Nejnebezpečnější zbraň, kterou míříme sami proti sobě je příbor.
Rozmýšlejme dobře, co stojí za to strčit do úst.
.
Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně. Bude mi velkou ctí pobývat ve Vaší knihovničce :-)

Švestkový džem

10. října 2006 v 15:03 | Šárka |  Sladká kuchyně
Švestkový džem

  • Suroviny:
    900-1000 g vypeckovaných švestek
    100 g jader vlašských ořechů
    100 ml červeného vína nebo hroznového džusu
    500 g želírovacího cukru ( 2:1 )
Švestky nakrájíme nebo rozmixujeme, přidáme nasekané či umleté vlašské ořechy, víno a cukr. Za neustálého míchání přivedeme k varu a vaříme cca 3 minuty. Slijeme do čistých sklenic, zavičkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Výborný džem je hotov.
Zde je důkaz, že jsem ho osobně navařila, recepturu ještě k lepšímu upravila a ochutnala. Vážně mohu doporučit a recepturu, rozumí se tu "vylepšenou", na těchto svých stránkách zveřejním. Food stylista nejsem, fotografem bych se nedovolila nazývat - jen tak se obyčejně snažím přinést důkaz, že mé recepty fungují!

Dobrý tip: Máte raději recepty v knižní podobě? Prohlédněte si mou kuchařskou knihu, která se může hodit i do vaší kuchyně.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 edy edy | E-mail | 10. října 2006 v 15:32 | Reagovat

No to je tedy bomba! To musi byt tedy mnamka!

2 Ludmila Jodlová Ludmila Jodlová | E-mail | 12. října 2006 v 16:49 | Reagovat

Ahoj, to budu muset zkusit,vypadá to moc lákavě!

3 Lucka Lucka | Web | 21. srpna 2008 v 18:04 | Reagovat

Šárko, potřebovala jsme zpracovat švestky z loňské úrody, které nám dosud odpočívaly v mrazáku, a tak jsem byla ráda, když jsem náhodou narazila na tenhle recept. Džem je moc dobrý a pěkně vypadá (jak švestky, tak ořechy jsem krájela na kousky). Už teď myslím, že ho budu dělat i z letošní úrody:-)

4 Šárka Šárka | E-mail | 21. srpna 2008 v 19:08 | Reagovat

3 - Lucka :-)

Mě to taky čeká! Je to dobrý způsob jak se vypořádat s přemnoženýma švestkama a plodným ořešákem :-)

5 Lenka Lenka | E-mail | 12. září 2009 v 15:16 | Reagovat

Z receptu jsem nadšená, už jsem udělala džem ze 7 kg švestek a je výborný!!!

6 maternity wedding dresses maternity wedding dresses | E-mail | Web | 31. října 2012 v 13:49 | Reagovat

Q. What kind of egg did the bad chicken lay?
http://www.standdress.com/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama