit spotřebu ostatních výrobků z obilí a mléka, kde jsou škodlivé lepivé bílkoviny pšeničný lepek gliadin a mléčná bílkovina kasein. Společně s tvrdou vodou jsou to nejhorší složky naší potravy. Ucpávají a zanášejí po léta tělo a jsou jednou z hlavních příčin vzniku civilizačních nemocí. Přírodní procesy kvašení a kysání neprobíhají vždy stejně a tak jsou kyselost a nakynutí chlebu ASON proměnlivé.
Chléb ASON je původní český výrobek z nejlepších českých surovin. Pečeme ho jednou týdně a rozvážíme, nebo posíláme poštou v pondělí a úterý.
Objednávky a dotazy volejte pouze v pátek. Přeji Vám pevné zdraví, dobrou kondici, náladu a chuť. Podepsán .... Antonín Kolinger.
Nevím, zda tento chléb umí všechno to, co je v letáčku uvedeno, ale nějak je mi sympatický už tím, co slibuje: "Pečeme ho jednou týdně, poštou posíláme v pondělí a úterý :-)."
Brát chleba na dobírku, přijde mi to úžasné. Než uvařím ranní kávu, zvoní pošťák a chleba je na stole :-)
Ten chléb je výborný, příští týden si ho nenechám ujít za žádnou cenu.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 edy edy | E-mail | 1. listopadu 2006 v 16:27 | Reagovat

Je to opravdu pochoutka. Mohu každému, kdo má rád tmavý, žitný chléb a chce jíst zdravě, vřele doporučit. Škoda, že takových lidí jako je pan Antonín Kolinger, kteří se nebojí něčeho nového a riskují pro blaho nás všech není u nás více. Díky pane Kolinger.

Víte o někom jiným? Dejte nám vědět, moc by nás to všechny zajímalo.

2 telatko telatko | E-mail | Web | 4. prosince 2006 v 14:47 | Reagovat

Podobný chleba si peču sama doma. Mrkněte na http://telatko.bloguje.cz Není to vůbec tak složité jak by se mohlo zdát :-)

3 Hanka Hanka | E-mail | 1. června 2007 v 14:30 | Reagovat

Zrovna tu u PC chléb ASON baštím.:-) S pomazánkou z červené řepy.

Osobně moc na typicky "zdravé" potraviny nejsem. Mám ráda maso i čokoládu. Ale na tento chléb jsem si poměrně rychle zvykla já i moje dcera.

Pokud bych si ho nechala zasílat na dobírku, ke snídani ho nedostanu. U nás chodí pošta v poledne. Tak to jen tak, na okraj.;-)

4 Hanka Hanka | E-mail | 1. června 2007 v 14:54 | Reagovat

Jen nechápu, jak je možné, že chléb ASDON zřejmě vyrábí truhlář a ne pekař. Zadala jsem do vyhledávače jméno Antonín Kolinger a vyjelo mi několik odkazů na nábytkářskou firmu se stejnou adresou (Český Brod, Husovo náměstí...), jako má pekař chleba ASON. A navíc i ta truhlářská firma se jmenuje ASON.:-O

5 Šárka Šárka | E-mail | Web | 9. června 2007 v 12:13 | Reagovat

Hanka :-))))) u nás ten chlebík mají ve zdravé výživě a jeho výhodou je, že se nakoupí v pondělí a vydrží pěkně dlouho čerstvý. S tou truhlářskou firmou jsem si taky všimla na internetu, ale fakt je, že pečení chleba jim jde taky znamenitě :-) Někdy si chleba nechám posílat, jindy ho koupím v prodejně zdravé výživy. Fakt je, že jsem na něm závislá, protože je báječný a žádný druhý se mu nevyrovná. Naučit se ho tak upéct sama doma! ;)

6 Magda Magda | E-mail | 8. října 2007 v 17:30 | Reagovat

Má někdo informaci,kolik chléb Ason obsahuje sacharidů?Jsem diabetik a snažím se o co nejmenší přísun sacharidů,děkuji.

7 Šárka Šárka | E-mail | 8. října 2007 v 19:09 | Reagovat

Magda :-) tak to opravdu nevím, ale výrobce by tuto informace mohl sdělit na č. tel. 602723076. Přeji příjemný večer.

8 Antonie Antonie | E-mail | 14. ledna 2008 v 10:17 | Reagovat

Díky dobrým ohlasům na žitný chléb ASON se pan Kolinger odvážil pustit ještě dál. Novinkou bude bezlepkový chléb, bezlepkový perník a bezlepkový makovec a také žitný perník. Postupem času:)  V blízké době budou už funkční internetové stránky www.kolinger.cz pro více informací. A jen na vysvětlení...spojitost firmy ASON interier a Antonín Kolinger ASON je ta, že obojí je rodinný podnik:)   (vše pro zdraví uživatelů a poživatelů:)    Tak ať vám chutná:)

9 Šárka Šárka | E-mail | 14. ledna 2008 v 10:56 | Reagovat

Antonie :-)

To je naprosto báječné zjištění! Musím říct, že tento chléb je od té doby (napsání tohoto článku) mým oblíbeným a každé pondělí pro něj jezdím do vzdáleného městečka, kde funguje báječná prodejna zdravé výživy a chléb se tam dá objednat. Ty jeho přednosti jsou okouzlující a kdybych tento chléb doma neměla, chyběl by mi moc. Bezlepkové pečivo jistě ocení nejen ti, kteří musí ze zdravotních důvodů dodržovat zásady bezlepkové diety. Protože se před čtenáři nic neutají, tak vypátrali i spojitost těchto dvou firem :-) Přeji tedy do Vašeho báječného podnikání hodně úspěchu a spokojené "poživatele" i "uživatele". Díky za pěkný komentář, který nám dává šanci k tomu, abychom se na nové výrobky firmy ASON mohli těšit. Já se těším moc :-) Díky *

10 petruška petruška | 25. dubna 2008 v 13:35 | Reagovat

Zdravím,

chlebík je úžasný, jen by mě zajímala nutriční hodnota. Pěkný den a všem dobrou chuť...

11 Šárka Šárka | E-mail | 26. dubna 2008 v 9:29 | Reagovat

10 - petruška :-)

Tak to by se muselo zjistit přímo u pana pekaře. Zkusím to vysondovat :-)

12 jana jana | E-mail | 2. června 2008 v 8:22 | Reagovat

viz. 2.komentář....přesně podle "telátka" jsem se naučila pracovat s kváskem a již rok si peču chleba sama, přidávám také amarant, mouku špaldovou, pohankovou a myslím, že za poloviční cenu.

13 Šárka Šárka | E-mail | 9. června 2008 v 13:55 | Reagovat

12 - jana :-) Ty stránky v sobě mají mnoho chlebového moudra. Čas věnovaný pečení chleba není nikdy marný. Je to krásná a voňavá práce.

14 eva eva | 19. ledna 2010 v 17:33 | Reagovat

no, moc chleba chválíte a opravdu není špatný, ale ta cena... kdyby byl za polovic, taky bych nejedla nic jinýho

15 DolceVita DolceVita | Web | 19. ledna 2010 v 18:32 | Reagovat

[14]: eva: cena je častý problém u "zdravých" potravin. Bohužel, s tím nic neuděláme...

16 Pepek Pepek | 25. února 2015 v 12:55 | Reagovat

No to je teda blábol. A fermantace  končí za 2 - 3 dny po upečení je klamání zákazníka. Fermentaci okamžitě ukončí pečení, kdy dojde k inaktivaci laktobacilů a kvasinek. A posílání chleba poštou mi přijde naprosto zvrácené. Je sice z bio mouky, ale je třeba ho zabalit do obalu a rozvést v dodávce dopravní služby a všechno to zatěžuje okolí, produkuje odpad a znečišťuje ovzduší a pak proti tomu bojujeme konzumací zdravého chleba...

17 deemster deemster | Web | 20. června 2015 v 22:33 | Reagovat

nebankovní půjčka online horažďovice [:tired:]

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama